A gurubundaydı eskiden sonra B oldu . Uzun bir aradan sonra tekrar A gurubuna aday yüksek , işlem hacmi gören bir kağıt olmaya aday. A gurubu olursa , istikrarlı bir çıkışın , ikinci dalgası ondan sonra başlar diye düşünüyorum.
Printable View
A gurubundaydı eskiden sonra B oldu . Uzun bir aradan sonra tekrar A gurubuna aday yüksek , işlem hacmi gören bir kağıt olmaya aday. A gurubu olursa , istikrarlı bir çıkışın , ikinci dalgası ondan sonra başlar diye düşünüyorum.
Bence hareket 2. Seans olacak
Tam beklediğim hareketleri yapıyor hisse ekranı mekranı kapatıyorum daha bi süre bırakmıycam yakasını :) bugünde hacim güzel oalcağa benziyo bilançosu bu akşama gelir artık herhalde :)
Kapanışa doğru belli olur durumu
Silver burva uşak gibi 2 leri görürse dadından yenmez
-588.302 zarar gelmiş, geçmiş olsun...
-588.302 zarar aciklamis.
beklenti neydi? ve bu durum hisseye nasıl yansır? fikirleri olan..
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ayrıca kapta haberi göremedim (pardon şimdi gördüm)
EMKEL Konsolide 2017/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): -588.302
Bu zararın nedeni ne olabilir acaba
Beklentiler 1 sonraki dönem devam ediyor.Zaten ciddi bir kar açıklayacak olsa , şimdiden 2 leri geçmişti..son 4 aylık süreçde kağıtların buyuk bir bölümü nerdeyse 2 katına çıktı. Emkel aslında hiç bir beklentisi olmasa bile bu fiyatların üstüne çıkmalıydı. O yüzden zarar açıklaması bir şey ifade etmiyor.
Bilançoyu komple incelersek sadece 3 ayda aldığı sipariş 19 milyon eur yani 80 milyon tl ,daha bunun 9 ayı var sene sonuna stoklar 3 katına çıkmış. yani ilk 3 ay malzeme üretmekle geçmiş , daha teslimat yapıp fatura kesmemiş. Dolayısı ile fatura girişi olup , çıkışı olmadığında bilanço üzerinde zarar etmesi normal. 6 ve 9 aylıkda stokları nakite döndüğü zaman ( zaten alınmış sipariş ) bu kara ciddi yansır. 3 ayda 80 milyon sipariş almışsa , toplam satış hasılatı sene sonunda 100 milyonu geçebilir. Şu ana kadar gördüğü en ciddi hasılat olur. Buda kara yansıması lazım..
1.33 acar yarin
Kesinlikle katılmıyorum. Burada yatırımcı yüksek kar beklentisini değil, şirketteki ciddi alınan sipariş özkaynak değişimi ve yıllardır geberik fiyatını satın aldı. Bu bilanço olmazsa öbirkisi , mutaka kara yansıyacak. Dolayısı ile satanın malını kapacaklar..- (eksi ) yön düşünmüyorum.Şu ana kadar çok ciddi ciddi karlar ettidemi şimdi düştü diye yatırımcı satacak. Beklenti devam ediyor.defter değeri bile 2.4 bu resmi olan. Yani götürülen kaçırılan paralar , gösterilmeyen değerler hariç..kasadaki nakit 1.476 milyon gözüküyor. El insaf sadece şubatta kazanılan TEİAŞ Mahkemesinden 2.5 milyon faiziyle nakit yattı. Ona rağmen her şeye rağmen bilanço değerleri böyle ise bir dönem gelecek çok anormal bir şey açıklayacaklar. Ama kendileri kağıtları topladıklarında yapacaklar. Daha toplayamadılar..Çünkü bunların amaçları yüksek kar açıklayacakları zaman, hissenin yapacağı primden ve dağıtacağı temettüden maksimum faydalanmak isteyen tipler. Dolayısı ile önce kağıtları toplamaları lazım..
Çalışan sayısı 234 den 280 e çıkmış 3 ayda 31 kişi üretime 9 kişi genel yönetime almışlar.
Çalışanların bölümlerine ait detay aşağıdaki gibidir:
Bölümler
31 Mart 2017 31 Aralık 2016Kişi Sayısı
Üretim Direkt 172 141
Üretim Endirekt 12 11
Kalite 20 19
Ar-Ge 9 9
Satış Pazarlama 8 7
Genel Yönetim 59 47
TOPLAM 280 234
Üretime 30 kişi al,
31.03.2017 31.12.2016
İlk Madde ve Malzeme 14.696.236 13.773.750
Yarı Mamuller 22.286.165 16.070.866
Mamuller 3.061.304 4.199.391
Ticari Mallar 13.432.626 1.885.313
Diğer Stoklar 502 83.051
TOPLAM 53.476.833 36.012.371
Yarı mamul ve ticari malları üret,
Hasılat sonra aynı kalsın.
Sayın kepezmesut yazdıklarınız çok doğru gibi üret, fatura kesme ciro aynı kalsın.
