Öyle olmuyor işte, 4e gelince öyle bir 3,5a gidiyor imajı veriyorlar ki, tren geçip gidiyor,
4,5dan almadık en son geçen tren
Printable View
dolar 4,5 olunca arabayı satıp 4 olunca evi satıp girerim 3,5 olunca böreği satıp girerim girerim:) :) :) kesin girerim :kahkah:
anladığım kadarıyla herkes ya dolarda yada dolara geçme peşinde yada hisse de :) o yüzden ben belli bir süre yazmasam iyi olacak tek kalmışım haberim yok :) video paylaşıyorum tanıdık mı deniyor :) yok yok ben yazmam artık :)
Bak 5 yıllıklarda 20 üzerine çıktı her yıl garanti %20 var tam 5 yıl boyunca , bu ürünü borsacı gibi haftalık paçal vaziyette alırsan paylaştığın video daki arkadaşın bahsettiği risksiz getiriyi elde edersin...5 yılda para %100 üzeri getiri yapar....Hiper-enflasyon olmadıkça bu getiri oldukça iyidir...
Arkadaşlar bir soru,
6 ay sonra enflasyon ve faizi trendini nerede görüyorsunuz.
a. mütemadiyen artarak gidecektir.
b. hükümet ve ofisler kurulsun ilk icraatla beraber en kısa zamanda düşmeye başlayacaktır.
c. yok bir iki ay daha yükselir sonra düşecektir yılsonu itibariyle enflasyon ve faiz bugünün altında kalacaktır.
hangi şıkkı seçiyorsanız
yatırımınızı ona göre stratejiler çizerek uygularsanız size göre en iyi yatırım odur.
24 temmuz faizler artmazsa ne olacak sizce?
Garanti özel:
56 Gün vadeli Garanti Banka Bonosu ihracı gerçekleştirmeyi planlamaktayız.
Mevduat Eşleniği % 19,92
13 Temmuz Cuma yarın talep toplanacaktır.
Beni yanlış anlayın.. Tavsiye değil... Sadece grafik sayılar ve son 4 senein sonucu...
Başka da arkadaş TL mevduatlarını %10-11-12 filan hesaplamış oysa bu rakamları 2017 önce kimse alamıyordu sanırım... 2016 dahil %10 idi...
Bu arada USD fazilerini de %2 ye kilitlemiş.. Oysa 201 da %1,75 idi ve her yıl üzerine 0,25 ile 0,50 üzerine koymuştu...
Her ne ise;
O arkadaşım hesabı ile bile USD ı en tepeden aldın mı 3,80 TL ediyor...
Yani o arkadaşım hesabını kullanalım, benim kini değil....
2014 Türkiye'sini Şöyle düşünün;
2018 Yılı 12 Temmuz Bygün USD aniden 3,80 TL oluyor.. Ve TCMB aniden toplanıyor ve 500 baz faiz artırıyor ve USD yeniden 3,15 oluyor...
Oysa senaryo hiçde öyle değil....
Şu an USD 4,97 TL yi geçti... Ne Ekonomi Bakanlığı, Ne Maliye Bakanlığı, Ne Cumhurbaşkanlığı, Ne BİST, ne BDDK, Ne SPK, Ne hazine Bakanlığı, ne de TCMB kimsenin umurunda değil....
"Vız geliyor; Tırıs Gidiyor...."
"Açın, açın Türkiye'nin önünü... Savulun, kaçılın, Türkiye geliyor...."
Bu Türkiye'de ekonomi bilim olmaktan çıkmıştır.
"TALAN EKONOMİSİ dir..."
"Bul Karayı; Al Parayı" olayına dönmüştür...
Altta kalanın canı çıksın, ekonomisidir...
Dedim ya; yukarıda saydığım devasa devasa FİNANS kuruluşları içeride yığınla UZMAN, MÜFETTİŞ, Başkan, Müdür, Analist, Stratejist, bilmem ne....
Yığınla adam... Sadece YIĞIN....
Başka birşey değiller....
Sonra yanlış anlamayın... 1 puan faiz için şube şube banka banka MT MT gez dur...
Neden bu ülkede TASARRUF yok...
TASARRUF EDENİ ALIK YERİNE KOYARSAN BÖYLE OLUR...
pOWERpC vardı kayboldu... Ben sadece ciklet almak için TL bulunduruyorum derdi;
Kızardık.... Adam haklı imiş....
Bitcoin bile TL'den daha iyi direniyor dolara karşı. :oleyo: Ama sorsan karşılığı yok. TL'nin karşılığı ne acaba çok merak ediyorum.
