Madem hisse ucuz 1 TL ye kadar kendileri toplasın alan yoksa. Maliyetine gelince cikcam böyle 3 kağıt hisselere yatırım yapılmaz kumar oynanır ancak. Ytd.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Madem hisse ucuz 1 TL ye kadar kendileri toplasın alan yoksa. Maliyetine gelince cikcam böyle 3 kağıt hisselere yatırım yapılmaz kumar oynanır ancak. Ytd.
Galip öztürk toplar diye umuyorum ben şahsen,iyice öldürdüler fiyatı çünkü,maliyetine gelen verecek,çok soğuttular yatırımcıyı...
LG-H850 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Süper 0'a doğru tam hız. ..
85 kuruşluk kağıdın tavanı 1.03 TL. Kaldıki kağıt 1.5 ay önce 1.50 leri görmüş. Benim görüşüm 1 TL lik bedellerinin satılması için kağıt çıkacaktır. Ama şimdi önce düşürüp topladıktan sonra güzel bir çıkış yapacaktır. Buna da sabır gerekli. 84 kuruştan alamamıştim. 82 kuruşa kadar düşürürlerse başka senetlerimi satıp buna girer uzun vade beklerim.
Şimdi borsa 95 binler seviyesinde bir çok senet çıktı. Bu da yatırım ortaklığı olduğuna göre sahip olduğu değerlerde artmıştır diye düşünüyorum. Bana bu silkeleme gibi geliyor. Bu nedenle yatırım yapacakların bu silkelemeyi iyi değerlendirmesi gerek. Ben kendi adıma değerlendireceğim. Düşüşün ne olacağını bilemem ama burnunu yukarı kaldırdığı an ( bir veya iki kademe yukaridan)alırım.
Son 3 aylık nakit değişim tablosu :
http://i.hizliresim.com/vbWLOv.jpg
Şimdi bu bedelli onaylanırsa ben alamıyorum. Peki elimdekileri bu fiyattan mı satmak zorundayım. Ya da bedelliye katılmak zorunda mıyım katılmazsam elimdekiler otomatik olarak satılacak mı? Bilgisi olan lütfen...
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam bedelli onaylanirsa eger bolunecegi gunden bir gun once son kararini vermen gerekir o aksam satmassan sabah yeni yavrularla uyanirsin... Diyelimki paran yok bedelliye katilamayacaksin orda yavrulari satabilirsin ama zarar edebilirsin o surecte. Eger hic dokunmassan parada yoksa nakit son gunu senin elindeki yavrular ölür yada araci kurumun o anki fiyattan satar diye biliyorum..
Eger paraniz yoksa bedelli onaylanirsa bedelliye girmek mantiksiz burdan ana hisseleri satip hic bulasmamak daha iyidir daha az zarar gibi yani.. eger paraniz yoksa onaylanirsa bedelli bi yukselis firsati kollayip cikarsaniz daha iyi ..
Benim meraki. İse nominal alti bedelli yapabimiyormuydu onu unuttum cok gecmiste 2010 yillari sanirim ipek matbaa da boyle bir seye yakalanmistim bedellisi onaylanip nominal altina dusunce araci kurim beni arayip gerek olmadigini soylemisti bedelliye katilmanin zaten mantiksiz neden 1 lira verip bedelliye katilayim cok merakliysam euyo ya suan piyasa fiyati 83 kurus :)) tabiki fiyatlar boyle kalacaksa !! Yada bedelki yapilacaksa...
Maliyetim 1 tl üstünde ve bedelliye girecek param da yok. 83 ten satmak zorunda kalırsam zararım çok olur. O yüzden sormuştum. Cevabınız için teşekkür ler. Her iki durumda da zarar fazla yani.
Anliyorum tercih sizin tabi ama maliyetiniz cok yukarda ve bedelliye girecek para da yok ve maliyetime gelene kadar da satmam derseniz en mantikli yol bedelliye girecek kadar ana hisse den satip girmek olur .. yatirim uzmani degiliz ama bedelliye girip katilmadinmi sanki zarae daha cok olur gibi..
