2.86 yi gördü acaba bilançosu kötümü gelecek onumu fiyatlıyor
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
2.86 yi gördü acaba bilançosu kötümü gelecek onumu fiyatlıyor
Evet üstadlar bu düşüşün nedeni nedir? Bir fikri olan varmi?
göstergeleri sisik ve motorları çok sıcaktı soğusun devam sıkıntı yok
SM-A500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kardesim bisey soracaktim 2016/3 bilanço 4.5 milyon zararr yazmisti sence 2017/3 bilancosu ne gelir tahminin varmi?
bence 10 milyon civarı kar açıklar gibi zarar olcagini sanmıyorum tabii bu benim görüşüm
İlk 3 ay iyi geçti diyorsun yani...insallah bekleyelim gorelim ne zaman aciklar acaba
Bilançoyu sen hazırlıyormuşsun gibi yorum yazmışsın. Yorumunu silermisin.
11.8 milyon bilançoya hazırlıklı olun.2 ay içinde 4.5-5 olduğunda da spekler konuşacak sebepler bulurlar.
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kadir
senin 11.8 kastın ney artı mı eksi mi
Alt kademelerden hisse toplamak için yırtınıp duruyor.
Fiyat 4-5 dedigine gore artı diyor galiba...
2,84'e kalın lot atmış korkutma amaçlı.
Merhabalar arkadaşlar,
Uzun süredir bu senedin takipçisi olarak şunları söylemek isterim ;
Geçen sene 3 aylıkta gelen zarar finansman giderlerinden kaynaklı bir zarar idi. Ancak 2016/4 dönemde finansman giderlerinde önemli azalmalar gördük. Dolayısıyla beyan edilen %41 ciro artışı sözünden yolu çıkar isek;
83.809.000x0,41=118.170.000 TL ciro anlamına gelmektedir.
Hasılat 118.170.000 TL
%60 maliyet (70.902.000 TL)
Brüt Kar 47.268.000 TL
Faaliyet giderleri (33.000.000 TL)
Faliyet Karı 14.268.000 TL
Finansman (gelir/gider) (5.000.000 TL) (Tahminim: 3.000.000. Fazla yazdım)
Öngöremediğimiz giderler (2.000.000 TL)
Dönem Karı 7.253.732 TL
Şimdi faaliyet giderleri %10 arttırılmış öngöremediğimiz giderler eklenmiş finansman giderleri de yine fazla fazla yazılarak bu sonuca vardık. Geçen sene yataş 1,5 kar açıklamıştı ilk çeyrekte yine yataşın da finansman giderleri var ve azımsacak ölçüde değil.
Bu dönem gelecek kar şirketi hem borsada hemde piyasada çok farklı yerlere taşıyacaktır. Finansalların giderek düzelmesi de buna ışık tutacaktır.
Ayrıca yukarıda yazdığım veriler tamamen tahmin olup yatırım tavsiyesi içermez. Farklı görüşleriniz var ise paylaşmanızı rica ederim.
Sevgiler...
Sn. Kuzeys emeginize saglik forumdaki sacma tartismalardan sonra k.y icin guzel bi analiz olmus tsk. Ederim
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bb734c1ca5.jpg
E2303 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2,84 alındı 2,85'e 181818 lot alış yazıldı.
Teşekkür eden arkadaşlara sevgilerimi iletirim. Gördüğüm kadarıyla forumda malesef spekülatif yorumlar yapılıyor. Bunun üzerine yazma kararı aldım. Bu senet yeni doğan bir yataş olabilir. Karlılık dilediğimiz şekilde gelirse ve devam ederse senedimiz çok farklı yerlere gelecektir. Senedin 1,50 den 1,70 den gelmesi birşey ifade etmez. Yataşta 1,50 lerden geldi. Bunlar gereksiz tartışmalar. Bir senedin primli olduğunu fiyatı değil beklentisinin var olup olmadığı gösterir. Borsada zirvenin zirvesi dibin dibi vardır. Bu unutulmamalıdır....
Genel kurul ile ilgili yorumu olan varmı acaba
Şu saat den sonra düşüş devam edermi
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dostlar sabırlı olan kazanacak.ytd...
MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Genel kurul kar ne kadar açıklandı nilen varmı
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
40 milyon civarı zarar varmış :))
Bu Mikropların elinden tahtayı birileri gelip alacak arkasından baka kalacaklar.
Insanlarin zararda olmasi seni ne kadar sevindiriyor su cuma günü allah sanada zarar yazar insallah... O zaman anlarsin belki...
Tahtada iki gündür dolandırıcılar iş başında.
Kapanış 2.77/78 oldu ve iki gün boyunca düşüş yaşadık bunu neye bağlayabiliriz diye sesli düşündüğüm de ya diyorum bilanço beklenenin altında ya kâr satışları oldu bekleyip göreceğiz.ytd.
her ne kadar Cem beyi sevmesenizde dost acı söyler biraz mantıklı olmakta fayda var ben tarafsız olarak yazılanlara bakıyorum millet kağıdı almış düşmemişi için temenni de bulunuyor ama Cem kardeşimiz mantıklı konuşuyor yorum sizin benim fikrim bu arkadaşlar selamlar...
