2019 sonuna kadar 30 TL hedefim var. 8TL altında imkanım dahilinde ufak ufak alıyorum.
Logo örneği var ama kfein'in bir logo olması için herkese dokunur bir program yazması lazım.
İlerde neden olmasın.
Printable View
2019 sonuna kadar 30 TL hedefim var. 8TL altında imkanım dahilinde ufak ufak alıyorum.
Logo örneği var ama kfein'in bir logo olması için herkese dokunur bir program yazması lazım.
İlerde neden olmasın.
Merhaba arkadaşlar; ülke tarihimizde görülmemiş günlerden geçiyoruz. Bu olanların sevebini konuşuyoruz , ancak sonuç kısmından hiçkimse bahsetmiyor.bir takım guruhlar bu olanları , hükümet kaynaklı olduğuna inanıyor! Belli kesim ise abd kaynaklı ve ülkemizin egemenliğinin baskılanmak için yapıldığı konusunda hemfikirler.bana göre ise ülkemizin ve bölgemizin saldırı altında olduğu kesin ve nettir. Diğer taraftan ise abd nin sadece ülkemize değil, çin, rusya, iran, hindistan, canada, meksika hatta almanyaya bile benzer söylemler ve uygulamalar yaptığı görülmektedir. Bunun iki sebebi var. Birincisi trump ve evanjelist grup un dünyada , dolar sistemine alternatif bir sistem arayışına gidikmesi ve bu arayışları durdurmak için şuanda varolan sistemin yara alnadını sağlamak ve sıkışan ülkelerin dolar sistemine yeniden dahil olmasını sağlamaktır. Üstelik trump ın bu sistemi kendisine daha sıkı bağlarla bağlamak istemesidir. İkinci sebeb ise çin öncülüğünde kurulmak istenen ipek yolu projesinin kurulmak istenmesidir. Peki ama şimdi trump ve takımı var gücünle saldırırken diğer karşı taraf ülkeler boşmu duracak sanılıyor? Tabiki hayır. Tüm bu ülkeler kendi coğrafyasında ve dünya ekonomisinde büyük söz sahibi ülkelerdir.bunun ekonomik sonucu ise en çok amerikayı vuracağı gerçeği vardır. Örnek verecek olursak; dünyada doların değer kazanması abd nin ihracatını kaçınılmaz olarak daraltacaktır. Kendi içerisinde üretim maliyetleri kaçınılmaz aetacaktır. Abd ye nefret konusu , abd nin askeri ve sosyal pis projelerini çökeltecektir. Abd nin silah sattığı bu ülkeler rusya ve diğer silah satan ülkelere yönelicektir. Ve daha bir çok konuda abd yi vuracak olan konulardır. Üstelik abd nin krize girmesi bu yüzden dünyada ekonomik kriz korkusunu yeniden hortlatacaktır. Buna asla izin verilmez. Olayı sadece papaz, s400 gibi konulara bağlanak en büyük yanlıştır. Heleki bunu hükümetin suçu gibi göstermek en büyük cahillik ve hayinliktir. Bir süre daha dalgalandıktan sonra biryerde stabil olacağız. Bu gerçekler çok yakın zamanda abd yi geri adım attıracaktır. Dikkat ederseniz çoğu ülke böyle olmasını bekliyor. Diğer türlü abd nin incirlik üstünde bulunan 50 nükleer başlıklı füzesi derhal sınır dışı edilir ve abd nin tüm varlığı bu topraklardan silinir. Hani içimizdeki bazı hayinler, doların artmasından zevk alanlar iki dakika adam olupta düşünseler zaten gerçekleri göreceklerdir. Ha görmek istemeyen zaten görmez onlarda biran önce bu toprakları terkedip defolup gitsinler. Bir bizim ülke tarihine baksınlar birde dımuzdan dönme trump a ve evanjelist çetesinin tarihine baksınlar. Şuanki dolar kuru seviyesinin hiçbir ekonomik gerçeklikle alakası yoktur. Bu olanlar sığ işlemlerle yapılmaktadır. Asla kalıcı olamaz. Kısa bir süre daha dalgalanıp gerçek değerine mutlaka inecektir döviz fiyatları. Şöyle diyelim 160 milyar seviyesindeki bireysel mevduattan ve tastık altı tahmin edilen 120 milyar dolardan 20-30 milyar dolar satılsın dolar hangi seviyeye düşer? Bu satılmış bazı basın yayın organları ve fetonun sosyal medya ajanları sadece borçlardan bahsederek neden verdiğim takamlardan bahsetmezler? Herkes sakin olsun ve üllkesine devletine sahip çıksın. ( derin hisse )
Çok sert fiyatlanıyor, korkutuyor insanı
Ytd.
