Sn. erhanacikgöz1 kendi sistemlerimizin de paylaşılması konusunda sakınca olmadığını belirtmişsiniz eğer rahatsız etmiyorsam ben de bir kaç şey ilave etmek istiyorum. 2012 – 2013 arası bir dönemde teknik analiz öğrenmeye çalışıp Matriks üzerinde bir sistem geliştirmiştim. Tüm testlerini yapıp öylece bıraktım ve işlem yapmadım hiç. Yakın zamanda sistemi tekrar matriks üzerinde incelemeye aldım ve üzerinde uğraşmaya değeceğini düşündüm.
Günlük grafikte hazırlanan bu sistemin 14.5 yıllık getirisi 500.000 puan.
Aylık ortalama 2900 puan civarı.
İşlem sayısı 690 tek yön. Yani aylık 8 işlem açma kapama dahil ortalama.
Bana göre bu haliyle fena durmuyor. Ancak işleme girmemem için bir sürü handikap var.
- Ortalama K/Z oranı 2 altında olması pek hoşuma gitmiyor. Karlı işlem sayısının fazla olması olumlu ancak başka sorunlarımız da var.
- Sistem günlük kurgulandığı için bazı dönem aralıklarında (2 yıl civarı) kar üretmiyor. Beklenen bir şey ancak yatırım psikolojime pek uygun da sayılmaz.
- 1380 çift yönlü işlem günlük grafik için oluşan yüksek kayma oranlarıyla reelde karı silip süpürme tehlikesi taşıyor. Ertesi günün açılışına yapılan işlemleri hesaplattığımda işlem başına ortama 40 puan negatif yansıyor. Sadece bu gap meselesi 50.000 puan götürüyor. Buraya daha emir esnasındaki kayma eklenmedi. Kapanıştan ertesi gün açılışa olan farkın bedeli bu.
- İşlem başına 2 kademe civarı komisyon maliyeti de 70.000 puan kadar maliyet düşürüyor.
- İyi ihtimalle sistemin bu karlılıkla devam ettiğini düşünürsek aylık ortalama puan kazancı 2180 puanlara geriliyor.
- Son olarak max sermaye erimesi 25.000 puan civarı. Bu da kaldıracı en fazla 2 olarak kullanabileceğim gibi görünüyor.
Ek 23328
Sistemin sevdiğim yanına gelirsek. Çok basit bir trend formülasyon yapısı üzerine kurulu, dinamik aşırı alım – satım noktalarını tespit eden ve düştüğü trende tekrar katılabilen bir sistem. Oluşan sinyale hemen uymayıp garantici davranan ve grafiğe baktığımda saniyeler içinde alım satım noktalarını kodlara gerek kalmadan hesaplayabildiğim bir yapısı var.
Ek 23329
Bir kaç filtre ekleyip karlılığı 600.000 puan seviyelerine çıkardım ancak sadelik giderek bozulduğu için ve sistemdeki parametre sayısı 3'ü geçeceği için uygulayıp uygulamamakta kararsızım.
Sizce bu sistem trade etmeye değer mi üzerinde çalışmalı mı yoksa rafa mı kaldırılmalı?