Bunu yapanda.metro adi degisik ;)
Printable View
Smart halka arz oldugunda metro bi anda toplu satis yapmisti. 2.60 dan 3.35 yukseltip oradan selale olmustu. Bunun nedeni ise, halka arz edilecek sorket lotlari, halka arz fiyatinin %.... 10 15 veya 20(kesin emin degilim) altinda satilamiyor diye söylendi. Hakaten de oyle olmustu. 3.35den 3.08 e kadar deli gibi bir satis yedi. Deras'ta da sanki kurumlar surekli acik yapiyo gibi geliyor. Bugun yarin yerine koyacaklardir.
bakýn size bir aritmetik yapayým.
meksa 2600.000 adet * 2,66 =69.100.000 eder yapar.
"Genelde aracý kurumlar iskontoyu yüzde 20-25 üzerinden alýr. genelde böyle müteahhitlik karý gibi.
bakýn þurda bir ayrýntý var sadece menkul, yatýrým, finans kolu þirketler hesap dönüþümde hep sýkýntýlý olurlar. ya komisyonla anlaþmak zorundalar ya sürekli alým satým yaptýrmak zorundalar, ya 3-5 çakal üzerinden göya treyd dedikleri mesnetsiz iþlerle uðraþýrlar, yada gizli anlaþmalarla farklý hesaplarýn adýný kullanarak mallarýný borçla satýp yerine koydururlar. ahmet, mehmet, ayþenin hesabýndan farketmez baþka aracý kurumdan kendi malýný satýyordur. bakarsýnýz ki takasta bir bok yok. lan ne oluyor bu tahtaya."
diyelimki; 2,66 halka arz oldu.
bunun yüzde 20-30 ne yapar... yüzde=20=0,319 kuruþ.... yada yüzde=30=0,345 kuruþ
bakýn burada ince hesaplar var. çünkü bir kuruþ önemli.
2,66 yüzde 20 üzerinden / 2,66-0,532=2,128 tl
2,66 yüzde 30 üzerinden / 2,66-0,798=1,862 tl eder.
genelde aritmetik ortalamasý:[2.128+1,862] / 2 = 1,995 eder.
tahminim aracý kurum sapmada yüzde 5 kar yapsa 3 trilyon para eder....buda yeter de artar bile. 3-5 sene daha aracý kurumu götürür...
burada önemli olan o kýskaçta o fiyatýn diðer kylerin vb. aracý kurumlarýn fiyatlamasý devreye giriyor. Boþluk 1,995 gibi............ sonrasýnda o þahýslar mallarý serbest sürü dediðimizi ortama býrakýrlar. ziraat. garanti, iþ arkasý belli olanlara....
borsa ticaret yeridir. birileri kaybedecek birileri kazanacak, sen kendi elinle baþkasýna para vereceksin. al bu parayý ben kullanamadým sen kullan. el deðiþtirdiðin fiyat ucuzladýðý zaman aradaki farký baþkalarýna peþkeþ çekeceksin. olayýn mantýðý bu... bu olayda para kazanmak istediler millete yüklediler bu kadar basit. bakýnýz ben size bir þey diyeceðim. meksada hesabý olanlar yada olmayanlar arasýnlar sorsunlar.. deras alalýmmý nedir beklenti veya 50 bin tllik almak istiyoruz diye aldýrmazlar teredütlüdürler.. neden mi çomak sokmak olmaz .... yüklenici o, kendi hesabý ne zaman biterse iliþiði ne zaman keserse o zaman buyur... düþüncelerim beni baðlar... kimseye sorumluluk yüklemez. þahsidir.
Artýk 2 TL ye gelirse,%30 düþen ilk halka ýrz palavrasý olacak...
