gördüğün her bilgiyi oku araştır..kendim de öyle yaptım..yılların birikimi ile bir şeyler oluşuyor kafada..
Printable View
Bugün rüzgar tersten esiyor bayağı kızardık
iyi bir düzeltme yaptı...40 altı gelecek mi...bakalım...
Günaydın arkadaşlar, hayırlı sabahlar. Kekocum burası diğer iki topiğe göre yetim kaldı. Biraz daha sık yaz buralarada. Senin yazıların doping oluyor küçük yatırımcıya
hangi hissem hareketli ise oraya yazmak istiyorum...hisselerde düzeltmeler normaldir ve sağlıklıdır da..almak isteyenlere güzel fırsatlar veriyor....hissemize güveniyoruz...bebek hisse...büyüyor ...karını ve cirosunu güzel bir trend ile artırıyor...yapabilenler trade yaparak hisse adetlerini artırırlarsa iyidir ama benim gibi yapamayanların ise tutması uzun vadede iyi olacaktır...
hisselerde sert çıkanlar olası düzeltmede yine sert düşerler...ama düzeltme bittiğinde tekrardan sert çıkışlarına devam ederler...hissemiz bebek olduğu için sığ bir hissedir...bu tür sert hareketleri normal görmek lazım..egeenin küçüklüğü gibidir...sabretmek gerekiyor....
berkosanın üçte biri kadar bile kar edemeyen şirketler geçen günlerde 70 bandıydaydılar...biz onlara göre çok ucuzuz...ucuz bir hisseden korkmam..çünkü biliyorum ki eninde sonunda piyasa ederini verecektir hisseye...şu ana kadar hiç dokunmadan tutmaya devam ediyorum..
Eyvallah kardeşim. Yazıların moral oluyor bizlere. Allah’a emanet ol
geçen hafta onu 70 bandında görmüştüm..o gün bu gündür ona bakmıyordum...senin hatırlatman ile bakayım dedim...şimdilik onu 69,45 te tavanda görüyorum...biliyorsunuz o şirketin finansalları bizimki kadar iyi değil...karı da bizimkinin üçte biri kadar...ciroları arasında da çok ciddi bir fark yok...tek fark sanfm un halka açıklığı %48 iken bizim ki ise %67 de...bizim karımız 62 milyon iken sanfm un ise 20 milyon....
yani halka açıklığı biraz fazladır diye ondan çok daha iyi olan bir şirketin fiyatı buralarda olmamalı...bakalım piyasamız nasıl bir yön çizecek ??
Biraz inanmak, çokça sabır ve sonunda meyveleri toplamak....Yazmıyorum ama bu başlığa her girdiğimde içim kıpır kıpır, bunca nezaket ve karşılıksız bilgi paylaşımı...Daha ne olsun ?
sanırım 48,52 de tavan olduk...hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar...bir diğer gözüm ile de sürekli karşılaştırdığımız akranlarımızdan olan sanfm a bakıyorum onu da 71,30 da görüyorum..biz ondan çok daha iyiyiz...bakalım ona ne zaman yetişeceğiz...:)
avrupa zaten canlanıyor...avrupadaki iki fabrikamız daha da faal olacaklar...zaten ciromuzun %70-75 i yurtdışı kaynaklı...bu durumda ciro ve karlarımız artacaktır...tamam ihracatçı olan tüm şirketler olumlu etkilenecek ama berkosan küçük bir şirket olduğu için çarpan etkisi fazla olacaktır..
bir de bizim avrupadaki fabrikalarımız yerleşik olduğu için türkiyedeki gibi işçilik v.b maliyetler pek artmayacak..direk ciro ve karlılığa olumlu etki yapacak...
Bu ay scumtech haberi gelmek zorunda inşallah o haber'de bir ivmeye vesile olır.
Çok şükür ameliyatı sorunsuz atlattım ve gayet iyiyim..şimdilik tek kolla bu kadar yazabiliyorum.
Brksn gereğini yapacaktır.
Kardeşim çok geçmiş olsun Sevindim . Donuk omuz sendromuna dikkat edelim inşaallah tez iyileşirsin
Geçmiş olsun kazançkapısı
Geçmiş olsun Onur bey, şifalar dilerim.
50,00 psikolojik direnç seviyesini bu gün gördük...psikolojik direnç seviyeleri genel itibari ile tek seferde geçilebilen yerler değildirler...umarım çok uğraştırmadan geçeriz..
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim..
Geçen hafta ihracat rakamları geldi ve sanayici kar marjlarının olumsuz seyretmesine rağmen rekor geldi..
Dış pazarda enflasyon ile mücadele başarı ile sonuçlanmaya yakınken faiz indirimleri masada..talebin iç pazardan daha evvel açılacağı kesin o tarafta..
Brksn için işlerin artacağı döneme giriyoruz..
Güzel başlayan gün -3 düşerek tamamlanmış..fiyatlama 50 üzerine bir şekilde oturarak yola devam edecektir..
endeks bozmaz ise seninle aynı fikirde olacağım...ama hissemiz sığ dolayısı ile endekste oluşacak olumlu veya olumsuz havadan maximum etkilenebiliyor...en azından endeksin yatay olması lazım..eksili endekste panik olan yatırımcı çok oluyor..ve buda direk fiyata yansıyor...orta ve uzun vadede bu hisseden çok umutluyum...bakalım biz nereye kadar tutabileceğiz ?? sabır sabır sabır...
Bist 1 haftadır düzeltmede..8800 seviyesine kadar düzeltme beklenebilir ama marj azalıyor..
Brksn 45 li seviyeler gelirse alım için fırsat olur..
Bistte bazı hisseler satış için güzel fırsatlar verdi..
Yüksek takipçili hesaplara pek güvenilmemeli,pompalanan hisseler çok..
Yurtdışında 2 fabrika ve 3.yolda..
Bürokrasi,siyasi engeller dile kolay..
Kaç şirket var hadi sayalım..
Marka değeri en az 50 -100 milyon dolar olmalı şimdilik..
Yolun açık olsun berkosan bebe..
Atatp’ın bebekliğine şahit oldun,büyüdü serpildi talibi çok şimdilerde :)
Darısı bu bebeye keko abisi güzel bir eğitim verirse çabucak büyüyüp adam olur inşallah:)