Sn. t.axaray sizin mesajlarinizin sadece yazi olanlarini gorebiliyorum ama bu sekilde goruntu paylastiklarinizi goremiyorum, farkli tarayicilar ile de denedim; nasil duzeltebilirim bunu?
Printable View
Arkadaslar bugun işyatırıma gidip paylasacaktım detaylı bilgileri ..İşim çıktı p.tesiye randevu aldım .Saygılar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hangi yatırım şirketiyle çalışıyorsunuz bilmiyorum. Beni bilgilendirmek için aradıklarında pek cazip gelmemişti. Bankayla aynı komisyon oranları yüklü hacimde bile ancak benim şu anki kurumda ödediğimden bile yüksek kalıyordu. Yatırım fonu almak için açacaksanız iş bankasında hesap açmanız daha avantajlı olacaktır.
Gedik ve tacirler ile yoğun çalıştım 2-3 ay öncesine kadar .İkisindende oldukça memnun idim aslında .varlık yönetimi için ikisinede eşit miktarda para verdim .3-4 ay sonra hanginiz iyi ise miktarı artıracağım dedim .
Riski az olan ama en az mevduat getirisi olan kısmı sectim .Sonuç ikiside aynı getiri oldu baktım mevduatdan farkı yok üstü pek olmuyor bende mevduatda en yüksek olan bankalara geçtim tekrar .
Şu anda aracı kurumlar sürekli arıyorlar .Özellikle tavsiye ettikleri hisse senedi yoğun fonlar .Garantisi yok tabi .Borsa düşerse viopdan terse işlem açıyoruz yada stop kullanıyoruz diyorlar ama bir tarafda garanti mevduat varken oda çok cazip gelmiyor .
Diyeceğim benim kafam bu aralar çok karışık.Hisse senedi yatırıım var ,gram var ,euro viopda alışlarım var ,dolar düşerse tl mevduatın bir kısmı ile dolar alırım diyorum.
Tek sıkıntı mevduat getirisi düştü epey fonlar sanki daha cazip o yüzden İşyatırımda tanıdığım bir md var onunla görüşeyim dedim .Komisyonları yüksek ancak Ankarada yasıyorum ve bu sehirde ciddi sorularıma cvp verecek pek aracı kurum yok coğu İstanbulda .
Uzun oldu kusura bakmayın .Saygılar
İş bankasına veya işyatırıma teklif götürün ben max şu oranda komisyon veririm diye kabul ederler...mevcutta 5m+ya uyguladıkları oranı isteyin...Yalnız Ben istedim 8 vermediler 10 verdiler..:kahkah:
https://i.hizliresim.com/alnDqO.png
Anladım siz portföy yönetimi kısmına yönelik faydalanmak istiyorsunuz. Bu fonların getiriside mevduat faizlerine yakınsayacak faizler sabit bir noktaya geldiğinde bunu da göz ardı etmeyin derim. Yatırım finanslada bir görüşün isterseniz. Mevduata da aracılık yapıyorlar 250 K üstü bakiyeye diye biliyorum.
Diğer aracı kurumlardan daha düşük alabilirken burda işyatırım diye vermek ??
farkınız ne diye sorunca söyledikleri bizim platformumuzdan yurtdışı hisse alabilirsiniz vs vs biz işbankız ..
Ankarada olması avantaj işde yoksa işbankası hep pahalıdır en uygun oranı verse bile piyasadan pahalı ..
Bu fonun asıl ve ilk kurucusu Alternatifbank.Fonun eski adı da Alternatifbank B tipi likit fonu.
Bu fon 2015 yılında SPK onayı ile Akportföy'e devredilmiş.
İzahnamesinde alım satımı şöyle tarif edimiş.
