pardon yanlış yazmışım düzelttim %400 bedelli yapıyor fakat şirketin degeride artıyor defter degerini kastettim....
anlatmak istedigim oydu....
benim şahsi düşüncem isteyen istedigini yapar alır satar...
Printable View
Şirketin mevcut projeleri için bedelliye ihtiyacı yok.zaten projeler bitmiş satılıp para geliyor.avmletden kira geliyor.yılsonuna kadar birsürü nakit gelecek.bu bedelli yeni proje yada kanal istanbul için hazırlık olabilir mi.şirketin parayı nerede kullanacağını açıklaması lazım...
ben genele yazdım. al sat tut tavsiyesi yasaktır. kimseyi durduk yere incitmek niyetim yok. sadece bu forum twittera benzemez, bugün tvde gördülen bir çok insan eskiden burada yazardı, şimdiki beş para etmez dolandırıcılar yoktu. o anlamda söyledim. şimdi bakıyorum beş para etmez herifler nitelikli dolandırıcılık yapıyorlar, çıkar amaçlı suç örgütü kurmuşlar, en ufak laf edeni tehdit etmeye kalkıyorlar, herif benim polis savcı tanıdıklarım var diye milleti sindirmeye çalışıyor, sonra patır patır tvitlerini siliyorlar. takipçileri adresini aldım evinin önüne geldim ağam vur de vuralım diyor, kendini devlet yerine koymuş, adresinizi bulurum vs diye milleti tehdit ediyor,sonra yine patır patır tvitlerini siliyor. ağam çükünü boynuma diyen yalamaları var, tahminen memleketleri itibariyle burada doğmuşlar ama türk değiller, kökenleri farklı.bu memleketin sınırları içinde yaşıyorlar ama türk böyle yalamalık, yılışıklık yapmaz gtveren değilse. yarın öbür gün devletin elinden bunları kimse alamaz, bir yerlerinden kan alırlar eninde sonunda bu heriflerin farkında değiller, bunları takip etmeyen mali şubeden polis yoksa, diyeceğim birşey yok... herkes bir gün hakkını bulur elbet.
bunu alın satın diye yazmıyorum, daha önce de yazdım, yarın 10 taban, 10 tavan gider bilemem. ben sadece twitterda intihar edecem yazanları görüp bu ********lerin cevap olarak seni s2m yazdıklarını görünce yazma ihtiyacı duydum, dayılanıyorlar ama delil olmasın diye ******* bile yazamayacak kadar korkak herifler.
dediğim gibi yarın tavan taban olur karışmam. ama olayı budur.
kent yada taze kuru olurmu, biraz araştırın, sermayelerine bakın. toplanmış kağıt aldı başını gitti, tekrar söylüyorum eğer hisse toplu ise tavan yapar istediği fiyata gider, ama bu hissenin geçmişi karanlık, patronları borsada sadece vurgunluk yapmış, elinde 6 bin liralık hisse var, senden 4 bin lira para istiyo, bence spk buna izin vermemeli, benim param bol değeri kıymeti yok diyenin yolu açık olsun, bir örnek vereyim, fiyat 14 liraya gitse zaten 10.5 görmüş hisse hesap aynı,
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
temelci seni kötü sıkıştırdılar, o kadar lota para bulmak kolay olmıcak, SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben hissede yeniyim ama yaklasik 10 gundur alim yapiyorum ve tahtayi sabah 9 aksam 6 derinligin basindayim.
Tespitlerim soyle,
* 11 liradan baslayan kar satislari 5,30 civarlarinda son bulmus teknik gostergeler al vermeye baslamis.
* Sirket borclarinin tamamina yakinini ödemis.
*Önümuzde kanal ist gibi bir rant kapisi var,her gyo burdan pay alacaktir.
* Brut takas cezasi cuma bitti.
Bir haftadir ziraat yatirim tarafindan 6 tl altinda tutmak icin herseyi yapti.
Sirketin borcu yok ise bu bedelli niye geriye kalan sadece yatirim yapmak olacaktir, piyasa begenirse bunu fiyatimiz iyi olacaktir.
