4.00 lere kadar yolu var.....
Printable View
Yerim senin temettü hedeflerini, temettü mü dağıtıcan bakalım çen? Dağıta dağıta bitiremezler artık bu karları. FAVÖK :thumbdown:
Yine yedirdiler meselayi.
TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Düşüşün sebebi belli oldu......kârı 7.7 milyon,geçen yıl 22.45 imiş.....kâr %65 azalmış......3.50 ler gelir artık......resmen ky yı dolandırmışlar.....
Kabahat bunlarda degil ince bunlari boyle laylay lom halka arz eden bist yetkilileri sonra biz akillanmayan kucuk yatirimcilar..Dogan holding 5.06 dan kagidi 4 lere kadar toplar sonra bir haber bir feyk alisi. Tekrar 5 lere getirir bir daha arz eder. Kapatin artik bu halka arzlari..yada en az 6 ay bu fiyatin altina gelmeme sarti getirin.Bir sekilde usulsuz pata kazanan varsa o paralar kursaklarindan gecmesin.yarasi olan gocunur
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arzdan önce 100.000 temettüyu alıp kasayı da tam takir etmiş :) ahahah ..
TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok fazla söylenecek bir şey yok. Dediğiniz gibi temettüyü de ceplemişler gider ayak. Dönen varlıkları azalmış nakitleri azalmış borç mu ödemiş acaba diyorum bakıyorum aksine borç artmış. Kurdaki yükseliş de içinden geçmiş tabloların. Döviz açığı var tabi. Diğer yandan eğer önceki dönemlerin ortalaması kadar bir vergi gideri yazsaymış zarar edecekmiş ama güzel ayarlamışlar onu. Ben zarar var gözüyle bakıyorum bu rakamlara açıkçası.
Normalde bu rezalet tablolara taban yakışır diye düşünüyorum ama belli olmaz tabi. Küçük yatırımcıları soymuşlar demek abartı kaçmaz ancak gel bizim hissenin halka arzına katıl diye kimse kimseyi silah zoruyla tehdit etmedi. O yüzden bu olaya ''ava giderken avlanmak'' tabiri daha iyi oturur.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Zaten doğru dürüst kar eden şirketi niye borsaya soksunlar ki.meyveyisini yedikten sonra kabuklarını borsaya atıyorlar.
SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Halka arz fiyatlarının; arz maliyeti de başta olmak üzere fiyatların üzerine eklendiği ve ederinin en az %25-30 daha üstünden yapıldığını düşünenlerdenim.
2012 yılında şirket satın alınırken de fiyatların şişirildiğini düşünüyorum; zira 240 milyon euro ödenmişti hatırlıyorum dohol’den
Öte yandan yukarıda söylediğim şeyler bir tarafa, bu şirketin uzun vadede inanılmaz yerlere geleceğine de inanıyorum.
Gelecek temiz enerjide..
Al-sat tut değildir
Bu kagittan%5 civarida yabanci yatirimci almamismiydi.Baska bir halka arzlami karistiriyorum.Bugunku Hurriyet te ruzgar enerjisinin enerji uretimi icindeki pay artisindan bahsediliyor idi.Her ne olursa olsun.15 gun olmadan kagidin halka arz fiyatinin %10 altina gelmesi asla kabul edilemez.ustelik bu surecte borsada cok kotu degildi.Bunun vebali nekadar kagitta alim yapsada Dogan gurubunun ve bu degerlemeyi yapan her kimse onundur.Bu ekonomik krizde bide boyle performans borsaya yeni girecekler icin dusundurucu.Borsa yonetimi daha dikkatli olmali.
-Bakıyorum olumsuz yazanlar var... peki sizi kim tutuyor bu hissede madem kağıdın geleceği yok niye buradasınız...
- Peki önüne gelene veriyorlarsa kağıdı niye topluyorlar...
Bana göre kısa vadeli satış baskısı kurup kağıdı topluyorlar, bende kendi bütçeme göre düştükçe alırım kağıda değil geleceğin enerjisine yatırım söz konusu.. maliyetler düşük kalırken kar ve ana sermaye ister yavaş ister hızlı sürekli artacak.. örneğin NATEN enerji gibi..
-Kağıdın işe yaramadığını gelip burada bize yorumluyanlara teşekkür ederiz.. demekki işe yaramayan kağıtları ve de KY yi sevenler varmış...
