Tebrikler
Sumaş'tan hatırlıyorum sizi, yine aynı sayfada olmak güzel
Printable View
Hisse üzerinde olumsuz yorum yapanların temel savı 2020 karının dağıtılmama kararıydı. Şu anda bu olumsuzluk giderildi. Patron da hisse alımlarına devam ediyor. Miktardan ziyade sürekliliği önemlidir.
Syg.
Genel kurula planladığımız gibi katıldık, çok olumlu izlenimler edindik. 2020 yılı karından da nakit kar payı dağıtılması yönünde, benim teklifime gerek kalmadan; hakim ortaklardan Şükrü Erhan Bey, tamda benim düşündüğüm oranda nakit kar payı dağıtılması için önerge verdi ve oy çokluğuyla kabul edildi. Dilek ve temenniler bölümünde, kağıt mendil üretmeyi düşünüp düşünmedikleri yönündeki soruma, karlı görmedikleri için düşünmediklerini beyan ettiler.
Şirkette bır sıkıntı yok sadece beklenti yaratıp sonra cayması KY da "acaba" sorusunu akla getirdi. Sonuçta borsada yeni bir firma ve malum hırsız arsız adam piyasa da bolca var. Patron alımı sonrası simdilik negatif bir durum yok. Yukarı çekip mal boşaltırlarsa art niyet arararım...
Bol kazançlar.
YTD.
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba. Bizler de büyük beklenti ile hisseye yatırım yaptık ancak döviz kurunun ikiye katlandığı dönemde ne yazık ki birikimlerimizi koruyamamış olduk. Patronun 15bin TL dolayında alım yapmasını doğrusu hiddetle karşılamıştım, bunun hisseyi savunmak ile bir ilgisi olamaz diye ancak son günlerdeki gelişmeler umutlarımızı yeniden yeşertti.
Öncelikle genel kuruldan 2020 kârının da dağıtılması kararı çıkması bu sayede dağıtılabilir karın yüzde 70 inin dağıtılacağı taahhütünün de altı doldurulmuş oldu. Keşke ay başında olumsuz olarak yorumlanan genel kurul başlıklarını bu şekilde açıklamasalardı, tüm ay boyunca satış baskısı yedi hisse durduk yere.
Biraz önce de Ersin Bey'in açıklamaları ekranlara düştü. Özet olarak enerji kaynaklı maliyetlerin arttığını, yeni fabrika yatırımının bir ay kadar gecikeceğini, yeni finansmana ihtiyaçları olmadığı, kağıt ürünlerine zam beklediğini belirtirken can alıcı ifade ise, "Bu şekilde devam edersek bir süre sonra geri alıma başlayacağız, bilanço ile hisse fiyatı birbirine uymuyor" açıklaması oldu.
Dediğim gibi keşke daha erken destekleyip, satış baskısını engelleselerdi. Endeks yükselirken yerinde saymasına göz yumdular ama önce kâr dağıtım politikasına sadık kalınması, şimdi ise hissede geri alım söylemi hisse üzerindeki satış baskını hafifletmek için önemli olur diye düşünüyorum.
Siz üstadların bu son dönem gelişmelerine dair görüşlerini almayı çok isterim. Saygılar
Alım yapılan miktar 15.000 adet hissedir. Hisseler 1 TL nominal değerde olduğundan 15.000 TL nominal 15.000 adede (eski deyimle lot’a) eşittir.
Syg.
Çok kastın kendini.
Bistte günlerdir süren yükseliş ralliye dönüşmekte.
Sektör hisselerin deki hareketlilik bir çok hissenin tavan yapmasına sebeb oluyor.
Bizim üzerimizde ki ölü toprağı halen kalkmadı.
Şirketin bir iki hisse geri alımı sonrası ses kesildi.
Patron, bilinir, tanınır olmak için borsaya açılıyoruz mealinde sözler söylemişti.
Böyle giderse yatırımcısını batıran olarak tanınırsınız.
Son zamanların en kötü halka arz performans ı sanırım tezolda.
Gecen hafta giris yapmistim guzel de gidiyor. Uzun vade az bir lotla kenardan izliyorum. Ortak oldugu firmalar vasitasi ile parayi hic etmesse gelecek vadeden bir firma.
Dün ve bugün iki farklı zincir marketin temizlik kağıtları reyonunu gezdim. Ikisinde de raflarda Europap Tezol markalı ürünler vardı. Ben fiyattan çok sahaya bakmayı tercih ediyorum. Er yada geç sahada olanlar hisse fiyatına yansıyacak.
