İlk çeyrek büyüme olumlu gelirken cari açık yükseldi - TL geriledi
Printable View
İlk çeyrek büyüme olumlu gelirken cari açık yükseldi - TL geriledi
Endeks
29.01.2018 121.531 zirveden dönerek bugün 93.396 puanı gördü. 2013 zirvesine bastı.
20.05.2013 93.398 zirve değeri. Dönüşte bir önceki zirvesi olan 60.000 e basmıştı.
Mayıs 2017 de tekrar zirveyi geçerek, 121 gördü.
Daha önce de 8 binden 20 bine gitmiş, tekrar 8 bine basmıştı.
Daha sonra 20 bini kırıp, 60 bine gitmiş, 2008 de tekrar 20 bine basmıştı.
60 bin kırıldıktan sonra da 93 zirvesini görmüştü.
Normal şartlar altında geçmişe bakarak dip oluşumu başladı diyebilmeliyiz ancak,
geçmiş formasyonlardaki dinamikler aynı mı?
Tek parti tarih oldu, 90 lardaki koalisyon dönemine mi dönüldü?
O zaman endeks için 2-5 dolar yerine eski kanal 0.40-2 dolar mı çalışacak?
Başkanın yetkileri bir tarafa Meclis hala önemli.
Malum parti barajı aşarsa parçalanmış ve kilitlenmiş Meclis tekrar seçime mi gider?
Kimin Başkan olacağından ziyade Meclisin durumu endeks için daha önemli gibi.
Meclis, Başkanı kilitler mi, Başkan, Meclisi seçime zorlar mı?
Veya basit düşünüp geçmiş hareketlerinde görüldüğü üzere,
eski zirvesine bastı artık dip çalışması ve yukarı mı?
Hepimiz için hayırlısı olsun.
%100 hissedeki borsacının şahsi karalamasından ibaret olup yatırım tavsiyesi içermez.
Sevgili Hayat,
Gününüz, haftanız güzel geçsin.
Standart değerleriyle oynayarak MACD yi sizin ALMA-START-STOP üçlüsüne
uyarladım.
Mavi dikdörtgen içinde görüldüğü üzere yükseliş trendinde fiyat barı ALMA
eğrisini yukarı geçip kendini START hattı üzerine atıyor. Kısa vadeli eğri
kendini orta vadeli eğrinin üzerine atarken MACD değeri pozitife dönüyor.
Bordo dikdörtgenle işaretlenen düşüş trendinde ise fiyat barı çıkışta olduğu gibi
önce ALMA eğrisini sonra STOP hattını aşağıya kesiyor. Bu arada MACD nin
kısa vadeli ortalaması orta vadeli ortalamanın altına sarkıyor.
İnşallah ramazan günü meramımı anlatabilmişimdir. Anlatamadıysam
anlayanlar, anlamayanlara anlatsınlar. :)
http://i68.tinypic.com/16hq88.png
Efenim hoşgeldiniz[emoji4]
Anladığım kadarıyla borsayı bana göre uyarlamışsınız. Iyi yaptınız; ellerinize sağlık [emoji2]
Aşağıda 92.000 desteği, yukarıda 100.000 direnci var. Fakat bu, endeksin son durumunu göstermemekte. Gelecek açısından ele alındığında henüz haftaliklar ve qylik trend dönüşü sinyali yok.
Herşey günlük olup bitiyor. Hisselerde kazançlar sadece sirket ve hisse bazında beklentilerle göre olabiliyor.
Teknik ve temel paylaşımlar için teşekkür ederim [emoji4] Sorusu olan olursa yazabilir.
Saygılar.
Sayın DonKişot bu grafik neyin grafiğiydi çözemedim :hah:
Uyarladık uyarlamasına da % 50 isabet, % 50 karavana.
Bu ortamda hiçbir sistem bizi kurtarmaya yanaşmıyor.
