son dakka golü atar belkide bekleyelim bakalım..... kytd...
Printable View
son dakka golü atar belkide bekleyelim bakalım..... kytd...
Gerçekten ilginç, zarar açıklayan şirketler bile düşmüyor ve yukarı hareketleniyor, 10 mln usd piyasa değeri olan ve 6 aylık 3,5 mln TL net kar açıklayan sade ve temiz mali tablolu şirket Dobur hala son 1 yılın dibine yakın ve reaksiyon veremiyor. Şaşırtıcı.
Demekki hissenin bir sahibi yani spek i var ve o karar verecek.
Çıkacak ok yayda uzun durmaz, ben yukarı bekliyorum. En azından hak ettiğini düşünüyorum.
Tekkeyi bekleyen çorbayı içer...
yükselme sırası gelmiştir belkide....kytd....
Eski göz ağrım, yine potaya girmiş, takipteyim..
Bol kazançlar
Güzel bir destekte ve hatta dipte görünüyor.
İyi bilançoya rağmen rağbet yok.
Ortalık çok sessiz burada. Uzun vadeciler dışında kimse kalmamış, yazan da yok, takip eden de.
Bu belki bir işarettir, umuyorum...
ben hiç bir şey anlamadım
lütfen bu konuda bilgi sahibi olan detaylı açıklaya bilir mi
cahilliğimi bağışlayın
bilgiler
14 TEMMUZ 2018
ORTAK ADI SERMAYE (TL)%Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. 8.804.79145,02Burda GmbH 7.823.67040.00Diğer Ortaklar ve Borsa İstanbul’da işlem gören 2.930.71414,98TOPLAM 19.559.175%100
DOĞAN GERGİNİN WEB SİTESİNDEKİ DURUM
SPK YA GÖNDERİLEN 12 TEMMUZ 2018
Son Durum İtibariyle Sermayeye Dolaylı Yoldan Sahip Olan Gerçek ve Tüzel Kişiler
Ortağın Adı-Soyadı/Ticaret Unvanı Sermayedeki Payı Para Birimi Sermayedeki Payı (%)
Burda Ailesi 7823670 TRY 40,00
Doğan Ailesi 5.611.258,01 TRY 28,69
Borsa İstanbul'da İşlem Gören ve Diğer 6.124.246,99 TRY 31,31
İMTİYAZLI HİSSELER
ANama17.823.670a,b
BNama17.823.670a,b
CHamiline13.911.835
-19.559.175
şİMDİ DOĞAN HOLDİNG
İMTİYAZLI HİSSELERİDE Mİ BORSADA SATTI
İMTİYAZLI HİSSELER BORSADA ALINIP SATILIYOR MU
HİSSE SENEDİ HUKUKSAL DURUMUNU BİLEN BİR ARKADAŞ AÇIKLAR İSE ..
Aydınlanmış olacağım ve olacağız.
Bence yukarıdaki haber içeriğinde hata var, mutlaka bir izahı vardır.
Sonuçta dolaşımda halka açık hisse oranı % 15 şu anda, maximum % 20 olur, ama doğan holding halka açık kısmın % 5 ni daha önce piyasadan topladığı ve hiç satmadığı için bu oran değişmeyecektir kanımca.
Ancak mart- haziran arasında yabancı alman ortak kendi payı olan % 40 a ilave olarak borsadan topladığı % 10 a yakın hisseyi borsada satmış, zaten hissenin 4’ten 2,5 a kadar düşme sebebi bu. 2 ayda elindeki % 10 extra satılabilir ve borsaya kote edilmiş hissenin tamamını borsada satıp bitirmiş.
Niye satmış, bilemiyorum, kaçtan toplayıp sattı onu da bilemiyorum ama piyasada dolaşımdaki hisse sayısı çok azalmış. Doğan holding topladığı hisseleri hiç satmamış, Teb saklamasında bekliyor.
23 tane her biri ayrı değerli olan dergilerin ( ekonomist, kapital , otomobil moda gezi....) sahibi olan, hem pazar, hem de reklam piyasasında % 40 a yakın pazar payı olan ve mali tabloları sorunsuz, borcu minimum , temiz ve verimli olan bu şirketin değeri şu anda 8 mln usd.
Tarihsel grafikte ortalama 20-25 mln dolar piyasa değeri olan bu şirketin hisselerinin buralarda gezinmesi ilginç.
500 bin usd lik hisse almaya kalksanız 5 tl olur, çünkü hisseler toplu ve uzun süredir bekleyen yatırımcı grubu var çok yüksek olasılıkla ve kolay satmayabilirler.
Diğer yandan, bir sürü şirketin borsa değerleri çok düştü , yani her şirket ucuz ama bu şirketin de , diğer medya grubu gibi , doğan tarafından ilk fırsatta satılacağı beklentileriyle ilgili doğal varsayımından yola çıklırsa , çok ucuz gibi duruyor, ama , ama ..... kimse almıyor......
Bir gün gelip değerini bulacaktır.
Doğan gazatecilik ( posta-fanatik) hissesinin hikayesi ve grafiği güzel bir örnek, merak edenler bakabilir. İleride umarım bir doğangazetecilik olur ve hurgz olumsuz örneği olmaz.
İhtimal %50-50, bilemiyorum.
Pozisyon alıp sabredenler, şu an dipte olduğu için , orta ve uzun vadede tatmin edici fiyatlar görebilir.
Tekkeyi bekleyen çorbayı umarım içer...
“Şahsi fikirlerim olup yatırım önerisi değildir” kuralını da ekleyelim.
açıklayacak bir hisse arkadaşı var mı
SPK YA GÖNDERİLEN 12 TEMMUZ 2018
Son Durum İtibariyle Sermayeye Dolaylı Yoldan Sahip Olan Gerçek ve Tüzel Kişiler
Ortağın Adı-Soyadı/Ticaret Unvanı Sermayedeki Payı Para Birimi Sermayedeki Payı (%)
Burda Ailesi 7823670 TRY 40,00
Doğan Ailesi 5.611.258,01 TRY 28,69
Borsa İstanbul'da İşlem Gören ve Diğer 6.124.246,99 TRY 31,31
İMTİYAZLI HİSSELER
ANama17.823.670a,b
BNama17.823.670a,b
CHamiline13.911.835
-19.559.175
bu nedir yahu
dalga mı geçiyorlar