Yarın geliyorum
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Yarın geliyorum
Dosya boyutu hata veriyor iyi bakarmisin
2 liradan rüçhan mı alınır düşsün biraz
çözemediğim olay normal katmr veriyo 2 ,03 ten bunu r lisi ile veriliyor biliyordum vermiyo pahalı o zaman katmr
Kime göre neye göre pahalı 8-9 tl maliyeti olana mi yoksa 3-4 lirw maliyeti olana mi ?
Algıya göre değişir bu..
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bendeki r li katmr de 1 e bir vermiş alış gönderiyorum yatırım danışmanı diyor kabul etmiyor alışı
tmm şöyle olursa 1000 normal artı 1000 r satarsam hiç katmr bırakmassam portföyde 4 bin tlyi alıp gidebilirim..
katmr r den 1 değil iki r verse idi bu kadar karışıklık olmazdı
anladığım kadarı ile rüçhanlar 2 tl nin altında ucuz 2 tl nin üzerinde pahalı :yahoo:
katmerde durum
https://resmim.net/f/z9bBjI.jpg
eski fiyat 6 tl den katmr almak isteyen normalini alsın
bölündükten sonra 2 tl üzeri olması lazım
yani kapan kurmuşlar yanlışım yoksa
r almak isteyen ise 2 tl versin 2 tlde hazır hesapta bulunsun iyi
gene aynı çözemeyeceğim bu işi *******
onu bunu bilmemem 3,16 dan almışım bölündükten sonra 1,2 fiyatlara düşerse alırım
ortaklık oranım aynı kalıyor çünkü
üstü tehlikeli................
iiyi şirkete para girecek 50 milyon diyenler olabilir
bu iş bittikten sonra değeri 100 milyon olan şirket
bedelli etkisi ile 150 edermi?
R 1.82 görldü-E ise 1.90...Köşe kapmacaya devam,en son DOGUP bedellisinde köşe kapmacada galip çıkmıştık,şu an o 1.10 sürünüyor,inşallah bunun akibetide bu olmaz,DOGUB'un yeri normalde 1.20-1.50 arası olması lazım,bunun 2-2.50...R çok düşerse bunda alımlara devam...ytd.
1.91 katmr
r lisi 1,81 r yi alırsan 2 tl hesapta bulunsun en son maliyet 3,81 olur ve 2 tane katmr hissen olur tanesi 1,90 a gelir
normalde r lerin ucuz olması lazım değilmi ? hiç katılmadığım için bilmiyorum
Selamlar arkadaşlar,
Bu bedelli kazığını yemeyenlerden, rüçhanını satıp ana hisse alarak beklemeye devam edenlerden oldum.
Şöyle ki cuma günkü kur kapanışıyla birlikte, katmr in 6 aylık gelir tablosunda kur farkından dolayı yaklaşık 16-17 m lira kambiyo zararı olacak.
Uzun dönem borç yapılandırmasındaki detayları henüz bilmiyoruz, kurla ilgili kaç iken borçlanıldı, kur sabitlendi mi vs gibi detaylar belli olunca tam olarak ne zarar yazacağı belli olur.
Ancak şu anki görünüme göre ben 6 aylıkta 5 m lira civarı zarar bekliyorum.
Olumlu olarak tek görünen dip oluşumunu tamamlamış olması. Tabi 15'ten 3 e düşen hissede dip bitti desek nolacak orası da ayrı mevzu :D. YTD
Bol kazançlar
1.90 direnme noktası gibi görülüyor...Çarşamba R satışı ve alışı son gün...9 temmuz 16'ya kadar bedelliye katılışında son günü:one:
Arkadaşlar ben cuma günü 1.96 dan katmr aldım ana hisse ruchan değil benim bedelliye katılma zorunluluğum varmı bildiğim kadarıyla bölünmeden sonra aldığım için yok herhangi bir sorun olurmu
LG-H870DS cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
R 2.19 oldu bir ara,E ise 2.08...önce 1.85 aldığım R'leri bedelliye çevirmiştim,şimdi pişmanım çevirdiğim için 2.19 gördüğü için,1.93 aldıklarım vardı bugün,2.08 olduğunda onlarıda okuttum,elimde hisse kalmadı bedelliye katıldıklarımın haricinde:(
Önceden R'leri bedelliye çevirmiştim sonrakiler hariç,bugün hesaba geçti,bu ilginç,bazen böye süprizler oluyor, 5000 R'ye karşı 7000 adet vermiş 1tl'den,maliyet ise 1.44 olmuş,ama hesapta artısı yok,2 gün sonra sanırım belli olur durumu !!!
R kapanış 2.12-E 2.06...R yüksek E'den,ilk zamanda E 1.90 altına sarkmamıştı,ama R 1.82 göstermişti...Yarın R alışı,satışı son gün !!!...Eskiden R'ler katlar giderdi,bedelli yapan hisselerde öyleydi,bedelli,bedelsiz fark etmezdi,ama şimdi milleti süründürerek zarar ettiriyorlar.
Değerli yatırımcı dostlarım; bedeller bugün mü yoksa ayın 9'unda mı en geç yatırılmak zorunda...
Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Rüçhan kullanmamanın bir mantığı varsa anlatan olursa memnun olurum. Para bile yoksa hisse azaltıp rüçhan kullanmak mantıklıdır. Ytd
R 254 gördü en yüksek...E ise 2.24...resmen R'leri erken bedelliye çevirdim:vk:,katıldığım bedellilerde hiç R'ler bu kadar yükselmemişti eskiler hariç:(
R 1.80 göster,şimdi 2.54...peki 2.54 olacaktı neden 1.80 gösterdi...neyse olan oldu,ortalama çoğunu 2.15-2.20 arası postaladık gittik,kar kardır,karın kötüsü olmaz:wave:
çok ilginç bişey oldu..
hani bir hisse küçüklere pazarlanıyorsa uzak durun derler ya.. şu an tam tersi oluyor Katmr'de.. aracı kurumlar küçük yatırımcıları korkutuyor :)
birkaç arkadaş ile görüştüm, aracı kurumlardaki yatırım danışmanları "Bedelliye katılmayın, rüçhanları satın" demiş.. Neden diye sorduklarında "firma patronları güvenilir değil" demişler :ok:
Ömür boyu sülalelerine yapışacak bu leke, belki de bu son şansları...
-------
Alttaki tabloda, sağ taraftaki satıcıların hepsi AÇIKÇI muhtemelen...
Hisseye patron sahip çıkmadığı ve bunu bildikleri için açık yapıyorlar ve aynı açıkçılar, aynı anda R leri de toplamaya çalışıyorlar muhtemelen.
Aracı kurumların "satın" demesinin nedeninin de bu olduğunu düşünüyorum. Satın ki; açıkçılar hisse bulabilsin ve açıklarını kapatabilsin... Açıkçıları Allah'a havale etmek gerek.... İnşallah onları da sıkıştıran birileri çıkar....
https://i.hizliresim.com/WX92b8.jpg
Sizi alıntılayarak ELSABR'a da cvp vermek isterim.
Bu bir tercih meselesi. Ve elde 4 senaryo var.
Senaryo-1
10 lira maliyetli 10000 lotunuz var ve bedelliye katılacaksınız
Bedelli öncesi 100000 lira yatırımınız, bedelli sonrası 4 lira maliyetli 120000 lira yatırımınız ve 30000 lotunuz olur.
Senaryo-2
10 TL den 10000 lotunuz var
Bedelliden önce hisse satıp bedelliye katılacaksınız. 3.7 den 3500 lot sattınız = 12950 TL
Kalan 6500 lot için 13000 TL yatırdınız. Toplam lotunuz = 6500 + 13000 = 19650 lot, yeni maliyetiniz 5.09 TL
20000 TL daha yatırım yaptınız 2.1 TL den alım yaptınız. 9524 lot da oradan geldi. 29174 lot, 120000 tl yatırım ortalama 4.11 TL.
Senaryo-3
Firmaya daha fazla yatırım yapmak istemiyorsunuz.
10 TL den 10000 lotunuz var
Bedelliden önce hisse satıp bedelliye katılacaksınız. 3.7 den 3500 lot sattınız = 12950 TL
Kalan 6500 lot için 13000 TL yatırdınız. Toplam lotunuz = 6500 + 13000 = 19650 lot, yeni maliyetiniz 5.09 TL, 100000 tl lik yatırımınız var.
Senaryo-4
Firmaya daha fazla yatırım yapmak istemiyorsunuz.
10 TL den 10000 lotunuz var.
Rüçhanları 2.1 TL'den sattınız. 2.05 TL'den hisse aldınız. 21000/2.05 = 10243 hisse.
Toplam maliyet 100000 tl, 20243 hisseniz var, hisse başı 4.94 TL.
Ben senaryo-4'ten yana tercihimi kullandım. Şu an diyelim ki 1.9 dan alma şansım vardı ama ben kaçırdım treni ve 2.15'ten hisse aldım. 20000 TL lik alım toplam 9302 hisse. Toplam lot = 20243+9302 = 29545, 120000 tl yatırım ve maliyet 4.06 tl olur.
Burada bir senaryonun diğerinden bariz bir üstünlüğü yok. Sadece tercih meselesi.
Katmerciler bazında ise borcunu bizler gibi keriz yatırımcılarına ödetecek firma için zaten aptalca bağladığım paranın neden daha fazlasını bağlayayım ki ?
Tercih sizlerin :)
Siz kendi cevabınızı zaten sonda vermişsiniz.. firmaya güvenmiyorsanız rüçhanları 1.80-1.90 dan kullanıp 2.4-50 den satardınız sonra mallarıda satıp en azından zararı azaltıp çıkardınız ama nedense burada çoğu kişi güvenmediği şirkete sövüp malda kalmaya devam ediyor yada arttırıyor çok ilginç.. ben fikrimi söyleyim bukadar malı patron sattıysa ve piyasa almadığına göre alanlar aptal mı ?? Herkes aptal sdc ky mi akıllı:) bu yüzden resimin büyüğüne odaklanmak gerek.. ytd
Cevabim gayet net. Bedelliye katilmamanin mantigi var midir seklinde soru yonelttiniz. Matematik yukarida. Guvenmek guvenmemek almak satmak herkesin kendi karari. 15 ten 3 e dusen sirkette kimse guvenden bahsetmesin. Ben sirketle ilgili zamannda cok emek harcadim. Bana anlatmayin o nedenle. Bu buyuk zararla satmak yerine ben alip unutmayi tercih ettim. Neyse herkese bol kazanclar :).