Fakat temettü verimi 10 hatta 20 yıl bekleyecek fonlar için daha geçerli bir rasyo.Fiyatının artması içi
n ise bizim borsada pek kaale alınmayan bir rasyo.(bakınız:ECİLC) Kendileri üstelik temettü 25 hisselerinin içindedir.
Printable View
Fakat temettü verimi 10 hatta 20 yıl bekleyecek fonlar için daha geçerli bir rasyo.Fiyatının artması içi
n ise bizim borsada pek kaale alınmayan bir rasyo.(bakınız:ECİLC) Kendileri üstelik temettü 25 hisselerinin içindedir.
1 haftalık ayrılıktan sonra Selec ile yollarımız yine kesişti
Ne oluyor şirket batıyor gibi hisse çakılıyor günlerdir. 12 aylık 700 milyon gelse ki bence kesin gelir. Yıllık 700 milyon kar yapan bir şirketi piyasa oyuncuları 3 milyarda bırakmaz. 4 senede kendini amorti ediyor.😊
Radarımızda olsun.
Yıl sonu karının 700.000 ile 750.000 arası olacağını tahmin ediyorum.621.000 sermaye ile oldukça ucuz kalacak.Borçluluk çok düşük. Özsermayesi kuvvetli...Hissenin önü açık duruyor...(yalnız bazı yamyamların ilgi alanında ve algoya bağlamışlardı hisseyi son bir kaç gündür)
Ayrıca bir şey belirtmek istiyorum.Katılım Endeksine seçilen sektöründeki tek şirketdir SELEC.
Yani Katılım bankalarının belirlediği,fonlarına aldığı ve tavsiye listesine eklediği, sektöründeki tek şirket.
Katılım Endeksinin bazı tercih rasyoları var, ilgilenen araştırabilir.
Döndü sonunda yukarı.
Az aldık bakalım tırsarak.:kahkah:
Ölü balık zıplaması buSNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen bilanço dönemi sonrası da şimdikine benzer 4-5 gün hareketler yapmıştı ama sonrasında 1 ay hep yükselmişti.
Ne oldu,hani kar rakamını az bulmuşlardı :))
Birde akşamları geri sarmasa iyi olur ama her sabah sert çıkıp her akşam hisse satış yiyor kapanışa doğtu.
En ileri gidecek ok en gerilen yaydan çıkarmış buna inanmak istiyorum.hisse başı 0.94 bilanço kar getiren şirket buralarda .çıkarda kimseyi zarar ettirmez umarım.ytd değildir.
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yıllık karı piyasa değerinin yaklaşık 1/5 i kadar olan hisse 15 ayda % 100 gitmiş bu çok mu?
15 ayda % 300 giden ve finansalları selec'in çok gerisinde olan onlarca hisse var.kanaatim odur ki bu hissd şu anki sonuçlarına göre 8 tl cicarında olmalıydı ancak gerek halka açıklık oranının sığlığı ve gerekse vakıf şirketi olması hasebiyle yatırımcı ilgisinden uzak bir hisse .hikaye üretemiyor
GT-P5210 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pek kimse yazmıyor gözlediğim kadarıyla...
Bu şirketi ve hisseyi yatırım yapmak için geç görebilmiş biriyim ama muhteşem bir 2019 yaşıyor. Bu yıl resmen sınıf atlamış bir büyüklüğe ulaşmış mali tablolar.
Şirket hem finansal büyüklük ve pozitif radyolar hem de sektör içindeki payı ve rolü anlamında çok etkileyici.
Alacak devir hızı , borç devir hızından daha kısa , yani nakit üretiyor.
Finansal borç yok denecek kadar az, gelir ve kazanç artış yüzdesi, faaliyet giderlerinin artış yüzdesinden daha güçlü= ek kar artışı
Yüksek stok seviyesine rağmen , yüksek nakit üretimine devam.... bu kadar parayı nereye koyacak ya da nasıl işletecekse ( şimdi mevduat faiz geliri, müteakiben yani yıl sonunda maximum stok artışına yönelmek ki, izleyen çeyrekler için yeni yılda yapılacak ilaç fiyat artış oranı olan % 12-13 civarında stok karı ( 1 yılda elde edeceğiniz mevduat faiz gelirine tekabül eden tutarı 2-3 ayda realize oluyor) , 2020 başlarında yapılacak genel kurul da bu karlarla birlikte 1 milyar bankada bekleyen para....Bu kadar parayı ne yapacaksa:-))
Ya yüksek temettü, ya da yeni iş alanlarına yatırım yapmak, ya da bir miktar borsadan kendi hissesini almak vb.... yönetim kurulu mutlaka şirket için en iyisini seçecektir.
