Çok teşekkürler. İlk günleri gözardı ederek çalışmak gerektiği net olarak görünüyor.
Printable View
Ayrıca fonu aldıktan sonra bu reyting değerlendirmesi başlatıldığında, yapısı gereği birikimli giden bu değer, size uzun süre başarılı olan bir fondan çıkmanız için de nispeten daha uzun süre başarısız olmasını gerektiren bir yapıya evriliyor.
Yani uzun süre kriterleri saglayan fon ratingini birktirdiği için kredisi de artıyor. Ancak yeni girilen bir fon, başta verilen krediyi kullanmak zorunda.
"Çünkü rating aslında taşıdığım fon '' belirlediğim kriterleri sağlıyor mu, taşımaya devam etmeli miyim, yoksa artık başarısız mı ?'' sorusu için bir cevap niteliği taşıyor, ''hangi fonu almalıyım '' sorusuna bir cevap değil."
sanırım bugün kendi adıma en aydınlatıcı nokta burası oldu. kafam sürekli verileri fon seçiminde kullanmaya gidiyordu. gerçekten teşekkür ederim.
Bahsettiğim gibi ve tekrar altını çizmek isterim ki benim kendimce uyguladığım bu rating ya da değerlendirme alım kararım için değil, elimde tuttuğum hsyf performansını gözlemlemek için kullanıyorum.
Peki hangi hsyf'yi almalıyım ? Bunun için şöyle bir değerlendirmem oluyor. sektörel ve endeks fonları hariç
6 aylık getirilerde 1.fon 5 , 2.fon 4 , 3.fon 3 puan, 4.fon 2 puan 5.fon 1 puan
3 aylık getirilerde 1.fon 4, 2.fon 3, 3.fon 2 puan 4. fon 1 puan
1 aylık getirilerde 1.fon 3, 2.fon 2, 3.fon 1 puan
Zaman dilimi büyüdükçe başarıya daha fazla puan verirken, istikrar ödüllendirirken, 1 aylık bile değerlendirmeye sokularak, olası bir parlama ve değişen bir fon yapısı da gözlemlenebiliyor.
Neden 1 yıl ve sonrası yok. Sıkça yönetimleri değişen bazı fonlarda yanıltıcı olabiliyor maalesef.
Bu şekilde puan alan fonları sıraladığımda, almaya aday en fazla 2-3 hsyf çıkıyor. eğer yeni bir fona gireceksem, bahsettiğm başka kurumsal yönetici, vs kriterleri ile de degerlendirip giriyorum.
Son 6-7 yıldır 2 kez hsyf değiştirdim. EID fonu NNF'ye çevirdim. MPS fonu OPH'ye çevirdim. Bunun dışında bir değişiklik yapmadım zaten.
Ancak altını çiziyorum bu listelerde endeks fonları teknoloji fonları vs. de çıkıyor. Onlar benim radarım dışında aktif yönetilmedikleri için.
Ufuk açıcı paylaşımlarda bulunuyorsunuz, kendi adıma sizden çok şey öğreniyorum, içtenlikle teşekkür ederim.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkese iyi geceler. Zor zamanlar...
https://www.youtube.com/watch?v=EgdOs5-3VWQ
bir gün de şuraya gireyim yeni bir şey öğrenmeyeyim.
amaaan bir şey de yokmuş diyeyim ..
her gün yeni fikirler ve ufak tefek de değiller.
Ne kadar teşekkür etsem az :)
27.11.2020
hsyf rating :
TKF rating 28,28 ( devam )
MAC rating 16,41 ( devam )
NNF rating 14,00 ( devam )
OPH rating 13,70 ( devam )
Portföy ekleme : 1600 lot dbh , 700 lot kub ekledim.
Değişken paketin fon çeşitliliğini artırıyorum bahsettiğim gibi, artık döviz bazlı değişken Kub da ekliyorum
Tüm hsyflerde zayıflama var bugün. Ancak NNF'de kronik zayıflama sürüyor. Hızla değişim değeri sıfır ratinge gidiyor freni patlamış kamyon gibi maalesef.
Değişken sepet
EIB/SUC/IDY/KUB = Günlük ortalama = 0.08 % - 100 günlük ortalama (0.07%) (eşik değer üstü devam)
Not : Ratingi ''0'' olan hsyf o gün itibarı ile başka hisse fonla değiştirilecektir, benim gözümde yeteri kadar başarısızdır.
Not 2 : Değişkenlerin 100 günlük ortalaması , iyi bir ppf günlüğünden yüksek oldukça devam ( Eşik değer 0,05%)[/QUOTE]
Piyasa xtum bazlı değil, daha büyük kağıt bazlı harekete yöneldi. MAc genel oalrak bu tür kagıtları taşıyordu. Belli ki tkf ve oph de ayak uydurmuş.
Ancak nnf sonuçta 2 aylık bir fon. Hızlı manevra , piyasayı hareketlendirecek sektörleri eklemek de ciddi ve zor işlerden biri. Belli ki bu konuda eksikleri var. Umarım geliştirirler.
