Vay be ; 1 ay önce alan % 22,23 kardayken, 1 yıl önce alan % 10,58 zararda.
Printable View
Vay be ; 1 ay önce alan % 22,23 kardayken, 1 yıl önce alan % 10,58 zararda.
Baygeorge bugünkü takası çözebildiniz mi ?
Takas verilerini son derece yanıltıcı bulduğum için yani görmemizi istediklerini takas yolu ile gösterdikleri için takas konusunda kendimi geliştirmeye gerek görmedim. Sadece ve sadece Finansal veriler ile ve zaman içerisindeki değişimlerinin istatistiksel mantıksal sonuçları ile ilgilenirim. Aynı şekilde teknik analiz için de düşüncelerim aynıdır ama bu ilgisizliğim fala inanmamak gibidir. Falsız kalmadığım gibi takas ve teknik analizleri dinlerim. Finansal astrologları da aynı şekilde finansal istihbaratçılar gibi görürüm. Bir bilen yorumlar ise severek de okurum.
https://i.hizliresim.com/59b3vid.jpg
15 Mart 2024 tarihinde alanlar yani yaklaşık bir yıl 4 ay önce alanlar enflasyon hariç 35% zararda !..
Oysa son 3 ay içerisinde 73.35 TL den alanlar 25 % kar 'da
https://i.hizliresim.com/nwzdnrs.jpg
Satış kademeleri kelimenin tam anlamı ile boş. Yani satıcı yok . Ama kademelere basan çok.
Aynı olay tekrarlanıyor sürekli olarak. Baskı altında tutmak sureti ile kağıdı toplayanlar var !..
Bilanço gelsin bakarız artık kel mi ? Fodul mu ? Yoksa eskilerin deyimi ile hem kel hem fodul mu !..
Forinvest haber anketi alarko holding 2. çeyrek net dönem karı : 204,4 mn tl bekleniyormuş....
Bence kar etmesi mucize olur.Ben zararın daha da artacağını öngörüyorum 3-3.5 milyar tl falan gelebilir. Dağıtım kısmından ekstra bir sürpriz olursa belki toparlar.Üretim kısmı kötü geçti zaten. Büyük bakımlar oldu çalışmadı santral nisan mayısta. Elektrik fiyatları zaten enflasyon altındaydı.Nasıl kar edecek aklım almadı benim.
.
https://www.cnbce.com/haberler/moody...ciklama-h15396
.
Bakalım bir tesiri olacak mı?
Takaslarda çok garip hareketler var önce satış yapan fonlar şimdilerde geri alıyorlar !..
Benim takip ettiğim takas bu şekilde. Bir anlamı var mı bilemiyorum !..
https://i.hizliresim.com/emosgxc.jpg
6 Aylık total. 9 Aylıkta az kar zarar 12 aylıkta iştirak satışı olursa da biraz karla sene biter.Geçen sene gibi olur genel gidişat.Benim bireysel beklentimdir
Elektrik Br. fiyatlarındaki artış ALARK ın bilançosuna oldukça iyi yansıyacak diye bir beklentim var !..
Acaba bu fiyatlar bilançoya nasıl bir kar getirir ? Hesaplayan var mı ?
sn by george
6 aylıklara yansıması pek olası değil ama 9 aylıklar için bu şekilde devam ederse olumlu olur. zaten ikili satışlar yoluyla üretimin neredeyse tamamını satmakta, dün pazar olmasına rağmen PTf ler tavana yakındı. kuraklık nedeniyle Hidrolar, rüzgar nedeniyle de RESler verimli çalışmıyor sanırım. üstüne SOMA termik kapanışı da piyasayı epey yukarılara çekebilir. ama bu durum gene de ülkenin elektrik tüketiminin gerçek tüketici olan sanayi tarafından olmasını düşündürmediği için geçici olacaktır...
