Şuna bak şaka gibi:kahkah:
Benim kontrolmatik ve cosmoma 20-30 kat yükseldi dedi gitti 40 günden 5 kat yükselmiş boshfren e atladı.Neyse bunun gibilere borsada batınca acimayacaksin.:kahkah:
Printable View
Tahta yapmak kolay mı alacak da satacak da .A1 dediğin kurum cosmo da son 4 ayda 200 bin lot mal aldı. Gotu boklu borsadan anlamayanlar A1 e laf atacağına gitsinler A1 in elini öpsünler .A1 ,Osmanlı ve finans tahta yapıyor tahta cosmo da.Cosmo daki bu başarıyı ben A1 ,finans ve osmanlidan işlem yapanlara yazarım.Helal olsun onlara.Tahtacisi olmayan cosmoda tahtacilik yapip cosmoyu ayakta tutuyorlar.:rules:
Beğenmedikleri A1 10 bin lot daha cukka yaptı. 2 gözümün çiçeği A1 tahtacim benim.Ustadlarin üstadı Hitit üstadım a selamlar olsun .Cosmoyu 4 hanelerde göreceğiz inşallah
.Kontrolmatik ve cosmo da 2026 ya kadar halaya devamke .Tavanda da tabanda da halaya devamke :halay:
Sabır acıdır ,meyvesi tatlıdır.%80 kontrolmatik,%20 cosmo portföyle 2026 ya kadar halaya devamkeeeee:halay:
Haydin halaya.Borsa devre kesti taban yap da hepimiz halay çekelim cosmo ve kontrolmatik:halay:Alıştık artık sabrede sabrede 100 tlnin üzerinde kalıcı olduk.Dokundur 80 e de sen de rahatla biz de kontrolmatik satıp cosmo alalım.Oranımız da %50 cosmo ,%50 kontrolmatik olsun.:kahkah::halay:
Ne guzel dabanlari halayla karsilamak..
İş de burda ya zaten .2026 diye boşuna demedik .Uzun vade yatırımcılık budur işte.Tabanda da halay ,tavanda da halay.Portföyümün %80 i kontrolmatikte.40 tlden kontrolmatik aldım ve hissenette kontrolmatik topiğinde 2026 ya kadar 40 tlden 4 haneleri hedeflediğimi yazdım.Ve kontrolmatik 40 tlden 40 günde 229.90 ı gördü.Ve kontrolmatik bugün 137 tlde.Ama ben kontrolmatikte da tavanda da tabanda da halaylar çektim .İşte cosmo da böyle olacak.O 4 haneler görülecek.Hedef 2026 yılına kadar cosmo da 4 haneleri görmek.Öyle 3-5 ayda alayım 10 kat yükselsin diye bir gerçek yok borsada.Böyle düşünenler Kıbrısa gitsin.Ya da fener cimbom maçı var.Bassın iddia kuponuna servetini.:kahkah:
Çakal çukal takımı değil.Ömer Ünsalan la 2026 yılına kadar ortak olmak isteyenler kazanacak.Kumarcı tayfası cosmo yu satana kadar bu devran devam eder.Alın işte üst pazar hikayesi de tüketildi.Üst pazar onay kapı gelince de cosmo hisse fiyatında çok büyük primler görülmeyebileceğini hissettirdi tahtacı.
Borsada beklentiler fiyatlanırdı ama cosmo tek tek bu beklentileri tüketmeye başladı.Bakalım üst pazar beklentisinin içine edip bizleri bezdiren tahtacı marttaki bilançoda da bizlerin moralini bozacak mı?Bu saatten sonra bozadabilir ,üst pazar kapını hiç eden bir patron bilançolarla da bizlerin moralini sıfırlayabilir.Belki de ta baştan beri plan bu şekilde idi.Şirketin %42 sini al.Yükselt 10 katına ve 2 yıl yataya yatır.Bıkan ky malı boşaltınca da lotlar patronun eline geçtikçe de şirketlerin içini doldur .İş kapları ,iştirakleri bildir.Belki de tüm planlar baştan beri böyleydi.Neyse ki bizde de portföy var.İyi ki %80 kontrolmatik,%20 cosmo dayım.
Öğlen demiştim ki getir 80 e %80 kontrolmatik,%20 cosmo oranımı ,kontrolmatikten satıp 80 tlden cosmo ekleyip %50 kontrolmatik,%50 cosmo yapayım demiştim ya artık bu strateji asla olmaz.Bu cosmoda ben yıllıkta 70 milyon net faaliyet karı görmedikçe 1 lot dahi cosmo lotumu artırmam.Sepet candır.Hiçbir zaman portföyünüzü tek hisseye yatırmayın.