Forumlarda herkes bilancoya odaklandı diye mi bu şimdi?
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 miyon kar beklenirken zarar acikladi yarin selaleye hazir olun
bu karı kim bekliyordu? ve neye göre, hangi öngörüye göre? detaylı bir analize ihtiyaç var anlaşılan.. şirket hakkında detaylı bir bilgiye sahip bir arkadaşın bu 3 aylık faaliyetleri incelemesi gerek diye düşünüyorum..
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bilanço okumasını iyi bilen bir büyüğümüz kısa ve orta vade olarak yorumlayabilirse memnun oluruz :(
Bilançosunu anladığım kadarıyla inceledim tamda bahsettiğim alavere dalavera olayı adamlar hakediş gibi sürekli gelen bi para yok hep alacak duruyorlar giderlerde yatırım gideri gibi duruyo mal alınmış eleman alınmış yoksa tablolarda çok güzel düzelmeler var sadece bu bilançoya yansıtmamışlar birazdaha zaman kazanmak yada korkutup kaçırmak istemişler şahsen ben yılbaşına kadar bu hisseyi tutarım diye düşünüyorum uzun zamanlı güzel yerlere gelecek izlenimini kaptım..Bilançodan daha iyi anlayan yorumlayabilecek varsa dinlemek isterim
faaliyet raporundan;
Şirketin bilanço tarihi itibariyle üretim amaçlı yapılan sözleşmeleri aşağıdaki gibidir.
Yurtiçi Alınan Siparişler 11.076.920.£
Yurtdışı Alınan Siparişler 8.556.316.£
Toplam (EURO) 19.633.236.£
2017 yıl sonu cirosunu 24 milyon Euro olarak tamamlamayı hedeflenmektedir.
Sayın gmisyon, yaklaşık 22-24 milyon hasılat üzerinden ben 3,8 faaliyet karı bekliyordum. Ama hasılat 16 da kalmış, üretime ilave 30 kişi alıp (toplamda 46 kişi %20 istihdam artışı) stoklarda 11 m maliyetli ticari mal oluşturup, yarı mamullere 6 m ilave yapabileceklerini düşünememiştim. İlk çeyrekte yaptıkları hasılat kadar stoğa ticari mal ve yarı mamul eklendi, ticari alacaklar 11 arttı, kısa vadeli borçları da 20 m.
Böyle bir bilanço hareketini tahmin etmek bana göre imkansız. (en azından benim için)
günlük takas
Bende şöyle bişi söyliyim bilançolarında zarar açıklayıp tavan tavan giden çok örnek hisse var.Bence şuanda hissenin hacmi önemli ben kısa vadeli bakmadığım için olumsuz bakmıyorum hisseye borsa rekora gidiyoken 110 binler konuşuluyoken ve sermaye büyük hisselerden çıkış yapıp küçük hisselere kaymaya başladığı bugünlerde olumsuz bişi beklemiyorum.
Hayirlisi olsun.Bunlardan Daha Iyi bilanco yapan Şirket yok.5 yildir hep Ayni Tera Ne.al gulum Ver gulum.yil sonu nereye Gomsek gelen paralari Diye simdiden dusunuyodur eces ve eroslar.
Bilanço kötü gelince olumlu ne bulurum diye baktım. Kendimi avutmak diyeblirsiniz.
Stoklar içinde ilk çeyrekte imalatı yapılmış yaklaşık ilave 12 milyonluk ticari mal artışı olmuş.
Sanırım sonraki bilançolarda olumlu etkisi olacaktır. :)
Şirket’in stoklarının detayı aşağıdaki gibidir:
.............................................31.03 .2017 ............31.12.2016
================ ....... ======= ...........========
İlk Madde ve Malzeme...... .......14.696.236 ............13.773.750
Yarı Mamuller......................... 22.286.165............ 16.070.866
Mamuller ................................3.061.304 ..............4.199.391
Ticari Mallar............................13.432.626 ..............1.885.313
Diğer Stoklar.................................... 502 ...................83.051
TOPLAM................................ 53.476.833..............36.012.371
günlük takas
soru su bugün tahtadan alim yapan ak,iş,gedik bilanço dan haberi yokmuydu..:))
ayrica bu 3 kurum tahtadan hatiri sayılır mal almislar 3 ay boyunca..:))
Avunmak değil 3 aylık bilanço belli zaten , sürekli imalat yapmış hammadde çekmiş, ürünler stokda teslim edilmemiş, dolayısı ile zarar yazması normal.. önümüzdeki bilançolarda hammade almadan sürekli teslimat ve fatura kesme var.. yani bu fiyattan satanların mallarını ayıklayacaklar..
burdan söylüyorum o bilancoyu aciklayan şahısa da onlarin yancisi (uşağı) olan düşecek naralari atan kişilerede çocuk büyüdü başka kapiya..günlük dusunursen burda kaybedersin ..uzun vadede kaçacak yeriniz yok her halükarda opecez rahat olun.ve bunu spk ile birlikte yapcaz.sabirli olun..