Fon katılma payı alım satımı;
i) Kurucunun merkez ve şubelerine başvurularak ancak iş günlerinde saat 09:00 ile 18:00 saatleri arasında,
ii) İş günlerinde Alternatifbank A.Ş. ve şubeleri,Alternatif Yatınm A.Ş. ve şubelerine başvurularak 09:00 ile 13:30 saatleri arasında, 13:30 ile 17:00 saatleri arasında ise sadece yatırımcıdan fon katılma payı geri alımı,
iii) Alternatifbank A.Ş.'nin ATM, İnternet Bankacılığı, Telefon Bankacılığı, Mobil Bankacılığı vb. alternatif dağıtım kanalları aracılığı ile iş günlerinde, saat 13:30 ile saat 18:00 arasında yeni fon fiyatı belirlenene kadar yatırımcıya fon katılma payı satışı dışında, 24 saat aşağıda belirtilen fiyatlar üzerinden gerçekleştirilir
Örneklediğiniz hangi fon adı nedir ? Teşekkürler
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İş Bankası para piyasası fonu. 801
Tşk
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
FON YÖNETİM ÜCRETLERİ
https://resmim.net/f/6fKcYG.png
@t.axaray ilk Sayfaya Ekleme Yapabilirsiniz.
Yıllar sonra ilk defa mevduat yerine full para piyasası fonlarından birine girdim.%10 Stopaj gideri harici ne tür kesintilerle karşılaşacağımı bilmiyorum bu konuda kısaca bilgi verebilecek arkadaş var mı? ya da inceleyebileceğim linkte olur.Müşteri temsilcisi hiç başka giderlerinizde olacak demediği için bilgim yok.Yardımcı olacak arkadaşa şimdiden tşk.
Yeni çıktı sayılır bu fon .Geleceği çok parlak bir fon.işportfoy elektrikli araclar fonu ..
İncelemenizi öneririm dostlar
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...022c493fda.jpg
Bir süredir takip ediyorum.İyi getirisi de oldu ama %70 ABD piyasına bağlı bir fon.%60'ı da NASDAQ'a bağlı.ABD borsaları yukarı hareket ettiği sürece getirisi iyi olabilir.Ama düşme riski de az değil.
Eğer hesabınız İşbanksında ise 3 ayda bir yatırım hesabı saklama ücreti alınacak. Portföy büyüklüğüne göre 3 TL ile 31 TL arasında -değişiyor bu ücret. Birde aylık yatırım ekstresi için posta yoluyla gönderim tercih ettiyseniz 7-8 TL gönderim ücreti. Yatırım Ekstre tercihiniz e-posta ise bu ücretten kurtulabilirsiniz. Fakat saklama ücreti kesilecek 3 ayda bir.
mkk saklama komisyonu diye birşey gördüm o bizi ilgilendirmiyor mu?
miktar bankadan bankaya değişiyor mu?( Ben Vakıf Portföy 1. ppf aldım.)
Ürün ve Hizmet Ücretleri | Türkiye İş Bankası A.Ş.
https://www.isbank.com.tr/TR/fiyatla...ucretleri.aspx
Merkezi kayıt kurumu ödemesi.
https://www.mkk.com.tr/project/MKK/f...ucret_tarifesi
MKK saklama komisyonu yıllık yüzbinde 6.5 ve İşbankasında payların ortalama piyasa değeri 1 milyon üzeri olan hesaplardan yıllık olarak tahsil ediliyor deniliyor. Artı BSMV var bide. MKK komisyonu sanırım her bankada aynı fakat saklama ücreti bankadan bankaya değişebilir ismi farklı olabilir veya olmayabilir.
öncelikle ayrıntılı bilgilendirmeler için tşk ederim.
örnek 1.500.000 tl ile fon aldık diyelim ve 2.5 ay sonra tamamını satıp başka bankaya eft yaptık stopaj harici diğer kesintileri sistem nasıl yapacak? veya yapamayacak mı?
yapabilecek ise bu durumda İşbankası'nın sitesinde gördüğüm tarifeye göre 750K üstü olduğu için 31.00 tl+BSMV kesmeli ayrıca mkk saklama bir yılı doldurmadığı için 6.5/100000 lik komisyonu kesemeyecek mi?