YTD
Allahaskina etik mi bu.Dogan gurubunun yaptigi.5.06 dan halka arz yap kagit birikigun bocalasin.Asagi gelince al..Madem bir hayir yapacan su mubarek gunlerde arz fiyatinin altina getirme.%10 altina alip cikinca satmayacagi ne malum.Bence halka arzlar sulandi artik.Paraya sıkısan borsaya kosuyor.Tureks tede olmadimi bir takim sorunlar..Ayda en fazla 1 tane acacan ve fiyat garantisi alacan.Millet enflasyona ezilmeyeyim diye borsaya giriyor sermayeyi kaybediyor.
Bilançodaki 60 mil varlık alımı bu dönem kardan düşülmüş mü yoksa sadece varlıklardan mı düşülmüş ,anlayabilen varsa aydınlatırsa sevinirim .
Bu kâra göre olması gereken değer 1.60 TL, hadi 40 kuruş bizden olsun,değeri 2 TL olan kağıdı 5 TL ye okuttular..........
4.52 yı gösterdiler, dur bakalım ne zaman yatağa bağlayacak?Ha bu arada bildik numaralara başvuruyorlar haberiniz olsun....Kağıdı 5-6 basamak düşürüp 1-2 basamak yukarıya alıyorlar ki millet atlasin,ki millet atlıyor sonra 5-6 kademe daha aşağı veriyorlar....... Yemeyin bu numaraları.......
doğan gurubu bu her şey mübah .sahipsiz ülkede istedigi gibi at koşturur halka arz olalı bir ay bile olmadı .gelene çak gidene çak bakalım
Bilanço baskısı sonrası bu tepkiye oynamak makuldü.
4.52den 4.92ye 40 kademe tepki, az değil.
Zamanında PETROL OFİSİNİ kasasındaki parayla alan,RTÜK Kanunları gereği ihaleye girmesi bile yasak olan bu şirket,neleri değiştirip kimleri kullanıp alavere dalaverelerle neler yaptığını zamanınız varsa aşağıdaki linkte görebilirsiniz,onun için doğan şirketi denince iki defa değil 10 defa düşünün,saygılar, https://www.petrol-is.org.tr/sites/d...estirme-bn.pdf
Bazı üyeler kağıdı sürekli kötülüyorsa KY dostu mu oluyorlar?Bilançoyu analiz edin veya yırumlayın bu güzel... Ancak, sizin kağıdı kötülemeniz farklı yorumlanabilir!
Kağıdı ve geleceğini tartışmak başka kağıdı kötülemek başka!
Dediğim gibi... kağıdı ve şirketi beğenmiyorsanız buradaki yazılarınızın başka bir anlamı olabilir?
Uyarmak ise her gün uyarı göreviniz mi var? Bu ne güzel KY dostluğu...
Bence çok klasik... beklentisi olmayanlar niye yazar ya da asıl amacınız nedir? Biraz düşünelim ve geleceğe yatırım yapılmışken bu günü değerlendirelim....
YTD
dostum çok güzel bir konuya deginmişsin okuyunca hak verdim .şirket iyi veya kötü gelecegi tartışılmalı haklısın .bilanço geldi içeregi tartışılmalı.çokda güzel konuya deginmişsin.evet bende sitem ettim ama dedigin gibi dostum gelecege yatırım yapmak ayrı.şirketin gelecegi parlakmı degilmi.bilmeli ögrenmeli .tşk ediyorum kendi adıma .hissedeyim bende olumsuz konuşmak istemiyorum .kötüyse satıp çıkmalı .beklenti varsa hep berabber nasiplenmeliyiz.hayırlısı olur inşallah bu mubarek ramazanda diyelim
Bizim lafımız kâğıda yeni gireceklere.....biz yandık onlar yanmasına,spekin ekmeğine yağ sürmesinler diye......bakın fiyat 4.49 u gösteriyor......kağıdın ederi 1.60 arkadaşlar....buna göre hareket edelim......ve ben eminim o fiyatlara yakın bir seviyeye gelecek......
https://youtu.be/QKdByVVOpmI
Demekki yeni gireceklere aslında fırsat var ve fiyatına baskı yapanlar mal kaptırmamak İçin hisseye her türlü baskıyı deniyorlar..
İyi bayramlar...