Geçen temmuzda ptf ler 2500 imiş yaklaşık enflasyona %30 desen 3200 eder zaten oralarda şu an fiyat.Enflasyon negatif etkisi gider ama artı da olmaz yine sanki.Yıl sonunda enflasyon tahminim %29-30 olur bu yıl.Ciddi bir kar pek söz konusu olmaz herhalde.Seneye tüik enflasyonu %20-22 ye çekerse o zaman bilanço kalkınır biraz.Şu enflasyon muhasebesi bitmeden bize rahat yok. Bu EM varken tahmin yapmak imkansız gibi.Koskoca bankalar takla attı 3 aylıkta kar beklerken zarar geldi.Şirketler bi şekilde evirip çevirip vergi vermemek için bir yolunu bulup bilançoda net karı oynuyor gibi :)
ilginç bir gündü ama sebebini sanırım iyi saatte olsunlar biliyor... 5 milyon işlemle ( aslında piyasada serseri kağıt da kalmadı galiba ola ki bir fon ya da bir zadegan boşaltırsa bilemem) bu yükseliş normal mi bilmem... kendi adıma oğlana hisse alırken 3 defa fiyat yükseltmek zorunda kaldım ve ilk alabileceğim fiyattan 1,3 lira fazladan alabildim...
müptezelin yangınlarda telef olduğunu düşünmeye başlamıştım ki bugün biraz görünüp zehrini akıtmayı denedi ama sonra galiba vazgeçti... ne diyecekti yükselişlerde yok olduğu heop belliydi. anlaşılan bugünkü yükseliş ağasının bile engel olamadığı bir yükseliş olabilir...
sevgili ülkemin sadece ciğerleri yanmıyor. maalesef bu yangınlar ile birlikte pek çok şey yanıp geri dönmüyor bir daha. sadece maddi değil manevi anlamda da bir çok şey kayboluyor. ortada yanan bir böcek bile değerli iken sorumluluk tartışmaları, politize etme çabaları daha çok miğde bulandırmakta... korkarım bu yaraları sarmayı beceremez isek sonrası daha büyük felaketler olacaktır...
Derin mevzular.
Kısa süreliğine bulunduğum ülkeden bakınca İngilizler (dıs düsmanlar)1908 ihtilali ve sonrasında ülkemizde, bölgemizde sosyolojik fay hatları oluşturmuşlar.
Kendileri huzur icinde (sahte bir cennette) yaşamaktalar.
Halbuki bu adada bile birkaç ayrı millet var.
Gal, İskoç, v.s.
72,5 millet var burada cok yer "Aksaray" yabancilara "defol git" diyen yok.
Ortadoğu ulkelerini kan golüne çevirmişler , bizim ulkemiz birbirine nefret edenlerle, bağırip çağıranlarla, küfür edenlerle dolu.
Adamların sosyal medya yazilarinda bir edep var.
Bizde su hissenette bile ideolojik tavirlarda yoneticiler, cete davranısı gösteren üyeler.
Her tarafimız fay hattı.
Imkanı olanlar huzursuzluk beldelerimizden, uzun bacaklı İngiliz'in ülkesine parası ve bilgisi ile kacıyor.
Ürdün, Fas, Türkiye..... her yerden kalifiye insanlar buraya gelmis, krala katma değer uretiyorlar.
Yeni sömürgecilik tipi bu.
Tunç Şatıroğlunun cazip hisseler videosunda alarko'nun cari yıl ileri fk'sı 2.64 olarak görünüyor yani bu 2025 için 15.5 milyar kar beklentisi demek. Hangi analist bu rakamı buldu merak ediyorum bana pek gerçekçi gelmedi.
Acaba enflasyon muhasebesi etkisi azalacak mı 6 aylıklarda. Zaten en büyük darbeyi EM den yiyorduk.Santral çok çalışamadı 2. çeyrekte ama eğer EM den dolayı negatif etki azalırsa belki de iyi bilanço gelebilir.Resmen tombala :) EM bitse de bazı tahminlemelerde bulunabilinse.
Arkadaşlar ALTEK Alarko Gotion yatırımı için web sayfası açılmış.Gözatabilirsiniz.
https://www.alarko-gotion.com/tr/yat...ueretim-tesisi
Kredinin artı veya eksi bir etkisi yok en fazla faizi oranında eksi yansır. Sonuçta finansal borçlara eklenirken kasaya da bir o kadar para girmiş olacak.
İlk 3 aylık enflasyon 9.75'ti ikinci 3 aylık 5.90 geldi. Ordan yine bir miktar EM'nin etkisi düşük olur.
https://www.alarko-gotion.com/tr
Hayırlı olsun..web sitesi yayında
Yüksek seyreden Enerji fiyatları, Uzun zamandır düşük seyreden Kömür fiyatları ile Azalan yağmurlar ile düşük baraj su sevileri sonucu nedeni ile kapasite kısıtlamasına giden hes ler ALARK ın ciddi manada kar açıklamasını olanaklı hale getirmiş olmasını bu bilançoda görmemiz kuvvetle muhtemel. Sanıyorum Uzunca bir süre bu durum devam edecek .
https://i.hizliresim.com/5vm99gq.jpg
3-4 ay once akbank la 102 lere getirip mal dagittiklarini simdi 99 lara garanti ile getirip aynisini tekrarliyorlar..
