-
Alıntı:
Originally Posted by
scrat
Doğalgaz fiyatlari ne kadar artarsa artsin ya da ne kadar düşerse düşsün Aksa nin Doğalgaz santraline etkisi olmaz. Turkiye de elektrik fiyatlarını doğalgaz santrallerinin rekabeti belirliyor. Doğalgaz fiyatına paralel olarak elektrik fiyatlari da artıyor ya da azalıyor. Dolayisiyla bu haberin Aksa nin karina bir etkisi olmaz. Elektrik üretimi artarsa ve doğalgaz santralleri daha fazla kullanılırsa Aksanin Doğalgaz Santralinin karliligi artar...
Zaten doğalgaz karının artması beklentisinin asıl nedeni filtresi olmayan 2000 mw lık komür santralinin seneye uzun bir süre calışamayacak olması değil mi ?
SM-A520F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Alıntı:
Originally Posted by
neva91
Zaten doğalgaz karının artması beklentisinin asıl nedeni filtresi olmayan 2000 mw lık komür santralinin seneye uzun bir süre calışamayacak olması değil mi ?
Aynen öyle. Bunun dışında doğalgaz fiyatları ve elektrik fiyatları da önemli zira Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayında Ali Metin Kazancı Santrali %70-75 kapasite ile çalışıyor. Finansal sunumlara göre de her çeyrek doğalgazdan gelen favök artıyor.
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Alıntı:
Originally Posted by
ertan akinci
Teşekkürler dostum, değerli yorumların için... Arada sırada burayı ziyaret ederseniz seviniriz.
Eyvallah teşekkür ederim.
Haber akışı olsun
Teknik ve temel anlamda olsun birşey görünce elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum kaliteli bir topic çok kaliteli arkadaşlar var herkese bol kazançlar.
Alarkoya da bekleriz [emoji16]
-
Alıntı:
Originally Posted by
gazistan
Eyvallah teşekkür ederim.
Haber akışı olsun
Teknik ve temel anlamda olsun birşey görünce elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum kaliteli bir topic çok kaliteli arkadaşlar var herkese bol kazançlar.
Alarkoya da bekleriz [emoji16]
Lenovo P2a42 cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler dostum... Her topiğn sizin gibi dostlara ihtiyaca var....
-
Alıntı:
Originally Posted by
Cemilsavar
The Tema section of the TTIP, which includes revamping the WAPCo Tema Regulatory and Metering Station (RMS), is ongoing and expected to be complete by the fourth quarter of 2019. Commissioning and performance testing of the scope of the project had been successfully carried out.
.............
-
Alıntı:
Originally Posted by
Cemilsavar
Ben yukarıdaki ifadeden yola çıkarak yılın son çeyreğinde bol action beklerim...
Action action action....
-
Akenr zoren ve odasa göre yükselişi çok güdük kaldı, aralarındaki en iyi temele sahip olmasına rağmen. YTD.
-
Alıntı:
Originally Posted by
Cemilsavar
Action action action....
[emoji573][emoji573][emoji573]
-
Antalya seneye 4.500, 5.000 GWh ile çalışacak gibi minimum, Ekim 2019 ve Kasım 2019 verileri dikkate alındığında. Bu da bize son elektrik zammı ile her çeyrek 1.750 milyon TL ciro demek. Senede 7 milyar TL yapar, ticari kredi faizleri %14-20 bandında devam ederse seneye 650 milyon TL kar sürpriz olmayacak benim için. YTD.
-
[QUOTE=Cemilsavar;3956975].........
Ganadan bir haber bekliyoruz Silici dostum...
Sakın Maraştan bir haber gedi falan söylemyin:(
-
taşınan ve taşınabilecek açıklar
-
Ekvator Ginesi ile ön anlaşma imzalanmış, hayırlı olur inşallah.
-
Şu anlaşmaları artik realize etseler bizde işimize gücümüze baksak
-
Afrika’dan paraları alabiliyorlar mi. Bütün mesele bu.
-
Alıntı:
Originally Posted by
Capital1461
Aynen öyle. Bunun dışında doğalgaz fiyatları ve elektrik fiyatları da önemli zira Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayında Ali Metin Kazancı Santrali %70-75 kapasite ile çalışıyor. Finansal sunumlara göre de her çeyrek doğalgazdan gelen favök artıyor.