Nasrettin hoca da demiski,
"hirsizin hiç mi suçu yok"
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Her topikte aynı yazı bilgisayar programı galiba.
Duhul:Feb 2017Gönderi:399
Güzel ülkeme , ülkemin güzel insanlarına Merhaba,
Ben Müslümanım , dindarım diyen güzel insanlar ; cebinizde , kasanızda , yastığınızda döviz varken nasıl secdeye gideceksin ? Hangi yüzle ; doğrulukla samimiyetle, çelişkiyle dua yada beddua edeceksiniz ?
Ben Milliyetçiyim , vatanseverim , ülkem için canımı veririm, diyen güzel insanlar ; cebinizde , evinizde , saklınızda dövizler varsa nasıl , hangi samimiyetle , düşünceyle , çelişkiyle , gafletle ülken için canını vermiş olacaksın ? Nasıl milliyetçilik , vatanseverlikle ?
Ben solcuyum, sosyal demokratım diyen güzel insanlar ; ceplerinizde , gizli saklılarınızda döviz varken , nasıl konuşacaksınız , emperyalizme , sömürüye karşı hangi yüzle ve samimiyetle mücadele edeceksiniz, nasıl inandırıcı olacaksınız ?
Halkların kardeşliği diyen , adaletten , eşitlikten, demokrasiden yana olduğunu emperyalizme sömürüye karşı olduğunu söyleyen güzel insanlar ; cebinizde , yastığınızda ,evlerinizde döviz varken nasıl halkın haklarını koruyacaksınız ? Ne kadar gerçekçi samimi olabilir ?
Evet. Güzel ülkemin tüm güzel insanları ; Bugün için ülkemize karşı büyük bir kirli savaş ve saldırı var ! Bu saldırının en büyüğü de insanlarda korku, panik oluşturacak ve onları kendi doğrultularında koyun gibi ve bir kılıç gibi kullanacakları yönlendirecekleri ALGI operasyonu KRİZİ ! dir. Lütfen bu oyuna ve tuzağa düşmeyelim.. Akılla , bilgiyle hareket edip bu oyunları tersine çevirelim , bozalım...
Unutmayalım. BİR TANE TÜRKİYE VAR VE HEPİMİZE YETER !...TÜRKİYE VARSA BİZ DE VARIZ.. An ve gün birlik olma birlikte hareket etme günü. Daha fazla geç kalmadan.Hemen şimdi evet... YTD.
Tahminim bu yıl 5-10 arası top cevirir gider gelir.cift hane zor görünüyor 3 çeyrek bilanço çift hane olursa ozaman farklı düşünürüm. ama ben nikahı kiydim sayılır maliyet 7.20.bakalim nezaman kara geceriz😁.Ytd
Bugun hissenin 6 yi geçmemesi için baya çalıştı pala 30 k.birara set koydu.25 k.ile kapadı dükkanı.
https://resmim.net/f/BmVdsa.png
Günün pastası.
https://resmim.net/f/8Cf8by.png
Haftalık pasta.capital malı goturuyor
BİR MAAŞ DEVLETİME
Devletimiz hesap numarası versin.Herkez ekonomisine göre hazineye yardım etsin.Güney Kore savaştan sonra bu uygulamayı yaptı ve ekonomisi düzeldi.Babayla evladın arasında gurur olmaz.Başta milletin vekilleri birer maaşını bağışlasın sonra bürokratlar halka önder olsunlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin halkı 1 ayda 100 milyar dolar bağışlar.Devlet halkına halk devletine sahip çıkmalı.Devletlerin en güçlü müttefikleri halklarıdır.Kahrolsun abd, kahrolsun emperyalistler.
Allah ülkeme ve milletime zeval vermesin.
Haydi ne dersiniz...?
arkadaşlar dün almanya türkiyenin ekonomik refaha kavuşmasını istiyorum dedi..bu cümlenin anlamı ben türkiyeye bu zor durumda yardım edecem demektir...bu açıklamadan sonra endeks toparladı dün ve bu gün de endeks artılı oldu...ayrıca bunun etkisiyel bu gün de dolar sert düşüyor...
tüm bunları alta alta koyduğumuzda endeksin düzeltmesinin bittiğini ve artık döviz bazında hisselerin ucuz kalmasından dolayı ralli sürecine girme ihtimalini büyük görüyorum...bu bağlamda kafeinin de düzeltmesi dün bittiğinden tekrardan sert alış tepkisi üretmesi ihtimali yüksektir...daha bir kaç gün önce bile 7,82 yi gören hisse yüzde 30 civarında sert düştü...bu düşüşün olası tepkisi de sert olacaktır...ben bu sıralarda kafeini alış için uygun görüyorum..
