İstirak satışları ve Penta halka arzı borçları iyice azalttı,ilk yarıda özvarlıkları ve de kar güzel gelir..Güç bende diyenler gözleri dönmüşcesine aşağı veriyor,olumsuz algı oyunu,değer yatırımcılarına fırsat bence..
Printable View
Bilanço geçen yıl 28 temmuzda gelmişti,umarım bekletmez ve de iyi gelir..sanki zarar gelecekmiş gibi fiyatlanıyor,ben iyimserim..piyasa patrona güvenmiyor,bekleyip göreceğiz.
gözde ikinc çeyrekte 50-60 milyon gibi zarar açıklayacağa benziyor (ana etken faiz gideri ve maktk hisse düşüşü)
polinas propak satışı sebebi ile değeri güncellenecek
1,7-1,8 milyar gibi bir seviyeye çıkarsa
240-340 milyon kar açıklar
1,4 tutarlasa 50-60 milyon çeyreklik zarar
1,2 düşürürlerse 260 milyon zarar edecek
9 ağustosa kadar finansal açıklanacak
259.2 mılyon kar geldı tutanlara hayırlı olsun ama bu tahtacı cınstır yarın ya tavan acar ya eksı kapatır ortası yok...
Gözde ortaklarına 259 milyon kar hayırlı olsun. Umarım zarar geldi diye şelale yaptıran tahtacı şimdi de tersini yaptırır.
Bu arada Penta da 3 gündür tavan maşallah. Yükselmesi gözde için de iyi olacaktır.
Kazancınız bol olsun. Hayırlı Cumalar.
Şelale düşüşü borsada işlem gören şirketlerinde fiyat düşüşleriyle birleşince zarar açıklayacak algısı oluşmuştu,bilanço olumsuz beklentiyi boşa çıkardı,2.çeyrek karı 462 milyon tl güçlü performans(1.çeyrek 202,5 milyon zarar) Pentadaki yükselişe ilave Şok fiyatında da muhtemel yükselişle 3. çeyrekte artarak devam edecek görünüyor,alacakları zaten yarıya düşürülen borçları sıfırlayacak düzeyde artık yüksek finansman gideri de olmaz..
2020 de ilk yarıda 15 milyon,2021 de de ilk 6 ayda 30 küsür milyon Franklin templetona verilmiş....acaba hizmet alımı deniyor ..rakam bana çok yüksek geldi .
Yüksek tutarlı şirket satışları ve halka arzla ilgisi olsa da bence de dışarıdan alınan hizmet bedeli yüksek.Geçmiş dönemlerdeki zararların çoğu finansman gideri kaynaklıydı..2021/03 deki 202,5 milyon tl zararın nedeni Kümas(2020/12 de kayda alınan ilk anlaşma fiyatı ile devir esnasında gerçekleşen fiyat arasıdaki negatif fark),finansman gideri,Maktk fiyatında gerileme vb.artık önü açıldı..
Ağzınızdan bal damlıyor Sn. Dede. Ben bu şirketi bu bilanço ile artık çok ucuz buluyorum, epey pozisyon ekleme yaptım hayırlısı olsun.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5,64 gap sırıtıyordu,adamlar cesur boşluğu kapattılar,5,60-64 civarı konsalidasyon sonrası inşallah sağlam adımlarla hedefe..
32TL’den penta’nin halka arzina mi girilir, F/K’si cok yuksek diyen bilgisiz insanlar vardi. onlar simdi 59TL’den tavandan almak icin siraya girmistir. Gozde’nin de hatasi var tabi, keske 40li rakamlardan halka arz edebilseydi Penta’yi.
ilk ederine gelen iştirak penta oldu 50-70 arası bende fiyatı olduğunu düşünüyorum
fon işe maktk iyi oldu maktk parası ile şimdi şok penta maktk kerevitaş ortak olduk gözde için olumlu maktk kötü yatırım
inş şokda hakettiği 18-24 bandına gelir
fk konusunu geçmişte kiminle konuştunuz kim yazdı bilemiyorum..
ama sizde bi gönderinizde MU şirketi olması detayından bahsetmişsiniz.
yani MU nun şirket piyasa ederi üzerinde fazlasıyla müdahalesi etkisi olduğunu düşünüyorsunuz. haliyle bu ortamda Fk ların bi anlamı önemi kalmıyor..