Lenovo P2a42 cihazımdan
Ülkede o büyüklükte kaç tane kömür santrali var ki?
-
Alıntı:
Originally Posted by
1prometheus
Afrika’dan paraları alabiliyorlar mi. Bütün mesele bu.
Afrikadan parasını alamayacak olsa dünyanın yatırımını yapar mi oraya sende bunun üstünde düşün biraz!!!
-
Epiaş şeffaflık verilerinden Ali Metin Kazancı santralinin ürettiği elektrik miktarını görebilirsin, şu an bile %70-75 kapasite ile çalışıyor.
Alıntı:
Originally Posted by
1prometheus
Ülkede o büyüklükte kaç tane kömür santrali var ki?
-
Bu arada Urfa'daki santral neredeyse hiç çalıstırılmıyor, yakında onun da Manisa gibi lisans iptalini duyabiliriz. Ancak önemli olan bunların bir an önce verimli bir şekilde çalışacağı yerlere taşınmasıdır. YTD.
-
Alıntı:
Originally Posted by
Capital1461
Bu arada Urfa'daki santral neredeyse hiç çalıstırılmıyor, yakında onun da Manisa gibi lisans iptalini duyabiliriz. Ancak önemli olan bunların bir an önce verimli bir şekilde çalışacağı yerlere taşınmasıdır. YTD.
Lenovo P2a42 cihazımdan
Urfa dursun ya oradan irak ve suriye ye satarız belki, eskiden suriye ye mal satiyorduk
-
Alıntı:
Originally Posted by
Cemilsavar
Urfa dursun ya oradan irak ve suriye ye satarız belki, eskiden suriye ye mal satiyorduk
İnşallah abi [emoji120]
-
MB 200 BP faiz indirdi, borçlanmaları faizin daha da düşeceği beklentisi ile kısa vade yapıyorlardı. Şu ana kadar güzel gidiyor. Kur eğer 2020'de 5.50-7.00 arasında kaldığı müddetçe firmanın 2020 sonunda 600-650 milyon kar yazmaması içten bile değil. YTD.
Sent from my Lenovo P2a42 using hisse.net mobile app
-
-
Bu sene Ebitda beklentim 230ml $, seneye 300-350ml $...
Bu olursa fiyat ne olur acaba bunu hesaplamayi bilen birisi yardımcı olabilir mi bana?
-
Yabancının çok olduğu hisseler genelde Favök x 5 olarak fiyatlanmış gibi piyasa değeri. 1.5-1.75 milyar $ piyasa değeri güzel olur.
Alıntı:
Originally Posted by
Cemilsavar
Bu sene Ebitda beklentim 230ml $, seneye 300-350ml $...
Bu olursa fiyat ne olur acaba bunu hesaplamayi bilen birisi yardımcı olabilir mi bana?
-
Alıntı:
Originally Posted by
Capital1461
Yabancının çok olduğu hisseler genelde Favök x 5 olarak fiyatlammış gibi piyasa değeri. 1.5-1.75 milyar $ piyasa değeri güzel olur.
Lenovo P2a42 cihazımdan
Bu arada ben bu sene için 1.480 milyon TL favök bekliyorum, son çeyrek de Antalya ve Göynükten güzel bir katkı gelecek gibi. Seneye de 1.850 milyon TL gibi bir beklentim var.
-
Alıntı:
Originally Posted by
Capital1461
Yabancının çok olduğu hisseler genelde Favök x 5 olarak fiyatlanmış gibi piyasa değeri. 1.5-1.75 milyar $ piyasa değeri güzel olur.
Lenovo P2a42 cihazımdan
5 times az olur kardeşim!!!
-
Alıntı:
Originally Posted by
Cemilsavar
Senin için 7 olsun abi;)
-
Ölüm sessizliği var hissede, hayrolsun.
-
Alıntı:
Originally Posted by
Cemilsavar
Afrika dan gelen FAVOK de nakit akisi problemi olmasa ve Gana sozlesmesinin bitimine 4 sene kalmis olmasa 5 times az olurdu, ama bunlar varken 5 times mantikli, hatta fazla bile olabilir.
-
Alıntı:
Originally Posted by
scrat
Afrika dan gelen FAVOK de nakit akisi problemi olmasa ve Gana sozlesmesinin bitimine 4 sene kalmis olmasa 5 times az olurdu, ama bunlar varken 5 times mantikli, hatta fazla bile olabilir.