Dostum bence artık sert bir tepki vermez bu hisse.ayni nehirde iki defa yikanilmaz mantigiyla bu sefer sazan bulamazlar😁cunku 5.07 'den 6.12 ye rölantide gelmiş ve burdan 7.82 ye fiseklemisler. gidecek diye bizde arada atladık.hata ettik.bence 6.10 kademelerinden yine rölantide hergun 5 10 kademe alarak arada kısa duzeltmelerle 7 ye doğru yol alır diye tahmin ediyorum.YTD
bu hisse agresiftir dostum...5 yılda 8 kat büyüyecek yazılım sektörünün geleceği parlaktır...tekrardan agresif çıkacağına inanıyorum...zaten şu anda da ağırlıklı ortalaması olan 6,13 ü altına almıştır...dakikalar geçtikçe alışlar güçlenecektir...endeksin de bir süre daha pozitif olmasını bekliyorum...dolar artık en azından buralarda yatay kalması yeterlidir...zaten doların çıkışı yataya bağlanırsa dolar bazında hisseler çok ucuzladığından hisselerde bir ralli oluşur...
bu ralliden çok iyi fayda sağlayacağına inandığım kafein de gereğini yapar diye düşünüyorum...
6,20 nin üzerine çıkıp orada biraz kalabilirse çıkışı ivmelenecektir...bir kaç günlük olumlu endeks kafeini çok olumlu etkileyecektir...almanyanın destek açıklamasından sonra ben endekste bu ihtimali görüyorum...tabi süpriz yeni olumsuz gelişmeler olmazsa ??? bir de biraz önce gelen haberlerde rahibin avukatı üst mahkemeye serbest bırakılması için bir başvuru yapmış...bu bırakılmasına yönelik ilk adım olabilir...
Ilk hedef 6.19 daki kuvvetli direnci iyi bir hacimle kırarak destek yapmasıdır.
6.19 da simdilik 35 k.var.
http://www.paraanaliz.com/2018/sirke...ok-ucuz-24173/
bu linkte paraanaliz sitesinde kafein ile ilgili çok güzel bilgiler bulunmaktadır...ben bu bilgileri ilk defa okuduğum için ilginç gördüğüm yerleri sizler ile paylaşmak istiyorum...
Ek satış sonrası son ortaklık yapısı aşağıdaki tablodaki gibidir: Elektronik mühendisi olan A.Cem Kalyoncu hem genel müdür hemde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bilgisayar mühendisi olan M.Tevfik Başkaya ise Y.kurulu üyeliği ve genel müdür yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. Verusatürk GSYO (halka açık olup hisse kodu: VERTU), girişim sermayesi olması sebebiyle bir noktadan çıkmak isteyebilir fakat ortaklar 2019 Mayıs ayına kadar verilen taahhüt çerçevesinde satış yapamayacaktır.
Halka arzdan gelen kaynağın kullanımı: Halka arzdan gelen yaklaşık 30 milyon TL net gelirle, şirketin büyüme amacı doğrultusunda Smartiks adlı şirketin %51’i 25,4 milyon TL bedelle satın alınmıştır. Yazılım sektöründe 11 yıl gibi uzun süreli bir tecrübesi olan Smartiks’in faaliyet gösterdiği üç önemli alan müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), iş zekâsı ve özel kurumsal yazılım geliştirme olarak sıralanmaktadır. Şirketin sermayesi 18,5 milyon TL’dir. Smartiks’in 2017 yılındaki cirosu 20 milyon TL ve net karı 5 milyon TL’dir. Şirket, Türkiye’nin en büyük finans, telekom, perakende ve sigorta firmalarına hizmet sunmaktadır. Bu satın alma sonrası kalan para işletme sermayesi ihtiyacı ve ürün geliştirmede kullanılacaktır.
Müşteri portföyünü genişleterek büyüme: Kafein’in Turkcell, Türk Telekom, Vodafone gibi müşterilerinin yanında Migros, THY, Allianz gibi önemli müşterileri vardır. 2018 yılında bu önemli isimlere Hürriyet’te eklenmiş ve yıllık 2 milyon TL’lik iş alınmıştır. Bu müşterilerle yıllık yenileme yapılıp belirli bir baz korunmaktadır. Bunlara ek olarak, Enerjisa, Sodexho ve Mynet gibi şirketlere hizmet verilmesi konusunda görüşmeler devam etmektedir. Belediyelere hizmet verilmesi bir başka müşteri kazanım projesi olarak öne çıkabilir. Smartiks’in satın alınması sonrası müşteri portföyü daha da genişlemiştir.