penta halka acıklığı %16 lar da görünüyor. (işbankasında)
yaklaşık % 100 yükselmiş hali ile piyasa değeri 300 milyon dolarmış. bikaç hafta önce 150 milyon dolar
150 milyon dolarlık şirketin piyasadaki dolaşan toplam lotu %16 cebinde 10-15 milyon doları olan birisi MU onayı veya karşı müdahalesi olmadan istediği rakama kadar çıkarır hisseyi.
bunun fk ile vs bi bağlantısı olduğunu düşünmüyorum
halka arz en az 45 tlden yapılmalıydı şirketin arz öncesi ederi zaten 45-50 arasıydı arzdada milyonlarca tl para girdi sene sonu 70 milyon dolar borcunu kapayıp 0 borçlu bir şirket olucak
yukarı gitmesi normal bunda mu payı var yok bunu bilmem
halka açık gözde şirketlerinden ederinde olan sadece penta;
maktk pahalı max ederi 1.5-2 tl umarım satılır , senede 5-10 milyon kar yapıyor ve reelde büyümüyor küçülüyor şu fiyatlar bile inanılmaz yüksek verimsiz bir işletme buradaki payların fona yatırılmasıyla (penta-şok-kerevitaş-maktk) ortak olundu maktk ağırlığı fonda %20 lerde şok penta kerevitaş maktk artışı fon değerini arttıp bize yarıyor ama maktk temel yönde 3 tl etmez umarım satılır
gözde için şok değerlenmesi ederine gelmesi oldukça önemli
Maktk hisselerinin Fona devredilerek ortak olunması Gözdeyi rahatlattı,fon Penta ve Şok fiyatını yüksek tutarsa fon değeri yükselir,Gözdeye de kar ve defter değeri olarak önemli derecede olumlu yansır(asıl Gözdeye ait Penta ve Şok hisselerinden dolayı),gelişmeler bu yönde gibi..Patron yılbaşında 9,5 ortalamaya yaklaşan fiyatlardan 200 milyon Tl civarı Gözde hissesi satmıştı,umarım Fonun oluşumunda değerlendirmiştir,görünen hissemizin önü hiç olmadığı kadar açılmıştır.
3.çeyrek başından 13/08 cuma kapanışına kadar Şok %5,68,Penta %102,95.Maktk %15,71 yükselmiştir,yani borsada işlem gören şirketlerden şimdiden 566,7 milyon Tl kar ve defter değerine katkı oluşmuştur..buna Fon payındaki kar da eklenecek,daha ne olsun tarihi rekora koşabiliriz.Ayrıca borsada işlem gören şirketlerin 2 katına yakın borsada işlem görmeyen şirketleri var sonuçları dönem sonunda göreceğiz,inşallah daha da iyi olur.
Gözde 11.5 milyon lot Makina Takımı 3.03 TL almış.
Kimden??? " İstanbul Portföy Yıldız Serbest Özel Fon'dan"
Makina Takım Defter değeri bile 1 TL altında.
Güzel iş çıkarıyor bu grup
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
20.04.20.21 tarihli Kap haberine bakarsanız 3,55 TL fiyatdan(işlemden bir önceki günkü borsa kapanış fiyatı) Fona satıldı,yine borsa kapanış fiyatı 3,03 TLden Fondaki malı %50 nin altına(%49,99) düşürecek kısmını geri satın almıştır,sorun yok ayarlama..
Gozde’yi yonetenler o kadar capsiz ki, adamlar %50’nin uzerinde Makina Takim hissesi satinca cagri zorunlulugu olusacabilecegini dusunememis. Simdi yaptiklari enayiligi duzeltmek icin geri alim yapiyorlar.
