VİOP cular ''Zavallılar asla başaramayacaklar''(imzamda vardı bu yazı-ama anlatamadım/anlaşılamadım)
Bu sözüm yüzünden en az 15 nikim yandı.
En çok VİOP a (hedge haricinde) bu forumda muhalif olan benimdir.(sanırım)
YTD
Printable View
Dün akşamda söyledim Gaye hanımın olayı gerçek mi belli değil, burada baba falanda hikaye az çok bu işleri gerçek işlerimden ötürü hukuksal anlamda ucunun nereye gideceğine kadar bilen kişilerle çalışma imkanlarım oldu.Ortada bir seneryo var yalnız yönetmen kim önemli olan bu şikayet eden kişi istese ismi gizli kalır cimer üzerinden yaptığı şikayet öyle hakkı var , yalnız burada baba üzerinden gördüğüm kadarı ile kamu desteği alınmaya çalışılmış şikayet eden kişi tarafından bir nevide bunu sağlamış gözüküyor çünkü olayını aslını bilmeden herkes hüküm veriyor :)muhalif olan kesim atıp tutuyor olaya objektif bakmaya çalışıp ekmek davası hikayesine bir kesim atıp tutuyor bunu net bilgiye sahip olmadan yapıyorlar.Ben böyle olaylarda hayatım boyunca tetiği çekene değil çektirene bakarım çünkü olayı çözmek istiyorsan yönetmeni bulman gerek figüranlar daha sonra tek tek çözülür:)
bu filmin seneryosunu hükümetin içinden veya yandaş birileri tarafından mı yapılıyor yoksa muhalif bir grup tarafından bu konu kullanılıyor mu önemli olan bu bence , Merkez bankasından bahsediyoruz arkadaşlar burda ne dönerse yukarının haberi olur bu büyük bütün kurumlar için geçerlidir işler buraya gelmeden birileri HAYIRDIR derdi şikayet edene , mesala Cevdet bey orada değilmi çıksınlar üst kademe bu konu ile ilgili bildikleri varsa üst makamlara söyleyip gerçek anlamda bu konu ile ilgili açıklama yapılsın .
Bekle gör politikası uygulanması böyle zor bir dönemden geçilirken gündemi meşgul etmesi hoş değil.
ülke bu durumda iken kağıt ve enerji sektörleri her daim avantajlı. enerji dedim diye aklınıza astor balonları falan gelmesin.
bu işlere yönelen holding de olur.
bir de şişecam var. yatırım+büyüme+temettü göstergeleri bu kadar iyi bir şirket dünyada bile çok azdır. ev arsa almaktan bile iyi olabilir.
gelirim idare ediyor nasıl olsa diye düşünmemek lazım. yarın yaya kalma ihtimalimiz çok yüksek maalesef.
normalde çocuğu aney sütten kesilene kadar besleyebilir... sonra süt anne ile devam eder... teorik olarak süt anne bulundukça bu sonsuza kadar devam edebilir aslında... 73 yaşına da gelsen o zamana kadar hep süt anneler ile devam ederek başka hiç bir gıda almadan hayatını devam ettiriyor olabilmen lazım.
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
AA Ekonomi Finans
@aa_finans
Bakanlık kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldı
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "Kira geliri potansiyeline sahip yaklaşık 4,5 milyon konut analiz ediliyor, adreslerde fiili tespitler yapılacak"
https://aa.com.tr/tr/ekonomi/hazine-...a-aldi/3114129
devlet bir yerlerden vergi üretme alma peşinde seçimden sonra daha keskin olacak herşey.