Bu kadar tesadufler bir arada olmasi zor belli bir sistem icerisinde hareket ediyorlar tam brut bitiyor bedelli geliyor mesela, hicbir sey rastlanti degildir.ben olumluyum hissede ve bedelliyede katilabilirim son gunlerde goruyoruz ornekleri ruchanlar bile asiri degerleniyor.
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bedelli basvurusunu bence spk iptal edecek...bunlarda biliyor...milleti dokmenin bir oyunu diye dusunuyorum...spkdan cevap gelene dek bu sure zarfinda bu hisseye olumsuzluk yaygin olacak...hisseler dustugunde ucuz ucuz hisseler toplanacak..spk bedelliyi iptal edince hissede atraksiyon baslar...benim sahsi dusuncem bu...
sakin panik satislari yapmayin...elinde olan beklesin...haa bedelli onaylanirsada illa bedelliye katilacaksin diye bi dayatma yok ruchan haklarini klgyoR yeni tahta acilir oradan satarsin...paraniz varsa bedelliye katilin cunku 1 hisseyi 1 tl ye alacaksiniz...birde asil onemli konu bu sermaye artiriminda paranin nerede kullanacagi bir izahatname yollayacaklar o cok onemli...kent gidada bedelli yapti izahnamede uretim artisinda kullanacaz dediler...sonuc tavan tavan...hele bir izahatname gelsin piyasa ona gore karar verir...
panik yok bikac gun tavan giider bakalim pazartesi alis firsati verecekmi.patron 10 litadan satip bedelli icin parayida haziirlamis.arti bile gozaltinda yuzde 400 bedelii ye nasil ragbet var hissr 2 lirayken.klgyo yukseldikce talep artsr serbest marj vb olayi tkurunun kentin neyi vsrdi bunda bir sürü proje var.herkes kendi kararini versin.ytd
Sayın Bitpire gibi ben de yazılanları okuyunca birilerine belki faydası olur diye yazmak zorunda hissettim kendimi.
2011 yılından beri taşıyor ve izliyorum hisseyi.Borsa tarihinde bu kadar ah alan şirket olmamıştır sanırım.Tahtada 2011 yılından beri olan her şeyi izledim ve tahlil ettim.
2017 dede 3.56 ya galip vasıtası ile satmışlardı patronlar. Dolar bazında 2017 fiyatlarıyla 2020 de bu rakam 7.50ye geliyordu ve yaptıkları açıklamaya göre çoğunu da bu sefer 7,50 fiyat ortalamasıyla sattılar. Tahyayı çok iyi bildiğim ve izlediğim için hagi tarihte hatırlamıyorum ama ağustos ayında 10,62ye tavana satış yazdım 10,60 yaptılar 10,62 yapmadılar oradan döndürdüler, 10.50 den çekip verdim. Zaten bir gün önce tavan olan 9,66 ya epey vermiştim. Netice olarak elimde çok az miktar bir şey kaldı, dile kolay 2011-2020. Şirketle ilgili hiç bir beklentim yok 9 senede yatırımcısını düşünmeyen bundan sonra neden düşünsün. Bunlar kiler marketi halka arz fiyatının yarısına carrefoursa ya sattılar, bu söylediklerim dolar bazında. Bir başka anlatım ile, kiler market halka arzdan sonra halka arz fiyatının yarısına zor satıldı. Kiler gayrimenkul de 3 dolara halka arz oldu aynı mantık ile en yüksek 1,5 doları görebildi. Sayın bitpirenin söylediği gibi bundan sonra tavan tavan da gidebilir taban taban da gidebilir. Dünyada en adil dağıtılan şey akıldır, ha aklı olan borsada olur mu o ayrı ama, herkes durumu değerlendirir ve doğru kararı verir umarım. Bunun için de duygusallıktan uzak, sayın bitpire gibi objektif olmak gerekli. Yazdıklarımın hiç biri yatırım tavsiyesi değildir.
Herkesin yolu açık olsun.
