Çok bakir değildir ama geyikli olabilir saroz olabilirçanakkale tarafında çok yer var şevketiye olabilir.
Yok tam tersi Portekiz de AB nin en fakir ülkesidir (Yunanistan ile beraber). Portekiz de de üniversiteyi bitiren gençler Almanya, ABD ya da İngiltere ye gider çalışmak için. Portekiz de çalışan nüfusun yaş ortalaması 45 üstü diye hatırlıyorum. Portekizli Gurbetçiler bu ülkelerde biriktirdikleri parayı Portekiz deki ailelerine gönderirler. Kelle paça çorbası içmek için ülkelerine geri geliyorlar mı? Onu bilemiyorum :-)
Ancak her ülkede olduğu gibi zengin bir kesim mevcut. Osmanlı nın son döneminde Portekiz e göç eden zenginler varmış. En ünlüsü gülbekyan ailesi...
Türkiye gelir olarak Portekiz inde altında... sonuç değişmez hepsi bizi kıskaniyeah...
En kötü AB ülkesi yaşam standardı olarak TC\den ileridedir. Yaşam standardından kastım alt ve orta gelirli ailelerin günlük yaşantısı işte. Yeme, içme, tatil, iş-güç.
TC\de halihazırda ortalama üstü bir hayat yaşayan birisinin dışarıda macera aramak için başka nedenleri olmalı. Parası olana TC Avrupa\nın konforunu aratmıyor. Birkaç tane tatil beldesi var güneyde yabancılar ele geçirmiş. Lan burası Türkiye\de mi yoksa Avrupa\da mı diye soruyor insan görünce:oleyo: Bir tanesi Göcek.
Bilmeyen varsa google maps ten baksın. Avrupa\da böyle güzellik yoktur.
$500k ile Göcek mi yoksa Barcelona mı, hangisi ucuzsa oraya yumulun :oleyo:
Para yoksa o zaman nerede daha çok para biriktirebiliyorsanız oraya.
Banane abi banane oğluum
Siz gidin hadi İspanya\ya Portekiz\e falan gidin siz. Bana Finike akarr
Banane ooğluum
Pardon hatlara yabancı cisim karıştı :oleyo:
Yillarca Altinoluk'da daha sonra Asos tarafinda da tatil yaptim.
Severim oralari.
Sezonu biraz kisa ama olsun.
Bolluk bereket var.
Domatis, peynir, zeytin bolgesidir.
Denizi de tam benim istedigim gibi serin.
Ulasim da iyi..
Karsi da Midilli canim izgara ahtapot cekerse gider yer gelirim.
Syg,