Dun 15.02 den birz bende aldim.Fakat ters kolerasyon sebebini anlamis degiliz?
Printable View
Dun 15.02 den birz bende aldim.Fakat ters kolerasyon sebebini anlamis degiliz?
bir iki sayfa onceki TAVHL toplu alinti paylasimlarina bakarsaniz bu ayrismayi cok onceden ongordugum anlasilacaktir ....
sebebine gelince ... o paylasimlardada soyledigim gibi bence havacilik sektoru henuz dip olusumunu tamamlamadi falat TAVHL sektorle yollarini bir sure ayristiracak gibi duruyor ....
son haftayi izleyenler goreceklerdirki TAVHL in ciktigi gun diger sektor hisseleri eksi oluyor ... sektor hisseleri çıktığında ise TAVHL eksi oluyor ....
ben daha oncede soyledigim gibi TAVHL lehine poztif ayrisma bekliyorum ...
peki digerleri çıkarken TAVHL in dusmeside nesi diye akliniza takiliyor olabilir ....
son bir haftada 6 aydan fazla TAVHL tutup digerlerinin ivmesine dayanamayip hisseden cikop diger sektor hisselerine giren cok kisi oldu ... sektor ky yi bir miktar daha hisselere cektikden sonra havacilik sektorunun dip olusumuna devam edecegini bu surecte ise TAVHL in pozitif ayrismasinin hakkini verecegini ongoruyorum ....
ky diger sektor hisselerini bir muddet daha tasirken uzerinden ky yukunu nispeten atan TAVHL in makasi acacagi kanaatindeyim ...
mesela THYAO da cogu ky hareket baslamadan degilde zaten guzel prim yaptikdan sonra TAVHL den THYAO na gecis yapti ....
muhtemelen sektorun dip olusumunun sonlarina dogruda TAVHL gidiyor digerleri gitmiyor diye dusunup diplerden diger sektor hisselerini satip tepeden TAVHL e girecek ve digerlerinin cikisini kaciracak....
borsada dongu boyle arkadaslar ....hep diyorum borsa bi psikoloji savasidir... galip gelen kar eder....
Cevabiniz icin tesekkurler konunun basindan beri takibinizdeyim.
bugun sirf bir forumdasin mesajini gec gormemin mahcubiyeti uzerine onun hatrina karaladigim bir grafigi buraysda koyuyum egitim calismasi olsun ..
TKFEN
arkadaslar el yordamiyla cizilmis ve sadece mantaliteye vurgu yapan kabataslak bir cizim ...
hisse model portgfoye falan girmedi bu seviyeldrden girmeside soz konusu bile degil ..
bunu altini cizerek belirmek istiyorum ....
sadece teknik mantaliteye dair egitim amacli paylasiyorum ...
benim cizimler telden el yordami susu pusu yok kusura bakmayin :)
grafik 5 tepesi uzerinde X ile isaretli fiyat hareketini tekrarlamasi olasi diyor ....
sirketin temeline beklentisime haberime bilancosuna dair bi fikrim yok .... izleme listemdede degil ...
o yuzden sadece teknik egitim amacli bakmanizi rica ediyorum .
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...521ed638f6.jpg
TAVHL
maliniza sahip cikin arkadaslar ...
algiya yenilmeyin ...
Hocam merhabalar... Tahvl iyice olgunlaşıyor mu?[emoji108]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam sizi günlük takip ediyorum ve okuyorum mallarımızı kaptırmayalım anlamında tavhl olgunlaşıyor demek istedim...
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu da süslü grafimiz...
http://i.hizliresim.com/9QzNQZ.png
tesekkurler sayin se7en ...
inceleyecek arkadaslardan ricam yukarida alintiladigim aciklamalar cecevesinde incelemeleri ...
1 3 5 daha yatay yorumlanirsa ( kapanis bazli bakarsak ) ki bu sadece mantalite anlatimi oldugu icin onemi yok x yolculugu baslamis bile denilebilir ...
bayrak formasyonu çıkıyor sanırım...
http://i.hizliresim.com/X0GMY0.png
Sn Aksakal zorlasam sanki dikdörtgen formasyonu da çıkacak. burada önemli olan formasyondan daha çok 1,2,3,4,5 oluşumu mu veya yükselişin dinlenmiş olması mı..
maalesef hayir ...
bu cizim benim bahsettigim olaydan uzak ...
ben bayrak olarak yorumlamam .... daha dogrusu ben formasyonlarinisimlerine sekillerinede o kadar takilmam ...
bence dogru yorum bu cizdiginizden ziyade onceki cizimin ust bandinin bir prca daha yatay hale gelip 1 3 5 tepelerinde yukselen vmeyle devam etmesi ...
daralan degil genisleyen bir ucgenin bitmemis ve bitmeyecek halini andirmali .... ucgen sanki sivri ucundan 1/3 oraninda kesilmis gibi bir tablo cikmalo ...
arkadaslar bu bahsettigim aekle cok farkli kisiler farkli kitaplar farkli isimler koyar farkli yakistirmalar yapar....
daha once dedigim gibi isme geometrik uyuma milimetrik sekilssellige takilmamak gerek ....
burda olay 1 3 5 hareketlerindevolarirenin artmasi neticesinde 5 noktasinin kirilimindan sonra formasyondan onceki hareketin tekrarinin beklenmesidir ....
sayin se7en son mesajim isiginda cizimi yenilerseniz aslinda 5 noltasinin asilip pull back ini bile yaptigi gorulecektir
şimdi oldu sanırım. pull back daha net görülüyor...
http://i.hizliresim.com/dPrva7.png
evet ..... elinize saglik SAYIN SE7EN
budur ....
daha oncede dedigim gibi hareket baslamis ve X mesafesini tekrarlamasi beklenir .....