Sizin gibi insanların bu forumda olması çok mutlu ediyor beni bende bu olaylara bire bir şahit oldum adamın her yerini o..ler para için bize bu yakışır mı diye düşündüm ve twitter imi kapattım Ayrıca nacizane tavsiyem en iyi karar kendi verdigindir oku çalış azim et tekrar et ders çıkar hazıra konma kardeşim çalış öğren ytd...
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
19 Ağustos 2020 tarihinde 38 sayfada yazdım 15 milyon lot sattılar ama 2 sene den buyana 2 tl ve altında kendi adlarına değil ama değişik alt hesaplardan en az 15 milyon lot daha toplanmıştır bunun hesabını 2 sene öncen yapıp 2 sene sonra uygulamışlardır
2 00 tl lik hisseye yüzde 400 bedelli yapamacaklarına göre fiyatını yükselttiler hem hisselerini yüksekden sattılar sonra bedelliyi açıkladılar . bedelli yapan şirketler yatırımcının parasını gasp ederler örneği ihlas gurubu zamanında goldaş kaç defa bedelli yaptılar bedelli paralarını duman olup uçtu gitti iflasını açıkladı kottan çıktı ihlas 2000 yılında 200 tl idi 3 defa bedelli yaptı şimdi 86 kuruş bunun gibi örnekleri çoktur gemisini yüzdüren kaptan .
yatırım tavsiyesi değildir
https://i.hizliresim.com/yJXWnv.png
haftalık grafik daha derli toplu olduğu için kullandım . y t d
Kucuk bir hesap yaparsak,
Hisse fiyati 6 tl den bolunecekmis gibi bir hesap yaparsak.
(6+1,24x4)/(1,24+4)= 2,09 bolunme sonrasi hisse fiyatimiz.
Tekrarliyorum sermaye artirimindan birgun onceki fiyat 6 tl olarak kabul ettim.o gün gelince tekrar hesaplariz.
Bu durumda bana 1 tl den 1 adet hisse verecekse bedelliye katilarak 2,09-1=1,09 sirf bedelliye katildigim icin kar etmis olmuyormuyum.
Elinde 10 bin lot hissesi olan bedelliden sonra 40 bin lotu olacak ve hisse fiyatimiz ise 2,09
Bedelliden once 10 bin lotu 6 tl den 60 bin tl iken hisse ederi.
Bedelsizden sonra 40 bin lot x 2,09 83.600 tl si olacak aradaki marj ise bedelliye katildigin icin sana kar kalacak.
Varmi bi hatam varsa duzeltin lutfen
Yanlış hesap:
10 bin lot 6 liradan 60 bin.
10 bin lot için 40 bin bedelli ödenecek
Bedelliden sonra 40 bin değil 50 bin lot hisse olacak.Biri kendi 4 ü bedelli.
Fiyat 2 tl den 50 bin lot 100 bin tl.
Neticede zaten 6 liradan 60 binin vardı.
40 bin şirkete verdin.
100 binin bar fiyat 2 de kalırsa el elde el başta.
İkinin altına düşerse zarar.10 bin lotun varken bir zarar yazacağına bedellşden sonra beş yazacak.
İkinin üzerine çıkarsa kar aynı şekilde.
Ama bedelliye katılınırsa her halükarda ilk baştaki lot adedinin 4 katı nominal para çıkmış olacak cepten.
Tesekkurler anlamakta zor anlatmakta.
https://youtu.be/YDLSkV0fC9UArkanıza yaslanıp izleyin...
para kazanılır sabır olursa...
Spekler hızlı şekilde fiyatı çok yukarı taşıdı, bu kadar yüksek oranda bedelli speklerin kafasına vurma hamlesi olabilir.
Bedelliden büyük miktar nakit sağlanacak. Peki bu kadar nakiti nasıl değerlendirecekler!?
Sanırım; projelerde ön satışlar düşük geciyorsa, devam eden inşaat projelerin tamamlanmasında kullanırlar, ve veya belki iştirak şirketi olan “ şeker gayrimenkul” un diğer hisselerini satın alırlar belki.