Şirketimizin 28.03.2022 tarihinde yapılan 2021 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda alınan Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin %120'si oranında kar payının bedelsiz pay olarak pay sahiplerine dağıtılması kararı doğrultusunda, Şirketimiz Yönetim Kurulunun 19.04.2022 tarihli toplantısında;
1. Şirketimiz çıkarılmış sermayesinin, 500.000.000-TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 120.000.000-TL'lik artış ile 100.000.000-TL'den 220.000.000-TL'ye çıkartılmasına,
2. Artırılan 120.000.000-TL'nin tamamının, 2021 yılı karından karşılanmasına,
3. Artırılan 120.000.000-TL'lik sermayeyi temsilen ihraç edilecek 36.000.000-TL nominal değerli 36.000.000 adet (A) grubu ve 84.000.000-TL nominal değerli 84.000.000 adet (B) grubu bedelsiz payların pay sahiplerine Şirket sermayesindeki mevcut payları oranında ve Sermaye Piyasası Mevzuatının kaydi sisteme ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde usulüne uygun şekilde dağıtılmasına,
4. Bu karar kapsamında başta Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. olmak üzere, diğer merciler nezdinde gerekli başvuruların yapılmasına ve bunun için gerekli tüm dokümanların hazırlanmasına, karar verilmiştir.
Endeks günlerdir yükseliyor rekorlar kırıyor.bircok sanayi hissesi son dönemde fiyatlarını katladı. Temettü oyuncusu 🙂 olan tezol hala aynı fiyatlarda.yatirimcisi umudunu kesmiş market raflarında tuvalet kağıdı arıyor.
Milleti kandırarak aylarca bekleterek halka arz yapan firmadan ne beklenir ki?
Tezol ailesi 2023 de bedelli de yaparsa hiç şaşırmam. Hatta dikkat edin verdiği 10-20 kuruş temettuleri de faiziyle geri istemesin🙂🙂
2021 yılı kârından karşılanmak üzere, Şirketimiz çıkarılmış sermayesinin 100.000.000 TL'den 220.000.000 TL'ye artırılması nedeniyle ihraç edilen 120.000.000 TL itibari değerdeki paylara ilişkin İhraç Belgesinin onaylanması ve Şirketimiz Esas Sözleşmesinin "Sermaye" başlıklı 7. maddesinin tadil edilmesine ilişkin olarak uygun görüş alınması amacıyla 28.04.2022 tarihinde (bugün) Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmıştır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur
Genel kurul tutanağını okumanızı tavsiye ederim kapasite ve yatırım ile ilgili ilginç bilgiler var
Kar payımızın 1. taksitini aldık, bereket versin.
acıkladıgı kara göre 26 tl olması lazım.% 120 bedelsize göre 40,,rekor büyüme yapıyor yıl sonu en az iki katı belki 3 katı kar açıklar.lot sayısı az..mis gibi kar dağıtıyor..yeni fabrika kuruyor..pesin paraylan..milet gibi bedelli demiyor..bedelsiz veriyor..2 çakal bulasmış..asa yukarı asa yukarı gun sonu takaslarında mal da yok..birileri yakında bunu farkeder..konkayı 2 ye katlar bu..al sat tavsiyesi değildir..
Bu yıl Tezol un yatırım yılı olacak..Şirketler yüksek kar ettiği zaman vergi vermemek için yatırım yaparlar..2 yıl bu kağıtta bekleyen çok iyi para kazanır.
bu kağat nasıl ustalar
bi soru sorduk usta musta kalmadı.
patron bile fiyata kiziyo.boyle giderse geri alcam kadi diyo.hakli adam her sene %70 kar dagitacam diyo en az %30 nakit diyo.
5. fabrika ile % 50 kapasite artacak diyo.
gecen yila gore kari katlamis...3 aylik kar rakami gelince daha net olcak durum.her 3 aylik dönemde kar %30 artarak büyümesi lazim.yil sonu 500. civarı bir kar rakami cikarmasi lazim.250 sini kar vercem derse. gelecege yatirim bu.
fabrikanın parasi hazir diyo.yatirim için kredi aramicak..vergisini de ödicek ..bedelsiz demek bunu setmayeye katmak demek. degerli arkadasim. sanirim satin kadi. simdi arkadan bak
aile sirketi bu..takasta gördüğüm. mal sahiplerinde tahta da kagit yok..alima dönereler zaten az.kartonsan olur
al sat tavsiyesi degildir..gidin habeleri okuyun. bilancosuna bakin. takasina bakin..miletin gaziylsn kaat almayun.
yabanci yeni fark etmiş kadi.tacirler citi. oyak doce.
kapanista 130 bin 18.49 oyak cizmisti..bu hafta bakalim nolcak.19 yaklastikca kademeler sisiyor.1 tl icin aylik giren cikanlarin malini cizerse.bu da 1.5 mil lot civarı 20. 22 arasi sert .maclar olur..
yabanci alima devam ederse..ki doce komple çıkmıştı tum kagitlardan..tekrar. giriyo olmasi iyi bir isaret..goody girmisti 1 sene taşıdı kople cikti..bunlar al satci degil. kedemeli girip kademeli çıkıyor..tahminim bunda kalıcı girecekler onlarin sevdiği sey temettu..buda her sene vercem diyo..
3 Aylık net kar 129.597.120.17tl. Hayırlı olsun.
92.018.731 TL Bilanço hayırlı olsun. Onca yatırıma rağmen güzel bilanço bence.
Y.T.D.