AMA TEKRAR EDIYORUM
BU HISSE IZLEME LISTEME BILE GIRMEYEN BIR HISSE .... SIRKETIN TEMELINI BEKLENTISINI DURUMUNU HIC BILMEM ...
BU SEVIYELERDEN MODEL PORTFOYE GIRMESI SOZKONUSU BILE DEGIL ....
arkadaslar haftasonunda dilerseniz teknik calisalim biraz herkes bu formasyomu gordugu hiisseleri paylassin uzerinde konusalim....
AMA RICA EDIYORUM HISSE SORMAYALIM ....
VE SADECE BUFORMASYON ORNEKLERINI KONUSALIM .....
SIZ AKLINIZDAKI BU FORMASYONU GORDUGUNUZU DUSUNDUGUNUZ HISSELERI YAZIN ...
BU HISSELERDEN DEDIGIMLE UYUSANLARI SADECE SAYIN SE7EN CIZSIN ..
(tabii musait olursa ve kendiside kabul ederse bu zahmeti )
topigin egitici yonunu biraz ilerletelim bu haftasonu ....
Sn Aksakal ve se7ven teşekkürler
CASPER_VIA_M1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
mavi cizgiler dogru mantalite aynen boyle lakin X mesafesini fazla tutmussunuz sayin se7en ....
mesela EREGL bu formasyonun hedefini zaten tamamlamis gorunuyor ...
x in ust sinirini formasyonun alt bant sinirina kadar kisaltirsaniz daha dogru bir sonuc cikar .
ama mantalitenin anlasilmasi ve ornek bakimindan X mesafesi haric cok guzel bir ornek .
elinize saglik
X mesafesi düzeltilmiş hali...
http://i.hizliresim.com/V0O8kn.png
:)
hata yapmaktan mı çekiniliyor acaba... ben 10 yıldır borsayı takip ederim (bugüne kadar nasıl batmadıysam :)) ama bugüne kadar hiç birşey bilmediğimi şu 1-2 aydır anladım.. soğolsun Sn. Aksakaldan çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam edeceğim(forum aktif kaldığı sürece)... ama araştırmadan veya konulara katılılmadan maalesef herşey havada kalıyor veya ezber gibi oluyor...
inş. hafta sonu bugün işlenen formasyona katılım fazla olur bizde arkadaşlardan farklı hisseler öğreniriz...
dediginiz gibi ogrenmenin siniri yok bende hala hergun yeni birsey ogreniyorum bu cagda zaten aksi dusunulemez hersey cok hizli degisirken biz kendimize birsey katmassak kaybolur gideriz ....
arkadaslar rahat olun bu formasyon olabilecegini dusundugunuz hisseleri yazin sayin se7en konuya zaten vakif olsugu icin degerlendirir o formasyon varsa cizer paylasir ...
BAKIN MODEL PORTFOYE HISSE SECMIYORUZ BEN ZATEN BU FORMASYONDAKI HISSELERDW POZUSYONA GIRMEM BILE
.....
TEMELI BILANCOSU SIRKWTI VS SECICILIGI TAKMADAN SADECE VE SADECE GRAFIKTE BU FORMASYONU GORDUGUNUZ HISSELERI PAYLASIN
sunu tekrar belirteyim ...
beni takip edenler az cok anlamiatir ki ben dip olusumlarini seviyorum .... ve o yur hisselerde poz acarim ... bu formasyon bi devam formasyonudur ....bu formasyona uysa bile bir hisse model portfoye giremez....
o yuzden sadece grafik odakli bakin ve lutfen katilin ...
sayin se7en zaten bilgi birikimi olan biri bende burdan bir menfaat elde etmiyorum yazmasak cizmesekde olur ...
ama siz kendiniz birsey ogrenmesseniz her zaman birine gebw birine muhtac olursunuz paranizda sonunda heba olur ...
lutfen kendinizi gelistirin arastirin .....
Hocam kardemir ve Goodyear pörtföye girer mi. Kardemir çok ucuz kaldı. Goodyear sanki trend değiştirip ASELSAN gibi bir daha bu fiyatları görmeyecek gibi
AKSA, INDES ve SODA da olabilir mi?
Saygilarimla,
Emekleriniz icin tesekkurler
ytd
sn aksakal bahsettiğiniz oluşumun periyodu farkedermi? günlük/haftalık?
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ben tesekkur ederim sayin forumdasim ....
sayin se7en baksin bu hisselere birkac arkadas daha yazdiklat sonra ....
ve uyan hisseleri degerlendirip tartisalim ....
ama mesela sizde sadece o olusumh gordugunuzu dusundugunuz yeri bir daire icine alip birer resim yuklerseniz hisseler icin sayin se7en in işini kolaylastirmis oluruz....
arkadaslar sayin se7en in ciziminden once gordugunuzu dusundugunuz formasyonu daire veya kare içine alip bir resim koyarsaniz isimiz kolaylasir....
mesela yukaridaki arkadasin bahsettigi 3 hissede grafiklerini acmama rağmen bu formasyonu nerde gordugunu dusundugunu anlayamadim maalesef ...
sn aksakal, 1<3 <5 ve 2>4 olmak zorunda mıdır bu w formasyonu için?
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn aksakal THY ve celebi
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
w formasyonu olarak bahsedilen olay bundan tamamen farkli ve alakasiz bir olusumdur sayin forumdasim ...
ama dedigim gibi isimlere takilmaninda cok geregi yok ...
bunh sivri ucu kesik genisleyen ucgen formasyonu olarak adlandirabiliriz sekil budur ..
siralama konusuda aynen bahsettiginiz gibi ...
muhtesem bi anlatim olmus.... elinize saglik ....