YTD
halka arzı 5 09 fazla düşmeden satar çıkarsın .hisseyide böyle karalamazsın.dikkat ettim hisseyi övenler .hisse düşünce karalar .ölü fiatlar verir .bir yıl sonra bu hisse fiatını tahmin ediyormusunuz.hissenin en büyük hatası .temettü vermesi vermese daha güzel olucaktı.bu temettüden de borsa yatırımcısı yarlanamıyor.kasada kalsa kullansa.seneye 15 tl bu hisse hiç merak etmeyin.bekliyorum ben dahada mallanıcamm...sende sat çık insanların kafasını karıştırma.
Yahu bu videoyu çeken adamın zaten cahilin teki olduğu apaçık ortada. Yok esen 30 liraymışda, bioen 18 miş de bu daha 5 bile değil. Ulan gerizekalı derler adama esenin toplam 81 milyon hissesi var, bioenin 292 milyon, GWIND'in 534 milyon hissesi var. Öyle mi kıyas yapılır be cahil. O zaman adam gitsin yapıkredi bankasını hissesini alsın 2.11 TL. Yahu böyle cahiller borsacıyım diye video çekiyor ve bunları izleyip övenler oluyor ya deli oluyorum.
Şu an bu fiyatla bile GWIND piyasa değeri : 2.395.865.730 TL
BIOEN piyasa değeri : 2.475.000.000 TL
ESEN piyasa değeri : 1.882.880.000 TL
Zaten normalde ESEN bile pahalı.
Yok GWIN satışlarını arttırmışmış. Tabiki arttıracak zaten dolar artmış. Bu büyük olay mı ?
E Net Borç'da : 497mnTL den 616mnTL'ye çıkmış. Özkaynak desen 927mnTL'den 835mnTL'ye düşmüş. Esas faaliyet karı 68mnTL'den 57mnTL'ye düşmüş. Bunlar incelenmeden yorum yapılabilir mi yahu ?
Yok hisse 3-5'e katlamadan bilmem neymiş. Normalde nah katlar ama eğer spekülatif olursa katlar. Ama bu şirketin bilançosuyla alakalı olmaz. Zira bu bilançoya göre; Gümüşhaneli hisseyi 5.06'da gariban,anlamayan ve hemen para kazanırım diyen çoğu borsaya yeni giren "yatırımcı"'ya (bana göre değil) çakmış geçmiş. 100mnTL parayı da halka arz öncesi şirketten çıkarmış birde üstüne. Yani şirket adama bedavaya gelmiş :).
Bir de nasıl kendinden emin konuşuyor yahu :). Tabi cahil cesurdur derler.
YTD.
Bazı insanlar gerçekten boş yazıyorlar. Ben diyorum ki maliyetine gelsin satarım, bundan bir cacık olmaz, almak isteyenler 1 değil 10 defa düşünsün,adam diyor ki kına yak.15 TL olacak diyen arkadaşa da sözüm var,nerden biliyorsun,veya neye dayanarak 15 TL tutarı belirlendi ?????Şirketin eti budu belli........İmkansız değil, spekler isterse kağıt 800 de olur ama ona FED lâzım.......
Ne oldu Paşinyan?Hani 15 TL olacaktın?Hani yukarı raks edecektin?????? 4.42 ,2 TL ye bir şey kalmadı.....
Babasinin pd 1 altinda fk 5 kusur kasaya 800 milyon girdi 3 aylikta 440 kusur kar acikladi surunduyor gerisini siz dusunun
Yani sizin hisseniz yoksa buraya gelip kağıdı veya patronunu niye kötülüyorsunuz.
Yatırım yaptığınız hisselerde yorum yapmanızı şiddetle tavsiye ederim... sizin gibi yorumcuları görünce yeni alımlara karar verenlere mal kaptıracaksınız ... ucuza satmaya devam edin... kağıdın diğerleri den farkı derinliği olması yani yabancı veya yerli büyük oyuncular kağıdı kusa zamanda toplayamaz... biz de bu baskı döneminde “baskılanan fiyattan” ne toplasak kardır. Kısa vadeli kağıt iner ancak birdenbire “yurt dışı bir fon” gelir “geleceğin sektörüne” yatırım yapar diye mi korkuyorsunuz?
Biz yatırım yaptık ve satmayacağız.. siz yatırım yapmadıysanız patrona güvenmiyorsanız.. ne işiniz var burada... Yeni gireceklere yardım adı altında “kağıdı aşağıya düşürmeye çalışanların mal kaptırmasını” önlemek istiyorsanız o başka.. siz yazdıkça hisseye ilgi artacaktır...
YTD