İHRAÇÇI İTFA TARİHİ VKG *MEVDUAT EŞDEĞER
Yapı Ve Kredi Bankası A.Ş. 02.10.2018) 81 20.66
T.C. Ziraat Bankası A.Ş. 05.10.2018 84 20.67
Türk Ekonomi Bankası A.Ş. 11.10.2018 90 21.11
Finans Faktoring A.Ş. 15.10.2018 94 21.33
Nurol Yatırım Bankası A.Ş. 19.10.2018 98 21.34
Denizbank 19.10.2018 98 21.34
Fibabanka A.Ş. 28.11.2018 138 21.41
%18 vakıfbank İzmir karsıyaka girne caddesi şubesi 150k
BLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hazine’nin 10 yıl vadeli, 6 ayda bir yüzde 6,2 kupon ödemeli tahvilinin yeniden ihracında bileşik faiz yüzde 17,60 ile rekor seviyede gerçekleşti. İhalede teklif 1,97 milyar lira, net satış 713,7 milyon lira oldu.
Hazine’nin 2 yıl vadeli, 6 ayda bir yüzde 6,50 kupon ödemeli tahvilinin yeniden ihracında bileşik faiz yüzde 20,28 oldu. Teklif 2,61 milyar lira, net satış 704,7 milyon lira.
http://www.businessht.com.tr/piyasal...izle-borclandi
ben sistemden çıkmadım ama 84 ten dolar aldım,5 i kıracak öyle görünüyor,yine büyük oranda tldeyim.
dolar almaya eli varmayanlar yiğit bulut izlesin ,çok kolay oluyor 4.97 den bile alırsınız o zaman ve bu adam başkan danışmanı.
derin analiz programı haftalık yayınlanıyor 10 temmuz konuşmasını izledim değişen bir şey yok,video eski değil kafalar eski.tam olarak hükümetin de böyle düşündüğünü düşünüyorum.faizin enflasyona sebep olduğunu açıkça söyledi düşünün artık.
Mevduata alternatif arayan arkadaşlar için bana gelen bir bilginotunu sizinle paylaşıyorum...En güzel oran 19,50 ile 9 .ay da ödenecek finansbank bonusudur....
https://cdnimgs.directiq.com/osmanli..._campaign=Bono
Para var dert var, para yok dert yok olayına döndermişsiniz forumu. Para olsun da TL olsun. Bu kadar fırtınada halen tutunacak bir flika bulamayana şaşmak lazım. Gözüm kapalı %20 den bağlarım TL. yi. Az daha gözümü aralarsam gün içi, hafta içi 1-2 al sat ile totalde aylık faiz ortalamamı 30 lara taşırım. Yardım isteyen olursa , itfaiye meydanında çarkçı nuri diye sorsun, bakarız.
iki de kedi videosu göndereyim diyorum.. da saçma olur tabi
Benim 2014 ortalamam net %10.94.. 2015 ortalamam net %10.67.. 2016 ortalamam net %11.39.. 2017 ortalamam net %12.1.. 2018 netim de %13.32.. Tabi bunların birleşik faizleri de var işin içinde periodlarım yaklaşık ortalama 3 ay.. Kabaca +%1 eklesek her yıla(emin değilim bu hesaptan).. Ocak 2014 te dolar 2.20 ise..
2.20x11.94x11.67x12.39x13.1(14.32/12x7)= 3.79 yapar dolar kuru.. Gerçek 4.83..
Zarar %27.4....
Yatırım tavsiyesi değildir...
Tabi sene sonu dolar kuru ve mevduat oranları da önemli tam bir kıyaslama yapmak için.. Adam 500 puan artış yapar kur düşer 4.30 a, mevduat getirisi artar zarar biraz daha kapanır.. Tabi yine dolar mevduatı da eklemek lazım net bir hesaplama için.. Sonuç olarak TL zararda.. Ama üzülecek bir şey yok uzun vade de hepsi birbirini yakalar.. Dolarcılar isterlerse 2001 den de hesap yaparız.. Ama sonuç çok hoşlarına gitmeyebilir.. [emoji16]
2013 Mayısından hesap etmek lazim hareket ordan basladi .
rxpu indikatör güncelleme zamani gelmis .
bende%100 zarar hesapladim
mayis-2013 -temmuz 2018 tl aleyhine tabiki.
TL için mevduatta 20 üzeri oran alan var mı
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
Bence hesap doğru... Anlatmak istediğimde bu idi....
Bu arada USD alıp en tepe noktası olan 2,38 TL den satıp TL alıp TL mevduat yapan adamın durumu 3,80 TL dir....
2,25 TL den yada o ay 2,15 TL den USD satıp TL alan adamın durumu çok daha vahim...