Hakkimizda hayirlisi yapacak bir seyimiz yok tuzaga dustuk heralde galip ozturk alacakti hisse alimi derken caktilar bedelliyi belkide yatirimciyi dokmek icindir uzun vadeci olacagiz heralde.
Ytd.
Aynen hakkımızda hayırlısı. Bekleyip göreceğiz. Sizin dediginizi de düşünüyorum yarısını mecbur zarardan verip bedelliye girmek durumu da olabilir
Bakalım spk 1 tl altında bedelliye onay verecek mi ?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Küçük yatırımcı nasıl edecekse ona karar verir bu spk
Bedelli yi patron alır. Sonra çıkartır. PD/DD 0.67 olmuş . Bugünkü kapanış değeri olan 82 kurusu 67 ye boldugumde olmasi gereken fiyat 1.22 TL oluyor. Yani 1.22 TL lik hisse 1 TL den verecek ama gel gör ki hisse 82 kuruş. Bölünme zamanı hisse 1 TL nin altında olursa almazsınız.
Benim ögrendigim kadarıyla 1 tl nin altında bedelli sermaye arttırımı olmuyormuş. Ancak önce pay azaltımına gidilip böylece 1 tl nin üstüne fiyatı yükseltip ondan sonra bedelli en az 1 tl olmak şartı ile yapılabiliyor. Yani 1000 hisse 820 tl ise hisseniz 800 hisseye düşecek fiyat 1 tl olacak. Yani aynı para bizimkisi değişmiyor. Ama adamlar 1 tl üzerine attığı için bedelli yapabilecekler o zaman.
Allah belalarını versin,hepsini bile bile yapıyorlar,hepsi tezgah...
LG-H850 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaslar burdan girilirmi ? Daha aşağı salar mi varmi fikri olan ?
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Euyo hisse yok ama etyat hissem olduğu için burayı ara sıra takip ediyorum. Bedelliyi nasıl yapacagini bilmek çok zor.adamlarin niyeti nedir bilmek lazım. .
Yatırım Ortaklığı 1 tl altında iken bedelliye izin çıkmaz sanmıyorum. Etyat da 2 -3 yıl önce 1 tl den izin vermemisti spk. Patron 1.5 tl civarı 1milyon küsür civarı etyat hissesi almak zorunda kalmıştı.
Benim tahminim euyo nun pay başına birim degeri 1.2x olduğu için bu rakamın altında bedelliye izin vermez, vermemesi de gerekiyor. Ama burası Türkiye her şey olabilir.
Yatırım tavsiyesi değildir ...
Bedelli bı reddedilse harika olucak bariz bir şekilde spk dan gelicek haberi bekliyor
MHA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sermaye azaltımı da yapabilir.. ya spk izin vermeyecek, ya da şirket sermaye azaltımı açıklayacak
Kumar mı oynayacan? Spekülatif hisse. Almak istiyorsan daha bekle. Birde Borsada böyle soru soranlar kazanamazlar. Benim tecrubelilerden duyduğum böyle spekülatif hisselerden alım yapanları perişan ediyorlar. Ben daha düşmesini bekliyorum. %100 Bedelli vermesinin hisse senedini aslında düşürmez. 100 kuruş artı 80 kuruş toplayıp ikiye bolersek 90 kuruşa çıkar. Ama gerçekte böyle olmaz. Speki bunu toplayacak ama ne zaman iyice basıp ondan sonra alttan toplayıp ucuracak işte o dibi bulabilirsen kazanırsın. Ama bu ne zaman olur onuda speki bilir. Sabır lazım. Uzun vade lazım. Günlükle olmaz.
Bakalım, 82 kuruştan koyulanlar kapılacak mı yoksa yoksa korkutup 81 i de basacakmı
Sermaye Piyasası Kurulu' nun 03.05.2017 tarihli
yazısına istinaden kamuoyuna duyurulur;
Euro Kapital Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EUKYO), Euro
Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EUYO) ve Euro Trend Yatırım Ortaklığı
A.Ş. (ETYAT)'de Mustafa Şahin'in sahip olduğu A Grubu imtiyazlı payların
tamamının şirketimiz Metro Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından
satın alınmasına karar verildiği ve bu konudaki talebimizin Sermaye
Piyasası Kurulu'nun görüş ve onayına sunulduğu bilgisi 02.02.2017 tarihinde
kamuoyu ile paylaşılmıştı.
