Ek 4003
Bilgi amaçlı olup, yatırım tavsiyesi değildir.
Printable View
Ek 4003
Bilgi amaçlı olup, yatırım tavsiyesi değildir.
spek tam fırsatını buldu düşürmenin endexle çıktı ya endexle düşürüyor sabır
kafama göre döndünya
1,38 den destek attık bakalım, dönecekse dönecek.
1,36 göstermeden dönmesini umuyorum.
YTD.
Ek 4062
Yatırım tavsiyesi değildir.
Ek 4063
Yatırım Tavsiyesi Değildir
İnşallah çizdiğiniz gibi yukarı yönlü olur. Yoksa ben 1.36'da stop olmak üzereyim.
Temettüyü aldık.1.59 şık fiyat hedefini beklemekteyim.Yazdıklarım beni bağlar.Yatırım tavsiyesi değildir.
Ek 4066
Her şey grafikte mevcut.
Sanki bu hissenin de zamanı gelmiş gibi.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Ek 4067
Çıkış trendleri birbirine benzeyen kısımlar.
Kendimce Öylesine çizim yaptım.
Yatırım tavsiyesi olamaz.
Ek 4069
Her şekliyle çizim yaptım.
Çizimler umarım eğitim açısından işinize yarıyordur.
Herşey grafikte mevcut. Artık düşüş son bulmalı, iyice sıkıştığını gösteriyor.
Yatırım tavsiyesi olamaz.
sn kentuf Türkiye'de bu işlerle uğraşmak ve sonuç elde etmek çok zor.
Bir de Gentaş özelinde bakarsak ürettiği ürünler atıyorum piyasada 10 tl ya da var 100 tl ya da var. Bu yüzden Genpaz'a sattığı ürünün kaç tl olması gerektiğini çözebilmek zor. Kimya şirketinden aldığı hammaddenin fiyatı aşağı yukarı bellidir ama mal sattığı şirketlerindeki olması gereken fiyatı bulmak zor.Bence bu tür paravan şirketlerin kurulmasının yasaklanması lazım.
Peki yarımada ne yapabiliriz sizce?
Karın kaçırıldığını maliyetlerin şişirildigini düşünüyorum bunlara ancak okkali bir vergi incelemesi gerekiyor. Vergi Denetim Kuruluna bir basvuru seferberliği yapilirsa sonuç alinabilir
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Yarımada bu konuda diğer şirketle uğraştığınızı forumdan takip ediyorum. Benzer bir uğraşıyı burda da yapabilir miyiz? Bu durumlardan dolayı bu hisseden kaçan yatırımcılar olduğu muhakkak. Yapabileceklerimizi yazsanız da bunların içinden bir yerden başlasak.
Sayın brbrs123 bizim diğer şirketle yaptığımız uğraşı yıllara dayanan ve kapsamlı bir çalışmanın ürünü. Bu şirket için arkadaşın dediği gibi Vergi Denetim Kurulu'na gitmek gerekir ama dilekçenin kapsamlı olması lazım. Vergi Denetim Kurulu basit bir dilekçeyle işlem yapar mı bilmiyorum.
Gentaş'la aynı sektörde yer alan şirketlerle karşılaştırmalı bir başvuru olması lazım. Daha öncesinde genel kurullara katılıp bu konuda sorular sorarak bilgi toplamak lazım. Anlayacağınız zorlu bir yol.
Sirketin mali tablolarindan derlenen veriler baz alinarak yapilacak bir calisma cok sayida gerekceyi ortaya cikracaktir bunlarin rapor haline getirilerek VDK ya gonderilmesi. Hak kaybina ugranildiginin gosterilmesi yeterli olacaktir
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%50-%100 yaptıktan sonra ilgi artar belki :kahkah:
3,50 TL'den yüzüne bakılmayan KRONTu şimdi brüt takasdan almak için sıraya giriyor millet.
Zengin kız DGKLB desen 730 milyon PD gelmiş.
Bizim fakir oğlan 140 milyon PD git gel.
Ek 4119
Sadece Hayel ürünüdür.