Faaliyet giderleri arasında olan akaryakıt giderleri son 1 yıldır hükümetin enflasyonla mücadele için kullandığı eşel mobil sistemi ( belli bir süre daha devam etmesi bekleniyor) gereği motorin fiyatları hep yatay yani yakıt giderleri de artmıyor.....
Şirket yönetinin ve kurumsallığının , ve şirket kültürünün güven vermesi de ( şirketin çok güzel bir hikayesi var ve batılı ülkelerdeki halka açık şirket modellerine benzer vakıf ve profesyoneller tarafından verimlilik ilkelerine uygun yönetilen bir şirket görünümü) ayrıca pozitif....
Bulunduğu sektör, ülke ekonomisinin durumundan etkilenmeyen insan hayatını öne çıkaran zorunlu tüketim ürünü olan bir sektör. ülkenin pozitif veya negatif farketmeksizin ( euro kuru hariç) makro verilerinden bağımsız yürüyen bir sektör.
Son çeyrek karı makul gelse bile, yeni yılın 1 ve 2 . çeyrek karlılık performansı yine çok iyi olacağa benzer.
Evet fiyatı 2019 finansal başarı paralelinde yukarı harketlenmiş ama, sanki hak ettiği yere gelememiş gibi.
En azından ben böyle düşünerek cuma günü aranıza katıldım 5,38 ile , bana gelecek için güzel bir umut ve beklenti verdi.
Muhtemelen 2020 yılı mayıs ayı yani 6 aylık bir bekleme süresi ile küçük hissedarı oldum selec’in.
İyiler eninde sonunda göreceli olarak yani kötülere göre ;farkedilir , ayrışır ve hakettiği yeri bulur, yeterki sabırla beklemeyi bilirsek.
Ben geç keşfetmişim ama yolun yarısında olduğuna inandım.
Bekle-gör en uygun seçenek gibi
SN.abcd ,fazla katılımcısı olmayan bir forum burası.Yaptığınız tespitlere katılıyorum.Sektöründe tekel konumunda olduğunu da belirteyim.İlaç dağıtım pazarının % 45 ine sahip.Geri kalan dağıtım firmaları orta ve küçük ölçekli.Sektöründe tekel ve sürekli artan karlılığı var. Ben de hak ettiği fiyata gelemediğine inananlardanım.(misal deva da sürekli pozitif bilanço üreterek 2019 mart ayında 3.90 TL.fiyattan 8.00 TL.fiyatlara gelmiş. SELEC de 2019 mart ayında 3.90 lı fiyatlardaydı ve finansal rasyoları deva'dan çok daha iyi)
En parlak bilançoların 2020 yılı ilk çeyrek ve 2.çeyrekte geleceğinin de beklentisi içindeyim.
Sanıyorum bugün hissemizin teknik düzeltme hareketi bitmiş oldu.
O dün bitti,ikili dip yaptı ve döndü
GT-P5210 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de teknik düzeltmesini yaptı diye zaten dün yazmıştım :))
5 senelik yükselen kanalın üst bandına kadar gevşeyen hisse ,buradan destek aldı ve yönünü yukarı çevirdi.kanalın içine düşmediği sürece hissede yön yukarı.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...024654a6aa.png
Temeli iyi;F/k,pddd,hisse başı kar hâla en iyi rasyosu olan şirketlerden biri .tükenmez bir sektör.hayırlısıyla daha iyi yerlere gideceğiz.ytd değildir.
Yabancılar yeter dedi galiba sonunda.
6 üstünde selec başka bir dünyada olur.
Geçen hafta kapanış 6.12 ,endeks 4.-5 bin arttı mevcut fiyat 6.06.hayırlısıyla iyi kapasak bari haftayı.
Haklısınız yorumunuzda ama genel olarak bizim borsamızda;
Piyasalr ve borsada hava pozitife dönünce , hisse senedi seçiminde temeli ve rasyoları iyi olanlar maalesef bir kenarda bekliyor, ya fiyatı nominal olarak düşmüş hisseler ya da spek in kontrolünde olan küçük ve orta çaplı şirketler rağbet görüyor.
Sular durulunca yatırımcı davranışları normale dönüyor merak etmeyin. Tabiiki başka hisseler giderken son 3 aylık süreçte hissemize bakakalmak moral bozuyor ama telafi edecektir nihayetinde.
