sade gitmez yanında ne içiyoruz ayran mı?
Printable View
Bu glp den fonlama bankalar 140...dahada yukarı giderse ne olur.%2000olurmu?
Bu btc tam bir muamma.sifresi kirilirsa.bir problem olursa olan olur.guvenilmez bence.arkasinda hiç bir şey yok.
sana zaman ayırıp yazmak bile boş iş ama bu sefer hakettin yahu sende zeka geriliğimi var? benim TL gelirimde var,yani iş yapıyorum kazanıyorum. senin gibi asgari ücret karşılığı tüm gün trollük yapmıyorum. Benim hedef net, strateji net,veriler sağlam. senin o dediğin ekranlara ancak piyasa goygoycuları bakar ve tvde yorum yapar. profesyonellerin kendi secure ağları var,bende oraya VPS üzerinden bağlıyım. senin bu işlere aklın ermez boşuna uğraşma. diğer arkadaşlar beni çok rahat görüyorlar muhtemelen,doğrudur çünkü orta-uzun vade elimin altında.
nereler iyi Akdeniz'de balık yok diye duydum, Ege'de keza öyle.
balık kan şekerini düzenliyor sanırım sindirimi kolay vücut rahatlıyor ben bir ay geçen sene yedim ciddi fark gördüm birde bol oksijen temiz hava iyi gelmişti, en son zeytin yaprağını kurutup 8-10 adetini 80-90 derece sıcak su içinde 10 dakika bekletip içince kan şekeri düşüyor diye duydum yalnız çok yaşlı ağaç yaprağınımı köylüler topluyor satıyor bilemiyorum, yoksa çok genç olanından mı toplanıyor hiç bilgim yok, açlık kan şekerim sabah 145 çıktı bu zeytin yaprağını dün 90 yaşında biri dedi, o para verip Datça'dan köylüden her yıl bir torba alıyormuş, şeker ciddi sorun gözü kulağı götürüyor , kulakta uğultu ve çınlama vardı oda şekere bağlı çıktı, tinnitus problemi, Gözde az görme de şekerden çıktı, eskiden 1 tepsi baklavayı bir oturuşta yerdim, şimdi 1 dilimi yesem şeker 200 e anında vuruyor düşürmekte çok zor, ilaç ile mümkün ama doğal yöntemler daha akıllıca geliyor, bende 1 Eylül'ü bekliyorum,2-3 ay devamlı balık yiyeceğim,
Ben de bilmiyorum nerede balik bol, herhalde yine Canakkale civaridir diye dusunuyorum.
Ben yillarca Edremit korfezi etrafinda tatil yaptim. Oralar da son zamanlarda doldu ve kirlendi malesef.
Maddi durum elverse yakin bir yunan adasi bulacagim kendime, orada deniz urunleri bol ve bize gore ucuz geldi bana.
Seker benim de problemim olmaya basladi.
Ne yapti isem dusuremedim. Kilo verdim, yuruyus yaptim, zayifladim ama istedigim sonucu alamadim.
HbA1c yani 3 aylik ortalama 5.5 olmasi lazim, bende 5.9-6.1 arasi cikiyor, kafayi yememek icin ilaca basladim, ancak o sekilde 5.5 civarina indirebildim.
Zeytini cok sever ve kahvaltida yerim, yagini da icerim ama yapraginin cayini sekere karsi kullanmadim daha..
http://www.milliyet.com.tr/zeytin-ya...lenme-2340789/
Bir deneyeyim bakayim.
Sekerden ben de cok korkuyorum.
En basda kusa zarar veriyor, kus artik otemez oluyor :)
uzun donemde ise basda goze ve bobrege zarar veriyor, ayaklarda gecmeyen yaralar yapiyor...
Kanser riskini artiriyor.
Sekeri mutlaka iyi regule etmek gerekiyor yoksa adami oldurmez surundurur Allah korusun.
Stress de seker genel seviyesini yukseltir.
O banka 0.25% fazla verdi bu eksik verdi, dolar cikti, para eridi filan derken bir tarafdan sagligimizi kaybediyoruz.
Ben onun icin bu faizin riskine katlanamaz, bankacilarla ugrasamaz oldum ve careyi temettu yatirimciliginda buldum.
Simdi kafam rahat, fiyat inse de ciksa da hiic bakmiyorum bana ne temettu verir onun hesabini yapiyorum.
Erken avlanan palamut yagli olmayacagindan tavada yapacaksin ince ince dilimletip yuvarlak halkalar halinde aycicek yaginda ama kolestrolun varsa dikkat edeceksin ona da.. Bir tarafi yaparken diger tarafi bozmayacaksin.
Kolay gelsin.