Anlayacağınız sıfıra sıfır elde var sıfır
ANACM-CELHA-GENTS-GUBRF-IZFAS-METRO-PRZMA-SISE-
SODA-TMPOL-TUPRS-ULKER-UNYEC-UTPYA-VANGD-VESBE
Oluşan primlere bakılırsa sistem süre kısaldıkça daha iyi sonuç
veriyor. Yani aylıklara göre haftalıklar, haftalıklara göre günlükler
daha verimli.
kendi adıma ç teşekkür ederim. çok güzel özetlemişsin 20.05.2013 93.398 zirve değeri. Dönüşte bir önceki zirvesi olan 60.000 e bastığı tarihte ahmet mergen hoca aynısını boloomberg tvde açıklamış bundan sonraki hedefimiz;9300-60000=33000 bunu 93 e ekliyelim93000+33000=126000 demişti taaa 2013 yılında işte herkesin 126,127 hedefimiz dediği bu olsa gerek
Öyledir hocam; borsada böylesine sert düşüşler yaşadığımız günlerde haftalık ve aylıklardan ziyade günlük bakmak gerekiyor.
Ekteki grafiğe bakılacak olursa durumu pek içaçıcı değil.
06 ank 2013 tarihinde ahmet hocanın dediklerini not almıştım ordan bakıp yazıyorum birde ahmet mergen hoca şöyle demiş bu rakamlar birebir tutacak diye birşey yok4-5 bin puan yanılma olabilir. 9300 den yükselneye başladıktan sonra hangi zirveden dönerseoradan 33000 bini çıkaralım tutunacağı yer orasıdır demiş, şimdi tırmanmaya başladığıyer 93000 burada tutunamazsa121-33=88000dillendirilen yer burası dikkat ederseniz. şaye 88dede tutunamazsa 60000 bin görülürmü ALLAH muhafaza ne dersiniz.
http://fs5.directupload.net/images/180611/35azdtl2.png
İyi akşamlar.
Acemice anlatmaya çalışayım;
6,34 uzerinde kaldıkça macd al vericek ve bir önceki mavi okla gösterilen yerdeki gibi bir yükseliş olasılığı var diyor grafik
Tabiki teoride
Pratikte ise Spek bilir
Ben olsam mavi hareketli ortalama değeri 6.54 kabaca 6,50 uzerine atmasını beklerdim
Yani siz olsam
Oyle yapardım
Profesyonel bir yatırımcı 6.28 net stopla alım denerdi gibi vesaire falan filan işte
Tabi hisse ne bilmiyorum belkide yanından geçilmez:)
Ha unutmadan herşey vade yani sizin al ve sat hedefiniz,
Efendim sayın izci, beni çağırmışsınız hemen geldim :)
Teknik analizle ilgilenmeye 2009 yılında başladım. İlk başta öğrendiğim hareketli ortalamalardı.Mesela; 5 günlük hareketli ortalama 20 günlük hareketli ortalamayı yukarıya doğru kestiğinde, bunun anlamı "al", aşağıya doğru kestiğinde "sat" demek oluyordu.
Aaaa... Ne kadar da kolaymış dedim. Gerçekten de öyleydi. Oturdum bilgisayarın başına; 5 günlük H.O 20 günlük H.O'yı yukarı kesene kadar bekliyor sonra da alıyordum. Hep kâr ediyordum. Zarara girersem bekliyordum birkaç hafta sonra maliyetine satıyordum. Peki...
Kaybedenler nasıl kaybediyorlardı diye düşündüm. Bunlar demek ki hareketli ortalamaları bilmiyorlardı. Birisi çıkıp bunlara hareketli ortalamaları anlatmamış mıydı acaba..
Bahsettiğim zamanda, kâr gördüğümde satıyordum. Daha da yükseldiğinde başkalarının da hakkı var kazanmaya diyordum, tekrar peşine takılıp aynı hisseyi almıyordum.
Her neyse, zaman geçti 2 yıl kadar.