Önce Sermaye Piyasası Kurulu sonrasında Hazine
Müsteşarlığı nezdinde yaptığımız görüşmeler sonrasında; 16.Asliye Ticaret
Mahkemesi' nin 15.02.2017 tarih ve 2105/1177 sayılı kararı gereğince Mustafa
Şahin'in EUKYO, EUYO ve ETYAT' da sahip olduğu imtiyazlı A grubu payların
devrine izin verilmediği anlaşılmıştır.
Bu gelişme üzerine, Şirketimiz ve EUKYO, EUYO ve
ETYAT'da imtiyazlı pay sahibi Mustafa Şahin ile görüşmelerimiz sonucunda,
yukarıda bahsi geçen tedbir kararına sebep olan davanın tamamen düşürülebilmesi
amacıyla Euro Holding hisselerinin Euro Sigorta' ya satılması sebebiyle oluşan
dava konusu borcun tamamının ödenmesi koşuluyla EUKYO, EUYO
ve ETYAT' daki tedbirlerin kaldırılması için bu defa Hazine Müsteşarlığı ile
temasa geçilmiştir. Şirketimizin, EUKYO, EUYO ve ETYAT' da Mustafa Şahin'in
sahip olduğu A Grubu imtiyazlı payları satın alma kararı devam etmekte
olup, Hazine Müsteşarlığı ile olan görüşmeler devam etmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla,
Yani... Yorum alabilir miyiz?
Tahmin edemiyorum. Etseydim sormazdım abi zaten. Ve de tahmin etseydim 1.11 den almazdım.
hayırlı olsun...
Spk bu borc nedeniylemi kabul etmemis onu aciklamamislar tamam aga borcu odemek kosuluyla alicam diyor da spk ona ancak bu sekilde mi alirsin dedi onu yazmamislar ..
Veya soyle soyliyeyim 16 asliyenin dava konusu bu 26 milyonluk borc ise is daha cabuk cozulur sureci eskiden takip edenler ve soz konusu davayi takil edenler yorumlar yaparsa daha iyi olcak aga nin almak istedigi israrli oldugu acik
Ne biçim hisse bu ya 1000 TL lik aldım 250 TL zarar. Yazıklar olsun. Ky uzak dursun böyle adi sirketlerden. YTD.
Çok büyük zarar etmişsin. Ben o kadar zarar etsem intihar ederdim[emoji12]
[quote name="domates" post=40322]Etyat.euyo ve eukyo nun metro ya satilmasinin önündeki engelin hazine oldugu aşikar. Satisa izin vermeden spk onay veremiyor.<br />
Ege sigorta hazineye devredilip faliyetine son verilmişti. Zamanında 1.5x den 5 milyon eukyo hissesi, 2.60 dan 10 milyon euhol hissesi ege sigortaya satilmisti. Güncel fiyatlarla ege sigorta (yani hazine) eukyo dan 3 milyon civari euhol den 18 milyon civarı zararı var. Yasal bir açık var mı bilemiyorum. Bu sekilde hazinenin satışa onay verecegini sanmıyorum. Ama minareyi çalan kılıfını hazırlarmış. Mutlaka bizim bilmediğimiz bir yasal boşluk olmalı yoksa devleti dolandirmaya kalkmazlardı.<br />
Bence hazinenin satisa onay vermesi için ege sigortaya satilan 5 milyon eukyo payinin 1.6 üzeri bir fiyattan patron,metro yada bir başkası tarafından geri alinmasi gerekiyor. <br />
bu belirsizlikler bitmeden satışa onay gelmeyebilir.sadece sesli düşündüm. Ytd değildir. <br />
<br />
<br />
Sent from my GT-I9190 using hisse.net mobile app[/QUOTE]<br />
Daha önceden yazmıştım batan ege sigortaya 10 milyon euhol hissesi 2,60 tan satılmışti. Ege sigorta hazineye geçince devlet zarar etmişti. Şimdi bunu duzeltmek istiyoruz demişler. Euhol icin olumlu bir haber ama bunu nasıl kullanirlar spek bilir ... hepsi de olumlu etkilenir inş. ...<br />