Tam bý bok çukuru yani......
grand 2023 bu iþ hep böyle oluyor. 26 seneden beri hep bunu gördüm.
giden mal kalmadýðý için, zaten gidiyor. düþtü düþecek derken hala gidiyor hala....yok ki zaten. baksana tahtalara beklentili, yazýlan çizilenden bir bok olmaz.. gidenlere bak iþ bitiyor dükkan kapanmýþ zaten yola devam. herkesin konuþtuðundan yazýlandan çizilinden bir cacýk olur mu... olmaz ki. nadir olacaksýn ki kazanacaksýn. senkrona bir yazý yazmýþtým sildiler, oyluma yazdým sildiler, frigoya, formeti, yeþili yazdým sildiler. ne demek istediðimi anlýyon mu. üzerinde fazla yoruma yok. sabredip bekleyip kazanacaksýn.þimdi ceoem yazýyom bakalým ne zaman silecekler... anlayacaðýn doðru yazma silerler.
bir de unutmadan bugün tepki verse deras millet kazandý olur, ben bu iþi biliyom olur. anlayacaðýn güçlüysen kazanýrsýn, yada güçlünün kýçýnda bir don bir atlet...
https://i.hizliresim.com/WX1dmY.png
bu tablo ne der ustalar bir yorumlasýn bakalým...ytd
2 TL de beklerim, artýk son barutu kullanacaðým.
Yeter yaaaa
millet iyi kaymýþ demek ki:cool:
Yeni müþteri arýyorlar aman dikkat. Bu gün tavan olsa bile arzdan alanlarýn zararý büyük.
Meksa , ýrza devam,,
dayaða devam
halka arzda kimse almamýþ oyunmuþ herþey
Arzda 2.66 dan millete yapistir gec. Sonra aciktan sat. Simdi de endeksin düsüsünu bahane et 2.60larda yaptigin aciklari dipsiz kuyuya goturup yerine koy. Dümen güzelmiþ.
https://i.hizliresim.com/XbLmyj.png
Redmi 5 Plus cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Meksa kademe kaldirmaya basladi
https://i.hizliresim.com/EO5kYq.png
Meksa,198 bin lot alýp,128 bin lot cakmis2 kademe çalýþmýþ....emekSa hýrsýzý
bakalým bugunku oyunu nasýl oynayacak
Sallana sallana sallan gel yana.. formasyon bu.. :)
nassýl dediðime geliyorsun ****** tahta....
2.27 yap da vereyim bana göre deðilmiþ deri giymek:)
2 lira altý beklemýyorum 2,20 üstünde panik alýþlarý baþlar mý ?
Meksa kararsiz
https://i.hizliresim.com/M1LmZk.png
nereye giderse gitsin asla tüm paranýn baðlanmamasý gerekiyor..
doðru yerden ortalama yapmak hayat kurtarýr maliyet 2.70 doðrü günü bekliyorum
Ilk haftadan tiyniyetini belli etti. Kotda fazla uzun bi omru olmaz sanirsam. Neyse 4 5 kademe alip vedalastik. Umarim zararda olanlarin zarari da en kisa surede cikar. Yatirim tavsiyesi degildir
Maliyet yukarda kaldý benim patron yvsk nin mallarý bitsin
Aracý kurum daki yvsklar kendi paylarý için yükseltir belki iþim þansa kaldý amk.
3 lira için 1 yýla kadar bekleme toleransým var, illa biri kaldýracak,belki spek ,belki geri alým, belki de iyi bilanço...
Paylaþýmlarým sohbet amaçlýdýr...
Havuç filan da koymuyorlar ellerindeki kekleri de kaciracaklar ky dan alacaðým diyenide satýþ yaptýklarýndan yaklasamiyor 1 haftaya bu kalabalýðý bulamaz
Büyük ihtimal 2 ay önce iþe girmiþ birini aramak ne oldu demek te komik patron denen gtn oðluna ulaþmak gerekir
https://i.hizliresim.com/dLkyAD.jpg
Gel tanýþalým önce ben kýsaca ky Sen bana uzun uzun skldk de:)
Kerem Alkin seni de unutmadýk!Harun Kahraman’ý da çaðýrmýþtýn lansmana iþin özü kimseye güven kalmamýþ çiftlik bank daha düzgün çýktý en azýndan adam arada bir çýkýp parlament sigarasý Tokai çakmaðýyla hatunlarla selam veriyor:)
Click here to view the original image of 574x431px.
Gel tanýþalým önce ben kýsaca ky Sen bana uzun uzun skldk de
Filozof bey çok güldüm. Allah cc sizleride güldürsün. böyle bir zaman da gülmeye ihtiyacýmýz vardý. giren girdi zaten......
BAbabababa bak sen hep birlikte stres atalým istedik diyor vay anasýný þimdi ben de bir stres atacaðým:)
2.66-2.07 vay minaki 59 kuruþ lot baþý 1000 lot 590 10.000 lot 5900 tl zarar