Beklenti dahilinde diğer ülkelerde santral yatırımı olursa Gana nın 4 sene kalması pek mühim olmaz. Ek olarak Ganadan 4 senede min. 600 mn dolar Favök yaratacak ve şirket değeri şu an 420 mn dolar. Diger ülkelerle onu telafi edecektir. Nakit sorunu olup olmayacağı da Afrika ile is yaptığı sürece baska bir sey diyemeyen her dısardan gelen kişinin yapacağı yorumdur ve her zaman buraya gelip bu yorumu yapan kişiler olacaktır. Ama unutmamak lazımdır ki afrikada %50 lerde olan favök marjı mevcut ve TR de bu %12 lerde falan. Ki bu sene afrikada nakit sorunu yaşamadı ve umalım ki yaşamaz. Zaten su an gelismeyen ve gelişme çabası en fazla olan tek kita Afrika ve enerji ihtiyaci en cok olan kıta yine afrika. Burada yatırım yaparak en akıllı işi yapmıştır sırket. YTD.
-
-
Alıntı:
Originally Posted by
neva91
Beklenti dahilinde diğer ülkelerde santral yatırımı olursa Gana nın 4 sene kalması pek mühim olmaz. Ek olarak Ganadan 4 senede min. 600 mn dolar Favök yaratacak ve şirket değeri şu an 420 mn dolar. Diger ülkelerle onu telafi edecektir. Nakit sorunu olup olmayacağı da Afrika ile is yaptığı sürece baska bir sey diyemeyen her dısardan gelen kişinin yapacağı yorumdur ve her zaman buraya gelip bu yorumu yapan kişiler olacaktır. Ama unutmamak lazımdır ki afrikada %50 lerde olan favök marjı mevcut ve TR de bu %12 lerde falan. Ki bu sene afrikada nakit sorunu yaşamadı ve umalım ki yaşamaz. Zaten su an gelismeyen ve gelişme çabası en fazla olan tek kita Afrika ve enerji ihtiyaci en cok olan kıta yine afrika. Burada yatırım yaparak en akıllı işi yapmıştır sırket. YTD.
Soyut varsayımlar uzerinden somut verileri gözardı ederek bir projeksiyon çizmişsiniz. Sirketin tahsilat sorunu onemlidir ve hisseyi elinde tutan herkesin düşünmesi gereken bir durumdur, Aselsan in su fiyatlarda olmasının tek nedenidir mesela. 50% lerde FAVOK marjının uzun sureli olabileceğini düşünmeniz rekabetçi piyasada hayalden öte birsey. Mantikli varsayımlarla bile AKSEN bir miktar Yatirim yapmaya deger bir şirket, o yüzden bir yatirimim mevcut. Ama şirketin hissesini aldim diye gözlerimi kapatıp şirketin zayif yönlerini de görmezden gelecek degilim. 3. çeyrekteki fiyasko yurt ici FAVOK rakamları da düşünülmesi gereken, ve şirkete ne kadar güvenilmesi gerektiğini gösteren bir veridir. Şirket istediği gibi oynayabiliyor rakamlarla. Hiçbir mantık şirketin yurtiçinde 3. çeyrekte 2. çeyrekten çok daha az FAVOK elde etmesini açıklayamaz. Siz aciklayabiliyorsaniz buyurun dinleyelim?
Ayrica FAVOK*5 gibi saçma bir degerleme yöntemi olmaz. En basitinden borçlar/nakit bu degerlemenin neresinde?
Birakin isteyen istedigini yazsın, burayı okuyan da tum fikirleri göz onunde bulundurup kendi doğrusunu bulsun...
-
Alıntı:
Originally Posted by
scrat
Soyut varsayımlar uzerinden somut verileri gözardı ederek bir projeksiyon çizmişsiniz. Sirketin tahsilat sorunu onemlidir ve hisseyi elinde tutan herkesin düşünmesi gereken bir durumdur, Aselsan in su fiyatlarda olmasının tek nedenidir mesela. 50% lerde FAVOK marjının uzun sureli olabileceğini düşünmeniz rekabetçi piyasada hayalden öte birsey. Mantikli varsayımlarla bile AKSEN bir miktar Yatirim yapmaya deger bir şirket, o yüzden bir yatirimim mevcut. Ama şirketin hissesini aldim diye gözlerimi kapatıp şirketin zayif yönlerini de görmezden gelecek degilim. 3. çeyrekteki fiyasko yurt ici FAVOK rakamları da düşünülmesi gereken, ve şirkete ne kadar güvenilmesi gerektiğini gösteren bir veridir. Şirket istediği gibi oynayabiliyor rakamlarla. Hiçbir mantık şirketin yurtiçinden 3. çeyrekte 2. çeyrekten çok daha az FAVOK elde etmesini açıklayamaz. Siz aciklayabiliyorsaniz buyurun dinleyelim?