Artık benim hareketli ortalama su kaynatmaya başladı. Yani bu kadar basit bir strateji ile kazanmaya değil kaybetmeye başlamıştım. Çünkü endeks sürekli düşüyordu. H.O yukarı kesiyordu ama niçin düşüyordu? Bu sefer bunun nedenlerini araştırmaya başladım.
H.O'nın üstüne bir de M.A.C.D ekleyerek bir kombin yaptım. Bu indikatör aşağıdan yukarıya doğru çizik çizerse bu "Al" sinyaliydi. Buna göre alım yaptığımda bazen kazanıyor, bazen de kaybediyordum. Bunu biraz daha geliştirmeliydim.
MFI ve RSI ekledim, tabi ki ne işe yaradıklarını öğrendikten sonra. Bollinger bantları da çok kullanışlıydı. Fiyat mumlarının birbiri ardına dizilmesinin farklı anlamları olduğunu da keşfettim. Mesela, iki kırmızı mumun ardından 1 yeşil mum yanınca düşüşün geri dönüş sinyali olabileceğini farkettim.
Ama yok... Kayıplarım arttı. Kurtulmak gittikçe zorlaşıyordu. Paramı geri alamayacağımı anlamıştım. Kaybettiğim zaman içerisinde paramı vadeli hesaba koysaydım faiziyle birlikte vade sonunda geri alabilecektim. Ama yok. Bakiye her daim ekside ve geçen zamanın enflasyon değeri ile birlikte iyice değerini yitirmişti.
Hatalarımla yüzleştim.
Bir hisseye bel bağlamıştım; bu çok yanlışmış meğer. Daha önemlisi; endeks al konumunda değilken alım yapmışım. Belki iyi bir hisse almış olabilirken tutturabilirdim ama, kâr gördüğümde çabucak çıkmalıymışım. Çünkü endeks değer kaybediyor ve ben bunu dikkate almıyor, sadece bir hissenin hareketli ortalamalarını kesip kesmediğine bakıyormuşum. Bu bağlamda endeksin durumunun çok önemli olduğunu anlamış oldum.
Ben bundan ne anladım? Ders almalıydım. Aldığım dersten şunları çıkardım:
1- Endeks "sat" konumunda iken teknik analizin pek işe yarayamayacağını anladım.
2- Endeks "al" konumunda olsa bile, likitidesi düşük, günlük işlem hacmi 2 ya da 3 milyondan az hisselerin riskinin küçük yatırımcı için çok fazla olduğunu anladım.
3- Günlük analizlerden ziyade haftalık analizlerin, rüzgarın yönü hakkında daha aydınlatıcı olduğunu anladım.
İşte teknik analiz böyle bir sonuca götürebiliyor. Yani başta yormadığınız kafanın cezasını fazlasıyla çekebiliyorsunuz.
Teknik analiz kısaca, alıcı ve satıcıların psikolojisini ve yapmak istedikleri şeyi idrak etmeye çalışmaya yardımcı olan bazı grafiksel verilere dayanır. Kimisi bunu böyle ölçerken başka birisi bunu takaslara bakarak anlar. Takas verilerine göre hissenin toplanmakta veya dağıtılmakta olduğunu bulabilir veya zannede bilir. İşte teknik analizde de hissenin toplanmakta veya dağıtılmakta olduğunu anlamaya çalışırız. Toplanmakta olan hissenin ileride yükseleceği beklentisi oluşur. Dağıtılanın da ileride düşebileceği varsayılır. Bunu gösteren A/D eğrisi bir nebze aydınlatıcı olabilir. Ancak bir göstergeye bakarak işlem yapmak hüsranla sonuçlanabilmektedir. Bu nedenle birden çok indikatör, birden çok kıstasa dayalı objektif bir tutum izlemek yatırımcıya faydalıdır.
Saygılar.
Elinize, yüreğinize sağlık. Güzel insan.