Rica Ederim. İşbankta 3 aylık dönemlerin sonunda kesiliyor saklama ücreti. Hesabınızda para olmadığı müddetçe kesinti yapılamayacak. Fakat hesaba borç kaydediyor. Yatırım hesabınızın nakit bakiyesi ve blokeli bakiye gözüküyor. Eğer hesabınıza para aktarırsanız daha sonra hesabınızdan kesiliyor bu ücret sanırım. MKK kesintisini henüz görmedim bende :) Aralık ayında başladım fon almaya o yüzden 4. üç aylık dönemin saklama kesintisini gördüm. Söylemeyi unuttum 3 aylık dönemler Mart-Haziran-Eylül-Aralık aylarının sonu oluyor. Yani Aralık'ta aldıysanız 3 ay sonra ödemiyorsunuz saklama ücretini. Tabi bütün bunlar İşbank için geçerli.
SOS talimatimi iptal ettim.
Emekli maasim yatinca artik otomatik olarak 2000 TL uzeri paraya fon almayacak.
Emekli maasimin yattigi gun girip kendim manuell olara 801 fon alacagim.
Bu durumda gun sonu bu hesapta 2000 TL yok bosta deyip fon satmasin?
Ayrica otomatik odemedeki faturalar fon satilarak gununde odeme yapilir degil mi?
2000 TL nin bosda durmasi demek yillik 400 TL gelir kaybi demektir.
Isbankasi emekli maasinin yattigi hesaplardan hesap isletim ucreti almiyor, aylik 5 taneye kadar eft'yi ucretsiz, 5 tane sonrasi tane basina 5.10 TL ucret istiyor. Bunlarin parasini bosta kalan 2000 TL den cikarmak istiyor sanirim.
Syg,
Faturalarınızın fon bozdurularak ödenmesi için sos hesabınızın olması gerekir....Sadece otomatik fon alım talimatınızı iptal edeceksiniz ki 2000 tl boşta kalmasın..Ben elektrik ve telefon faturalarını kredi kartına ödettiriyorum..İş Bankası bunları ücretsiz yapıyor...doğalgaz ve kk ödemem geldiğinde de fonu kendim de bozabiliyorum...ya direk ödüyorum ya da nakit cari hesapta duruyor otomatik ödeniyor...Bir de para çekeceksiniz bankamatikten hiç fon bozmakla uğraşmıyorsunuz..Sos hesap sayesinde 200 tl ver dediğinde otomatik 1 fon bozup size ödüyor...Kısacası Sos hesap gerekli....
Açıklamalar var burada......
https://www.isbank.com.tr/TR/bireyse...mum-hesap.aspx
Otomatik fon alım talimatı verilen hesap maximum hesap..... bu iptal edilecek.....
https://i.hizliresim.com/9aYm0O.png
SOS talimati verdim ama otomatik fon alim talimati vermedim.
250 TL limitli bir ek hesabim da var, hesapta para olmazsa bu krediyi kullanarak hesabi eksiye dusurecek.
Otomatik odemelerin gununde mail ile hatirlatiyor. O gun girip bakarim, fon yoksa yeterli, baska bankadan eft yaparim.
Syg,
Tekrar girdim baktim.
Maximum hesabim artik yok.
Ama kendi belirleyebilecegim bir meblagin uzerinde otomatik fon alimi talimati verdiriyor fakat min 2000 TL diyor yani derdi gunu bu 2000 TL yi bosda biraktirmak. :)
Ben de girer fonu elle alirim.
Nasilsa son odeme gununde fonu bozup faturalari odeyecek.
Syg,
t.axaray hocam, kredi kartı ödemesi de fon bozularak otomatik hallediliyor. Sizin yapmanıza gerek yok.
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba Arkadaşlar sizlere birşey sormak istiyorum. bireysel emeklilikte para piyasası fonlarından yıllık fon işletim giderleri kesilmektedir. Peki aynı kesinti bankaların para piyasası fonlarında geçerli midir? Çünkü bireysel emekilikte bütün fonlarda yıllık fon işletim gideri vardır. Banka fonlarında bu kesinti var mı?
https://www.isbank.com.tr/TR/fiyatla...ucretleri.aspx
Kredi kartina otomatik fatura odeme talimati verilebiliyormus..
Bu sekilde yapacagim sanirim.
Syg,