http://i.hizliresim.com/ojybPQ.png
:Sad: .. :) ... :he: .. :oleyo:
Printable View
http://i.hizliresim.com/ojybPQ.png
:Sad: .. :) ... :he: .. :oleyo:
3,67 den ilave...
kendime not olarak usd 3.90 imkb 77800 civarlarını orta vadede stratejime koyayım.
bu piyasadaki TA ile uğraşan 100 kişinin 100 ü de en az aynı çizgileri çizer...
İki çizgiyle bu grafik en az 5 tane senaryo sunar.Yani hiç bir şey söylemez.
Ancak bakan gözler oradaki fiyat hareketlerine aşina ise (PA) o zaman bir şeyler söyleyebilir...
Evet sn DeliKAN
Görüşümüz bu grafik konusunda benzer. Amacım bu grafikle karar verilemeyeceğini belirtmekti zaten. Hem sizin söylediğiniz sebep hem de klasik TA ya göre bir sıkışma mevcut kısa vadede.
Dolar seçim sonucu ne olursa olsun orta vadede 5 TL.yi göreceğini inanıyorum. Çünkü ülkemizde iyiye giden hiçbir şey görmüyorum.
Eğer dün Bahçeli'nin TV de ifade ettiği, bugün medyada geniş yer bulan, Erdoğan'ın baş danışmanının "eyalet sistemini" hedefleyen sözlerini temel alarak, "ben görevden alırdım" demesi ve bu ifadenin düzeltilmesi için iki gün süre vermesi, referandumun sonucunu etkileyecek bir olgu olarak vurgulanmakta...
Bugün ve yarın bu konu son derece önemli.
Bence Bahçeli'nin eyalet sistemiyle ile ilgili kuşkularını belirtmesi dahi ülkücülerin bir kısmının oyunu şimdiden (Erdoğan başdanışmanının sözünü düzeltse bile) etkileyecektir.
Bu gelişme HaYıR'lara vesile olacak bir gelişmedir.
Piyasaların bu durumu dikkate alacağını düşünüyorum.
Sandiktan hayır çıkacak. Akp bes ve issizlik fonunu sonuna kadar kullandı borsa ve piyasaya para pompaladi. Usd olarakda dunku aciklanan rezervler gercegi yansitmiyor diye dusunuyorum.
T.c.icin hayir hayirlara vesile olsun.
Referandumun sonucu için bir sinyal de BİST'den geliyor.
Öyle ummak istiyorum.
Ülkem için.
Her ne kadar vasıfsız biri olsa da Bahçeli bu sefer güzel yakaladı. Onun da bazı sınırlarının olduğunu bilmek güzel. Demek ki koşulsuz biat etmemiş.
Şimdi danışmanı görevden alsan sakal, almasan bıyık. :evil:
Bugün köşesinde bu konuya değinen (TC yi yıkıp halkın devletini kurma konusu) Özkök, Erdoğan'ın iki danışmanı arasındaki üslup farkına değinmiş ve birini (yumuşak ve sakin olanı) beğenmiş...:)
Mesele üslup ve tavır değil.
Erdoğan'ın üslubu düzelse ne olacak?
Mesele niyet...
Bu adamların ben hiçbirşeyine güvenmem.Hani amiyane Allah bir dediklerine de.
Yıllardır aldandılar ve aldattılar.
Aldatmaya devam edecekler.
Ta ki kafalarındaki sistemi oturtuncaya kadar.
Dolar kuru parmaklarının ucunda bekliyor gibi...
Bugün dolar endeksi de yukarıda.
Altının gevşemesini bekliyorum...
Facebook'ta önüme düştü...
14.04.2014'te böyle yazmışım facebook'ta...
Üç sene sonra bazı isim ve değerleri görmek ilginç olabiliyor...Örneğin sepet kur şu an 3,80 ler civarında...O gün 2,78 imiş. Demek ki öldürmeyen Allah öldürmüyormuş...:)
"Bu arada yarım dolar ve yarım Avrodan oluşan sepet, 2.78 lere dayandı... Bu sepet seviyesi Erdoğan'ın döve döve kumtorbasına döndürdüğü MB Başkanı Başçı'nın 2014 Ocak ayında 5,5 puan artırdığı sepet seviyesi ile aynı.
Çok açık bir kırılma noktasındayız.
Bu kez faiz silahına davranamayacak Başçı. Ve gene bu tereddüdü nedeniyle (ilkinde de çok geç kalmıştı) ceremeyi bizim yandan çarklı sanayimizle biz çekeceğiz.
