Özsermayeyi artırıp azaltıyor ama net karı etkilemiyor.
Printable View
Kaldı 8 gün ama neden hala piyasa tepki göstermiyor .
Bilançoyu görmeyi bekliyolar desek artık o saatten sonra kim satar kimden alcaksın?
Risk almaktan korkuyorlarsa neden borsadalar ?
Türk yatırımcısı hatta kurumsallarıda dahil çok korkak.
İçerden bilgi varsa bilançoyla ilgili o bambaşka konu.
Ama risk algısı çok kötü bizde hatta bu durum bankalardaki mevduat tutarından belli.
Enflasyonun bu seviyede olduğu yerde herkes %20 ye tamam diyor.
Bizimki 11 Mart’ta açıklıyor bilançoyu. Diğer şirketler bilanço fiyatlamasını yaptıktan sonra isteyen onlardan kar alıp Gsdho’ya gelebilir. Gsdho aslında çifte kazanma şansı sunuyor. Borsada likidite sınırlı olduğundan bilanço öncesi fiyatlamamayı çok sorun etmiyorum. Son iki bilançodur zaten böyle.
Bugün tam kopacak derken yine boynunu büktü
Sahol ve ozkgy(diğer gyolara göre çok daha likit kâr eder) halini görünce 2 fk'da da tutabilirler gibi görünüyor. Her şeye hazırlıklı olalım.
Acelesi olmayan için fırsat.Ben de bir hissenin hareket edip değişimini düşünüyordum ama bir hafta kaldı yetişir mi bilmem.Bist de çok ucuz şirket çok ama döviz kazancı yüksek olup elinde döviz varlığı piyasa değerine göre en çok olan belki de yoktur gsdho'den başka.Navlun hala yükseliyor.Elektrik hala yükseliyor.Banka karşılıkları süper gidiyor.Düşünsek şu anda çift hanenin başlangıcına çıksa temel rasyolara göre hala ucuz diyebiliriz sanki.
BİST’te ucuz hisse çok ama Gsdho ile ucuzlukta yarışabilecek 3-5 hisse vardır. (Chevron üstad ikisini söyledi, ben bunlara bir de Alark eklerim.) Dediğiniz gibi Gsdho’nun artısı gelirlerinin ve varlıklarının çoğunun dolar bazlı olması. Eksisi ise patronunun sevilmemesi ve Bist 100 hissesi olmaması.