Şişe kendini satıp soda alıyor :)
Printable View
Şişe kendini satıp soda alıyor :)
Kesinlikle doğru bu akşam şişeyi maltepe sahilde gördüm.SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar ucuyor..
Yarin herkesin gözü soda da olacak.
Hatta millet zararda endexin düşüşünde zararda olan yatirimcilar sodanın cikisindan zararini cikarmak icin poz alabilir.ama diger yandanda bunu bilen spek hayal kirikligida yapabilir. Sabahi iple çekiyorum
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gapli yukari acarsa hemen ziplamamak gerek
Ytd
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.resimyukle.xyz/7NHN8P.jpg
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.resimyukle.xyz/WB2K7O.jpg
9 Ekim 2019 tarihinde Soda Sanayii A.Ş. payları ile ilgili olarak 5,72-5,74 TL fiyat aralığından 1.661.522 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Şirketimizce gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Soda Sanayii A.Ş. sermayesindeki paylarımız %61,71 sınırına ulaşmıştır.
Adamlar 11 milyon lot mal aldi.
Bu hisse var ya bu hisse,
Borsaya giriş A101 dersinin canlı örneği hisse.
Soda alıp 6 ay tutmadan kimse borsanın mantığını tam olarak öğrenemez. :evil:
Nice yiğitleri, pehlivanları, civanmertleri, ahu gözlü dilberleri perişan etmiştir bu Soda.
Naçizane düşüncemdir; Türkiye borsasında kimse şirkete rağmen tahtayı kolay kolay ele geçiremez, şirkete rağmen tahtayı yönlendiremez. Anlaşmalar, uzlaşmalar, mutabıklar olmadan kimse kimsenin tavuğuna kışt diyemez, diyen olursa parasını zamanını kaybeder.
Yani ben ne kenenin (bgc part.) kendi kafasına göre alım yaptığını, ne de yabancı dediğimiz fonların anlaşmasız uzlaşmasız satış yapığı kanısınadayım. Diğer bir ifade ile İŞ gurubu köpeksiz köyde değneksiz dolaşılacak hisse değil ki, sahip çıkılacak konu olsun.
Her ihtimali yadsımadan düşünüyorum, acaba bu algıya mı oynuyor ''tamam daha aşşağısına izin vermiyor'', satış durdu dedik toplanıyor dedik nitekim emareleri de gördük, ama son bir kaç gündür hikaye yine değişti.
Efendim savaş var, dolar, tramp, İvanka vs...... Sadece gerekçe oluyor.
Bişeyin arkasındalar o kesin, ben şahsım adıma arkamda bişey hissediyorum. En azından şu ana kadar bişey hissetmeyen varsa dönüp bir arkasına baksın derim. Son cümlem kesinlikle yatırım tavsiyesidir.
arkadaş 11 milyon lot değil nominal bedeli biraz araştırın ya
Şirket Haberleri
Şişecam toplam 10mn TL’lik 1.7mn adet Soda Sanayii TI> hissesi geri alımı yaptığını açıkladı.
Alım yapılan fiyat aralığı 5.72-5.74 TL’dir.
17 Eylül 2019’dan beri, SISE SODA, TRKCM ve ANACM’nin ödenmiş
sermayesinin sırasıyla %1.0’ini, %0.6’sını ve %0.2’sini geri aldı.
Tahminlerimize göre,17 Eylül 2019’dan beri yapılan 83mn TL’lik
geri alım 2019T net karın %4.0’ine tekabül etmektedir.
2Ç19 sonu itibari ile EBRD’nin elinde bulundurduğu Paşabahçe put
opsiyonu sebebi ile ayırdığı provizyon sebebi ile SISE’nin 329mn TL
net borcu bulunmaktadır. Bu provizyonu göz ardı edersek SISE’nin 2Ç19
sonu itibari ile 293mn TL net nakti bulunmaktadır."
ata yatırım
Ne bileyim, ordaki 11 Eylulu 11 Milyon olarak okumusum. Hemen kizma.
17 eylül 3.5 milyon tl nominal tutarlı 5,67/5,81
20 eylül 1.0 milyon tl '' '' 5,71/5,79
01 ekim 1.0 milyon tl '' '' 5,77/5,81
04 ekim 1,6 '' '' '' 5,72/5,76
07 ekim 500 bin '' '' 5,74
08 ekim 1.07 milyn '' '' 5,72/5,5,75
09 ekim 1.6 milyn '' '' 5,72/5,74 fiyat arlığı ile şişenin aldıkları
8 milyon tl TRKCM
1.3 milyon ANACAM
https://i.resimyukle.xyz/5B3y4L.jpg
Üzerine karsilikli muhabbet çevirilince birinin bir işine yarar dedim yoksa AKD den paylaşır geçerdim.
Herkese merhaba, uzun zamandır yazamıyorum araya yaz tatili girmesi ve başkaca özel sebeplerden dolayı... Geçen günlerde sayın NSHYDN VE sayın 666 forumda beni sordular öncelikle kendilerine teşekkür ediyorum. Sizleri elimden geldiğince okuyorum ama yazma fırsatım olmadı olduğunda da her zaman ki gibi gerekli katkıyı sağlamak isterim.