Garanti topluyor gösterip, farkli kurumlardan satiyorlar..
102 akbank senaryosu tekrar gosterimde..
2.ceyrek bilanco iyi olmayacak,ama 99 lara getirdiler,sanki bilanco suprizli olacak izlenimi verip mal dagitmak için..
Yada geçen seferki senaryo tekrar edecek korkusu ile mal sattırıp bilanço sonrası kalk gidelim yapacaklar .
https://i.hizliresim.com/tv1v1pm.jpg
ALCAR zararını azaltmış :
ALCAR-Alarko Carrier 2025 yılı 6 aylık konsolide olmayan net dönem zararı -285.244.565 TL (Önceki -332.808.263 TL)
ALGYO zarardan kara geçmiş
*ALGYO-Alarko GYO 2025 yılı 6 aylık konsolide net dönem karı 36.520.710 TL (Önceki -78.085.274 TL)
burada bile bazı arkadaşların sabrı tükenmeye başlamış.
bakalım 6 aylık ne gelecek. her şeyden önemlisi acaba ALARK devri gelmiş midir? dün pazarda gördüm birileri bizi çok üzdü diyordu ve benim tepkimi ya da pozisyonumu merak ediyordu. tepkim netti kimse size beleş para vermez elbet üzecek ya da paranızı almaya çalışacak; pozisyonumu oğlanla birlikte artırdım hala elime geçerse ALARK alırım oldu... aslında insanlar bir garip? ilçe dışındayken birileriyle görüştüğümde konu borsaya geldiğinde çok netler; iki misli, 3 misli yükselecekmiş. kim dedi kilimcinin kel hasan, neden yükselecek işte ele...
bu piyasada gerçek analizler maalesef yok... yeni 6 aylıklarda bile grok ne diyorsuncular artmış. bilançoları didik didik eden kimse neredeyse yok...
https://www.youtube.com/watch?v=LiGCErFda9s 19, dakikadan sonra özellikle
eskiden hissenette birileri temel analiz yapardı, bilançolar bir şekilde incelenirdi. şimdi topiclerde kar rakamları bile yer almıyor ( sn cefaks boşluğu hissedip topiclerine karları yapıştırmaya başlamış sağolsun varolsun)... sanırım buralarda da bir düzelme olacak, sular durulacak. elinde tutan ya kaybedecek ya kazanacak...
son not: bir yatırım stratejiniz olsun. hisseyi neden aldığınızı bilin ve takip edin... yoksa elinizde avcunuzda ne varsa gider bir gün...
Açıklanan bilançoların çoğunda beklenti üstü kar geldi. Bizimkinde de öyle olur inşallah.
Hiç yanıltmıyorlar..yalandan hızlı giden atın hesabı..
99 a giderken 100 er bin lot olanlar 93 lerde yuzune bakmaz..taktik hep aynı..kaç kurumdan işlem yapiyorlar,takibi imkansiz gibi..
bu durum 2018 yıllarını hatırlatıyor... bütün teknikçilerin dolduğu ucuz hisse arayanların geldiği bir hisse senedi yükseltilmez. o zamanlarda bir Galip girmiş ve bölünmeden önceki 8 liraya çıkarmıştı hisseyi. onu bir şekilde uzaklaştırdılar. bu defa bu çağdaş namdar zevat yalan yanlış yazılarla hepimizi soğuttu. yazdığı hiç bir şeyin aslı astarı yoktu. tıpkı şimdilerde müptezelin yazdığı gibi...
Leyla grupta muhtemelen Alvimediayı kurtarmak için gitti konuştu... bu müptezel leylanın yönetici olmadığını bilmiyor. Holdingte Leyla sadece YK üyesi. Holdingin içi boşaltılıyor gibi bazı laflar etmeye başladı ve içeriden bilgi aldığını iddia etmeye başladı. Eğer içeriden bilgi bu müptezele veriyorlarsa kesin iplikçinin adamı. ama bu kadar cahil birini neden kiralarlar anlamadım gitti...
A planınız tutmadıysa bir B planı yapın. benim A planımın epey bir zamanı var. 2028-2029 beklenecek ve bu arada her fırsatta oğlanın hisselerine ilave yapılacak...
YTD
2.ceyrek bilanco beklentisi nedir araci kurumlarin,gordunuz mu..