öğrenecek nesi var dayı, hissenin aynısı...
yükselecek diyorsan alıyosun, düşecek diyorsan satıyosun
matrikisinde, konka olan yerin üstüne geliyorsun... f_xu0300224 yazıyorsun, bu kadar,
sende kumarhanedesin artık :party:
olsun, başaramasakta...
taa zevkli... alırkende zevk alıyorsun, verirkende
https://i.hizliresim.com/nq6f6uo.jpg
:dvr::dvr::dvr:
....................
o önemli olan dediğin ülkelerin batırılması üçün uydurulmuş bir şehir efsanesi
2001 de bu ülkenin 90 milyar dolar borcu vardı, şimdi 1 trilyon dolar
borcu azaltamadıktan, bitiremedikten sonra çevirme, borcun hergün artmasıdır.
borcun çevrilebilir olması imiş... geçin o işi bi ya
torunlarına güzel bir miras bırakmış olursun ki ; onların güzel sözlerinden :whistling: mezarında ters dönersin
https://www.facebook.com/sukran.yilm...71797101657338
:party:
yattığın yerde ''ne oluyor lem'' dersin
kimi tatlı buğday tenli
kimi mahmur dudu dilli
kimi esmer nokta benli
https://youtu.be/gZS6KP48kQc?si=DBDFkzBO1fVXc3wB
yılmaz özdil güzel demiş.
şuan insan hakları kategorsinde bırak ugandayı.. ugandadaki bazı kabilelerden bile geri sıradayız.
artan birtek borcun olsa :drunk::drunk:
copy paste diye bi şey var... tıklayamıyosan di mi... seçenekli düşünmek lazım... :party:
gavur merkel kadar olamadık :drunk::drunk:
https://iasbh.tmgrup.com.tr/766735/1...8976456969.jpg
Ekonomist üstat, nas uzmanı reisimizin her ne hikmetse birden baş tacı ettiği bu City of London beslemelerinin ( Gayecik, Şimsot) bir anda faizleri arttırdık her şey yoluna girecek yalanına kimin inanacağı malum. Ayrıca bunların faizleri arttırmasının akabinde sömürcük zararlıları (Vanguard, Pimco vb..) birden her şey yoluna girecek tahvil manyağı olacaksınız cds ler filan yerlerde sürünecek modunu bahşetmeleri de muazzam bir lütuf yani. Kesinlikle yeni gelen kadronun muhteşem mucizevi programı neticesinde..!!!
Aaaah gidi ahhh kahrolası dünya batsa da bu ********lerde gömülse karanlığa..
Başka türlü kurtuluş yok.. Gerisi hep çene suyuna pilav..!!!
doğruları gören grüyor tebrikler..
KKM geldiğnde.. yüzyılın icadı diyip gevşek gevşek yazanlarıda tr ye attıkları kazığıda unutmadık !! hazine boşalmaya başlayınca gördük nasıl dötlerinin üzerine oturduğunu.
sorsan vatan sevdalılarıdır.. yatacak yeriniz yok.
:drunk::drunk:
banamı diyosun
kasım 2002 de altın 318 dolarmış... şimdi 2030 dolar
2030/318 = 6,38
1 trilyon/90 = 11,11
al 2 katı artmış
ben bu milleti, bu Türkiye'yi düşünen bir insanım, yazılarımda hep bu yöndedir
ALLAH'ın hikmeti, benim ağzımdan yanlış laf çıkmaz... ben körlemesine birşeyler sıkarım , sonra onlar doğru çıkar
çünkü : ben iyi bir insanım
çapı mapı yazmışsın... seni engelliyorum, dahada görmeyeceğim yazdıklarını
iç anadolu yöreselde bir söz vardır, gelin başı yazmasına oya dayanmaz diye biliyorsunuz herhalde... hah işte o şu şeyi....
Türkiye'de ilk kez 1960'larda gündeme gelen DÇM, dışarıdan döviz girişini teşvik etmek amacıyla uygulandı.
https://www.indyturk.com/node/450311...de%20biliniyor.