Ayraca FAVOK*5 gibi saçma bir degerleme yöntemi olmaz. En basitinden borçlar/nakit bu degerlemenin neresinde?
Yazinizdan benim yazdigimi hiç anlamadiginizi anliyor ve yogunlugum sebebiyle su an aciklama yapamayacagimi belirtiyorum. Kendi kendinize anlarsaniz daha makbule gecer. Iyi günler.
-
Bir önceki çeyrekte yurtiçi favökteki kısmi düşüş, Kıbrıs için fuel oil alımı ve Göynük bakım kaynaklı büyük ihtimalle. Bu çeyrek yurt içi santraller Urfa hariç yüksek kapasite ile çalışıyor, o yüzden güzel bir favök bekliyorum bu çeyrek.
Hissenin son dönemdeki hareketlerine baktığımızda hacim cidden düştü, bir takım virmanlar ile mal takasta yabancıya geçiyor. Eskisi gibi bir iştahlı mal alımı yok. Buralarda bir süre hisseyi tutacaklar gibi (3.53-4.40 band aralığında.) Twitter'da Gana ile ilgili haberler paylaşılıyor algoritma Arif tarafından. Gana anlaşması uzarsa oradan gelen yıllık favök illa ki düşecektir. O zaman 2020 favök hedeflerimizi revize ederiz. Şu an tüm favökün yaklaşık %50si Gana'dan geliyor, bu da 700-725 milyon TL gibi bir rakam, yaklaşık 125 milyon $ yapıyor. 4 sene daha böyle bir gelir şu an cepte. Anlaşma 20 yıl şeklinde revize edilirse, tahminim 75 milyon $ x 17.5 yıl bir favök cebimizde olur.
YTD.
-
Şirkete değer gidemiyorsanız borsa size göre bir yer değil-dir... bu yorumu ortaya yaptım isteyen uzerine alır ama goruyorum ki işi bilmeyenler işi bilenlere iş öğretmeye kalkıyor!!! Enerjinizi öğrenmek için harcasanız halbuki...
Neyse bol kazançlar herkese
-
Alıntı:
Originally Posted by
Cemilsavar
Şirkete değer gidemiyorsanız borsa size göre bir yer değil-dir... bu yorumu ortaya yaptım isteyen uzerine alır ama goruyorum ki işi bilmeyenler işi bilenlere iş öğretmeye kalkıyor!!! Enerjinizi öğrenmek için harcasanız halbuki...
Neyse bol kazançlar herkese
Isi bilmek FAVOK u 5 ile carparak sirket degerlemekse isi bilen siz olun ;) THY, TTKOM, TCELL gibi devlerin FAVOK unu çarpın bakalım 5 ile neler cikiyor?
-
Alıntı:
Originally Posted by
scrat
Isi bilmek FAVOK u 5 ile carparak sirket degerlemekse isi bilen siz olun ;) THY, TTKOM, TCELL gibi devlerin FAVOK unu çarpın bakalım 5 ile neler cikiyor?
Peki..........
-
Alıntı:
Sirketin tahsilat sorunu onemlidir ve hisseyi elinde tutan herkesin düşünmesi gereken bir durumdur,
Bu şirketin ne gibi bir tahsilat sorunu var üstadım? Size zahmet kısa ve öz izah etmeniz mümkün müdür ?
-
Tcell favök fiyat durumu aksende fiyatlansa 6.80 oluyor fiyat.
Alıntı:
Originally Posted by
scrat
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Alıntı:
Originally Posted by
Maydonozcu Kamil
Bu şirketin ne gibi bir tahsilat sorunu var üstadım? Size zahmet kısa ve öz izah etmeniz mümkün müdür ?
Ooo kamil kardesim sen hala buralarda mısın? Ne o pişman olup tekkeye geri mi döndün?