HAYIRLI SAHURLAR CANLAR:wave:
hayırlı sahurlar üstad lar.bir türlü başlamayan seçim rallisi bu sefer es mi geçecek.? eğer olursa kör olasıca muco da katılır mı.?:whistling:
sn demokrat için .....üstatlar kendimce ihlgm ye bir iki çizgi çektim ahanda oraya geldi sanarım.... umarım dönderir yukarı doğru...
müsait olunca bir el atıverin
https://s15.postimg.cc/yafdx1kcr/HLGM_SON.pngphoto sharing
https://s15.postimg.cc/yafdx1kcr/HLGM_SON.png
Biliyorum bana kızacaksın. Ama ben buna aldırış etmem, gerçek neyse onu yazarım.
Dostum, eklediğin grafiğin aylık olanına göre 2017 10. ayda 2.51 zirveden satış gelmiş. O tarihten beridir hisse sat konumunda.
Yeniden toparlanması zaman aırı diye düşünüyorum. Günlük çıkış ve inişler olabilir; ancak bu trendin yönünü bir anda değiştiremez.
https://invst.ly/7pkkq
Sizin grafiklere bakıyor bakıyor, hala yorumlamakta zorlanıyorum.
Mahşerin 3 atlısı gölgede yatarken MACiDe gördüğünüz gibi su yüzüne
çıkabilmek için her gün sürekli kulaç atmış.
Fiyat barı gün sonunda kendini kırmızı-yeşil kanalın içine atamaz ise
ileride dönüp baktığımızda iğnecilerin iyi çalıştığını söyleyeceğiz.
http://i64.tinypic.com/5d9edu.png
http://fs5.directupload.net/images/180612/bllmcjxm.png
İyi akşamlar.
Pengd haftalık grafiği. Ek 19084
[QUOTE=hayat2000;2287399]https://s15.postimg.cc/yafdx1kcr/HLGM_SON.png
Biliyorum bana kızacaksın. Ama ben buna aldırış etmem, gerçek neyse onu yazarım.
Dostum, eklediğin grafiğin aylık olanına göre 2017 10. ayda 2.51 zirveden satış gelmiş. O tarihten beridir hisse sat konumunda.
Yeniden toparlanması zaman aırı diye düşünüyorum. Günlük çıkış ve inişler olabilir; ancak bu trendin yönünü bir anda değiştiremez.
Kızmak mı asla dostum ....emeklerine sağlık...ben asla uçacak kaçacak batacak lafları ile alım satım yapmam ...değerli dostlarımın görüşleri benim bakış açıma katkı sağlar..son sözü MR&MRS söyler
Amerikali ile Türk arkadaş olmuşlar. Amerikali bizim Türk'ü Amerika'ya davet etmiş. Amerikali bizim Türk'e amerikanin heryerini gezdirmiş NASA'yıda gezdirmiş uzay araclarini göstermiş bizim Türk demiş sizde teknoloji büyük hayran kaldigini belirtmiş
Neyse Türk Türkiye'ye dönmüş.. bu sefer amerikali Türkiye'ye gelmiş.bizi Türk acaba amerikalıyı nereye götürsem gezdirsem diye düsünmüş.
en sonunda hamama götürmeye karar vermiş..amerikaliyla hamama giriyorlar her taraf buharrr....
- Memlekete dönmüs eee Türkiye'de ne gördün diye sormuş arkadaşları ..YA arkadaslar bizim NASA boş iş,Türkler insan yapıyorlar ben vardigimda zımpara cekiyorlardı demiş
Günaydınlar, bol kazançlar ve mutlu bir gün dilerim.
Dip ve tepeler alçalırken fiyatlar düşen kanal içinde aşağı-yukarı salınıyor.
Dalga boyunun yüksek olması nimeti de külfeti de beraberinde getiriyor.
Uygun zamanda, uygun fiyattan pozisyon açıp kapamak gerekiyor.
http://i64.tinypic.com/30bmvzp.png
Günaydın dostlar,bol kazançlar...