Yatırım Tavsiyesi olamaz.
birkac ay once boyle birsey yazmistim.
sirketin maliyetleriyle ilgili gercekten normal gorunmeyen rakamlar var.
asagidaki duruma benzer birkac nokta daha var son 3 yilin bilancolarinda. ama bu en belirgin olani.
hepsini toplayip yatirimci iliskilerine bir mail gonderecegim. bakalim ne diyecekler. olmazsa bir tane de VDK ya gondeririz sonrasinda.
Sn Tyson bugün Bolu daki yatımcı ilişkileri bölümünü aradım. İtalya daki fabrikanın durumunu sordum. Melih bey genel kurulda sorulan bir soruya cevap olarak yönetim kurulu başkanının cevabını şöyle aktardı.- İtalya da üretim yapmanın maliyetinin yüksek olduğunu ve orada üretimin yapılmayacağını fakat ordan tamamen de ayrılmayacağımızı dile getirdi. Orayı depo olarak kullanacağız demiş.-
Bu arada İtalya daki makina parkuru Mengen deki fabrikaya taşınmaya başlanmış,hatta deneme üretimine de başlanmış.Ben de biraz önce iş ilanlarına bakıyordum Bolu için eleman arıyorlarmı yeni getirilen parkurlar için diye. Sormayı unuttum acaba gelen parkurlar üretim kapasitesini yüzde kaç arttırır diye. Yurt dışındayım çok rahat arayamıyorum.Uygun olursanız sorabilirsiniz.Bu arada italya nın üretim yapmadan elde tutulacak olmasının ne gibi faydaları olur. Depo olarak kullanılmasının fikirleriniz olursa açıklarsanız memnun olurum.
Bu kağıt ne biçim bir kağıt yahu aylardır aynı fiyat aralığında git gel git gel.. En son bilançodan önce hafif bi yukarı sürdüler sonra milleti tuzağa düşürdüler Allah' tan 1,35 lerden maliyetlenmiştim de kardan zarar ettik.. Şimdi gelde güven bu tahtaya. Bana gentaşı soran yakın çevreme bıktırır, bezdirir lanet okutturur aman uzak durun diyorum. 1. çeyrek bilanço döneminde bu tarz hareketler yapan birkaç kağıt daha vardı hepsini kara listeye aldım. Ne patrona güven var nede tahta sahibine. Tam bir rezalet. Amaa şahıslardan (spek & patron) ayrı olarak şirket ile ilgili düşüncelerimi soracak olursanız bence gelecek vadeden bir şirket.
sn brbrs123, Italya fabrikasinin depo olarak kullanilmasi iyi haber. en azindan uretim yaparak zarar etmekten kurtulmus olur sirket. bolgesel depo satis icin her zaman iyidir. kucuk miktarlarda gelen siparisler icin bir miktar standart urun bulundurulur, ve satis imkanlari bu sekilde artar. lojistik maliyeti duser ayni zamanda.
yalniz fabrikayi alip, depoya cevirmek ayni zamanda sirketin nasil yonetildigi konusunda az cok fikir de veriyor. italya da uretim maliyetlerini anlamak icin gidip ordan fabrika alip birkac sene uretim yapmaya gerek yok. birkac haftalik calismayla bu hesaplar yapilir. kac yildir bu islerin icinde olan bir sirket boyle bir satinalma isine hesabini iyi yapmadan girmis demektir bu durum. ya da baska bir numara ceviriyorlar.
dogu avrupa'da kucuk bir yatirim sirketimiz var, ve son 10 yildir bu bolgede herkesin en cok konustugu konulardan birisi italya da bulunan fabrikalarin verimsizligi. bu yuzden bircogu kapatiliyor ve hirvatistan, romanya, polonya gibi uretimin az maliyetli oldugu ama hala piyasaya yakin ulkelere tasiniyor. son 3 yilda bati avrupa da en cok fabrika kapatan ulke italya. bu ortamda gidip ordan fabrika aldiklarina gore bildikleri birsey var herhalde diye dusunmustum ama bildikleri hatlari tasiyip kalan kismi depoya cevirmekmis :)
2016 sonlarinda toplamaya basladim, niyetim de asiri degerlenmedigi surece 4-5 sene kadar satmamakti, ama bu hareketleri biraz tatsiz olmaya basladi.
neyse, iyi tarafindan bakarsak sacma sapan bir zarar kalemi eksilmis olacak.
ben de yurtdisindayim, ama yine de arayip benim de soracagim birkac sey olacak bu konularda.
endeks 100.000 de üstte gap bırakarak düşme nailine sahip olmak istiyor olabilir bizim kasıntı canavarı.