Dün ve bugün için satışlar sonucunda bir nebze keşke üstten satıp alttan alsaydım dedim.Günün pastasını da görünce yabancının giriş yaptığını gördüm inş. bu güzel günlerin habercisidir resim olarak ekleyemiyorum kusura bakmayın.
Alanlar: İş yat.:59.498 credıt suısse:51.949 yat. fin.:49.218 merrıl lync:43.796 yapı krd. yat:31.554 diğer:80.611
Satanlar:Halk yat.:89.019 garanti yat.:57.029 vakıf yat:46.712 ak yat:45.585 hsbc yat:16.142 diğer:62.139
Erinmeden yazdım arkadaşlar, sonuçta aynı gemideyiz inş. son gülen yanılmayıp biz oluruz. Ytd.
Sevinip sevinmedigini cumlenin sonundaki gulucukten anlamadiysaniz bisey diyemeyeceğim...
Anlamadığım birde şu var biz 2,30 larda pahalı diye hisseden çıktık hisse 3,16 oldu biraz geri vites yapınca millet zarardayiz demeye başlamış arkadaş bu hisseyi tutup 3 tl de üzeri alıp 3,5 asatariz diye rulet oynadiysaniz sonucuna katlanmaniz gerekir dusedebilir çıkadabilir,operasyon büyür hisse 3 üzerine gider 4 lira olur bişey diyemem ama ben bu hisseye ilk gir çık yapmaya başladığımda 1,50 lerdi sonra 1,70-2 arası gitti geldi o zamanlar kimse yazmadı
Güzel haberleri çıkıyor belki daha çok yolu var ama belkide operasyon bitti tepe 3,16 idi dönüş başladı 2 lere giderse nolacak
Yani burada biri olumsuz bişey dedimi saldırmanın anlamı yok kimse kimseyi burada iyi yorumlarla tatmin edecek diye kural yok
Şu huyunuzdan vazgeçin herkes dilediğini saygı içinde yazabilir burası forum hoşuna gitmeyen girmesin
Saygılar
Çok şey yazardimda neyse saygilar...
Kardeşim ben zararda olmanıza üzülüyoru 3.1 den beri 3.2 den beri bağırıyorum pahalı diye. Ama dinleyen yok... herkes bana giydiriyor beğenmediyseniz gördünüz 3.1 den 2.77... ha güzel haber vereyim mi salı günü müjde yukarı tepki verebilir bunları not edin sevinirsiniz. Biz kazanıyoruz sizde kazanın
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f8ea618bb0.jpg
Sayin hissedarlar umarim bu haber onumuzdeki surecte hisseye olumlu yansiyacaktir bu arada degerli paylasimlarda bulunan ustadlardan konuyla ilgili yorumlarini beklioruz sanirim sn. Kuzeys guzel bi analiz yapar
Sn aliatabey ;
Güzel haber paylaşımınız için teşekkür ederim. Bu haber çok önemli bir haber. Neden ?
Çünkü mobilya ve beyaz eşya için bu indirim fiyat indiriminden ziyade insanların içindeki beyaz eşya ve mobilya alma isteğini tetikleyecektir.
Önemli olan evlenen insanlardan ziyade (ki onlar zaten almak zorundadır) mobilyasını yenilemek isteyenler için tetikleyici bir güç olması ve bu indirim sayesinde gazete manşetlerinde bir nevi mobilya ve beyaz eşya reklamı yapılmakta olması çok çok önemlidir.
Ayrıca kurumsal firmalarında projelerinde Doğtaşı tercih etmesi hissemiz için ekstra önemlidir.
Doğtaş bu ülkenin en önemli markalarından biridir. Bu güç her geçen gün artmaktadır.
Dolayısıyla bu haber çok güzel bir haber ve senedimize yansıması olumlu olacaktır.
1.Dönem ciro tahminimiz şirket beyanına istinaden 118.170.000 TL idi. Buna istinaden kar ise muhafazakar tahminle (beklentim çok daha yüksek) 7.253.732 TL olacağını yazmıştım.
2.Dönem hem bu haberin etkisi hem düğün sezonun etkisi ve yine kurumsal firmalardan alınan güzel işlerin etkisiyle çok daha farklı bir sonuç çıkacağına inanıyorum.
2016/2 Ciro : 111.824.692 TL (3 aylık)
Şimdi ilk çeyrekte %40 artan satışları artan şirketimizin sizce yukarıda saydığım etkenlerle birlikte 2. çeyrek satışları ne olur ? Bence ciddi oranda artar. Ve yine muhafazakar tahminle %60 oranında ciro artmalıdır. Buda ;
111.824.692*(+%60)= 178.919.507,20 TL Yani toplam 118.170.000 TL + 178.919.507,20 = 297.089.507,20
Dolayısıyla 2016/2 (toplam) = 195.633.888,00 karşılık 6.962.672,00 TL zarar
2017/2 (toplam) = 297.089.507,20 karşılık ..................... kar
İşte bu boşluğu dolduran kazanacaktır !
Dolayısıyla senedimiz kısa sürede yaptığı prim boşuna değildi ve bu daha gerçekten başlangıç. Bunu gören ve sabreden arkadaşlar kesinlikle kazanacaktır diye düşünüyorum...
Sevgiler..