Yoncada kısa vade tredam bitti 10 kademe ile ,
dolara göre teknik olarak gün içi deneme şansım olursa bir tur daha bakıcam.
Printable View
Yoncada kısa vade tredam bitti 10 kademe ile ,
dolara göre teknik olarak gün içi deneme şansım olursa bir tur daha bakıcam.
birincisi diğer ülkeler faiz artırma sürecine girerken bizimkiler terse gidip bizden adam olmaz bize güven olmaz mesajını verdiler..İkincisi yaptıkları kazanç onlar için büyük bir para değil zaten ülkede en az % 50 enflasyon var..Üçüncüsü şimdi çıkan kurların enflasyona yansımasını 2-3 ay sonra gördüğümüzde % 20 lerin bile enflasyona karşı bir yıllık tl taşıma maliyetlerini karşılamayacağını bildiği için alın paranızı başınıza çalın tutarlı bir politika uygulayan hükümet gelene kadar dolarımız bizde kalsın diyecekler..
bankalar dışında 30 da bir tcell ucuz kalmıştı oda başladı gibi...
direniyo ama gene furacam levyeyi :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
ver PALA ver...serinleyek...
LONG girsen,hisse alsan başın dönüyor.BIST100 son 12-13 yıldır ilk defa uzun vadeli ort. bu kadar uzaklaşmış,prim yapmış..
SHORT yapsan o da olmuyor..
Bofa ile ilgili düşüncemi siz yine sormuştunuz belirtmiştim değişen birşey yok.
Tahtanızda maliyetiniz oyun içinde rahat hareket etmenizi sağlar ,
Sizinde maliyetiniz iyi durumda anladığım kadarı ile ,
ben tredar ım son pozisyonumu 156 dan açtım o barlarla savaşmak bizim işimiz treda ettiğimiz için siz uzuncu iseniz maliyetinize göre yatın arkanıza :)
kolay gelsin
Dolar bir haber bekliyor veya teknik olarak dengelenme peşinde.
bazı ortalamalar var ilerleyen saatte aşağı doğru kırılım olursa görüşümü paylaşıcam.
10 gün önce 21500'e vatan'dan aldığım notebook'a şimdi 30k etiket koymuşlar...
haftasonu; yani 3 gün önce ets'den 23 bine aldığım 1 haftalık tatil şimdi baktım aynı otel aynı tarihler 40 bin TL...
Bunun kur artışıyla falan alakası da kalmadı... soygun moduna geçtiler...
2029 maliyetli short pozumu 2014 kapattım, gitmedi aşağı. Bundan sonra da yön yazmayacağım başlığa heyecanla yazıyoruz etkilenen eden olur. Poz flat.
Ne acı!
İçim burkuldu,a haberin abd vatandaşlarının görüntülerini izleyince...:)
Bugun oyun tamamen benim gördüğüm dolar üzerine kurulu hareketler yapıyor,
teknik olarak dolareste 14.00 dan sonra saatlik bar hareketleri dolarda aşağı kesme bir tur daha olabilir bu salınımın devamında 12.05 leri takip edicez. Dolarda dengelenme olursa endeks de dikkat edilmeli.
bugün şey sakin...
Borsa ekim ayının başından beri döviz artışı nedeniyle doğru düzgün düzeltme yapmadan % 30 civarında arttı. 'Hiç bir şeyin değeri devamlı artmaz veya düşmez' kuralı gereğince bir düzeltme beklemek gerekir mi acaba?
Bir de a haberin Avrupa haberlerine bakın. Çöpten bile yiyecek bulamıyorlar, milletin çöpe bile atabilecekleri yiyecekleri yok. Asfalt beton kemiriyorlar. Bizim çöpler yiyecek dolu olduğundan sınıra birikmişler, kaçak girmeye çalışıyorlar. Hepsinin elinde define haritası gibi bizim semt pazarlarının bir haritası, akşam pazar bitince pazar yerlerine saldırmak için bekliyorlar.
Adamların halini görünce insanın içi parçalanıyor. Neyse ki asrın liderimiz bizi saraylarda bir eli yağda bir eli balda, özel kasalarımız para, altın, mücevher dolu olarak yaşatıyor. Altımızda 2013 den beri her yıl yenisi ile değiştirdiğini Z yerli elektrikli otomobilimiz, yere hala inmeyen yerli uçağımız (mesajı özel uçağımdan yazıyorum, yedi yıldır uçağım ile dünya turundayım), 5 liralık elektrik ile hektar hektar tarla süren elektrikli traktörlere sahip çifçilerimiz. Çok şanslıyız çok.
Adamların en büyük hataları ekonomist, kitap yazan itibarlı lidere sahip olmamaları.
Yazık bu insanlara ya.
Sputnik Türkiye
@sputnik_TR
·
4s
Rusya devletine bağlı medya
TGRT Haber: Dolar arttığı zaman Türkiye'de işçilik ucuzlayacak, dünyaca ünlü markalar üretim bandını Türkiye'ye kaydıracak https://tr.sputniknews.com/20211124/1051091241.html
Piyasaya servis etmeye başlamışlar kopye ÇİN den çekilmiş :)
bankalar (negatif) ve diğerleri (pozitif) şeklinde bir gruplama oldu dolara hassasiyet anlamında..
bu durum uzun süre devam edermi yoksa geçen haftalarda olduğu gibi aranın kapanmasıyla mı sonuçlanır.. bir diğer enteresan durum özel olduğu ve badem olmadığı için yatırımcıdan yüksek ilgi gören pgsus thyao'ya karşı %10 mertebesinde satıldı, yeni yeni kendisine geliyor..ama hala geçen haftaki mertebede değil..
11.81 den yonca 2. treda deniyorum.
Pegi tavana gidiyor..aman diyim...gerçi bunu yazdım diye birileri kesin short açar:)
tcell neye göre ucuz ?
Varlık fonu yarın kasasındaki nakiti birilerine peşkeş çekse nolacak? kim ne hesap sorabilir ?
Varlık fonunun dahil olduğu hiç bir hisseden tek lot alınmaz.
bbva: TÜRKİYE'DE VE GARANTİ BANKASI'NDA UZUN VADELİ YATIRIMCI OLDUĞUMUZU YENİDEN TEYİT EDİYORUZ
çinde olmayan demokrasi.
hukuk yok derseniz,
ekonomi için hukuk da şart değil derseniz,
yannuş olur.
bir devletiniz bile kalmaz elinizde.
Çünküm Allah zalimleri doğru yola iletmediği gibi,
zülmü de baki kılmaz.
Onun için devlet var ise, hukuk sayesinde var.
yoksa temelsiz bir devletiniz olur,
Mülkün temeli adelet ise,
herneyse.
guguktan uzaklaştığımız ölçüde bedel
ödedik,
ödüyoruz,
öderiz
kimse zütten çıkmış ak kaşuk değil.
önce kendini düzelt.
utanma duygunu kaybetme,
onu kaybedersen hiç bişi kazanamadığın gibi,
hergeçen gün değerli olan şeylerini de kayıp edersin.
sonunda müflis olursun. kesin ve net. yer çekümün gibi, açık ve net.
kendine gel.
kur da biraz gevşedi.. bankalarda bir alım furyası başlayabilir her an...