Gozde’nin yonetimi ve ortaklari biraz duzgun olsa simdi hisse en az 10TL idi.
maşallah suphanallah murad cım zekanı hepmi alavere dalavereye harcarsın
dün bugün yarın hiç değişmeyecek zihniyetini sewdiğim
şok finansalı beğendim nakit üretimi azalmış ama karı iyi şekilde artmış
nakit artmaması ticari borçlarının (vadeli mal alımı) sınırlı artmasından ve yüksek yatırım sebebi ile artmamakta
korkunç bir şubeleşmeye girmiş sene sonu 750-800 milyon yatırım harcaması tahmin 1100-1300 yeni market açılışı anlamına geliyor
çok çok beğendim seneyi rahatlıkla %30 büyüme ve 500 civarı karla kapatacağını düşünüyorum
gözde için olumlu gelişmeler bunlar
olumsuzlar gözde solo borç -derby- verimsiz makinatakım ve türkiye finans bu 3 firma ile ilgili olumlu bir gelişme şirketimizi iyi yerlere getiri bakalım görelim
% 32'sine sahip olduğu Penta uçtu gitti MaasAllah, Gozde'nin hala 5-6 bandında gezmesi fizik kurallarına aykırı..ama bildiğimiz Gozde işte canı ne isterse onu yapıyor malum..
Klasik olacak ama hakkettiği yerler burası değil bence..YTD tabiki malum Gozde bu..
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sanmayın ki sattım çıktım ama artık buralara aynı şeyleri 6 senedir yazmaktan ben bıktım usandım ama MÜ tahtaya operasyon çekmeye usanmadı maalesef..bu tahta sadece MÜ ve ekürisinin alım-satım dinamikleriyle hareket ediyor..en son Penta halka arzı öncesi 8-9.5 bandında sattıklarını henuz yerine koymadılar..suan belli bir oranda azalttım ama core pozisyonda bekliyorum..zamanı gelecektir..ytdeğildir
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
2022'ye kalmaz belki, güzel bir 3.çeyrek bilançosu bizi bekliyor aksilik olmazsa.
gözde' nin sıkıntısı ,temettüyü falan geçtim,dönem karlarının büyük oranda değerlemelere bağlı olması ve değerlemelerin de üst yönetimin iki dudağına bakması.bu nedenle , şirketin öngörülebilir ve şeffaf bilançolar açıklaması çok mümkün görünmüyor .finansalları tahmin edebilmek adına geriye hakim ortakların niyetini okumak kalıyor. 2018 mayısında halka arz olan sokm ,öncesinde nad a göre değerlenirken,2018 6 aylıkta sokm hisseleri borsada işlem gören kategorisine alınarak ,borsa piyasa fiyatı ile değerlenip ciddi zarar yazdırıldı ;2021 mayıs ayında halka arz olan penta ,2021 6 aylık bilançoda hala borsada işlem görmeyen hisse kategorisinde görünüyor. penta 9 aylıkta hangi kategoride olacak? kim bilir? hakim ortak bilir!... tabii dahası da var da şimdilik bu kadar yeterli ...
Tekrar kürkçü dükkanına döndüm .Ancak bu fiyat bı acayip.Hisse çarpanları bı acayip.
Hissedeki hareket se en acayibi.
7,60 dan satıp gitmistim.hisse nasıl bu hale geldi çözemedim.bircok iştirakı sattı borç azaldı kar var ama hisse dar bir banda sıkıştırılmış adeta tek tek lot hesabı yapılıyor.
Redmi Note 4X cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ömür törpüsü tam gaz devam
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Son silkelemeler gibi hareketleri var. İştirakler den degerlenme 9 aylıkta kar iyi gelecek bunu şimdiden fiyatlama ya başlar
Beklenmedik iştirak satış kararı hisseyi olumlu etkiler borcluluk biter. Temettü kararı da alınabilir hic temettü vermedi zaman daralıyor patronlar da borc cok
Ytd.
Bugun Tuncay bey Eylül listesine almıs hısseyı teknık olarak iyi durduğunu yazmıs
Temelde zaten bir sıkıntısı kalmadı. patronlar faktörü haric
Ytd
Eylül de 5.62 fiyat la başlayacak borsa ve iştirak degerlenme sine göre en az sene sonuna kadar takıp te
Ytd
dengesiz işlemler geçiyor ,hazırlık mı göreceğiz .
Bofa yı kımse sevmez ama mıllete Altan yüzüne bakmadığı hisseyi üstten satıyor zararına veya malıet düşürmekle ugrasdur
Ytd
Dünkü tepkı İle yukseliş kanalına geri döndü devamı İcin haberle desteklenmeli yada işlem gören sok un penta gıbı degerlenmeli 16 17 lere dogru yukseliş iyi olur
Ytd.