Syg.
selka bunların hepsi ilk devalde telef olacak, %8 aldım diyor komedi, yahu adam gelecek 3 haftada %20 alıp götürecek. hep aynı oyun. bu kadar riske bu kadar az faize dünyada ancak TR'nin KY'si razı olur. TL cinin esas hakkı olan %27 mevduat faizini neden alamıyoruz diyeceğine,şükürde şükür. tam doğulu davranışı. şükretme hakkını iste!
Sn.PowerPc ve Mehtap hanım... İnanın bloomberght nin yada Reuters ın data kanalına filan gerek yok.. Aslında tüm ekonomiler sanal ve olmayan emtiaları pompalar ve yönetir ve insanları çalıştırırlar..
Şöyle ki; ıssız bir adaya düşseniz yanınıza 1.000.000 USD para mı yoksa 1 adet tavuk mu almak istersiniz diye sorulduğunda Tavuk denileceği aşikar.. Yani; bu durumda 1 adet tavuk 1 milyon USD dan kıymetli oluyor.
Bakınız ben ne AKP liyim ne de CHP li.. Derdim birikimlerimi korumaktır.. Bir arkadaş çok iyi yazmıştı aradım bulamadım. Herkes kendi derdinde...
Neden?
2002 yılında Sn.CB 'nı mızın eşi Hanımefendi Emine Erdoğan'ın Mamak Çöplüğü yakınında bir gecekonduda diz kırıp eşi ile beraber yer sofrasında zeytin ile oruçlarını açarken gördüğümde insani olarak çok etkilenmiştim... Sonsuz bir güven ve şefkat hissetmiştim...
O sırada CHP ise; adında HALK kelimesi olup "HALK"ından bu denli uzak bir parti yok idi...
O resim ile 2002 yılında AKP Türkiye'nin ümidi olmuştu...
Yıl 2017 olmuş... CHP halka inmiş, halk partisi olmuş, halkın yanında yürüyüşlerde ayran içip, marul yiyip, atleti ile yollarda yoğurt kaşıklıyor iken; lütfen beni mazur görünüz Sn.CB 'nımız halkını unutmuş, saraylarda 27 metrelik çapı ile iftar sofralarına kurulmuştu...
Sn.CB nımıza bu danışman ordusunu yararak ona ulaşılmalı ve gerçekler anlatılmalıdır... Danışmanlarının anlatıldığı gibi bir Türkiye maalesef yok; bitti...
2012 yılından itibaren bu HALK her yıl en az %10 fakirleşti. 2013,2014,2015,2016,2017 de toplam %50 olmak üzere fakirleştik.. Bunu milletimizin devletimizin bekaası için CB nımıza anlatmak gerek...
Oysa gündem de atlet,don, fetö, yargı, atama, tayin, yaş gibi halkın zırnık umursamadığı işler yapılıyor. VE ekonomi öteleniyor da öteleniyor...
Şimdi HALK bu ekonomik gerçekler ile baş başa kaldığını hissettiği anda o da kendi çaresine bakmaya çalışıyor... Nakitini alıp dövize yada altına yatırıyor...
Yani ekonomimizde en büyük sorun GÜVEN...
Bugün ABD ekonomisi kadar batık bir ekonomi yeryüzünde yoktur.. 10 trilyon USD para dünyada dolaşıyor yok böyle bir rakam ekonomide. Ve enflasyon yok... Ekonomide bunun tedaviside yok.. Enflasyonun %80 olması gerek %1,5 dahi değil...
Bakınız bugün TL ABD USD ından en az 10 kat realitede değerlidir... Ama 1 USD=3,50 TL dir..
Sebebi ABD devleti ve onun yargısına olan dünya milletlerinin güvenidir... O güven (Devlet Adalet) bizde olmayınca siz istediğiniz kadar sıkı durun.. Yada istediğiniz data setini evinize bağlatın hiçbir işe yaramaz...
Çünkü her ekonomi sanaldır... Güven bitince adalet olmayınca kıç görünür... Bu ABD içinde Türkiye içinde aynıdır...
Bugün HSBC TL ye %15 faiz vermiş.. Çok mutlu oldum... Portföyümün %35'i USD da %65 'i TL de iken..
Neden?
Daha fazla TL faizi alacağım için değil; elimdeki TL ile daha ucuza daha fazla USD alacağım için...
Üzülerek diyorum ki; Belkide bir ekonomi için en vahim şey budur...
Karar mekanizmalarında olan siyasilerin sorumlulukları çok büyüktür..
Ben de sizin gibi düşünüyorum ama mevcut hukumete güvenmek çok zor konu mantık olunca. Sadece faiz düşmanlığı(referansları dini) yaparak politika yaptılar zamanında ve kuru 3.10 dan 3.94 e getirdiler.