En tepeden kim satabilir ki o da ayrı bir konu...
Not; Bazı arkadaşlar bana kızmışlar... Onların yıllık faizlerini %1 eksi hesaplamışım diye... Oysa düşünmüyorlar ki USD kurunu ise en tepe olan 2,38 TL den üzerine TL FAİZ yazdıklarını... O yıl USd 2,06 TL dahi oldu...
2,06 TL üzerine yazsana 4 yıllık TL vade FAİZ ini bakalım ne çıkıcak?
2,75 mi? Bence hiç hesaplama, moralin bozulmasın...
Tl süper diye 2,10 TL den USD satıp TL yatırımcısı olan yığınlarda vardı...
Siz 2,38 TL den mi sattınız?
O sebeple "iğne kendinize çuvaldız başkasına"
Demem o ki; nerden bakarsan bak.. İster alttan ister üstten bende 2014-2018 arası çoğunluk TL de idim... Ama bu son 4-5 yılda TL de kalan adamın birikimi %50 eridi...
Tıpkı kızgın tavaya konan tereyağı gibi... Alınacak %1 yada %2 puan fazla yıllık faiz oranı ile de kapanacak gibi değil...
Zarar edildi... Ben direnmiyorum. Kabul ediyorum.
Daha önümüzde Haziran ve Temmuz enflasyon oranları var...
Sonuç SnPowerPC haklı idi...
Aynen uzulecek bir sey yok.
Uzun vadede bakmissiniz pek bi farki kalmamis.
Ne diye uzuldum, oradan oraya kosturdum stress yaptim dersiniz.
Gidin hayatinizi yasayin, hayallerinizin pesinden kosun, paranin degil, zira omur geciyor, yani en onemli sermayenizi bosa harciyorsunuz.
Syg,
Ben powerpc yi her zaman haklı buldum.. Destekledim.. Ama özel sebeplerden TL de kalmak durumunda kaldım.. Hala durum dolardan yana.. TL deyim ve artık dolara geçebilirim.. Ama şunu da söylüyorum; doların son 1,5 senesi.. 2019 sonu-2020 başından itibaren dolardan ayrılmak lazım.. Keşke powerpc geri gelse..
beni baskan yardımcısı yapın tl mevduatcı olarak zam yapıcam faiz artırmıcam ama yapıcam :) doları 2 gune 4.50 ye dusurecem :) saka maka yıllardır burda bazende konuyu acarım devletin mevduattan aldıgı stopaj tutarı nedir yıllıkta ? bircok seye prim vergi borcu vs heryıl siliniyor 10 larca milyar tl ...mesela stopaj 0 a inse tl mevduatta hem dolar duser hem tl yi desteklemis olursun hem vatandasın tl ye guvenmesini saglarsın oda gider dolarını bozar ...birde hani buradaki borsa hakkında yazanlara lafım yok yeni borsacı olabilirler :) ama ekonomi kanalına cıkan kendine ekonomist diyenlere sasırıyorum yas aralıgı 40-50 arası ama nasıl piyasıcılar valla pes...neymis efendim bankalarda daha once boyle bir satıs olmamısmıs hacimli imis yahu ne bekliyorsun 10-15 yıl onceki bankacılık hisseleri ile simdiki zaman birmi o zaman misal x banka hissesinin piyasada 500 milyon lotu vardı simdi 2 milyar lotu var ..haralde hacimli olacak sag cep sol cep olayı derler buna ...neymis efendim 1 gunde %12 hic dusmemismis yav siz hangi dnyada yasıyorsunuz ben defalarca o koca bankaların taban ve tavan oldugunu bilirim ..ornek 2001 kriz gunu hadi bunu gec 2003 teki istanbuldaki o teror saldılrıları hsbc ye falan o gun tum borsa hisseleri tabandı bankalar dahil..hadi gec gezi olayları ilk gunu borsa 7000 puan dustu yine tum hisseler tabandı vs vs ...borsa dusmek veya cıkmak isterse sebebe de gerek yokki ne diyebilrsin yani buna ? 20 sene once borsanın gunluk hacmi 250 milyondu simdi ortolama 10 milyar eee hisselerin lot sayıları halka acıklıkları cogaldı haralde hacimli olacak ...boyle oluyor diye 100 tane dedikodu ..bunları bddk denetliyor hadi olmadı uluslararası kredi kurulusları denetliyor oda yetmedi uluslarasarası denetmenlik sirketleri denetliyor...nasıl kredi alsınlar o zaman adamlar yas yere yatarmı ....ha ulkede zincirleme ekonomik cokuntu olur o zaman zaten heryer etkilenir 2001 deki gibi.