Sadece 2. Ceyrek kar tahmini o. Cok iyi yerlere gelecek hisse cok az kaldi SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Sadece 2. Ceyrek kar tahmini o. Cok iyi yerlere gelecek hisse cok az kaldi SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hisse mutlaka iyi yerlere gelecek. Sadece 1 ceyrekte sermayesinin 1.5 kati kar aciklayan firmanin fiyati burda kalmaz. Enaz 50 lere gitmeli yilsonuna kadar bence. Yilsonu kar tahminim 1 milyar 300 milyon tl ins.
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kar zaten iyide hisse fiyatina yansimiyo enteresan sekilde. Hayret gercekten. Borsa cok degisik yer. Su kagidin bugunku bilancosu ile bile 50 tl altinda olmamasi lazim ama gitmiyo. SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu kar karşısında daha fazla dayanamaz... Bu kadar baskı yapıldığına göre fırlamasıda Bi o kadar şiddetli olabilir... Önümüzdeki sene minimum 2.500 kar getiren şirket olacak ve sermayesi cücük kadar kalacak, sermayesi sadece 180 milyon... 2 sene sonra 5 milyar kar getiren şirket olacak desem kim itiraz edebilir... 5 milyar kar getiren şirketin piyasa değeri 50 milyar olmalı zaten... Suan agesanın piyasa değeri sadece 3.5 milyar TL... Cok komik... İlerde cok yüksek bir bedelsiz verme gücüde olacak... 3-5 sene beklicem bakalım sonu ne olacak...
5 milyar kari nasil hesapladiniz.
Benim bu şirketle ilgili bir kac sorum var.
Sirketin gelecekte bireysel emekli olanlara ödeyeceği maaş nasıl belirleniyor?
Maas olunceye kadar mi oluyor yoksa belli sureli mi?
Şirket bu belirsizliği nasıl hedge ediyor..
Teşekkürler
Çok basit hesapladım 2 sene once karı neydi şimdi ki karı ne... 2 sene sonraki karı kac olabilir... Her sene yuzde 100 kar artışı mevcut... Hele ki son yıl 400 milyon kar getirirken bu sene 1200-1300 kar bekliyorum yüzde 200 artış olacaktır.... Bu şekilde devam ederse 2 sene sonra gelecek karı da görücez bakalım...
Emekli sırası gelen olacak... Ama bir de şoyle bir sey var her sene de yeni bese gelen yatırımcılar var hatta 18 yas altı bile olabiliyor... Agesa ceosu bir röportajında bes sektörü daha emekleme doneminde daha yürüyecek koşacak demişti.. Anlicağınız yolumuz uzun...
Bazen bu hissenin speğini bulup ayağına taş bağlayıp denize atasım geliyor..
Toplanan hayat sigortası gelirleri giderlerini karşılasın yeter.. Hayat dışı, emeklilik tarafı teknik olarak az zarara razıyım..
4.6 milyar TL eurobond %15 değerlendi..
Buradan aldığın kupon geliri, çeyreksel 200 milyon TL fon kesintisi, yönetim ücreti geliri, vadesi gelen dibs, özel sektör tahvili, eurobondu(varsa) geliri..
Toplanan 3 aylık primler ile alınan 3 yıldan uzun yeni eurobondlar, dibsler vs
Baskıla bakalım baskılabildiğin kadar kansız herif
Açıkcası ben bu şirketin karlılığına odaklı değilim..
Toplanan primler +uzun vadeli eurobondların kupon gelirleri giderleri karşılasın yeter..
Yılda ölüsü 800 milyon garanti fon kesintisi, yönetim ücreti geliri +1 yıllık dibs gelirleri, özel sektör eurobond gelirleri, özel sektör tahvil geitirleri bana yeter..
HSBC sanırım 320 beklemiş..teknik olarak karlılık hesaplamasını tam çözemedim..
Avivasa zamanindan grafiğine baktim..