Kafein’in Orta ve Büyük İşletmeler (OBİ) tarafında büyüme ile ilgili bir projesi bulunmaktadır. Bu proje kapsamında, OBİ’lerin IT departmanı işleri hizmet bedeli karşılığı üstlenilmektedir. Böylece, OBİ hem insan kaynağı yönetme zorluğundan kurtulacak, hem maliyeti düşerecek, hemde istediği performansı alabilecektir. Kafein bunları yaparken tecrübeli personeli ile hem işi daha az kişi ile yapabilme, daha hızlı yapabilme hemde teknoparktaki vergi avantajıyla maliyeti düşürebilme olanaklarıyla OBİ’ye uygun teklifi sunabilecektir. 2018 yılı Eylül’ünde başlanması beklenen projeden 2019 yılında 7-8 milyon TL gelir elde edilmesi hedeflenmektedir. Brüt kar marjının %30-40’lar seviyesinde olması beklenebilir.
2019 yılında yurtdışına açılma fırsatlarını değerlendirilmesi düşünülmektedir. Smartiks’in Dubai ve ABD ofislerinin kullanımına ek olarak İngiltere ya da Hollanda’da bir şirket satın alması gündeme gelebilir.
Kafein’in %51 iştiraki Intranet A.Ş. önemli potansiyel barındırmaktadır: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın (ÇSGB) yeni düzenlemesi ile bu alanda önemli bir yazılım pazarı oluşacaktır. ÇSGB, kendisine veri aktarımı yapmaya yetkili entegratör firmaların yazılımları ile bilgi alışverişi yapacaktır. Intranet, HSE Plus adlı ürünü ile bu entegratör firmalardan biridir. Şirket tarafından Halkbank’a ilk satış yapılmıştır. Herhangi bir şirkette çalışan sayısı 50 kişinin üstüne çıktığında bunun raporlanması gerektiğinden bu uygulamaya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sisteme girebilecek yaklaşık 20 milyon çalışan vardır ve şirketin hedefi pazarın %10’udur. Buradan elde edilebilecek yıllık kar 6 milyon TL seviyesindedir.
Katılım Teknoloji ile islami bankacılığa hizmet verilmesi planlanıyor: Kafein’in %45’ine sahip olacağı Katılım Teknoloji isimli bir şirket kurulacaktır. Bu firma, islami bankalar ile son kullanıcıya satış yapanlara taksitlendirme yapılacaktır. Mesela, diğer bankalarda cep telefonu, bilgisayar satın alan bir kişiye değişik kurumlardan kredilendirme yapılabiliyor. Fakat, islami bankalarda bu uygulama yok. Bu hizmet, Katılım Teknoloji’nin yazılımı ile işlem üstünden komisyon almak kaydıyla yapılabilecek.
Döviz hareketlerinden etkilenmeyen likit bilanço: Şirketin maliyetlerinin en büyük kısmı %76 pay ile personel maaşlarıdır. Maliyetlerde ihmal edilebilecek büyüklükte olan bazı danışmanlık ödemeleri döviz bazlıdır. Bunlar haricinde maliyetlerin tamamı TL bazlı olup gelirlerin büyük kısmı yine TL bazlıdır. Şirketin yaptığı sermaye artışları ile kasasında haziran sonu itibariyle 6-7 milyon TL nakiti bulunmaktadır. Şirketin en önemli ihtiyacı işletme sermayesidir. Ortalamada 2 ay olan işletme sermayesi ihtiyacı Türk Telekom’daki ödemelerin gecikmesi sebebiyle 4 aya çıkmıştır. Bunun 2019 yılında 3 aya inmesi beklenmektedir.
2018 ve 2019 hedefleri hakkında:
Şirket 2018 yılında %112 büyüme ile 100 milyon TL ciro ve 12 milyon TL net kar hedeflerken 2019 yılında %30 büyüme ile 16 milyon TL net kara ulaşmayı hedeflemektedir. Şirket, teknopark’ta faaliyetlerini sürdürdüğünden sektörel teşvik ve yardımlardan yararlanmakta ve çok düşük oranda vergi ödemektedir. 2017 yılında nette 234 bin TL vergi ödemiştir
Değerleme: Yazılım şirketleri yüksek büyüme ve karlılıklarıyla yüksek çarpanlarda işlem görmektedirler. Halka açık yazılım şirketleriyle karşılaştırmak adına aşağıdaki tabloyu hazırladık. Kafein, halka açık benzerlerine göre cazip çarpanlarda işlem gördüğü söylenebilir. Logo, Kron, Link ve Fonet’in yıllık rakamları olarak son 4 dönem rakamları alınmıştır. Tablodaki rakamlar milyon TL şeklindedir.