Elimdeki borç stoku ile bilgiler şöyle:
2014 yılı ilk üç çeyreğinde, Türkiye’nin toplam dış borç stoku 23 milyar dolar artarak Eylül ayı sonu itibariyle 396,8 milyar dolara çıktı. Özel sektörün dış borçları 18,96 milyar dolar artarak 275,22 milyar dolara çıktı. (%69,4) Kamu kesimi borçlanması 118,6 milyar Dolar (yüzde 29,9) oldu.
Sadece bu yıl içinde % 15 değer kaybeden TL yüzünden bizim özel sektörün TL cinsinden borç artışını varın siz hesaplayın.
Buna can dayanmaz.
Bunlar güzel günler...Keyfini çıkarın. Bu yaz son derece sert ekonomik koşullar yüzünden zaten burnumuzdan fitil fitil gelecek...
Referandum öncesi dolar alim mi almim mi çok feci kararsız kaldım.
Sen düşünedururken dolar aldı yürüdü 3.70'e dayandı bile. :plc:
EVET çıkarsa, dolarcılar zamana karşı kaybederler o kadar. Bu zaman da 15 gün mü olur 1 ay mı bilemem...
Ama HAYIR çıkarsa........Kurun çıkacağını hatta zıplayacağını herkes söylüyor.
Demek ki....
Satranç oynayanlar için karar kolay.
Abartmadan tavır almak lazım.
Bence tabi.
İnsanlar "evet çıkarsa dolar düşer" sonucuna neye göre varıyorlar anlamıyorum.
Ben de anlamıyorum ama yapacak birşey de yok. Herkesin kendi aklı fikri var.
%0 TL ile bekliyorum. :)
Zaten TL riskini/faizlerdeki zorlamaları gören birisi portföyünde dolar altın vb. bulundurmak zorunda kalıyorsa ve çok büyük meblağlara sahip değilse, elindeki geri kalan TL'ler ile pazarlık gücünü düşüreceğinden Mokoko faizlerine razı olmak zorunda kalacaktır..
Buda onun için Fukoko olmak demektir..:)
O bakımdan şahsi kanaatim odur ki, bu ortamda ya %100 TL'de bulunulmalı yada %100 döviz-altın vb..
Başka çıkar yol yok..o sebeple sizin gibi sıfıra yakın TL'de yol alıyorum..
Kader utansın..:)
Usd 3.75 gözüküyor birden fırladı. Bugun cok agrasifdi merkez bankasi dolar bozdurdukca indi çıktı. Hayir ola.
Ne oldu birden bire 374 görüldü?Bilen var mı?
kapanışı sağlam yapmışlar
pazartesi evet veya hayıra göre hareket eder
salıdan sonrada her gün yukarı:)
Yorumsuz:
Yabancılar, referanduma senaryolarını netleştirdi. İsviçreli banka UBS, ‘evet’ çıkarsa TL’nin yüzde 2-3 değer kazanacağını, faizlerin düşeceğini söyledi. Timoty Ash ise “‘Evet’ ralli başlatır†dedi.
Evet güclü cıkarsa dolar 355i görür yok eger %52-53 gibi çıkarsa 2 ayda 370in altina inmez bence ytd.Bu arada viop çıktı büyük para küçükleri yutmak icin mantiksiz hareketler yapmaya basladi.Yani yukaridaki beklentiler kucuk paranin beklentisiyken kucuk para ne yapar bilmem
Referandum sonuçları açıklanmaya başlandı...
EVET açık farkla önde...
Ama kılavuzumuz Anadolu Ajansı...
Her an her şey olabilir.
Ayu çıkabülü.
Daş düşebülü..
Yalnız şunu kabul etmek lazım: Bu kadar önemli sayıda ve oranda sandık açılması sonuç hakkında bir fikir verebilir.
Eğer bir Katakulli yoksa.
Katakulli varsa bile ne yapılacak ki?
Biz dolara bakalım.
Nereye düşer bu meret TL'de hazır bekliyorum.
Açılan sandık oranı %67,8 şuan evet--55, hayır---45%
İlk başladığında %65 evet---%35 hayır açıklanmıştı makas çok hızlı kapandı, hemde sahil kesimindeki oylar daha yeni sayılıyor...
Ben etrafımdan gördüğüm kadarıyla yıllardır AKP ye oy verenler bile "hayır" oyu vereceğiz diyordu, ama hala takım tutar gibi partinin peşinden giden bir kemikleşmiş seçmen var bunuda göz ardı etmiyorum
Sonuç olarak ben sonucun "hayır" çıkacağına hala inanıyorum.