40 tl önce kimseye satmam gerekirse beklerim
Printable View
40 tl önce kimseye satmam gerekirse beklerim
Haftalikta citi 388.092 net alış doçe 728 bin net satiş. Baskilayan doçe. Doce alima gecerse iş degişir
FROTO & TOASO
İkiside toplam 800 mn lira nakit kar payı dağıtıyor.
Hisse başı;
Froto: 2,28 lira,
Toaso: 1,6 lira temettü dağıtıyor.
Temettü dağıtma oranı,
Froto'da %54,
Toaso'da %62. Yani bu yıl ettiği net karın bu kadarını dağıtıyorlar.
Bugünkü kapanış fiyatlarına göre,
Temettü verimliliği,
Froto %3,57
Toaso %5,54
Her zaman fiyat anlamında ikisi arasında belli bir oran olurdu ama şu anda Froto diğerinin 2 katı. Üstelik bu orantı bir kaç haftalık değil aylardır var. Normalde Toaso yıllık ettiği hisse bazlı primin tamamına yakınını yılın ilk 4-5 ayında etmiş son 10 yıldır. Bu yıl ise yerinde saymayı bırakın geri gidiyor.
Acaba elektrikli araçlar konusunda bir çabası mı yok, bu yüzden mi gitmiyor diyecem ama bildiğim kadarıyla yabancılardan satan yok hisseyi hatırı sayılır ölçüde. İlginç.
Senin gibi hissenin ta amk
28,40 altı hiç parlak değil
Stop yapar çıkarım
Herhalde Hisse temettü verimi oranı yüksek olsun diye büyük pay sahipleri hisse satıyor.
Bikaç milyon hisse satıyor, fiyatı düşürüyor.
Ama öbür yandan temettü verimi yükseldiği için karı artıyor.
Üstadım temettü verimi yüksek görünsün diye niye milyonlarca lotu satsınlar, ne karları olacak böyle yapınca? Bak dün yukarıya koydum, Frota'dan daha iyi temettü verimi var. Froto da neden satmıyorlar da Toaso da satıyorlar, temettü verimi denilen şeyin iyi olması sadce Tofaş'a mı özgü, Froto'yu da satsınlar o zaman.
Ne yazık ki kimse bilmiyor bu satışların sebebini. Elbet öğreniriz bir gün ama bakalım o zamana kadar neler olacak.
Froto yu incelerseniz temettü öncesi onda da baskı olduğunu görürsünüz. Misal.
Froto geçen sene 28 liradan temetüye girdi temettü sonrası 35 liralara çıktı. 2. temettüye 40 liradan girdi temettü sonrası 60 liraya çıktı.
Bu arada şunu belirteyim FROTO yılda 2 kere temettü veriyor. TOAŞ 1 kere.
paniğe gerek yok herşey çok güzel olacak. Temettü sonrası.
Arkadaşlar yoğun yabancı satışının temettüyle alakası oldugunu sanmıyorum,temettü veren sadece bu adi hisse değil ki..!.sürekli bir hisse neden düşer ..bir açıklama felanda yok..enson ky duyar..yabancı boşuna satmıyor.!!
Sabahtan beri yaklaşık 500.000 lot satılmış
Araba satamayan tofaş yeni model eşek arabası üretmeye karar vermiş..:))
Bırak çıkmayı.Az düşse teselli bulacam.hergün ne bu yaw
1 yıl önce temmetü verdiğinde 28,96 imiş bu eşek arabası..alt destek 26.15 oraya kadar gidip mi döner yoksa 24.66 dan mı döner citi nin vicdanına kaldık...
https://hizliresim.com/z013r7
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/z013r7.png
https://i.hizliresim.com/A1vLnq.png
https://i.hizliresim.com/XPj00D.png
Satışta CİTİ olmasına rağmen takaslar CİTİ bugün 124 bin lot arttı
takaslar 2 gün sonra geçiyor ondan
bugün satanları atarmısınız
pardon tamam atmışınız
Bu meksa günlerdir kimin malını satıyor?
Artık sabredemiyorum,bu kadar satış anormal bir durum,eşek arabası pozitife dönemiyor...
Fiat yüzde altı yapıyor bu her gün düşüyor ne iş
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yaptığım araştırmalara göre düşüş nedeni sektörün daralma beklentisi ve abd gümrük vergisi YTD
Bu bi şey değil 2009 yazı borsanın yüzde 10 yükseldiği gün yüzde 1 eksi kapattığını bilirim..
Bakalım doaş bizimle beraber düşüyor 9.30 dan 8.24 lere FROTO kamyon ve minibüs üretiyor artı abd ye satışı yok
Karsan neden dersen milli araba beklentisi var.belkide bu forumda toasodan en fazla kaybeden benim çok yüklü mallandım ve temettü olmasaydı arkama bakmadan satardım
1500 tl zarar var ,kardeş temettü dahada düşürecek fiyatı avantaj değil ki !! bu gidişle haftaya temettüyle 25 altı görülecek
Benim 48 bin zarar ve dahada olacak
Tofaş ın hissesini alana kadar bi tane Egea alsaydık daha karlıydık. Her ay zam geliyor, hissesi de her ay düşüyor.
Allah razı olsun.çok kötü ettiler. Temettü var diye satmaya kıyamıyorum fena
allah sabır versin,dayanamıyorum ben valla,destek felan yok nereye kadar düşer, grafik felan hikaye ...parayı zor kazanıyoz,adamaların milyonlarca hissesi var .acımadan çakıyorlar zararına.... ( citi )
20 yıllık birikimim kâr etmiş kâr payı veriyor diye girdik burası kumarhane olmuş zarar eden kâr payı vermeyenler yükseliyor tam cambaz olmuşlar.