Bunun dışında biliyorsunuz geri alımlar başladı... Aramızda mutlaka detaylı bilenler vardır... Bugün gelen haberde '10 Ekim 2019 tarihinde Soda Sanayii A.Ş. payları ile ilgili olarak 5,66-5,73 TL fiyat aralığından 401.804 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Şirketimizce gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Soda Sanayii A.Ş. sermayesindeki paylarımız %61,75 sınırına ulaşmıştır.' denilmektedir.
Şimdi buna göre ne anlamalıyız... iş yatırım ın dünkü aldığı net aracı kurum dağılımına baktığımda 31,599 adet çıkıyor bunu ortalama alış fiyatı ile çarparsam 5,70 diyelim 180,114 TL çıkıyor ki burada uyumsuzluk var... Burada şunu anlamak istiyorum yoksa başka kurumlardan da mı alım yapılıyor? Ya da fark neden oluşuyor...
Diğer bir aklıma gelen ihtimal... Bildiğim kadarıyla her hisse ihraç olur iken 1 TL nominal değer ile ihraç oluyor... yani o zaman 401,000 adet hisse mi alınmış oluyor?
İlginize teşekkürler.
İsbankası'nı aracı kurum olarak kullanan başkaları da var, Şişecam'ın alımları ve diğer yatırımcıların işlemleri gün sonu takasında toplam olarak tabloya yansıyor, o yüzden aradığınızdan farklı bir sonuç görüyorsunuz. Saygılarımla..
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir başka sorum ise temel olarak olacak benim hissemizi temel anlamda çok iyi tanıdığım söylenemez... Ben sadece döviz pozisyonu oldukça artı olan, ihracat odaklı olan, ürettiği ürünlerini satmakta fazla sıkıntı yaşamayan bir şirket olarak biliyorum...
Şimdiki sorum ise sizler şirketimizin yaptığı yatırımları, geçmiş karlılık durumlarını ve gelecek kar beklentilerini biliyorsunuz sanırım ki bu fiyatları bu şirketin hak etmediğini ve ucuz olduğunu düşünüyorsunuz (bu konuda yanılıyorsam düzeltin lütfen. Bütün bunları göz önüne aldığınızda bu şirket temel ederi olarak sizce 24 ay sonra yani 2022 ocak ayı gibi 16-17 TL fiyatları hak ediyor mu?... Benim teknikten tarih tekerrür edecek ise gördüğüm budur.
Tamam iş yatırım sadece sişiye çalışmıyor ya da şişe başka kurumlardan da alım yapıyor olabilir...
Şimdi netleştirelim 401.000 adet mi yoksa sadece 401 adet mi alım yapmış oldu.
Is Bankasindan yapiyor. Baskasina gerek yok, sirketin amaci piyasayi manipule etmek degil ki.
401K, toplamdan 11.5 miyon lot oldu.
typhoon20 satmadan yükselmeyecek belli oldu :)
Dolara bagli benim tahminimce. 1 dolar su anda. Yatirimlari bitince 2 dolar olmamasi icin bir sebep yok, kapasite %60-70 artirilacak.
http://share.matriksdata.com/Images/...1110215637.png
Tokalon hc hoşgeldin, bir zamanlar kaça düşer diyordun. Bakkaldaki raflar sabit ama adam yıllardır evini gecindiriyor. Ki yeni raflar, yeni yerler açıyorsa o bakkal? Elbette hersey dikine dikine gitmez. Yaydira yaydira yedire yedire.. Mesela bazıları tukurdugunu yalıyor dolar olarak katlar diyerek ha onun yalamasida zamanı gelince olacak diyor kaldı ki. Hiçbirimiz aynı kalmıyoruz ki zaten. Ytd.
Sise de fena degil, bu fiyatlar 3 sene oncesinin fiyatlari.
http://share.matriksdata.com/Images/...1445462140.png
Aşağılarda mal topluyorlar gibi düşünürken adamlar çatır çatır dünya kadar mal sattı, şişenin geri alımları olmasa tam çukurdaydı sonra da bekle ki yükselsin, neyse ki yönetim şirketin ederinin bu seviyeler olmadığına yönelik alımlar yaptı, şişenin 5.65-5.75 arası yaptığı alımlar belki de hisse için dip seviyelerin göstergesi olabilir. Son kur artışı hisseye bir nevi destek oldu satıcılar biraz ara verirse belki daha yukarılara sürebilirler.
Erdgass hc geçen seneki 3 çeyrek kur kapanisina bu seneki durum gayet normal olmalı. Geçen seneki döviz açık pozisyonu için olan şirketler için ise bu seneki kapanista tam tersine tabi iş yapanlar için diyorum. Gelecek olan bilancolarda döviz pozisyonları ve borç durumlarinida gozlemliyecegiz. Geçen seneki açık pozisyonlarında azalma veya pozitife geçme vs. 4 çeyrek ise genel tüm şirketler için daha iyi olabilir çünkü hem ceyrekten arındırılmış hemde yilliktan arındırılmış kur avantajı yaşayabilirler ama kur 3 çeyrek uzerinde kalması durumunda. Ayrıca iş yapanlar, dışa egilimli olmalı bu şirketler. Çünkü yavaşlayan bir ekonomi geçiriyor dunya, dıştan kastım ülke disana ihracaat iş yapan.
Şirketlerin bazıları 3 ceyregin beklentisini yaşarken bazılarına 4 çeyreği fiyatlayorlardir. Tüm yıl bilancolarida ihracaatlari varsa geçen yılki kur kapanisina göre yilliklanmista iyi olacaktır. Sevgiler. Ytd.