__________________________________________________ ____
20 Haziran 1987 günü TBMM'den 3395 sayılı Kanun geçti ve bu Kanun ile başlayan" Süper Emeklilik" serüveni, Anayasa Mahkemesi'nin 26.10.1988 gün ve 1988/19 esas, 1988/33 sayılı kararı ile iptal edilmiştir.
https://www.haberturk.com/yazarlar/a...sumun-hikayesi
Bir müddet uzak Kalacağız ....
Bol şans ..sevgi ve saygı ile :)
https://www.youtube.com/shorts/a4RxikPP1KY
ha şuda var :
siz şimdi çıkar gelir ''eskiden altınımız yoktu, şimdi 450 ton altınımız var'' dersiniz
var da :
altın madenlerimizin hepsi amerikalı ve kanadalılara PEŞKEŞ çekilmiş durumda
sana çıkardıklarının en fazla % 10'unu veriyorlar
sana 100 ton altın veriyorlarsa, 1000 ton altınımızı amerikaya götürüyorlar
yani ülkenin 5000 ton altını çalınıp, amerikaya veriliyor... ırak'ın, suriye'nin petrolünün çalındığı gibi
olmaz yeğenlerim olmaz..
şunu aklınızdan çıkarmayın
bu adamdan bu ülkeye 1 kuruş fayda gelmez...
YAHUDİ.. bir adama boş yere madalyon vermez
genel kurullara gitmek lazım. 1 lotunuz bile olsa katılabiliyorsunuz ve ortam hemen değişiyor.
bu ülkede finansal okur yazarlık yüksek olsa ülke çok kısa zamanda ab ortalamalarına yaklaşır. hükümetler kafasına göre iş yapamaz, darbe olmaz, insanlar daha refah yaşayıp çocuklarını daha iyi yetiştirir, daha iyi doktor, mühendis, mimarlar yetişir.
tarikatlar cemaatler silinir.
belki hemen bir norveç olamayız ama çok daha iyi bir ülke mümkün :cool:
asıl o zaman dış güçler bizi kıskanır :cool:
İngiltere kraliçesi de olsa sonuçta annedir ..güdüleri ruh halleri psikolojileri doğası gereği çok farklı çok bambaşka ..özellikle emzirme çağında bebeği olan annelerin
çocuğunu emzirmek isteyişini yanında olması gerektiğini de çok iyi anlarım .. herkes bilir ki bu iş günde mütakip defalar yapılır .
MB nin uygun bir odası tahsis edilir bakıcıyla birlikte fırsat bulduğu anlarda annelik görevini icra eder ve bu bir çözümdür ..bu durumda böyle bir çözüme vicdan sahibi ,ana baba evlat sahibi hiç kimsenin karşı çıkacağını da zannetmiyorum ..hatta sempatik bile gelebilir
Buraya kadar eyvallah
Siz cümbürcemaat MB ye yerleşir ve görgüsüzce maaile patron profili çizerseniz bu olmaz ..bu eleştirilir ..Bu konumu gereği özel tölarans sınırlarınıın üstünde
Babanın açıklamaları gayet açık ve net hiç de öyle mütavizi yeni anneye yardımcı dede profili gibi görünmüyor
maliye bakanlığının açıklaması var .. hafize ve odatv hakkında.
bu odatv de para verene istediğin haberi yapıyor :he:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...50#post6686250
kkmye gelirsek tarafımda damla kadar itibarı kalan kişiler son haklarınıda kullandı
kkm çıktığında siz yüzyılın icad diye sunarken.. az önce attığın linkleri o gün ben atmıştım buaraya. :) daha önce denenmiş bi oka yaramamış olduğunuda yazmıştım :)) inanmayan açar bakar !
anlaşılan ailedeki kayıplar beyin felcine veya hafıza kaybına yol açmış.
ben bedduaya inanmam.. etmemde. kinde tutmam. :drunk::drunk:
ama bildiğim şeylerde var.. kendi dünyamda içimde.. açıklasamda anlaşılmayacak ama sonucu olan şeyler.
