Vergi dairesine 9 milyon kar bildirmiş hayırlı olsun
Printable View
Vergi dairesine 9 milyon kar bildirmiş hayırlı olsun
Geçen sene ne idi geçen seneöere göre iyi bir rakkammmı.🤔
Geçen sene 8.674.314 beyan edilmiş vergi dairesine, muhtemelen geçen seneye yakın bir bilanço gelecek
Bu karla pkent in özsermayesini geçtik o 200 tl biz 23 tl şaka gibi
Bu pazardan çıkmadıkça iskontolu işlem(artık nasıl bir iskontoysa) görmeye devam edecek gibiyiz, işin garibi bu hisse 6 ay önce sadece 8 lira imiş, son 3 senedir kar eden firma o zaman varlık değerinin 1/3'ünden işlem görüyormuş inanılır gibi değil.
2018 vergi dairesine sunulan 8.674318,28 TL 2019 Vergi dairesine sunulan 9.047338,02 TL Birbirine yakın gibi görünse de görünen bir gerçek var her iki dönemin Faaliyet karlarını karşılaştırdığımızda MERİT Geçen seneye göre % 66 lık bir artış göstermiş bu kalem bana göre çok önemli bir kalemdir 2018 faaliyet karı:4.825286,96 TL 2019 Faaliyet Karı 8.040847,96 TL Artış %66 MERİT Doğru yolda ilerliyor 2020 yılı çok daha iyi olacaktır tabiki bunlar benim görüşümdür YTD
Teşekkürler.Beklemeye devam o zaman.
merit turizm. turizmlerin icinde en istikrarli olanidir..yaptigi is yonettigi ,islettigi otellerden ciro ve jardan yyzdelik almaktadir. buda her halukarda kar etmeyi garantiliyir..baktigin zaman her bilanco bir oncekinden daha iyi geliyor. ayrica oz sermaye arik 50 uzeridir. tekrar bir degerleme yaptirsa bedelsiz potansiyeli olan hisseler siralamasinda ustlerde yer bulur kendine. sermayesi ege end den daha dusuktur. hisseler daha degerlenmeden yuzdelik oranlari arturmak mantikli olur.. heleki kibrisin eski lasvefasi marasin tekrar turizme kazandirilmasi asamasinda ki bu uzun soluklu bir istir, bunun olumlu havasi kibris turizmini gelistirecektir.
https://resmim.net/f/Qrj9dJ.jpg
aylık takas
Niye bukadar saldı bu hafta karımız geri gitti kısa vade için görüş belirtecek birisi varmı
Sayın forum sakinleri KAP'ta Voyager Limitedteki ortaklık 1,06 2019/2 faliyet raporunda ise 1,89 olarak gözüküyor hangisi doğru fikri olan var mı acaba, 0,83 nerdeyse 20-25 milyon liralık bir finansal varlığı etkiliyor; 1,06 doğru ise aradaki fark nereye gitti anlayamadım bir türlü.
Gereğinden fazla düştüğünü düşündüm ve bi miktar alarak aranıza katıldım yalnız dıkkatımı çekti bu kagıtlar yanı sipdeki tahtalar bruttemı oluyor
Bürüt takasa benziyor ama biraz farklı, aldığız gün satabiliyorsunuz ama satıştan elde edilen para t2 gününe kadar kullanılamıyor.
sip kagitlari nedir ne ise yarar. bilmeyenler bulasmayin... gidin nirmal kagitlara girin.. sonrada gelip aglamayin..alirsanuz alin verirsenuz verin...aldim geldim katildim.. burasi borsa ,sagi solu belli olmaz.
Sakin olalım,bilmeyenlere yardımcı olalım.
İngilizler duyurdu! Koronavirüs Türkiye'ye yaradı
İngiliz Daily Express gazetesi, Türkiye'nin koronavirüs tehlikesi olmayan güvenli bir tatil durağı olarak tercih edilebileceğini yazdı. Haberde yayınlanan haritada, kısa uçuşlu tatil önerileri için Türkiye, Polonya, Macaristan yeşil renkle gösterildi. Haritada uzun uçuş tatilleri için de koronavirüsten etkilenmeyen Barbados, Jamaika ve Meksika yer aldı.
Hissenin ne kadar ucuz kaldığı ortada bir pkent bir maaltla kıyaslandığında çok açık bir şekilde farkediliyor.Ytd
Genel kurul ..
Ek 24426
Denetim raporunda 2019 ve sonrasında temettü verecek deniyor..Bu kurulda temettü açıklanmasını bekliyorum..Yeni yönetim kurulu da 3 yıllığına seçilecek..Kar beklentimden az geldi nedeni bilançoda göremedim.Faaliyet karI %66 artmasına rağmen..Herhalde Voyager şirketi temettü az verdi bu sene yeni yatırım vs yaptığı vs. için..Temettü verirse 2.88 tl 5000 lotu olan 15000 TL gibi temettü alacak..Şirketin zarar etme ihtimali yok gelirler garanti..sağlam bir karda mesela 30 milyon TL karda 5000 lotu olan 60 bin TL temettü alır.Uzun vadeci olanlar bu fiyatlar çok iyi tabii pöip de hisse alan yok satan yok o ayrı..