Bence, nakit pozisyonu çok yüksek olan selec, yıl sonunda mevduatta değerlendirdiği paralarıda faizin düşmesiyle çok yüksek miktarda ( pazara hakim, tesis ve depoları çok fazla imkanı olması dolayısıyla) stok yapacaktır ve ocak ayında açıklanacak ve şubattan geçerli yeni ilaç fiyatları ( mevcut euro ortalamalarına göre % 14 civarında zam gelecek muhtemelen) artınca, 2 milyar tl ye yakın stoklama yapacağını ve normal karına ilave olarak ilk çeyrekte stokların hepsini çevirdiğinde yaklaşık 250 mln daha karlı hale gelecek. Bunu bu şirketi ve sektörü takip eden çoğu yatırımcı zaten biliyor. Ama alım ve hareket için ısrarla yılın ilk çeyrek dönemini bekliyorlar.
O yüzden biraz sabır daha göstermek iyi olur.
Mızrak çuvala sığmayacaktır, zamanı geldiğinde değerini bulacaktır.
Benim merak ettiğim şey, şirketin o kadar çok parası birikiyor ki, 3 ay sonra 1 milyar nakdi olacak ve finansal borcu neredeyse yok, bu parayı ne yapacak şirket? Çünkü kendi işinden başka bir işe odaklanmıyor yönetim.
Sürpriz yapıp % 100 oranında temettü verir mi?
Çok harika bir sürpriz olur, karlar cebe , ortaklığa devam deriz o zaman...hayaller
Ben bu şirketin küçük ortağı olarak o kadar rahatım ve kendimi güvende hissediyorum ki, sabırla ve kızmadan beklemeye devam , ederini bulacaktır bir gün....
Genelde getirilen tebliğle yüksek temettü dağıtmama politikası (özellikle bankalar açısından) uygulanmaktadır.Şöyle bir şey de var tabi ki, ya nakit birikecek, ya dağıtacak, ya da yatırım (yeni şirketler satın da alabilir) yapacak ki (Selec zaten pazarın %45 'ine sahip) pek yatırım alanı da kalmıyor.Yüksek faiz ortamı nakdin üzerinde oturmayı gerektiriyordu,şimdi düşük ve düşecek faiz ortamına giriyoruz.
Sayın puzzle,
Yüksek kar dağıtımı yapılmasının sınırlanması BDDK tarafından özelliklesermaye yeterlilik rasyosu kriterleri çerçevesinde sınırlandırılmaktadır, çünkü bankacılık sektöründe likidite ve sermaye yeterlilik rasyoları çok kritiktir. O yüzden bankacılık sektörünün piyasa -defter değeri oranları çok düşük hatta 1 in altındadır genelde. Yani mevzuattan ve kredi hacminden kaynaklı bir zorumlulul.
Spk ve TTK mevzuatında kar dağıtımına ait esaslar belirlenmiştir. Bildiğim kadarıyla finans sektörü dışındaki tüm sektörlerde ttk ve spk mevzuatı çeröevesinde kar dağıtımını sınırlayan engellemeler yok, bilakis spk bazı durumlarda tememettü dağıtımını özendiriyor ve hatta karın Minimum bir kısmının dağıtımını şirketler bazında zorunlu tutuyor.
Mesela bakın koç grubu şirketlerine, koç holdingin yıllardır süren politikası dolayısıyla, ykb hariç mümkün olduğunca yüksek kar dağıtımı yapmaya çalışılıyor ki, holding te kar payını alıp faaliyetlerini ve stratejisini o doğrultuda oluştursun.
Kar dağıtımına genel kurul karar verir, bence bu yıl selec bu kadar yüklü nakti faizde tutmak yerine ya temettü miktarını artırır ya da başkaca sektörlerde satın alma yoluyla büyümeyi bile seçebilir ( umarım) . Aksi halde, ipeke, koza ve kozal grubunda ( kayyumla yönetilen ve şirketlerin geleceğinin ne olacağı belirsiz olan özel bir örnek) olduğu gibi kazandığı para sürekli nakit olarak şirkette biriktirilirse darphane gibi olur ilerde :-))
Bu da kötü değil elbette , bütün belirsiliklere rağmen , kayyum yönetimindeki kozaa ve kozal grubunun hem karlılığının sürmesi hem de nakit içinde yüzmesi sebebiyle borsada fiyatları da çok güzel seviyelere geldi ve yatırımcısına kazandırdı. Güzel bir örnek kısacası. Yani borsada fiyatlar , temel rasyoları iyi olan ve finansal ve operasyonel olarak güçlü şirketlerde eninde sonunda hak ettiği yere geliyor.