Valla dostlar rezillik artık bu.su an en az 1.60 olmalıydı.4 aydır aynı yerde .endeks yuzde 30 cıktı bu yerinde sayıyor.rezillik iste gerisi hikaye.
1 milyon lot al şirketin yüzde biri senin oluyor.
iyi barim.
09.06.2017 - 09.06.2017 tarihleri arasında GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile
ilgili olarak 1,39 - 1,39 TL fiyat aralığından 311.095 adet alış işlemi ve 0 adet satış işlemi Tarafımca
gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki
paylarımız/oy haklarımız 09.06.2017 tarihi itibariyle %6,88 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür.
Çelik uluslararası nakliyat bugünde alıma devam etmiş
bu tahtada hic mi spek yok ya bu kadar rahat nasıl topluyor bu tahtayı çıkartmadan hayret.ytd
kafama göre döndünya
Bu tahtanın tipik özelliğidir, olur bu işler. Anlaşmalı devir işleri bitmez bu tahtada, sen de toplanıyor sanırsın.Geçen yıl da ünlü bir spekülatör gerçekten toplarken ortak satışı izlenimi yaratılırdı, sanırsın şirket batıyor, ortaklar malı boca ederlerdi... Sonra o spekülatör, bilanço oyunlarından yıldı ve dersini alarak terketti tahtayı ( büyük olasılıkla)... O gün bugündür de beli doğrulmadı zaten... Bu topipin üstadlarından Behzat çıkarmıştı ipliklerini pazara, kapatılan topikten izleyebilirsiniz... Yani dostlar, halka açık olmayan şirkete pompalamanın yapıldığı, halka açığın ise hoyratça burnunun sürtüldüğü birçok tahtadan biri daha işte... Sorun ise çok ortaklığın yapısında... Devirler, al-verler... Bedavadan da ucuz olduğunu farkeden spekülatörlerin de burnu sürtülünce, sonuç ortada... Endeksin ittirmesiyle mutlaka bir hareket yapacaktır umuduyla bekliyoruz ama hayırlısı... İşin garibi hareket etmeyen bir bu (sanayi gurubundan) bir de çimentolar kaldı. Ki, çimentoların hali içler acısı...Selamlar, saygılar...Yatırım tavsiyesi değildir...
Öncelikle değerli kardeşim kemosabe'ye teşekkürlerimle başlayayım yorumuma.Sağolsun.Aklıselim ve akıllı bir kardeşim olduğu yorumundan belli.Allah yanıltmasın,şaşırtmasın...
Elimdeki tüm Gentaş'ları sattıktan sonra burada tecrübeli bir kardeşim patronlar senedi çıkarmayınca küstü gitti gibi bir yorum yaptı.Üzüldüm.Burada hepimiz samimi düşüncelerimizi paylaşıyoruz.
Ve yine aynı kardeşim;patronların bu haraketlerinin şikayet edilmesi ve gerçekten dikkate alınması durumunda canlarına okunacağı anlamında yorum yaptı.Normalde haklı.Haklı ama her zaman deriz ya; burası Türkiye...baklava çalan çocukları hapse atarlar ama yatırımcıyı soyanlar kahraman muamelesi görürler.Sonuçta bunların yaptıkları yasalara uygun ama ahlaksızca.
Hani Kanuni Sultan Süleyman ölmeden önce vasiyetinde "ben ölünce kolumu tabuttan dışarı çıkarın ki kullarım öbür dünyaya benim de eli boş gittiğimi görsünler" demiş ya,işte bunların bundan zerrece ilham aldıkları yok.Yıllardır şirketi fahişeye çevirdiler.
yatırımcıya kan kusturdular.Yapmaları gereken karı kendi kurdukları şirkete uslubuna uygun aktardılar.Teknikçi arkadaşlar burada habire teknik grafikler paylaşırken onlar sırıtarak paraları istiflediler.