Ve de sizin beklentiniz nedir..
Ayrica diger bir soru da şu olsun,son kötü bilanco bu ceyrek mi dir..bundan sonraki bilancolar iyi olacakmıdır
sn wuhanlı
ikinci çeyrek kötü gelebilir veya iyi saattte olsunlar karışıp iyi de gelebilir. bir şekilde üretimde bakımlar olsa da dağıtım devam ediyordu. geçen yıl ikinci çeyrek kar gelmişti. aracı kurumlardaki analistler sadece bir kaç veriye bakıp tahmine gidiyorlar. kendi adıma ben bir hedef koydum. düşse de satmam 10 dolara kadar yükselse de ( sonrasında bir miktar satabilirim ama yakın vadede. 2028 hedefim daha farklı). o zaman ne yapmalıyım ki. trader değilim zaman içinde bir hedefim belki de hayalim var avunup duruyorum...
ekonomi toparlanacak mı hayır... bir çok sektör zorda sanırım. ama ALARKO şu haliyle en az etkilenebilecek sektörlerde iş yapıyor. bu yüzden son kötü bilanço diyeb,ilir miyiz bilmem. ama enflasyon muhasebesi gitgide etkisini azalyıyor ise belki rakamlar düzelebilir.
bilmem cevapladım mı?
siz ne demeye çalıştınız anlamazlığa geleyim ve anladığınız lisana girmeden tekrar edeyim
soru "2.ceyrek bilanco beklentisi nedir araci kurumlarin,gordunuz mu.. "Ve de sizin beklentiniz nedir..""
cevap
"kinci çeyrek kötü gelebilir veya iyi saattte olsunlar karışıp iyi de gelebilir. bir şekilde üretimde bakımlar olsa da dağıtım devam ediyordu. geçen yıl ikinci çeyrek kar gelmişti. aracı kurumlardaki analistler sadece bir kaç veriye bakıp tahmine gidiyorlar."
diğer soru:
"Ayrica diger bir soru da şu olsun,son kötü bilanco bu ceyrek mi dir..bundan sonraki bilancolar iyi olacakmıdır"
"ekonomi toparlanacak mı hayır... bir çok sektör zorda sanırım. ama ALARKO şu haliyle en az etkilenebilecek sektörlerde iş yapıyor. bu yüzden son kötü bilanço diyeb,ilir miyiz bilmem. ama enflasyon muhasebesi gitgide etkisini azalyıyor ise belki rakamlar düzelebilir."
böyle anlayabildiniz mi acaba? bir de benimle bu şekilde konuştuğunuza bakılırsa beni çok iyi tanımanız ve samimi olmanız gerek ki değiliz, acep bir kuyruk acınız mı var?
bu müptezel kendisinin sıfatlarını başkasına yüklemeye başlamış. embesil onun sülalesidir... muhtemelen fantazilerinin temeli de embesilliği olmuş ki armut dibine düşer tabirini haklı çıkarmış. artık iyice zıvanadan çıkmış. müptezel diyerek ona iltifat ediyormuşuz megerse... vediğim 10 dolarlık hedef onu acıtmış ki sosyal medyadan hakaretler ediyor...
ben kendi adıma bir yatırım yaptım ve yatırımımın doğru olduğuna inanıyorum. peki bu kendi sıfatını haykıran kişi sizi koruyor mu? size şimdiye kadar bir mantıklı neden sundu mu? zamanında çağdaşa sana uydum sen en iyisini biliyordun bütün malımı sattım dedim. sözüm ona bana haber verecekti alım zamanını. sonra ALARK yükselmeye başladı. dediği neydi biliyor musunuz aklınla hareket etseydin neden benim dediğimi yaptın? bu mahluk sürekli ALARK yatırımcılarını taciz edip duruyor. terbiyesizce laflar edip duruyor. peki yatırımı yoksa size neden beleş uyarı verip duruyor sizce. Ak sakallı dede mi?
unutmayın bu piyasada kimin ne olduğunu bilemezsiniz ve kimse size para kazandırmak için hareket etmez. kendi yatırımınızı kendiniz yapın...
Normalde muptezelin haksiz cikmasi lazim,borsa boyledir ,birisi inatla satin diyorsa,orada yükseliş olmali ama adam hakli 2 yildir..cok entresan..
Ters manyel yapiliyor herhalde,devamli satin denilerek..
Bizlerde büyük uyaniklariz ya,satin denilen hissede esas daha cok kalınır anliyoruz..