Kanatcida kanat yemeyi ozledim..:)
Syg,
Bende kebap ozledimde.korkuyirum.ya kaparsak diye.kapali yer iyi degil.disarda masa kursalar bari.
TL 1923 1938 arasi 1 dolar =1 tl dan ,2dolar= 1 TL ye degerlenmis.sonrada hep deger kaybetmis
ben gencliğimde hiç para tutmadım harvurup harcadamı zamparalık da yaptık serserilikte yaptık ama bu hayat tarzı bana risk almayı öğretti ve bununla borsa da para kazandım çünkü risksiz para kazanılmıyor ..
öyle kıs kıs parayı kork aman gidecek derseniz az kazanırsınız..yaşam tarzınız yatırım tarzınızıda belirliyor
mekanın kapalı olmasından ziyade kominin, garsonun, aşçının dokunduğu çatal,bıçak,bardak,tabak,ekmekten vs. huylanırım..
https://www.youtube.com/watch?v=kGQEuuv9R6E
Iste bu iluzyonu anladigim andan beri ileriye donuk fiyatina cok bakmadan doviz ve altin biriktiriyorum ileriye donuk hisse yalan fon yalan temettu emekliligi hepsi TL %40 in disinda TL nim ustune cikmamaya calisiyorum ama bazen kar satislari yapmadan da olmuyor
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TL den ekmek bitti. Dolar, altın gümüş zamanı geliyor. Haziran iyimserlik ayı...
Bugün TL değer kazandı ama Abd - Tr 100 milyar $ ticaret hedefi dışı bir olumlu haber yok gibi...
Yorumu olan?
Teknik ten dolayı.bu teknikanaliz tam bir zirvalik...inanamicaksiniz....
Bence artık 'Hayatta bir illüzyondur. '
SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Borsada hisse tutup, tl bir ilüzyon derken çelişkili bir durum olmuyor mu? Hangisi sana daha çok kazandırdı, döviz mi borsa mı? Borsaya dolar bazında baktığında aslında ne kadar kazandırmış sana mesela?
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doviz fonlarina %15 tevkifat kesintisi oldu.maasallah ...
Bu soruyu daha once de sordular.
Likit TL bir iluzyondur.
Hisse senedi bir reel varlik mulkiyet belgesidir.
Arkasinda reel varliklar vardir.
TL olarak islem gorse de degerlemesi enflasyonu dusuk para birimleri bazinda olur, tabii uzun vadede.
Bistten evet dolar bazinda da kazandim ama ne kadar kazandim prensip icabi soyleyemem. :)
Syg,
Dusunuyorum oyleyse varım.o dediginiz olacak.ama bilgisayara beyni baglayarak.matrix filmi gibi.
esas olan finans piyasaları tam bir yalan.gunun birinde anlarsınız :)
5 aylık enflasyon %4,56 ki bu makyajlanmış hali bakalım faizleri ne kadar tutabilecekler.
2019 ve 2019 toplam enf 11+20=30 peki gercek nedir.0.5lt kucuk su 50kr.du 2018de simdi 1.5tl.ilaclar %100 artti.pekcok sey de artis 2kati.dolar 3.5 tan 7ye gitti.
TL bir iluzyondur..
Syg,
Petrol 40 doları aştı dolar kafasına vura vura anca bu seviyede enflasyon tırnak makası ile bile coşmuş aktif rasyo ile mevduat faizi mengene ye alınmış ve birde bloomcular var tabi mb nın faiz indirme alanı daha var diyorlar
Haziran enflasyonu %0,9 dan aşağı gelmez çünkü petrol 40 doları geçti, krediler patladı yani 6 aylık enflasyon %5,5 dan aşağı gelmez bu da demektir ki mevduat getirileri aylık %1 net getirmiyorsa altın, döviz veya çok bilgili biriysen borsa ya gireceksin. başka seçenek kalmadı. Bazılarına sorarsan da likit kal ve sabırla bekle diyor artık hangisine inanırsanız.
Benim kebap 30 tl olmus martta 25 ti.
İlaçlara zaten şubat 2020 de %35 zam gelmişti. Kullandığım bir cildiye ilacını doktora gitmeden eczaneden paramla 36 liraya alıyordum. Dün , neden para veriyorum gideyim yazdırayım dedim. Aile hekimi yazdı. Eczaneden aldım eve giderken bir sms geldi. Diyorki '' aldığınız 2 kutu ..... ilaç için maaşınızdan 46 tl. sut gereği kesinti yapılacaktır ''
Müjde gibi... pandami döneminde hastaneler yeterince ilaç yazamadığı için , eczacılar zarar ediyor diye haber vardı. Demek ki , sistem SGK yı söğüşlemek ( sgk da bizi soyuyor ) üzerine kurulmuş.
Bir migros alisverisi yaptim yine bugun et filan yok 350 TL tuttu...
Biraz sebze biraz kahvaltilik var...
Syg,
Migros ette 75 tl ye 22 tl puan veriyor.haberuniz olsun
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...tildi-5851952/
SERMAYE KONTROLÜ RESMEN TEYİT EDİLDİ. herkese hayırlı olsun
Kebabimizi yedik geldik.ozlemisiz kebabi.3 ay oldu.migris kalabalik degildi.masje takma pek ysygin degil.
Tarimda teknoloji cok onemli.dronlari kullanma.verimlilikle ugrasmak.gerekir.hollanda unv.leri cok. ileri.8 milyar dolar domates ihracat i var
Finansb 100k üstü usd aylık 1.3
Et yemeyi unutali coook oldu...
Aşıri derecede pahali...kaliteli et bulmak da zor...SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.