O parayı bitirdi gitti.
Sen ne zaman bitiriyon sermayeyi.
Printable View
Bir zamanlar sistem testi yapıyordum
Bu sistem testleri yada optimizasyonlar kişinin kendini matematiksel olarak kandirmasindan başka bir şey değildir
O piyasada mac i bu değerle başka bir piyasada yada hissede mac i yada hareketli ortalamayı başka bir değerle takip etmek kişinin kendi yalanina kendisini inandirmasidir
Ancak
Sistem testlerini yada optimizasyonlari yapmanın farklı bir artısı var , o da piyasa yapicinin ne kadar milimetrik çalıştığını anlamanız
Tüm fiyat hareketlerinin teknik analizde kullanılan indikatorler gozunune alinarak yapıldığını anlamak
o yüzden optimizasyonla yedirmezler , herifler zaten her an optimizasyonla piyasayı ceviriyorlar yani seni optimize ediyorlar
Bu testler sonucunda hatırladığım 4 buçuk aylık testere süreçlerinin dahi bulundugudur
Genelde ortalama 2-2.5 aydır ama ciddi trendsel bir dönem sonrası 5 aya yaklaşan en az 4 tane testere süreci hatırlıyorum mesela
Sanırım o süreçlerden birinin son demlerindeyiz.
aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Temettü veren hisselerde temettuyu alan adamın hisse fiyatı düştü ama temettuyu de cebine koydu
Hisse sahibi için değişen bir şey yok ama endeks değeri hisse fiyatı düştüğü için düştü
Bunun anlamı ne peki
Bunun anlamı BIST 30 yada 100 fiyatlari gerçeği yansıtmıyor demek , yani o çizilen çizgiler falan hepsi tıraş
Her sene bunun olduğunu düşünürsek toplamda sıfır numara tıraş
Bu yıl 3000 puanlık temettü düşüşü , ondan önceki öyle ondan önce öyle
10 yıl bazında düşünürsek , hadi eskiden endeks düşüktü de az temettü düşüşü oldu desek bile su içinde 25000 puan yapar
Sağlıklı bir analiz için geçmiş fiyatların aşağı çekilmesi gerekir ama hisse Matriks verilerinde böyle olmasına rağmen BIST 30 veya 100 de böyle değil
O zaman x hissede ki temmetunun endeksi atıyorum 800 puan aşağıya çekmesi normalde endekse giren çıkan mi var , endeks temettü mu aldı
Madem öyle ben grafi açtığımda 2013 Mayıs tepesi de 93000 değil daha aşağıda gozukmeli
Yani o barlar hikaye
Yani demem o ki
Verilen temettüler sonrası düşen hisse fiyatlarıyla paralel olarak bistin değerinin düşmesi normal ona bir şey diyen yok
Anormal olan yamukluk şurada
O zaman teknik analiz yapan adam BIST 100 grafini açınca 2013 Mayıs tepesini artık 93000 de değil atıyorum 85000 de görmeli
Endeksin zirvesini 121800 değil 118-119 arası bir yerde görmeli
Yoksa bist100 rakamını TV den izleyen herkesin cebine 100 hissenin temettü parası girdi de bizim mi haberimiz yok
Geçmiş veriler hiçbir şey olmamış gibi aynı kalıp revize edilmeyecek ama bist100 sanki temettüler cebine girmiş gibi düşecek
E hani o barlarda temettü girdisi nerede ben göremiyorum
Böyle bir mallık olabilir mi , bir de o barlara destek direnç çizgisi yok indikator falan atılıyor
Viop da en sonunda pivot oluşumu tamamlandı
141500-142000 arası pivot seviye olmuş durumda