Söylemek istediğim şey Selec ile ilgili olarak, böyle giderse biriken para ve süren operasyonel kar ve nakit yaratma yeteneği sayesinde, eninde sonunda ( ne kadar vade onu bilemem) güzel bir fiyata erişmeyi hak ediyor.
https://i.hizliresim.com/5NBpoj.png
Selçuk'la ne ilgisi var demeyin...
Tablo, borsada ki çimento şirketlerinin piyasa değeriyle alakalı...
Çimentolar son günlerde prim yapmalarına rağmen,
Selçuk sadece 2019 yılı karıyla,
On beş firmanın(sarılar hariç) on ikisini bu günkü piyasa değeri üzerinden alabilecek güçte..
Kimsenin gözüne görünmüyor mu karlılık...
Neden tüm spekler, zarar- ziyan edenlerin peşinde..
son zamanlardaki dövizdeki artış yıl sonu bilançoyu
olumlu etkileyecektir.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Sürekli kasasında biriken nakdi dağıtmaz ise ne yapabilir diye yukarıda yorumda bulundum.Şunu merak ediyorum,sonuçta illa nihai bu nakdi tutabilir mi? Muhasebesel veya Vergi Usul Kanunu açısından belirli bir süre kısıtlaması var mı?
5.94'u kaldirara araniza katildim :) uzun vadede guzel kazanc dilegiyle...
tamami kisisel goruslerim olup hicbir sekilde yatirim tavsiyesi icermez.
Hissenin satış ve karlılık rakamlarının artmasına
rağmen az talep görmesinin sebebi bu karlılığın sürdürülebilir olmaması
yoksa düşük temettüler midir?
6.00 TL Taban fiyat oldu gibi
Yatırım Tavsiyesi değildir.
Temel cok guzel. Ama hacim sig ve ciddi yabanci payi var. Burada da gecmisten beri baslik ilgi gormemis.
tamami kisisel goruslerim olup hicbir sekilde yatirim tavsiyesi icermez.
Şubatın ortasında vergi dairesine sunulan 12 aylık mali tablosu gelir.(Herhangi bir otoriteye Mali tablo verilmesi adı altında KAP'da yayımlanır.) Akabinde konsolideyi göndermesi 10 gün sonra olur. Ki genelde mali tablodaki karlılığı konsolide bilançosundan daha iyi gelmiş.(Bu tarihleri geçmiş rutinini baz alarak söylüyorum) 2019 Ocak başı ve 2019 mart sonu hareketlerini tekerrür edeceğine inananlardanım.Aynı zaman dilimine denk gelen tarihlerde gelen verileri ile çok iyi bir çıkış başlatmıştı.
Yukarıdaki yazıma bir ilave yapayım.
Bakan Koca, her yıl Şubat ayının 15 ine kadar tebliğ gereği fiyat güncellemesi yapılması ve 5 gün içinde de bu tebliğin uygulanması gerektiğini anımsattı. Bakan Fahrettin Koca, şöyle konuştu: Bir önceki yılın ortalama Euro kurunun belli bir çarpanla çarpılmasıyla elde edilebilecek bir güncellemeyi aramızda konuştuk. Sektörler özellikle geldiğimiz noktada biz bu yıl için uygulanmak üzere sabit bir oranda anlaşmış olduk. Bu oran bundan sonraki süreçte de özellikle Euro kuru yüzde 70 ile çarpılarak elde edilen bir oran oluyordu. Bundan sonraki süreçte bunu yüzde 60 olarak uygulayıp bu yılki zam oranını yüzde 26.4 olarak uygulanmasını hep birlikte karar vermiş olduk. Önümüzdeki dönemde bu oranların bundan sonraki süreçte uygulanabilirliğiyle hem yabancı özellikle yerli üreticilerin bu oranı uygulama noktasında bir kararlılıkla öngörülebilir bir yatırım sürecine girmelerini arzu ettiğimiz için bu oranı özellikle verdik. Ve bu oranla ilgili de önümüzdeki dönem uygulama noktasında gayret içinde olacağımızı söyleyebilirim.
Yukarıdaki haber 2019 yılı şubat ayına aittir.
2020 yılının Şubat ortası gibi yeni ilaç fiyatlandırması yapılması ile beraber 2020 yılı 3 aylık bilançosunun parlak olacağını tahmin etmekteyim.