Eğer gerçekten kuru düşürmek isterlerse düşürebilirler ama bir yerde faiz indirimi politikasına tekrar döneceklerdir ya da faiz arttrımama politikasına. Çok kompleks düşünmeyeceğim ben bu dediklerim gerçekleşirse direk dolar alacağım, baktım hukumet faize mudahale etmiyor, tl faize devam.
Bir de şu var, kur çok değerlendi ; 2015 ten 2.20 lerden 2017 de 3.94 e çıktı. İnanılmaz bir pirim var ortada. 3.94 ten %20 düzeltme 3.15 yapar bu arada, %15 düzeltme ise 3.34. Şu an herhangi bir düzeltme yapamadı bence.
Kuru TCMB ve cumhurbaşkanının tutumu belirleyecek. Eğer faiz baskısı yapmazlarsa, kur 3.34 e gidebilir. Buraya gelirse ilk kademeyi alırım. TL de olan biri için ; kurun 3 ay sonra 3.40 olması, kurun 3.34 ü 1 ay içinde görmesinden daha iyidir bence. 3.3.4 görülürse ve kırılırsa bu durum senaryolarımda yok benim. Bu rakamın altını düşünen var mıdır acaba forumda
Bende zeka geriliği yok da sende edep geriliği var.
Bir de trade etmeyi beceremiyorsun.
Yahu TL gelirin olsa ne olur.
Tepeden almışsın bilmem 200 bin dolar sonra gelip burada düştü ama alttan da aldım diyorsun.
Tıpkı çocuklar düşünce derler ya acımadı kiii acımadı kiii onun gibi.
Tepeden aldığın dünya kadar doları alttan maaşınla aldıkların kurtarmaz.
Aklın kendine yetmezken buralarda sürekli ağzı bozuk şekilde akıl veriyorsun, küfürlü cümleler kuruyorsun.
Sana devre yakan program verdiler diyorsun değil mi?
Peki ben de sordum madem verdiler neden bekleyip daha aşağıdan almak varken tepelerden dolar aldın diye.
Neden cevaplamadın?
Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.
Hayal mahsülü özel devre yakan programınla sana hayırlı batışlar pardon kraşlar :)
ABD çökmez giden görür, ABD hala dünyanın teknoloji üretim merkezi . belki artık mass product işi yapmıyor ama bir örnek vereceğim. herkesin kullandığı şu telefonların işletim sistemleri hatta işlemcilerinin büyük kısmı ABD kökenlidir. diğer tıp ilaç mevzularına hiç girmeyecem. Bu bir kaç örnek bile ABD nin neden çökemeyeceğini açıklar.parasının değerini bastığı miktar değil teknolojisi,ordusu ve hukuk sistemi belirler.
ABD'yi Bitcoin bitirecek.
Atın fava bekleyin :)
ABD'yi ayakta tutan şu anda sadece Doların küresel para birimi olması.
Başka hiçbir şey değil.
Artık tüm dünya herşeyi üretiyor.
Üretim üstünlükleri eskisi gibi bariz değil.
Ahh merkez bankası ahh ...
vakti zamanında gerekeni yapsaydın şimdi vatanım ekran yoluyla vatandaşı soyan sahte cennetçilerin eline düşürmeseydin.
umarım bir gün memurun muhakematı kanunda değişiklik yapılırda bunun hesabı sorulur....
neye istinaden doların 3.90'lara çıkmasına müsaade ettiniz.
neden 3.90'lardaki doları 3.40'lara düşürüpte kazancından-malından-mülkünden-yediğinden-içtiğinden vergi alınan vatandaşların soyulasına göz yumdunuz ....
ABD iyi de, Çin sıkıntılı. Pantent mantent dinlemeden her türlü teknolojinin alayını kopyalayıp bir de ABD'ye geri satmaya başladılar.
Bu olayın sahte dolar basmaktan hiç bir farkı yok. Önüne alamazlarsa ABD ciddi zarar görür ki, bence uzun zamandır da görüyor.
Trump da bu yüzden seçildi zaten. Robotlarla ucuz iş gücüne ihtiyacı ortadan kaldırıp Çin'e çökecekler.
patent ihlali yapan şirketler ABD şirketleri tarafından asla affedilmez, o malı çin ve kıytırık ülkeler harici sattırmazlar veya kallavi bir tazminat alıp öyle izin verirler. bugün Qualcomm şirketinin net 5.7 milyar dolar gelirinin %70'i patentlerden gelmektedir. 3G desteği olan her telefon başına bu şirkete para ödenir,aynı şekilde bu 4G içinde kısmen geçerlidir. Samsung'un başına gelenleri hatırlayın,affetmediler.
evet dolar beklediğim yere geldi buradaan sonrası çok çok önemli...
aşağı inmeye başlarsa işler değişir...
ytd..