Riskler
Müşteri bazında telekom sektörünün ağırlığı yüksektir: Şirket 2017 yılında cirosunun yaklaşık %69’unu telekom sektöründen gerçekleştirmiştir. Bu rakam 2015 ve 2016 yıllarında %62 ve %68 seviyesindedir. Hzimet verilen firmalar Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone gibi şirketler ve yaklaşık 11-12 senedir bu şirketlere hizmet veriliyor olsa da sektörel yoğunlaşma mevcuttur ve bu sektördeki olumsuz gelişmeler şirket için risk unsuru oluşturabilir.
Alacak riski düşük olsa da alacak vadeleri uzundur: Hizmet satışları vadeli olmakla birlikte ticari alacakların %70-80’i üç ayrı müşteriye aittir. Alacak vadesinin ortalaması 3 aydır. Son dönemde burada aksama yaratan Türk Telekom’dan olan alacaklardır. Normalde 2 ay olan alacaklar 6 aya uzamıştır. Burada yönetimde son dönemde oluşan sıkıntıların vadeyi uzattığı söylenebilir. İleriki dönemde ortaklık yapısındaki değişiklikle daha iyi bir yönetim anlayışıyla bu sürelerin kısalması beklenemektedir. Şirketin davalı olduğu müşterisi ya da bitirip teslim edemediği proje bulunmamaktadır.
Sektörde yoğun rekabet bulunmaktadır: Sektöre giriş entelektüel sermaye dışında başlıca önemli bir kaynak gerektirmemekte, başlangıç aşamasında az miktarda işletme sermayesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenlerden dolayı sektör çok fazla yeni işletmeye sektör oyuncuları da yoğun rekabete maruz kalmaktadır. Diğer yandan yazılım sektörü küresel rekabete açık bir sektördür. Yerli rakipler; i2i systems, Etiya, Inova. Yabancı rakipler; Accenture, Ericsson.
Personelin elde tutulması ya da yeni personel bulma bir risk faktörü olabilir: Yazılım alanında sektörel olarak kendini iyi yetiştirmiş deneyimli ve uzman personel ihtiyacı her geçen gün arttığından, çalışan deneyimli personelin muhafaza edilmesinde zorluk yaşanabilir. Konusunda uzman nitelikli personel daha iyi şartlarda bulduğu bir iş veya başka sebeplerle işten ayrılabilir veya yeni projeler için gerekli uzman personel zamanında tedarik edilemeyebilir. Bu durum işlerini uzman personele dayalı olarak yürütmekte olan şirketin faaliyetlerini olumsuz etkileyebilir. Bu gibi durumlara karşı rakiplerle centilmenlik anlaşması olması, Kafein’nin personeline maaşlarını zamanında ödemesi ve çeşitli prim sistemleri çalışanların şirkete bağlılığını arttırmaktadır. Bunun yanında, yazılım sektörünün revaçta olması ve maaşların diğer sektörlere göre daha iyi durumda olması nedeniyle gençlerin artan oranda yazılım sektörüne yönelmeleri kaliteli çalışan kaynağının artmasına yol açmakta ve daha kolay personel bulunmasına neden olmaktadır. Şirketin sürekli yeni personel araştıran bir insan kaynakları departmanı vardır. Zaman zaman projelerde kullanılmak üzere bağımsız çalışan kişilerden de hizmet alınmaktadır.
https://www.meksa.com.tr/sites/defau...i_dokumani.pdf
bu linkte ise teknoparkta çalışmakta olan kafeinin teşviklerinin 2023 e kadar devam ettiği belirtiliyor....
Arzda ne diyorlar küresel oyuncu!!! zurnanın zırt dediği yer bu kelime.egerki küresel bazda bir yazılımlar yapamaz hedefi bir hp,vmvare,emc,microsoft degil ise bundan bir sıçrama olmaz.sadece yurt içi hizmet sektörü olarak kalır.buda benim işime gelmez.tek beklentim küresel oyuncu olabilecek mi?olamiyacakmi beni ilgilendiren yatırımcı olarak bu kısmı.YTD
Bakalım hocam arzdan deli para geldi kasa dolu,kar eden bir şirketi satın aldilar tek eksikleri hani derler ya su maya un var hadi ekmek yapin😁bizde diyoruz hadi Her şey var yazilimda ses getirin, yıl sonuna kadar icraatları ile kendini belli ederler.