Originally Posted by
Ahmetg
Harvard da bir ders olsa bir ulkede ekonomiyi nasil oldurursunuz diye Turkiye en mukemmel ornek olurdu
Uberi yasakladilar. Neden? Efendim o zaman taksiciler is yapamazmis
Tursab gitti booking.com i yasakladi. neden? Efendim yillik 50 bin TL tursab aidati vermek istememis. Alla alla belki dunyanin hicbir yerinde boyle bir sey olmadigi icindir?
Airbnb ve twitter gizli sakli is yapiyor onada baska kiliflar bulmuslar onuda kapatacaklar. Neden? Cunku efendim otellerin karini azaltiyormus birde oteller dernegine aidat odemiyormus airbnb
internet zaten %90 yasak gerekli hicbir siteye giremiyorsunuz.
Ulkede hickimse harac odemeden is yapamiyor. Zavalli ciftci uc kurusluk patatesi sehire getirmesi yasak illaki kabzimala gidecek. Dunyanin hicbir ulkesinde boyle bir sey yok. Bosu bosuna ekstra masraf. Marketler neden direk ciftciden alamiyor?
Bir isletme kuruyorsun bilmemne sanayi odasi yada ticaret odasina kayit olmadan aidat odemeden is yapamiyorsun yine boyle bir sey gelismis ulkelerde yok. Avukatlarinkendi odasi var oraya para, muhasabecilerin kendi odasi esnafin kendi odasi, oh masallah herkes kendi ciftligini kurmus keyifler iyi.
Noter denen komedi bir kurum var. Avrupa ve Amerikada yok boyle bir sey. Ne zaman gitsen kuyruk var. Noterlerde uyanik buyuk punto yazinca 2 sayfa oluyor sana 3 sayfa daha fazla para istiyorlar. Tam bir 3. dunya ulkesi. ABD de noter var ama TR deki gibi resmi ve parali degil. Gonulluler bedavaya heryerde kayitli olmak sartiyla noterlik yapiyor o yuzden bedava.
Marketten sebze meyve aliyorsun %8 KDV oduyorsun. Sebze meyveye vergi kim nasil hangi mantikla koyar cildirmamak elde degil. Dunyanin en fakir insani bile bunu yemek zorunda buna vergi konurmu?
Fakiride fukarasida evi alip satarken %2 vergi veriyor ama bogazda 20 milyon dolarlik yalinin gayrimenkul vergisi dogu anadoludaki ucra bir kasabadak apartman dairesinin verdigi verginin anca iki kati. Biri 300 TL oburu 600 TL. Komedi
Yukaridaki kurallari kanunlari Amerika da da uygulasinlar ulke ekonomisi coker be.
Kardesim adamlar Turkiye nin ekonomisini oldurmek icin ellerinden gelen herseyi yapiyor. Gayette basarililar. Bizde burada tersini nasil yapariz diye tartisiyoruz.