Boşver bu dünyayı öteki dünya daha iyi onun için çalışmak gerekir denen Gazali felsefesine sahip tarikatlarımız ve ilahiyatımızın rönesans uyarlaması gerekiyor. Çünkü bu felsefeyi sahiplenen vatandaşlarımız çok fazla, devamlı tetiklenen bir bilincaltiları var ve oy potansiyelleri çok fazla. Bunun tam tersi yaşayan altın taht olsa oturacak bu tarikat liderleri ve ruhban sınıfımız öteki dünya korkusu ile manipüle ediyor ve bu kısır döngü devamlılık arz ediyor. bu tarikatlar Osmanlı da dahil olmak üzere geçmişten beri devletle takısmamaya çalışarak yollarını bulmaya çalışırlardı. İşin kötü tarafı oy kazanma uğruna bu ilke de bozuldu ve devlete yavaş yavaş egemen olunmaya başladı.
Bunun için devamlı Sezar in hakkı Sezar a feksefisinin bir numaralı kaidesi laiklik çok önemlidir. Tabii ki laiklik kişinin inancına karismamayi da öngörür fakat rönesans yasamayan ruhban tersini yaptigi zaman evrensel hukukun bu durumu engellemesi gerekiyor. Ne yazık ki aym Yargıtay ayrılığı gibi o konuda da aşınmalar var.
Şimdi ben bunu niye yazdım. Merkez bankasına bir kadın yönetici gelmiş ve birisi iftira ya da değil bir iddiada bulunmuş. Normal bir ülkede bu kurum içi yönetmelikle genelge ile bize duyurulmadan çözüme kavuşur. Lakin devlet öyle saçma bir hale geldi ki böyle ciddi kurumlar bile "ki söylentinin bile ekonomiye milyarlara mal olduğu belli" çürüdü. 22 sene yonetmek hiçbir iktidara nasip olmayan bir durumdur ve gelinen nihai durum bunu berat mı yaptı, yerlesikler mi yaptı falan filan. Daha doğrusu biz niye ekonomik kriz yaşıyoruz sorusu daha doğru.
Bürokrasi devleti devlet yapan yegane şeydir aksi durumu kabileciliktir. Dogmatik kafalardan hayır çıkmaz. Gitmeliler çünkü başarısız oldular.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Allah evladın da damadın da hayırlısını versin. Amin.
bu travis kelce ne meşhur oldu yaw ..
taylor bacım sağolsun..
bütün magazin haberlerinde o var.
alper analar ne damat doğuruyor bi araştır :oleyo:
amen...:drunk:
Derviş geldi sistemi kurdu bir altı ay süre dedi olmadı bir altı ay daha dedi olmadı 3. 6 ayı göremedi. Neden çünkü ne halk ne piyasa inanmadı. Sonrasını herkes biliyor halk inandı piyasa inandı işin kaymağını başkaları yedi. Uzun zamandır ekonomi yönetimine yapılan eleştirilere eyvallah ama şimdikilere bence biraz zaman tanımak lazım. Önceki hatalardan şimdiki yapılan doğrularında etkilendiği bir gerçek.
Sayın Çıtak çok uç noktalardan giriyorsun topa. Öyle ki araya karıştırdığın bazı konular bence çok tartışmalı. O zaman haklı olduğun konulara da ? yaratıyor.
En naif yazılardan birini de Sayın Bahriyeli yazmış
Uç nokta girecem tabi...
Tatar ramazanda çavuş der ya " sana vurmam, senin ağan gelsin"
Bebe beliknen işim olmaz benim, yılanın başı kimse ona vururum ben
Ki:
Vurduğum yerden ses gelsin...
Bunu ben kafadan uydurur yazarım.
Gidin çıkarın inceleyin hesapları, aynısı çıkacaktır... 1 guruş şaşmaz
Ya peki nasıl oluyor derseniz:
"Sizin aklınızın irdüğü yir olu, irmedüğü yir olu..." 😎