İşgyo nun hissenet’ te sayfa 173 teki yorumları okudunuz mu ? *Orada da benzer sorun var..
Printable View
Evet okudum, şimdi dönüp tekrar okudum. Malesef çok oyun dönüyor hatta isgyo en çok açığa satılan senetlerden oldu dün.
Oyun oynayanların çarpılması için yatırımcının inandığı hissede pozisyonunu koruması al-sat'çı olmaması gerekir.
Şimdi diyorsunuz ki 93ten satıp 92 den alıyor, nemalanıyorlar düyorsunuz,
Isgyo da da açığa satıp düşürerek, bezdirerek para kaznıyor bu tipler. Ancak ben diyorum ki bunu durdurmak bizim elimizde. Ben 1,33ten, 1,35ten aldım, tahtaya istedikleri kadar basıp düşecek hissi yaratsınlar satmıyorum kardeşim, ev almış gibi aldım martta kiramı alacağım diye aldım.
Yapabiliyorsanız derinliği kapatın fiyata haftada bir bakın her şey daha kolay olacak.
Bültene baktım isyat'ı bile açığa satabilmişler :D
ISYAT.E MSPOTEQT K 36245,820 0,930
Önerinize içtenlikle teşekkür ederim ve kesinlikle size katılıyorum ama alışkanlık yapmış bir kere, takip etmeden, derinliğe bakmadan olmuyor. Ama amacım sizinkiyle aynı aslında, endeksin bulunduğu bu seviyede ve de bu ortamda bu kağıdı güvenli liman görüp satmamak amacıyla aldım, hedefim temettü almak, düzenli biriktirmek. Fakat hisse değer artışı olmayışı can sıkıyor o kadar.. [emoji4]
O kademeler bu gün için geçerli, 0.92 den almak istedikleri zamanda tersine satıcılı görürsünüz , yani 0.93 basamağında alıcının 2-3 misli satıcı göreceksiniz, isterseniz önümüzdeki günlerde bir göz atın. Bir diğer husus,bu hissede bir basamakta al sat demek % 1 kâr - alış ve satış ta komisyon - kârdan % 10 stopaj anlamı na gelir, risk aldığına değmez. Gün gelir tahtayı çizerler, arkadan bakar kalırsınız, benim kastettiğim ana hisseyi bozmadan bir miktarı ile bu işi yapmak ama bu hissede olmuyor maalesef..
En iyisi dediğiniz gibi ekranı kapatmak, haftada bir bakmak...😊
Aranıza hoşgeldim.Amacım BES yerine hisse biriktirmek.Neden iş yat
1- temettü yüksek
2- her ay düzenli alacağım
3- verdiği temettü ile de alacağım ,
4- arada al sat yada satıp alabilirsem lot artırmak isterim.lot sayısının çok olması önemli (temettü için )
5- yıllar geçtikçe maliyet düştükçe aynı temettüyü verse bile oransal olarak enflasyondan çok fazla olacaktır (enflasyon artmadığını düşünüyorum)
6- Amaç minimum 5 yıl yatırımcı olmak , fiyat 1 tl üzerine çıkmasın , mümkünse 0.60-0.80 arası gidip gelsin bence süper olur. lot sayımızı artırırız
hepinize selamlar .
bir soru
İSYAT ı aracı kurumlar teminat olrak kabul eder mi ? mesela ak yatırım viopta işlem yapmak için ?