Şekerbank Proje Geliştirme ve Gayrimenkul Yatırım AŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Şeker Proje Geliştirme ve Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Ünvanlı İştirak Şirketi hakkında açıklama yayınladı.
Şekerbank Proje Geliştirme, 31 Mart 2017 tarihinde yapmış olduğu Olağan Genel Kurul Toplantısına istinaden, "Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı"'na dönüştürülmek üzere, sermayesi yüzde 100 Şekerbank'a ait olan Şeker Proje Geliştirme ve Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ünvanlı iştiraki'nin Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusu ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı"na dönüşüm talebi SPK Kurul toplantısında onaylandı.
Şekerbank Proje Geliştirme ve Gayrimenkul Yatırım AŞ KAP açıklaması:
Şekerbank T.A.Ş.'nin 31.03.2017 tarihinde yapmış olduğu Olağan Genel Kurul Toplantısına istinaden, "Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı"'na dönüştürülmek üzere, sermayesi %100 Bankamıza ait olarak kurulan Şeker Proje Geliştirme ve Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ünvanlı iştirakimizin; Sermaye Piyasası Kurulu'na 28.06.2019 Tarih ve 16392 başvuru numarasıyla yapmış olduğu "Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı"na dönüşüm talebi 12.12.2019 tarihinde yapılan SPK Kurul toplantısında onaylanarak, 2019/67 no'lu SPK Kurul Bülteninde yayınlanmış olup, esas sözleşme tadil işlemlerine başlanmıştır.
Kaynak: Emlak Kulisi
Şekerbank iştiraki Şeker GYO SPK'ya halka arz başvurusu yaptı.
Banka'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"SPK izni çerçevesinde, Şeker Proje Geliştirme ve Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) statüsüne dönüşümü için yapılan esas sözleşme değişikliğinin 06.01.2020 tarihi itibarıyla ilgili ticaret sicili müdürlüğünde tescil edildiği ve anılan şirketin Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. unvanını aldığı duyurulmuştu.
İştirakimiz Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 11. maddesi uyarınca yapılması gereken halka arz başvurusunun, Sermaye Piyasası Kurulu'na 27 Mart 2020 tarihinde yapıldığını paydaşlarımızın bilgilerine sunarız. "
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/833005
Mart ayında yapılan halka arz başvurusu şirketin 6 aylık bilançolarıyla birlikte yeniden yapılacak
Şekerbank'ın Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı unvanlı iştirakinin halka arz başvurusunun şirketin 30.06.2020 tarihli finansal tabloları ile yeniden yapılmasına ilişkin talebi SPK kararı ile uygun görüldü.
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
İlgide yazılı özel durum açıklamamızda, İştirakimiz Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 11. maddesi uyarınca yapılması gereken halka arz başvurusunun, Sermaye Piyasası Kurulu'na 27 Mart 2020 tarihinde yapıldığı duyurulmuştu.
Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin "Halka Arz" başvurusunun, Kovid-19 kaynaklı pandemi ortamının yaratmış olduğu olumsuz koşullar sebebiyle, Şirketin 30.06.2020 tarihli finansal tabloları ile yeniden yapılmasına ilişkin talebinin Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kararı ile uygun görüldüğünü paydaşlarımızın bilgilerine sunarız.
Nisan 2011’de halka açılan Kiler GYO, borsada işlem görmeye başladığı ilk günden itibaren sürekli olarak geriledi. Hisse, nisan ayından ağustos ayının son günlerine kadar sert bir gerileme yaşadıktan sonra uzun süre yatay bir kanalda hareket etti. Bu yılın mayıs ayına kadar yatay seyreden hisse, bu tarihten sonra tekrardan gerilerken eylül ayında 1,23 TL’yi gördü. Sonrasında gelen alımlarla toparlansa da halihazırda halka arz seviyesinin bir hayli gerisinde bulunuyor. Şirket’in Sera AVM’yi dolaylı olarak iştiraki haline getirmesi geçtiğimiz yıl aralık ayında gerçekleşti. Sera AVM, Şeker GYO’nun aktifinde yer alıyor. Söz konusu firmanın % 50 hissesi Aralık 2012’de Kiler GYO tarafından satın alındı. Böylece Şeker GYO ile birlikte aktifindeki Sera AVM’de Kiler’in iştiraki konumuna gelmiş oldu. Kiler GYO’nun faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre halihazırda Sera AVM %100 doluluk oranına sahip bulunuyor. 2012 yılı ağustos ayında faaliyete geçen AVM, Kütahya’daki en büyük alış veriş merkezi. Firma, kentin girişinde olan bu AVM’nin stratejik öneme sahip olduğunu ve çevresinde alternatif bir yerin olmadığını belirtirken doğru bir yatırım olduğuna olan inancını da dile getirmiş olmakta.