Aynı şirketin ,aynı patronun hisselerinden aynı performansı beklemek borsanın şiarı olamaz.Bakınız İHAAS a patron İhlas ve 1.5 yılda 70 kat kazandırdı.Ama aynı patron diğer ihlas hisselerinde yatırımcısına kan kusturdu.Ben işte ta baştan beri %80 kontrolmatikte oldum ,%20 cosmo da.Cosmo da beklediğim hareket erken olsa idi şu an cosmo 500 tl idi.Ama artık 2026 ya kadar cosmo da o 4 haneleri göreceğim.Ky nin bıkmasını tahtada Ömer Ünsalan la kalan az sayıda yatırımcılardan olmak istiyorum.
İşte tüm bu sebeplerden dolayı 2026 ya kadar sabır edeceğim ve tavanda da tabanda da halay çekmeye devam edeceğim.Kontrolmatik ve cosmo da 2026 ya kadar halaylara devamkeeeee :halay:
yipten çıkıncada bakalım 3 bin lotlarla -7 basabilecekmisin komisyoncu tayfası göreceğiz...
Kontrolmatik te de aynısını yaptı Ömer Unsalan.Hisse ne zaman kritik yere düştü kap yolladı.Tarzi bu şekilde.Bu akşam veya gelecek hafta kap gelebilir .:halay:
Tavanda halay ,tabanda halay.:halay:
2026 ya kadar %80 kontrolmatik,%20 cosmo ile tavanda halay ,tabanda halay:halay:
Yatırımcılık budur işte .Tavanda da tabanda da halay çekebiliyor musun?Hedeflerin 2026 ya kadarsa sabırla beklersen hergün halay çekersin.:halay:
Çünkü fiyat senin için önemli değildir.Sen beklentilerinin gerçekleşmeye başlayıp başlamadığına bakacaksın.Pazar değişim başvurusu geldi mi?Geldi ,fiyata yansıması oldu mu oldu?Geçen sefer 113.80 olan zirve bu başvuru ile 121.50 ye yükseldi.Dönüşte daha önceki destek olan 80 yerine bu defa 91.00 tlden döndük.
Ama bunlar daha başvuru ile oldu.Bunun daha onayı var.Başvuru da red riski de vardır.Onay gelince asıl yükselişi o zaman göreceğiz.Bilemeyiz ralli olur mu olmaz mı?Ardından da bilanço gelecek.İştiraklerin performanslarını şubat sonunda veya mart başında göreceğiz.Yaklaşık 2 ay içinde gelecek olan 2 muhteşem kap haberi bizleri bekliyor.Dün tabanda nasıl ki halay çektik bugün tavanda da halayı çekelim :halay:
Kısa vadeci vurkaççılar üst pazar başvurusu geldi diye atladınız da ne oldu?Haber geldi 95.50 den ertesi gün 105 ten sıraya girip alamadınız.Ama bugün 91 tlden kimse alış girmedi .Bu muydu borsa vizyonunuz?Cosmo da ne değişti de 105 ten sıraya girdiğiniz cosmo da 1 hafta sonra 91 tlden alım girmedinizz?Cevap belli;üst pazar kap ı ile cosmo 150 -200 tl olacaktı.Ama öyle bir tahtacımız var ki kan kusturdu ve üst pazar beklentisini dahi öldürdü.:kahkah:Hani tahtacı yoktu bu cosmo da?Bal gibi de tahtacı var ve sizin her bir lotunuza gözlerini dikmiş ve ısrarla mal almak istiyor.Sabır acıdır meyvesi tatlıdır :halay:
Tarih 7 ocak 2023.
Cosmo tavan kapanış 107.90 tl.
Tavanda bekleşen alıcı 14.759 lot:halay:
Uzun vadeci COSMO yatırımcıları için .
Aralık ayı aylık kapanış 119.80 tl.
2022 yılı yıllık kapanış 119.80 tl
Merakla bekliyoruz. Ocak ayı kapanış rakamı aralık ayı kapanış rakamı olan 119.80 tlden yüksek mi olacak yoksa aşağıda mı olacak?Kaldı 23 gün .
30 tlde de ,40 tlde de ,50 tlde de ,60 ylde de ,70 tlde de 80 tlde de ,90 tlde de ,100 tlde de ,107.90 tlde de ,121.50 tlde de sabır acıdır meyvesi tatlıdır. İlerleyen zamanda 150 tlde de ,200 tlde de ,300 tlde de sabır acıdır, meyvesi tatlıdır demeye devamkeeee:halay:
Hedef nedir lotcu kardeşim :)
Lithium kardeşim hedefi ben değil üstadlar üstadı Hitit Üstad ve hocaların hocası Silvanxx Hocamız belirler.
