Ben de sattığım etf parasıyla ekleme yaptım bu ay, şubatta allah kerim muhtemelen birleşim'e bakarım gerçi o zaman
Printable View
Sabırla hedefleri beklemeye devam. Faiz getiri oranları maalesef piyasanın geneli üzerinde baskı yapmaya devam ediyor. İnşallah gelecek güzel bilançolarla bir ayrışmanın gerçekleşmesini umuyorum.
Yüzde 4-5 aylık faize park edenler hisseleri daha yukarıdan alacaktır..
Turex tahtası sattıklarını almak için zorlanıyor ve zorlanacak..kendi çalıyor kendi oynuyor..fiyatlamayı yukarı çekip şansını böyle denemek zorunda..
1 yıldır yatayda tahta. İyi bilançolara rağmen gereksiz baskılarla yatırımcı dostu olmayan bir hale bürünüyor şirket. Patronlar buna müdahale etmeyerek şirketin itibarını düşürüyorlar. Gerçek yatırımcıları tahtadan kovmayınız, bu işler böyle böyle yapılmaz bilesiniz.
2211133G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yine düşük hacım yine dar alanda paslaşmalar.
Ben hiç bir senet görmedim ki bu baskı sonuçsuz kalsın..şirketin finansallarında bir yamuk olmadıkça fiyat hakettiği noktaya gelecektir..
Halka açıklığı ve dolaşımdaki lot düşüklüğü ile ciddi fiyatlamalar olmalı..
Maliyetlerini bilmiyorum tabi de hani sifirlamislarsa bir sekilde oyle bi kosede kalir gider mi onu merak etmistim. O turde yillardir tl bazinda bile yerinde sayan kagitlar var sonucta. Ama diyorsun ki kar eden sirket ederine gelir, dogru diyosun.
Temel-teknik analiz disinda bu tur hisse hareketlerinin altinda yatan nedenleri de merak ettigimden sormustum, sagol.
Görüldüğü üzere pltur ibb'nin taşımacılık ihalesini aldığını KAP yoluyla bildirmiş. Geçen seneye göre %100 artmış sözleşme bedeli. Daha önce başka arkadaşların da belirttiği üzere kamu tarafında %100 ciro artışı beklentim güçlenerek devam ediyor. Turex'den de Karayolları İstanbul Bölge ihale sonucunu KAP üzerinden bildirmesini beklerim.Ek 29968Ek 29969
Pltur bugün coşmuş anlaşılan haber yaramış. Darısı bize diyelim artık
Son dakikalarda maşallah iyi bir atak yaptı:)
tahta içi dolu oldugunu bugün gösterdi.
Fiyat düştükçe eklemeye devam. Daha fazla kaynak yaratamadığıma üzülüyorum sadece. Sadece bilançolara ve gelişmelere odaklıyım. Son gelişmelere göre kredi kartı kullanımı da azaltılacak. Bizim cephemizde ise yeni araç alımları devam ediyor ve ticari araç olduğu için ciddi kredi imkanları mecvut. Ona karşılık bütün enflasyon fiyatlara yansıtılıyor. Cironun x2 olduğu, marjların yüzde 30 a geldiği, finansal giderin ve diğer giderlerin ise aynı oranda artmadığı döneme giriyoruz. Ben seçim dönemine de kap bekliyorum. Ayrıca hem serviste hem filo kiralamada hem araç geliştirme kısımlarında 2024 te büyüme bekliyorum. Son çeyrek şimdilik kasımda 170 milyonluk araç alınmış. Burada bekleyen kişiler bu fiyatlarda satacak kadar borsada amatör değildir umarım. Keşke buralardan alsaydık ama borsada kimse bu düşüşleri kestiremez, kestirse bile işlem yapamaz. Öyle olsa shortcular çoktan zengin olurdu. Biliyorduk diyenleri ciddiye almayın, hep kötümser olanlar bir kere kazanır.
Gelin ata binmiş ya nasip düsturuyla sabretmeye devam.
Dünkü gibi son dakikalarda bir atak yapar mı acaba?
Sende kazan bizde kazanalım artık bizim gibi güccük yatırımcıları üzmesen gari.