2011 yılından beri bu senede bağladığım para ile sadece bu senetten para kaybetmedim.Alamadığım ve kar edeceğim senetlerden de oldum.Örneğin;buna bağladığımpara yüzünen çok daha az almak zorunda kaldığım ve 1,68 den aldığım Cemtaş 4.45'i gördü.
Yine 1,32'den aldığım Agyo 3,57'ye kadar çıktı.Bunun gibi nicelerinden oldum.
Burada dile getirdiler zaten.Sen kalk ana şirketin mallarını satmak için Genpaz'ı kur ama çoğunluk hisseyi kendinde tut.Sen kalk Gentaş Kimya'yı kur çok cüz'i bir payı Gentaş'a ver ve aslan payını kendin al ve muazzam karı cebine at.
Yaptıkları sayısız ahlaki olmayan uygulamalar sonunda geçen yılki ve sayın thugz2gether'in de özellikle belirttiği gibi öz sermayesi eksiye gitmiş şirketi Gentaş'a istediğin fiyattan sat,şirketi borçlandır ve finansal faiz öde.Yine kar yok.Ve yine İtalya'daki şirkete Gentaş kasasından milyonlarca lira sermaye aktarımı yap ve fabrikayı kapat,Gentaş'a yaz zararı.Burada kar yapacaklarını planlasalar eminim Liri'nin %100'ünü asla Gentaş'ın üzerine almazlar diğer kendi şirketlerine alırlardı Liri paylarını.
2011 yılında 1,64'den aldığım senet o zamandan beri sadece %7 bölündü ve birkaç kuruş temettü verdi.Düşünün yaptığım zararı.
Bu arada açgözlü,acımasız O.A da düştü tuzaklarına.Onun da vurdular mıçına.Onun da büyük zarar ettiğine inanıyorum.
Şimdi sen kalk bunların tüm taşıma işlerini yapan Çelik Nakliyat geçenlerde yüklü miktarda 1,42'den al ve sonra senet 1,38'e gelsin.Ve dün borsanın muazzam yükselişinde güya 311 bin lot al senet tek kademe gitmesin...
Arkadaşlar;bunlarda numara bitmez.Yıllar önce Genpaz'ın sermaye azaltımıyla başladıkları ve azaltımdan kaynaklanan Genpaz'ın Gentaş hisselerini borsada satmayla başladılar uzun vadeli planlarına.Sonra 2013 Eylülünde yatırımcı Tazmin merkezi elinde bulunan 2.326.000 lot Gentaş hissesini 1,06 kadar indirip satarlarken bunlar da fiyatı düşürmek için numaradan 1.08 den mal satmaya başladılar.
Uzun lafın kısası;belki birgün bu senet de artacak ama o gün muhtemelen neredeyse tüm milletin elinden maksimum seviyede hisseyi bedava aldıkları gün olacak diye düşünüyorum
Peki ama bunca strese değer mi? bunu düşünmek lazım.
Tüm değerli kardeşlerime selam ve muhabbetimle hayırlı kazançlar diliyorum.
Teşekkürler Behzat Usta!.. Yine döktürmüşsünüz ve müthiş özetlemişsiniz... Hareket etmeyen tahta olmaz... Mutlaka bu da hareket edecek, negatif özsermeyeli şirketler bile uçmuşken hem de.. Ama sırtlanların avının her parçasını yemesi gibi, bu tahtadakiler dökülmeden -mallarını bedavaya yerine koymadan mı demeliydim yoksa- bir yerlere gideceği yok belli ki...Tahtayla inatlaşmak ise sırtlanların en sevdiği oyun kuşkusuz... Yine de, nedendir bilmem, uzun vadeli beklentiyle az ve kademeli alımlar yapmayı ve bu kağıdı küçük oranlarda tutmayı sürdürüyorum. Belki de vahşi yaşama dair belgeselleri izlemeyi sevdiğimdendir...Selamlar, saygılar, bol kazançlar... Yatırım tavsiyesi değildir...
Umarım dediğiniz gibi olur, gönlünüze göre olur Sayın burcee!.. Selamlar...