Kiler GYO'nun açıklaması şu şekilde;
Kavacık Rüzgarlıbahçe Selvi Çıkmazı No:4 Beykoz/İSTANBUL adresinde mukim İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün 420818 nolu sicilinde kayıtlı, Şeker Gayrimenkul Yatırım ve İşletmecilik A.Ş. hisselerinin %50' sini oluşturan 7.500.000 adet, 7.500.000 TL bedelli hisselerin Eren Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. şirketi tarafından yapılan 20.12.2012 tarihli değerleme raporuna dayanarak % 5 iskontolu olarak 75.150.000 TL bedel karşılığında Kiler Holding A.Ş'den satın alınmasına katılanların oybirliği ile karar verilmiştir.
Günaydınlar , şirketin özsermayesi varsa önce bedelsiz sonra bedelli yapamıyormuydu? Klgyo 732 milyon özsermeyesi varken bedelli açıkladı
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ucuzdan hisse toplamak zordur çok uzun zaman alıyor 5 00 tl den 2 tl ye düşürünce . ama hisseyi kısa zamanda satmak zor onun için spek ile komisyon karşılığında anlaşarak hisselerini sattırıyor hisse satmadan önce bedelli açıklasaydı bedelli parasını şirket daha çok ödeseydi yatırımcının sırtına yıkmasaydı bilançoya göre öz kaynaklar 724 952 tl defter değeri 5 85 kasaya 400 milyon girince 1 124 952 oluyor tabi sermayede 620 000 milyona yükseliyor böldüğümüz zaman defter değeri 1 81 tl oluyor
bedelli yapan şirketler devamlı yatırımcının sırtına binerler 2011 nisanda 4 70 den halka arz olmuş 5 ayda 169 a düşmüş 1 sene sonra yüzde 41.71 bedelsiz yapmış 9 senedir kazanmış ama hiç temettü vermemiş kazanıyorsan temettü vereceksin hem kardan kazanacaksın hemde yatırımcının sırtından kazanacaklar şirket büyüyecek ama yatırımcı küçülecek . 2017 ağustos ayında halka arz fiyatının üzerine çıkmış sonrasında tekrar 2 00 tl nin altına düşmüş zamanı gelince yatırımcının elinden ucuzdan geri alırlar
yatırım tavsiyesi değildir
https://i.hizliresim.com/2it1AY.png
aylık grafik
bu bedelli onay alit gibi gozukuyor etiler raly yaririm gozaltinda aldiysa bedelliyi saglikli olmasi icinde fiyatin artmasi mantikli zaten son donem moda bedelli olayi etiler rally akyho kent tkuru uzdu buda trende ayak uyduracaktir.serbest marj beklentosiyle bolunme var ufukta sonucta kahvemizi yudumlayip izlemeye devam trend olusursa ucuza vermemek lazim.ytd
Bedellinin yanında birde o kadar bedelsiz olsa idi kimse tutamazdı zaten:))
tavanda 6 mılyon lot hayırlı olsun
5 tl dusunce dikkat cekmis demek ki benim gibi alan cok olmustur
Bedelli yi nerde kullanacagi ile ilgili hikaye guzel olursa yeni zirve gelir, ben herturlu iyi olacagini dusunuyorum sonucta borclari kapatildi sirketin