Bizler kimiz ki ,bizler Hitit Üstad ve Silvanxx Üstadlarımıza öğrenci talebe olabilirsek ne ala.
Bizler bu borsa dergahında en doğru ve en iyi hedefi belirleyen Hitit Üstad ve Silvanxx in hedeflerine odaklandık
Bizler de bilemiyoruz Hitit Üstad ve Silvanxx Hocalarımızın hedeflerini merak ediyoruz.
Hedefi fiyat olarak vermenin sakıncalı olduğunu bilerek açıktan bir hedef belirtmezler ama belki de bir ipucu verebilirler ümidi ile ben tekrar hissenet cosmos yatırım holding forumu yazılarımı sonlandırıyorum.
Söz bundan sonra üstadlar üstadı Hitit Üstad ve hocaların hocası Silvanxx hocamızda.
Sayın lotcu değil hitit üstadın,silvanxx hocan Goldman Sachs cosmo yatırım holding ile alakalı şirket raporu hazırlasın cosmoyu kaldıramaz.Cosmo yatırım holding beklentilerle bu fiyatlara gelmiş bir hissedir.Artık piyasa icraat ister şirketten.Yani cirolar ve net faaliyet karları bekler.Bu beklentileri gerçekleşmez ise nasıl beklenti ile yükseldi ise tersine düşürmesini de bilir.
Dolu dolu iştiraklerle olumlu yönde dönüşmüş bir şirket,bebek bir hisse cosmo .Artık bebek doğumu gerçekleşeli aylar oldu.Bebek zaten 10 tllerden 10 kat yükseldi ve apalama evresini dahi bitirdi.Piyasa şimdi bebeği yürütmek istiyor ama ciroları yapılan işleri görmek istiyor.Şirketten tek bir haber akışı gelmedi.Ama şirket bunu açıklamak zorunda da değil.Belki de iştirakler şu an para basıyordur ciro olarak.Herşeyi bundan sonra belirleyecek olan şirketin cirolarıdır.Bunu nerden öğreneceğiz peki?İki yolu var ;birincisi 3 aylık aralıklarla açıklanan bilançolarla ,ikincisi de şirketten gelebilecek kap haberleri ile.Ama cosmo yatırım holding olduğu için iştiraklerin iş ,ihale işlerini kap haberleri ile bildirmeyebilir de .Yani yasal mecburiyeti yok.
Borsada şirketler için beklentiler bitmez.Ama beklentilerin de reel olarak karşılanması gerekir.Bu beklentiler karşılandıktan sonra piyasa da yeni beklentiler oluşur ve de bu hisse fiyatına olumlu yansır.Ama öncelikle beklentilerin cirolarda net kar olarak karşılanması gerekir.Bu beklentiler karşılanmadıktan sonra üstadlar ,hocalar istedikleri kadar cosmo ile alakalı beklenti listesi oluştursun hava.
Benim burada eleştirdiğim nokta şu;Bu beklentilerin çok kısa zamanda ,her an olabileceği algısını yaratmak.Aralık ayından beridir senin Hitit üstad,Silvanxx hoca dediğin güruhun ''Doğum gerçekleşiyor,ha gayret,az kaldı ,bebek doğuyor '' gibi cosmo hissesini acil alıma sevkedecek , yatırımcıları gaza getirme çabalarına girdiler.Ama hisseye bazıları belli fiyatlarda satış koyarak hissenin yükselmesini engelliyorlar.Acaba bu senin üstad ,hoca dediğin kişilerin ellerinde düşük miktardan topladıkları lotlar var da ky ye mi itelemek mi istiyorlar bu lotlarını diye şüphe ediyor yatırımcıların bir kesimi.
Bir ara o kadar ileri gittiler ki ''Ha gayret ,doğum sancıları iyice hızlandı ,bir el atında şu doğumu gerçekleştirelim.'' diyecekler zannettim :kahkah:
Neyse lafı uzatmaya gerek yok ,ne demişler ne kadar ekmek ,o kadar köfte.Sosyal medyadan hisse pazarlayanların lafı ile hisse almayın.
Cosmo yatırım holding te de artık istediğiniz kadar beklenti sıralayın ,piyasa artık 3 er aylık bilançolarda istikralı biçimde artan kar artışalarını görürse cosmo fiyatı yükselmeye devam eder.Kar artışı beklentilerin altında kalırsa da sürünmeye devam eder cosmo.Cosmo nun da bugünkü 700 milyon piyada değerini haketmesi için de yıllık 70 milyon esas faaliyet karı üretmesi gerekmektedir.Genel kural budur .Ama cosmo eger ki yıllıkta 70 milyon kar açıklasa bu defa beklentiler devreye girer ve ''Daha başlangıçta 70 milyon kar açıklıyorsa bu cosmo çok çok iyi noktalara gelir '' diye cosmo da çok çok büyük bir ralli hareketi yaşanır.