Bunun speğinin bir obsesyonu var kesin.
Yıllardır grafik incelerim , böylesini pek hatirlamiyorum
2016 ocak 2018 nisa arasında neredeyse düm düz bir çizgi çizmiş bu adam..
9.5 ile 11 arasina sıkıştırmış fiyati.
Yillarca sabit tutup fiyati bir yere kırıyor.
Biraz hisse aldim ama her halde 1 yıl bakmiycam.
İnsanı sinir eden bir stili var o kesin.
Şirketin 6 milyar 120 milyon TL varlılığının %75 i 3 yıldan uzun vadeli eurobondlarda..
Şimdi 20000 dolar için 2040 vadeli eurobundun baktım mayıs ve kasım ayında 1763 dolar kupon alıyorsunuz.. %8.8
Şimdi Nisan - haziran dönemi sağlık sigortası tarafı ne kadar prim üretildi biri bana söylesin.. Ben 600 diye biliyorum.. (Yanlış olabilir..)
Düşünün bu 600 milyon TL nin sadece 400 milyon TL ile 2040 vadeli eurobond alındı..
Her çeyrek yavrulayan gelirler.. Bir nevi eurobond yatırımı yapıyoruz bu şirkete yatırım yaparak.. Hemde onun 48milyar TL yönettiği fonlardan aldığı garanti yıllık 800 milyon TL ye ortağız(fonlar zarar etmiş, çıkmış umurumuzda değil)
Borsada hisse yatırımı neredeyse yok 3 milyon TL..
Elindeki özel sektör tahvilleri, eurobondları muhtemelen akcansa, enerjisa vs muhtemelen grup şirketleri..
Yavrulayarak büyüyen gelirler..5 milyar TL 2 sene sonra kar görülebilir bahsedilmiş.. O kadarını bilemem.. Ama işler iyi giderse düşecek cdsler dolayısıyla değerlenecek %75 eurobond varlıkları ;işler kötü gider kur patlarsa yine nispeten değerlenecek yine %75 eurobond varlıkları, her halikularda alınacak fon ücretleri, yönetim ücretleri..
3.6 milyara 4.6 milyar TL eurobond portföyü olan şirkete ortak oluyoruz.. Bundan ötesi var mı?
Eurobondlari nerden aldığı cok onemli. Son 1 yilda cok yükseldi ve eger cok uzun vadeli aldıysa anlık değerlemelerde zarar bile yazabilir
Borsa portfoyu konusunda biraz hataniz var galiba. Yönettiği fonlarin aksigortanin %5 ini aldigi ile ilgili mesaj yollamış. Sadece bu bile ciddi bir rakam
Siz bu şirketin yaptığı işlerin bize yansımasını tam anlamamışsınız...
Yönettiği fonların zarar etmesi bizim problemimiz değil.. Biz o fonlara değil ;fonlardan aldığı kesintilere, ücretlere ortağız..
Bu ülkede uzun vadede eurobondlarda zarar yazması için öncelikle dolarda keskin düşüş lazım.. Bu da yüklü faiz artışları ile olabilir..
İşler iyi giderse zaten cdsler düşeceği için eurobondlar gene değerlenecektir.. Eurobondların tarihsel grafiğine bakın lütfen..
O değilde yıl sonu karı geldiğinde agesanın çarpanları çok komik olmayacak mı?
Geçen sene Agea bu hissenin 72 mio lotunu lot başına yaklaşık 1,9 euro vererek aldı. Yani her halikarda 36 TL. Monish fabrai yüzde 5 ten fazla hisseye sahip ve döviz bazında korkunç geride kaldı hisse fiyatı. Teb ve HSBC nin 5 aydır sattığı tüm mallar karşılandı. Bunun 300 binini iş 300 binini yapı, 2,8 mio deutche citi 600 binini phips capital aldı. Hepsi yalan olsa bilanço tarafında bunca malı nereye, nereden ve kime satacaklar. Monish fabrai nin yaptığı tahtaları nasıl kopardığına bir bakın araştırın derim.