Ama önce bu ay kötü olduklarını kabul ederek başlamalılar işe. Sürekli o sektörden arındırdık bundan arındırdık diye bahaneler bulmak yerine.
Aslında elbette istediği ve güvendiği hisselere girer, bunda da sorun yok. Ancak %20'lik hareketin %4'ünü alırsan birileri de hayırdır der.
Değişken fonları kendi içinde risk/getiri anlamında 1'den 10'a kadar notlandıran bir çok kriterden oluşan bir çalışma yaptım, belli bir süre uyguladıkları stratejilerine göre ( 1 en az riskli- 10 en riskli )
Buna göre bazı değişkenlerin riski ;
ıpb 10
tcd 9
opb 6
gma 5
ıbb 4
suc 3
eib sua 2
ıdy 1
Kolay gelsin. Bu tarz çalışmalar gerçekten faydalılar. Teşekkür ederiz. Değerleme kriterlerini de açıklarsanız müthiş olur.
Daha sürdürülebilir olduğu için kendi fon portföyüm içinde aslan payını başarılı ve aktif olduğunu düşündüğüm değişken fonlarda değerlendirmeye çalışıyorum. Herkes HSYF'lere odaklanıyor ama her sene 2020 gibi güzel olmayacaktır.
Değişken fonlar gerçekten ele avuca sığdırması zor kalıba sokması oldukça zahmetli HSYF'lere göre. Ama bu puanlara kimse itiraz etmez herhalde.
Ben geçmiş çalkantılı dönemlerde varlık dağılımlarını nasıl değiştirirek aksiyon aldıklarına da bakma taraftarıyım. Bu da taşıdıkları portfoy riskli görünse de risk kat sayısını düşürüyor. Ama genel olarak belli kalıpların dışına çıkmıyorlar. Yani çoğunlukla belirlenmiş risk düzeyine göre pazarda konumlandırılmış oluyor çoğu.
İçerdikleri hisse oranı, eurobond oranı ve diğerleri ile, ve günlük betası yani dalga miktarına göre çıkardığım bir şey. Açıklaması zor ve tuhaf bir matematiği var.
Ama haklısınız aslında değişebiliyorlar. Atıyorum ıpb 2-3 civarında iken 6 ay önce şu anda bambaşka bir profilde . Ama çok büyük çoğunluğu genel olarak belli bir mantaliteyi takip ediyorlar.
Bir de üstadım bugün alım yapmadınız galiba, genellikle buradan paylaşıyorsunuz o gün neye ekleme yaptığınızı. Lütfen paylaşmaya devam edin hocam, yorumlarsınız buradaki pekçok arkadaşımız için ufuk açıcı, çok kıymetli. Şimdiden kendi adıma teşekkür ederim.
bugün sabah bir testim vardı. akşamüstü öğrendim, covid-19 pozitif çıkmışım, evde izole ettim kendimi ( gerçi zaten hiç bir yere çıktığım yoktu) , epey yorgun ve bir miktar kötü hissediyorum açıkçası, tüm eklemlerim ağrıyor. o yüzden güncellemeleri yapmadım. marketten başka yere de gitmedim, maskeyi de çıkarmadım, hiç ama maalesef bir yere kadar korunabiliyoruz sanırım.
Herkes kendine dikkat etsin, selamlar, sevgiler.
Teşekkür ederim Sn. Mohkem, Sn. Wolf1453, Sn. Eusebio., kendinize dikkat edin, çok sağolun, sevgiler.
Hellistheothers hocam çok geçmiş olsun. İyi dinlenin. Acil şifalar diliyorum 🙏
Geçmiş olsun.
Bende atlattım.
İlaç ve kan sulandırıcı iğne yanında evde hareketli olmayı (yürümeyi) ihmal etmeyin.
Geçmiş olsun, ben de dün çıktım karantinadan. Çember gittikçe daralıyordu zaten, umarım benim gibi hafif atlatırsınız. Verdikleri ilaçlardan çok eski tarz bol turunçgil, limon, bitki çayları ve ilik vb içeren çorbaları öneriyorum. Vücudun direncini yüksek tutmakta yarar var.
Geçmiş olsun hocam
Daha çoook fon alıp satacağız beraber inşallah :)
allah şifa versin
Arkadaşlar, tek tek şifa tememnileri için ve her biri altın değerindeki iyi niyetli tavsiyeler için çok teşekkür ederim, çok sağolun.
Geçmiş olsun Hocam verilen favipiraviri düzenli kullanın,bol su için ama meesut gibi herbokolog arkadaşların tavsiyelerini dinlemeyin sakın.Birde d vitamini yazmadıysalar aile hekiminize d vit ve coraspin 100 yazdırın.
Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin. İstirahat çok önemli, iyi uyumayı ve dinlenmeyi ihmal etmeyin.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.