İşte iş burada .Yani o yüksek karlar görüldüğünde senin elinde cosmo hissesi olacak mı?Bütün mesele bu.İşte o büyük ralli olduğunda elinde cosmo olanların yüzü güler.
Siz cosmo yatırımcıları için dileğim inşaalah en kısa zamanda beklentileriniz karşılanır ve de sabrınızın karşılığını alırsınız.
Nazar etme ne olur çalış senin de olur .
Cosmo mühendislik ten ilk is haberi geldi :halay:
Cosmos mühendislik eylülde kurulmuş ve sadece 4 elemanı olan bir şirket.Ve de ocak 10 2023 te 22 milyonluk bir iş kapı açıkladı.
Bakalım bu daha ilk haber.Bu yıl cosmos mühendislik ten kimbilir hangi iş haberlerini alacağız?Cosmos mühendislik de cosmos yatırım holding in 4 iştirakinden sadece birisi.700 milyonluk piyasa değeri olan bir yatırım holdingin 4 iştirakinden birisi 2023 yılının ilk 10 gününde 22 milyonluk bir iş alıyor.Ne güzel bir başlangıç oldu.Bir kere kap haberleri gelmeye başladı.Kontrolmatik vizyonu artık cosmo da .Kimbilir önümüzdeki üst pazardan sonra bizleri ne gibi güzel gelişmeler bekleyecek.Dedik hep dedik biz cosmo olarak boynuz kulağı geçecek dedik.Patronumuz Türkiye nin gelişen büyüyen teknolojinin her alanında olan Kontrolmatik patronu Ömer Ünsalan.Hele bir şu üst pazara geçelim de 09:55,12:55,13:55,17:55,18:05 eziyetinden kurtulalım.
Bugün saat 14:00 civarlarında cosmos yatırım holding yatırımcı ilişkileri sorumlusu Özge Hanımdan aldığım telefon kayıtlı görüşmemde cosmos mühendislikte 4 çalışan ,mekatronik yapı taahütte 11 çalışan ,panel smartta da 19 çalışan olduğu bilgisini aldım.Harveu Burger de zateen Bülent Kalemkuş a emanet ve de instagramdam Harvey Burger in dünya yolcuğuğu için COMİNG SOON diyoruz.
Cosmos Yatırım Holding iştirakleri ciro üretmeye başladı.Artık üst pazar haberinin de önemli bir beklenti olmadığını önemli olanın cirolar ,iş kapları olduğunu zamanla görmeye başladık.
Neyse halaya devamke yahu :halay:
Ömer Ünsalan ın hareketlerini ,tarzını kontrolmatikten ezberlemiştim.En kritik anlarda kap yolluyordu sağolsun.
İşte borsanın kan ağladığı ,hepimizin Yip ten çıkış başvurusunu iç etti patron diye hayıflanmaya başlamışken cosmos yatırım iştirakimiz cosmos mühendislikten başlangıç için 22 milyonluk bir kap haberi göndermesi harika idi.Cosmo yatırımcıları için moral oldu.Artık bu saatten sonra cosmo ya birçok kurnaz borsacı alım fırsatı kollayacaktır.6 ocakta ''Gelecek hafta kap bekliyorum '' beklentim bugün gerçekleşti.Şimdiki beklentim şubat sonu bist yönetiminden üst pazar onay ı ve de ardından martın ilk haftası 2023 sene sonu bilançosu.Bugünkü cosmos mühendislik iş haberinden sonra 2022 son çeyrekteki cironun bana göre bir önemi yoktur.Orada düşük bir ciro bizim için gösterge olmaz.Çünkü artık bizim beklentimiz 2023 senesi için olacaktır.Bizim miladımız cosmo mühendislik 10 ocak kap ı ile başlamıştır .Tabii ki bana göre.Herkesin kararı kendisine.