Ugur Hocam son bir kaç aydır taşıt kredilerinde de ciddi bir düşüş var. Mayıs 2023 seviyelerine çekildi. İhtiyac durumunda kredi yollarının açık oldugunu söylemişti şirket. Son ceyrekte bunu degerlendirebilirler.
(grafik e507'den)
https://i.ibb.co/b6nvbSD/GB8ng-Jc-X0-AAz2tx.png
Sn. Alltimeinvest,
Ben şirket ile görüştüm doğuş grubunun finansman şirketi vdf finans ve Mercedes finansman şirketi Mercedes Benz türk finans üzerinden finansman sağlanarak alımlar yapılmış kasım, aralık aylarında. Mevcutta en uygun finansman bu şirketler üzerinden alinabiliyormuş.
Ayrıca ticari araçta araç fatura bedelinin (KDV dahil) %80'ine kadar kredi çekilebiliyor.
Sistem turex lehine çalışıyor. Bütün haberler olumlu. Petrolde geri çekilme, krediler düşüş, tam tersi ihalelerin x2 olması, adetsel büyüme, seçim dönemi, finansal borcun olmaması, alacakların kamu ağırlıklı olması.. prospektif fd favök 2.5 civarlarında. Zaman gösterecek yanılıp yanılmadığımızı..sürekli daha iyi bilanço beklentisiyle devam..
Bugün taşımacılık (turizm) firmaları yeşillenmiş. Bu rasyolarla bizimde fazlasını hakettiğimiz düşüncesindeyim.
Bu baskının inşallah bir patlamasına şahit oluruz
inşALLAH sanki bugün ve yarın yukarı gidecek hissi veriyor .bekleyip görecez .sabrediyoruz ...
31.00 üzeri hisse rahatlar bakalım ..beklentilere ne kadar cevap verecek ...
grsell iki gündür çok güzel prim yaptı .onun kadar olamadı .. hayret
Fazla zamanı ve ihtimali kalmadığını düşünüyorum.
29.14 üzerine atıp kalıcı olmalı .bakalım ne yapacak tahta yapıcı
Bugün yatırımcı ilişkileri ile bir görüşme gerçekleştirdim. Tüm rasyoların olumlu olmasına rağmen fiyatlama noktasında sektördeki diğer firmaların çok çok gerisinde kaldıklarını bu durumunda yatırımcılar nezdinde olumsuz bir hava oluşturduğu görüşünü kendilerine ilettim.
Ayrıca gerek hisse geri alım gerekse kap bildirimleri noktasındaki şirket politikasının piyasa fiyatlamasına olumsuz bir etki oluşturduğunu yatırımcıların firmaya olan ilgisinde negatif bir durum ortaya çıkardığını ilettim.
Ayrıca gerek hisse geri alım gerekse kap bildirimleri noktasındaki şirket politikasının piyasa fiyatlamasına olumsuz bir etki oluşturduğunu yatırımcıların firmaya olan ilgisinde negatif bir durum ortaya çıkardığını ilettim.
Karayolları ihalesinin olumlu geçtiği ve sonucunu beklediklerini ilettiler. Maalesef yeni iş ihalesi olmadığı için kap a bildirim zorunluluklarının olmadığını söylediklerimde zaten çok fazla kap bildirimi yapmadıklarını en azından yükümlülükleri olmasada bu durumuda kap a bildirmeleri yönünde bir talep ilettim.
Ayrıca son dönemde yatırımcıların gerek e posta gerekse telefon ile firma ile yoğun bir iletişim halinde olduklarını gerek e posta gerekse telefon ile yapılan görüşmeleri şirket yöneticilerine ilettikleri minvalinde bir cümle kurdular.
Teşekkür ederim sn.umk..
Rica ederim sn. kazançkapısı sonuçta yaptığımız yatırımı sorgulamamız görevimiz
Seçim için belediyelere epey araç verilecektir..
Yeni bir beklenti oluşturacak..
2023/12 satışlar 2.6 milyar tl,yıllık favök 600 milyon tl..
Pd/satışlar 1.2..
Pd/favök 5..
F/k 7,5..
Pd/dd 2,5..
Sektördeki diğer firmaların en az 2x 3 x yaptığını düşündüğümüzde henüz daha onların yarı fiyatlamasını dahi yapmamış hisse.