İnanın şu an anlamaya çalışıyorum.
Bana mantıklı gelmeye başladı
10000 lot aldım
Yönettiği portföy 40 milyar
Kabaca %3 komisyon kari olur mu ?
Bir de emekli olanlar sistemden cikinca paralarını alip gidiyorlar.
Bu yükümlülükleri net olarak nasil tespit edebiliriz?
AGESA… Monish Pabrai’ye ait fonlardan biri olan Fahad Missmar Dalal fonu Agesa’da 21.44 – 22.02 TL fiyat aralığından 27.000 adet hisse alımı gerçekleştirdi. Fonun Agesa’da ki %5 seviyesine yükseldi. 10.01.2022 kap haberi. Sonraki alım bildirim bantı yüzde 10 üzeri.
Bu kağıdı emeklilik ikramiyesi olarak görüyorum. Ben de bahsettiğinizz lot tan daha fazlası var. Bir tetiklemeye bakar hareketi. Benim tahminim fonun lot miktarı 12 mio civarında
Önce 20.70 sonra 22.40 ardından 26.50 hareketi var teknikte. Ama yatırım tavsiyesi değildir bu yazdığım. Kendi gördüğüm
Bütün kurumları neredeyse kullanıyorlar. Çoğu hareket cep to cep
Twitter da hedef fiyat ve kar rakamları düşmeye başladı. #agesa yarazsanız aramaya en son dediğinizde görülüyor
Kesinlikle doğru yorum. Katılıyorum. Ve buraları hatırladıkça çok gülecez
Deniz yatırım da kar beklentisini yapmıs ama ben bulamadım, bulabilen varsa paylaşabilir mi
Fıyat aynı kalsın diyelim.. Yıl sonu 1200 kar getirdiğini düşünelim... Fk 3, HBK 6.6 tl olacak... Bana cok komik geliyor bu durum... Ve bıyıklılar bu durumu bizden daha iyi biliyorlar... Ucuzdan toplayabildikleri kadar topluyorlar.. Ben olsam baskı yapar ucuzdan toplardım... 2023 mart ayında fiyatın ne olacagını az bucuk tahmin yapabiliyorum.. Ve gülüyorum sadece
Duydular herhalde. Hareketlendi
Yatırım şirketleri ilk ceyrek tahminlerinde cuvallamışlardı... 160-170 milyon beklerken 243 milyon acıklamıştı agesa... Hsbc 320 bekliyor... Umarım yine cuvallayacaklardır...
20.50 20.52 geçerse olur gibi duruyor. Kendi yazdıkları satışlardır diye düşünüyorum
Gaza getirme olayı değil.. Daha once temettu dağıttıgında yuzde 40-50 arası dagıtan bir şirketti...2021 yılında dagıtmadı özkaynakları güçlendirmek için demişti... Sonuca sabancı da ageas da yatırım yaptı ve yuzde 80 inine sahipler... Temettünün babasını onlar yiyecek... Bize kırıntılar kalacak... O yüzden ben yüksek Temettü bekliyorum bundan sonra... 1 milyarı dağıtsalar 800 milyonu sabancı ve ageas alacak bence güzel para onlar için
YKB 2.ceyrek için 230 milyon kar tahmini yapmış...ilk ceyrekte de 160 milyon yapmıştı yuzde 40 yanılmıştı tahmininde... 2.çeyrekte de umarım yine yanılacak
İlk 3 ayda 675 milyon prim üretmiş ve karı 243 milyon getirmiş...son 3 ay prim tutarı 904 milyon yaklaşık yüzde 40 üzeri fazla prim üreten şirket aynı karı getirir mi? Bence ilk ceyrekte daha fazla kar getirmesi gerek... Bakalım agustosun 2.haftasında ne olacak karımız