noel öncesi y dışının da içinden geçiyolar, fdax -2,5. her şey karıştı birbirine.
ahtapot paul ü getir siyatik olur yönü bulana kadar.
Printable View
noel öncesi y dışının da içinden geçiyolar, fdax -2,5. her şey karıştı birbirine.
ahtapot paul ü getir siyatik olur yönü bulana kadar.
Geçen söylediğim vadeli sorunu devam ediyor. Bu yüzden vadelilerde abuk sabuk fiyatlamalar söz konusu. Aracı kurumlar vade sonuna kadar vergi nedeniyle satmıyorlar. Fiziksel teslimat ile alabilecekseniz hisseleri iyi fırsat verir vadeli bu hafta
Eşşeğin kulağına suyu kaçırdılar bikere. 140-150$ dan ölümüne mal alınırken şimdi 120$ dan kimse bulaşmıyor
Bir iki parça longladık bakalım
tcell bu çizgiyi bozmazsa tablo bozulmaz...
https://i.hizliresim.com/bvwed8s.jpg
Robotları geri mi çektiler bunlar? Aselsan'da bile kademeler kendi içinde tutarsız ve bazıları çok sığ. Bimas keza öyle
Pıst 100 %10 aşağı geldi cuma günü bu tepki hareketi normal ,
önemli olan günlük kapanış , oynaklık hala devam etmekte.
pozisyon alacaklar dikkat etmeli veya izlemeli benim düşüncem.
Valla ben bir tepki göremiyorum, tepki varsa bile çok cılız
İsrail, Omikron varyantı nedeniyle aralarında Türkiye, ABD ve Almanya'nın da bulunduğu 10 ülkeyi seyahat yasağı listesine ekledi
Bugün halka sesleniş mi yapacakmış RTE ?
5yıllık CDS 590 seviyesinin üzerine çıktı.
Bakanlar Kurulu var. Onun ardından konuşacak. Emekliye zammı açıklayacak yüksek ihtimal.
devadaki hareketin devamının gelmesi lazım.
pala çık artık %5-7 kapamalısın..ayıp yahu..
Badem spor faiz lobisi tüsiad a karşı..
Bütün bunlar için iyi bir sebep bahane arıyorum. Moralim sıfır. Acayip korku var bütün bunları yapan adamın noktayı nereye nasıl koyacağı vardır. Noktayı cümlenin sonuna mı koyar bir yerimize mi koyar emin değilim
Üstünde beyaz rahmet var.
Sağlığına dikkat et.
Dünya işleri Bi şekilde yola girer
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
viop dolar aralık ve ocak faizi %50 civarında fiyatlıyor
Viop inanılmazdı. 251 den onlarca froto kontratı alıp, 270 üstüne dakikalar içinde yolladım.
Borsadan kazandığım en kolay para diyim.
Sasa, asels, froto, toaso, asels, kchol, oyakc, tkfen, eregl, krdmd...
bir de bankalar... hepsine geceden tabana yakın long girdim
eregli çok az gelmiş, nerdeyse hiç gelmemiş hatta ama diğerleri geldi... dakikalar içinde ciddi karlarla kapatıldı
Cuma günkü düşüşün viop sebepli olduğuna eminim artık...
emekliye %40 civarı deniyor...özellikle bağ-kur emeklilerinin maaşı yeni asgari ücretin %50 sinin altında olanlar varmış...
arkadaşlar selam.. geçen hafta analistler pompalıyordu.. dolar yukarı bosa yukarı... cuma ve bgün dolar total %12 gitti. ee borsa -15... ben malı yukrı götürmek için milletin elinden hisse hırsızlığı yaptıklarına inanıyorum.
yalnız ecevite yazar kasa atan esnaflar nerde acaba....
bizim gibi hiperenflasyon yaşayan ülkelerde borsa yerel para cinsinden hep artar; cuma günkü hareket rallide bir çentik olarak kalır uzun vadede ... ama dolar artışının da gerisinde kalacak elbette endex...
hep yazdık bunu aylardır... bundan sonrası da böyle gider...
taa ki faiz artana kadar...
dolar bazında da endex 100 tahminimce 1.5 centte tavan yaptı; faiz artmadıkça artık bunun üstünü göreceğini hiç sanmıyorum...
hacimsiz git gel yapıyor. pala dahil kimsede tl kalmamış. :kahkah: çok acayip durumlar.
gidip para kazanıp gelelim bari :)
Çoğu aracı kurum bahsettiğim arbitraj işleminden dolayı açtıkları short pozisyonları vade sonuna kadar kapatmayacak. Kapatırlarsa vergi çıkıyor, fiziksel teslime giderse vergi yok. Bu nedenle vade sonunda paylarda açık pozisyonların ciddi bir kısımı fiziksel teslimata gitmeye zorlanacak veya şimdiki gibi spota göre kötü fiyatlardan kapatmak söz konusu olabilir. Bu nedenle çok açılmadan fiziksel teslimat ile alabileceğiniz ve en azından Ocak ilk hafta tutabileceğiniz kadar pozisyon açmakta fayda var. Ocak ilk haftadan itibaren fiyatlamalar hem spotta hem vadelide normale dönecek diye düşünüyorum.
an itibariyle pay vadelilerin çoğu aralık vadede teorik fiyattan işlem görüyor...
Dolar bazlı ucuzluğunuza sokayım sizin , memleket elden gidiyo , bütün dünya borsaları alev alev , bizim borsa hala saçını tarıyo....
kızacak bir şey yok; hiperenflasyon böyle bir şeydir... çarşaf çarşaf merval, venezuela grafikleri konuyor buraya.. hepsi yerel para bazında ralli yapmış; dolar bazında sürünmüş... bizim de gidişatımız o yönde...
bir sürpriz yok yani...
dünya yıkılıyeaahhhhh
muharrem SARIKAYA denen adiye bakarmısınız ne yapmış
https://twitter.com/AnlasEkonomi/sta...234083337?s=20
Ulan uzun zamandır gittim geldim hala kurumcu dolu başlık.
Burada bu endeksde dolar her gün %7-8 giderken hala short açan varsa gitsin bir kan grubuna baktırsın.
Bu ülkede nasıl bu kadar cahil kesim var ,bu nasıl oluştu , anlaşılması zor ger gerçekten.
tamam iyi yetişmiş , zeki kültürlü , eğitimli bir kesim de var , o ayrı ..
geçen hafta ankara da bir taksici ile görüşmem oldu . havaalanından kızılaya giderken . Taksici ilginç bir cümle sarfetti. 60 yaş ve üstü bu dünyadan göçmeden bu işler (mevcut iktidar olarak) düzelmez diye bahsetti.. İlginç bir tespit..
Aracı kurumların nasıl el birliği ile vatandaşı batırdığını gördük... Dolar kontratı hergün %10 hareket yapıyor teminati orada da arttırsana :)
Öyle bir panik havası yaratıldı ki millet varı yoğu sattı sabah. Sanki 2 taban yapacakmış gibi endeks teminatları 2 katına çıkardılar.