Temettü verilmemesine sermayeye eklenmemesine oy birliği ile karar verilmiş.Bu şe kilde teklif edilecek.Resmi açıklama bu şekilde.Kaynak kap bildirimi.
Tuhaf bir durum var..kasa agzina kadar para dolmus.sermaye kucuk..temettu verse iyi olur.ama vermiyorum derse .sermayeye eklemesi muhtemeldir..bir an once agresif buyumesi gerekli olduguna gore..200 milyon kayitliya yaklasmasi icin .once bedelsiz sart..benim fikrim..
Sadece %2sine sahibi olduğu voyagerin 6.2 milyar tl net varlığı var(nthol bilançosundan ).50 milyon özsermaye yani 200 milyonluk şirket ama ne alan var ne satan gerçekten çok ilginç.
Hakim ortağın net holding olması hisse fiyatında ve alım satımında baskı yaratıyor kanaatimce, net holding topiğini incelerseniz durum daha iyi anlaşılır, yoksa hisse muadillerinin ne az 1/3 üçünden fiyatlanıyor benim hesabıma göre. Yatırım tavsiyesi değildir, birtakım izlenim ve fikirlerimi ihtiva eder.
Aynen Nthol laneti bu kağıda da bulaşmış.Peki birinin 188 milyon hisse var birinde 430 bin hisse bunada mı güçleri yetmiyor ilginç.
Pazarın piyasa öncesi işlem platformu olması nedeniyle 2000 lot taban satışa konulsa 5 gün taban gider gibi geliyor bana bu hisse, kaldı ki kalan dolaşımdaki lotlarda tamamen toplu vaziyette, 6 ay önce 10 liraydı tahtacı insafa geldi biraz 24 yaptı, ben son kayıtlı sermaye tavanın artılmasından umutluyum biraz ama ne yalan söyleyim lotlar bu kadar toplu iken hakim ortak değişmedikçe yahut hakim ortak fikrini değiştirmedikçe hissenin ederine geleceğini kısa vadede düşünmüyorum. Umarım yanılırım.1 senedir hissedeyim benim izlemimim bu yönde.Yatırım tavsiyesi değildir, birtakım izlenim ve fikirlerimi ihtiva eder.
Hisse 10 lira olsa 10000 lot alsan şirketin 250de biri senin oluyor...Şuanda varlıkları 200 milyon (Voyager dahil)civarında her sene kar garanti..200 m varlığa göre 100 bin TL alım ile sürekli kar garanti şirkette yaklaşık 800 bin tllik varlık almış oluyorsun.Buna rağmen hissede tık olmuyor kimse almak istemiyor...
algi, yapmaya gerek yok..herseyin bir zamani var..orrada varis mali yok..ben bu kagidin ederinin isbire yaklasacagi kanaatindeyim...hele bir temettu vermeye baslasin.. yeni bir degerkemeye bakiyor.. pasta kucuk toplamak avantajdir..
Amacım algı yapmak suretiyle kağıdın önünü açmak veya kapatmak değil, bu formun amacına uygun olarak hisse ile ilgili fikir ve beklentilerimi ifade ediyorum. Hissenin hareketleri ve muadillerinin değeri ortadayken söylediklerimizin hepsi küçük çaplı bir araştırma doğrulanabilir fikirler. Elimde benim için önemli sayılabilecek miktarda hisse var ve her hissedar gibi hissemin ederine gelmesini arzu ederim, sabırla da bekleyeceğim.
Yatırım tavsiyesi değildir, birtakım izlenim ve fikirlerimi ihtiva eder.
hisse 100 bin olsa pahali olurmu..petrokente bak, maalta bak, baska sektor bu piyasa isbire baksak, tada yibitas ..bunlara karsi bir fiyat analuzi yapsak. 100 bin normal gelir ilk hedefte bu rakamdir..algi olacaksa boyle olmalidir..yuzde 1 ini almak ucin 2,5 trilyon gerekebilir eski parayla..25 bin lot hisse icin
Neden bu kadar düştü arkadaşlar?
Turizmde çöküş bekleniyor(Virüs böyle yayılmaya devam ederse), sektör şirketi de çekiyor dibe, Hisse fiyatı 24'ten salınırken fark edemedik Covid-19 u. Şimdi aynı paraya 2 kat daha fazla alırdık.
arkadaslar. biliyorsunuz merit otelleri hemen hemen hepsi kibrista..kibris sinirlari kapatti..diger bircok sektor gibi turizmde zaman kaybedecek..aslinda bu virusun kus ayina denk gelmesi bizi diger sirketlerden biraz daha avantajli yapacaktir..insallah bu darbeyi genel kuruldan gelecek surpriz bi kac haberle firsata ceviririz..temennim bu yondedir..
https://i.hizliresim.com/UTrJZ8.jpg
2 lot işlem