bu arada hazine hafta başında ciddi rakamlarda borçlandı 6 aylık % 5.5 ve % 5.25 ile..
cds 170 den 180 lere çıkmıştı bi ara şimdi 173 e gevşemiş ..
haydi Türkiyem :)
gerçi usd nin gevşemesinin bizle çok bir ilgisi yok ama bize katkısı çok :)
haydi Türkiyem :)
Arkadaşlar Odeadan güncel +400 için oran ihtiyacım var.ing deki kıpırdama odeaya da yansıdımı acaba?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ing e-turuncu dünkü parayı bugüne günlük %13.50 ile döndürmüş, bu sabah faizi %13.75 e güncellemiş. Bu akşamdan itibaren günlük %13.75 gözüküyor sistemde. (1 yıllık hoşgeldin faizi kapsamında)
Doların düşmesi çıkmasından çok daha iyi. Alabileceğimiz dolar miktarı artıyor. 3.10 lardan 2.70 lere geldiği zamanların aynısı yaşanıyor nerdeyse.
Gerçekte DOLARIN CİDDİ DÜŞÜŞÜ YOK ARKADAŞLAR. Evet 3.10 dan 2.70 e düşüş demek yaklaşık %13 düşüşdür. Ve bunun kadar şu sıralar gürültüsü kopmuştur.
ANCAK;
Burada aylardır 3.53 civarındaki doların, hadi diyelim 3.48 e düşüşü konuşuluyor. (3.49 olduğunda da düştü bağırtısı çoktu)
Bu da yaklaşık %1.5 (bir buçuk) düşüştür.
Borsada her ay bunun gibi 10 hareket iniş-çıkış olabiliyor ve gürültüsü olmaz.
Gürültü algı operasyonudur. "Dolar çok düşüyor" gürültüsü ve "daha çok düşecek " algısı ve halkın elindeki yüklü doların bozdurtulması operasyonu.
Bayram sebebiyle olduğundan ve merkez bankasının akşam operasyonlarıyla yani dış müdahale ile "psikolojik" seviye olan 3.50 nin altında tutulduğundan bahsetmiyorum bile.
Unutmayalım bu dolar aralık 2016 da 3.50 nin üzerindeydi.
Ayrıca doları düşürme hedefinde olan (enflasyonu düşürme asli hedefi için) merkez bankasının bile, son 1 ay içinde ilan ettiği yıl sonu dolar tahmini 3.70 dir. (bu tahmini Türkiyenin ekonomistlerine sorup ortalamasını alıp yapmıştır)
3.48 den alıp yıl sonu 3.70 den satan ve bu arada dolarını %4 faizde tutan birisi, mevduat faizine göre yaklaşık yüzde 2-3 kardadır.
Ani sıçramalarda erken satarak yapılacak kar veya ülkemize özgü aşırı fırlamalara karşı sigorta olması da cabası..
Benden bu kadar; Artık dolar almak sizin kararınız.
ICBC 13.85 teklif etti.
Garanti 13,50
ICBC 13,85
200 K
Forumdaşların Bilgisine Sunarım
burganbank mehmet erten: son dönemde tasarrufların bir kısmı yurt dışına gitti. mevduatları artıramıyoruz. tasarrufların bir kısmı yurt dışına gitti. bilançolarımızın %50-60 ını oluşturan mevduatın aynı hızda bize gelmediği gözüküyor. yurt dışı para havuzundan hazinede çok para çekmeye başladı acaba biz bankalara su kalmayacakmı.
arkadaslar fibabank ve burgan ne kadar guvenilir? sadece devlet teminatı için sormuyorum, yuklu mevduat yatırırken (2M) guvenebilir miyiz?
http://www.bloomberght.com/haberler/...doviz-mevduati powerpc ler çoğalmaya devam ediyor
Benim gözümün önünde adamın biri burgere 5 kusur milyon dolar para yatırdı..........Bu konuyu daha önce risk yönetimi mantığı ile yanlış olduğunu riskin dağıtılması gerektiğini düşündüğümü ifade etmiştim...........Şahsen tüm bankalara güvenim olmasına rağmen geçmiş tecrübeler risk yönetimi ile sepet yapmanın daha huzurlu olacağı sonucuna götürüyor..........Kafa rahat olur..........
Güven yok güven,en büyük sorun bu. Hukuk bitmişse o ülkeninde parası bitmiştir. Ben bankadaki dolarımından bile şüphe duyuyorum,bir sabah khk ile TL ye çevrilirse artık şaşırmayacağım. Bunlar TL ye çevirir ama düşükten çevirirler. seninde gördüğün gibi bir ilk gerçekleşiyor. dolar düşmesine rağmen bekledikleri satış olmuyor,üstüne alış devam ediyor. Bu sefer çok fena çamura BATTILAR.