<br />
<br />
Daha önceden yazmıştım batan ege sigortaya 10 milyon euhol hissesi 2,60 tan satılmışti. Ege sigorta hazineye geçince devlet zarar etmişti. Şimdi bunu duzeltmek istiyoruz demişler. Euhol icin olumlu bir haber ama bunu nasıl kullanirlar spek bilir ... hepsi de olumlu etkilenir inş. ...<br />
<br />
Yatırım tavsiyesi değildir ...[/QUOTE]
Sn domates ; cok dibi arastirirsaniz bubege sigorta batma borclsr felan yani sigortalarin buyuk kismi buyuk otobuslere ve koltuk sigortalariymis acaba diyorum metro ile daha oncedende mi iliskiler vardi simdi metroya satiliyor .. tabi bu kisim bizj ilgilendirmez bizi ilgilendirecek kisim bu isin olumlu sonuclanmasi galip ozturk yatirimlar a.s nn sermayesini euyo da toplamasi isim degisikligi felan ilerisi cok seylere gebe ..
Benim size sorum 1 tl alti bedelli oluyormuydu 11 yildir borsadayim esanli azaltim haricinde cok rastlamadim bir yerde bedelli yapmak istemese bu kadar ugrasmaz kesin bedelli olacaktir ama spk onaylarmi sart kosarmi neler olabilir.. son olarak fiyat olarakta sanki 077 ye degmek istiyor gibi siz ne dusunuyorsunuz ?
Etyat, eukyo ve euyo hisse portföylerinde toplam 7.5 küsür milyon euhol hissesi var . Kabaca 1.1- 1.5 maliyetli bu hisseleri bosaltmak isteyebilirler. ... dikkatli olmakta fayda var. ..
Arkadaşlar ben bedelliye katilmazsam hisselerimi de satmazsam ne olur? Bilgisi olan varsa lütfen
Benim size sorum 1 tl alti bedelli oluyormuydu 11 yildir borsadayim esanli azaltim haricinde cok rastlamadim bir yerde bedelli yapmak istemese bu kadar ugrasmaz kesin bedelli olacaktir ama spk onaylarmi sart kosarmi neler olabilir.. son olarak fiyat olarakta sanki 077 ye degmek istiyor gibi siz ne dusunuyorsunuz ?[/QUOT
Haklısın. mutlaka aralarında paslasma vardır yoksa ne yapsın sorunlu şirketi. YO şirketi kurmak zor değil yenisini kurar.....
Önceleri 1 tl altında iken sermaye artimi yapılıp ky mağdur ediliyordu. Sanirim 3-4 yıl once spk sermaye artırımlari için bir tebliğ yayınladı. Ondan sonra 1tl altinda bedelliye izin vermiyor. Sermaye azaltimina ise sirketin sermayesi eksiye dusmus ise şartlı izin veriyor. ..euyo sermayesi eksi olmadığı icin böyle bir şeye izin çıkması zor... Ayrıca borsadaki YO ların sermayesi 20 milyon dan aşağı olamıyor. .
Bir şeyler çeviriyorlar bakip göreceğiz. Bunlarin bir sürü avukatı, uzmanı var her şeyi biliyorlar. . Allah ky nin yardımcısı olsun...
Euyo hissem yok ama bende etyat var. 6 yıldır.
Hiçbir borsa tecrübem yokken bunlara bulastim...
Fiyata gelince ne olacağını bilemem...
Teşekkür ederim
Eğer bedelli gerçekleşir ise hissenin fiyatında daha sonra olumlu gelişme olabilir mi kısa vadede. Daha önce bedelli geçirmiş arkadaşlar tecrübelerini yazabilir mi? Bir de 1000 TL lik hisseme dalga geçmiş birisi benim gibi işsiz birisi için oda çok para emin olun 😂