Cosmos tavanda halay ,tabanda halay,yatayda halay.Cosmo da halaya devamke :halay:
hitit ve silvanxx üstadlar da yazmıyor artık.Neyse arada ben de halay çekerim yine.Eskisi gibi kendi kendime yazarım ,kendi kendime okurum.Ne yapalım:kahkah:
Bazı aceleci vurkaççılar ,alsatçılar tavan beklerken kontrolmatik tahtasını ilmek ilmek işleyen ,işini bilen tahtacımız ''Hoooop ben alsatçıya vurkaççıya değil ,yatırımcıma ,benimle uzun vade yıllarca yol yürüyecek yatırımcılarıma kazandıracağım.'' dedi ve eksi açılış ile 117.20 tlden güne başladık.Bu hafta cuma gününü ,geçen haftaki kapanış fiyatı olan 107.90 üzerinde kapatalım benim için kafi.Acelemiz yok ,vaktimiz bol.
Ne diyorduk ,yine diyelim ,artıda ,ekside ,tavanda ,tabanda cosmo ile halaya devamkeeee:halay:
Endekste enflasyon rallisi sona erdi.İşte bundan sonra gerçek borsa başladı.Haydi bakalım.Bize reel anlamda enflasyonu yenecek ,organik -inorganik büyüme hikayesi yazacak şirketler lazım.Artık ak ile kara nın ayrılacağı bir döneme girdik.İşte böyle bir dönemde 6 aylık taptaze piyasa değeri 700 milon tl olan cosmo nun zamanla değer yatırımcılarının ilgisini çekeceğini düşünüyorum.
Tahta sahibi yukarı hızlı bir ralli yapmayarak piyasanın ilgisini çekmeyerek piyasadan olabildiğince mal almanın peşinde öyle olmasa dahi yeni vurkaççı ,tavan tavan peşinde koşup hisseyi tavandan alıp 1-2 tavanda satan ky yi istemiyor.Kendisine sadık bir yatırımcı kitlesini hedeflemiş durumda.Peki dün güzel bir haber aldık.Bugün eksiyiz.Neresi kötü?Dün borsa kan gölü idi.Bugün de kan gölü devam ediyor.Ve de cosmo daha 20 gün önce 80 tl iken bugün 110 larda kapatması uzun vadeli yatırımcıyı üzmemeli.Zaten dünkü haber çok çok büyük önemde olsa dün direkt tavan açar ,alsatçılara alım fırsatı vermezdi.Bugün 110 tl kapatsak dahi benim için kafidir.Borsanın %20 ye yakın zirveden düştüğü 10 günde 80 tllerden 110 a yükselmişiz neyine üzüleyim?
Halay ,halay halaya devamkeeeeee:halay:
Artık gerçeklerin konusuldugu gerçek değer yatırımcıligi zamanı.Artık geçmişi unutun.Artik tek beklenti bilancolardir .İş haberleri dahi birsey ifade etmez.Eger o cirolar esas faaliyet karına yansimazsa hicbirsey ifade etmez.
Bu yüzden artık tek gösterge her 3 ayda açıklanacak olan bilancolardir .Artık cosmo için gerçekler zamanı. Artık cosmo için filim bitti ,perde kapandı. Artık gerçekler yani bilancolar zamanıdır. Bekle bizi martta açıklanacak yıllık bilanço, ardından mayistaki 2023 ilk çeyrek bilanço, ardından ağustos ta gelecek 6 aylık, ardından kasımda açıklanacak 9 aylık ve de 2024 mart inda açıklanacak 2023 yıllık bilançosu.
Artık cosmo da film bitti ,gerçekler zamanı.:halay:
Borsa göçmüş, endeks neyime?Cosmomuz var elimizde biz neden düşünelim?Cosmos u olmayanlar düşünsün bundan sonra .Kapat ekranı bekle marttaki 2022 son çeyrek bilancoyu.:halay:
Cosmo 20 gün önce 80 TL değil miydi?
100 TL ye düşse, 80 TL ye düşse biz uzun vadeyi goze almislari ilgilendirmez .Sabrı olmayan vurkaccilar düşünsün. :halay::halay:
Endeks öldü ,cosmo da kapanış tahminim 110
Bakalım tutacak mı?
Sıyırdı[emoji28]105 olsun bizim olsun
CPH1951 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahtacı üst pazar başvurusunu ve ardından 22 milyonluk iş haberini de harcadı.Demek ki hissenin yükselmesini istemiyorlar.Bu gidişata göre yakın zamanda gelecek olan üst pazar onayı ve marttaki 2022 yıllık bilançodan da cosmo hisse fiyatı olumlu anlamda etkilenmeyebilir.Tahtacı cosmo da 2026 ya kadar bekleyecek yatırımcı istiyor bana göre.Tıpkı benim gibi o da 2026 yı istiyor:rules:
Neyse bugün de taban yedik çok şükür.2026 ya kadar halaya devamkeeee:halay:
1 yılda 10 kat gitmiş zaten. Halayı bırak düğün de bitmiş, balayına geçilmiş lotçu dostum :whistling: