Selamlar,
teknosa büyüyen bir şirket haline dönüşüyor, önümüzdeki bilanço da umarım teyidini alırız. Bu durumda baskı da azalacak ve önü daha da açılacaktır sanırım.
Printable View
Selamlar,
teknosa büyüyen bir şirket haline dönüşüyor, önümüzdeki bilanço da umarım teyidini alırız. Bu durumda baskı da azalacak ve önü daha da açılacaktır sanırım.
bugun iyi demeye dilim varmıyo dengesiz tahtacı allak bullak edebilir...
keko ortağız artık.. benim istediğim yerlere geldi ve cımbız da atıvermiş sağolsun..
ben de ön koltukta sayılırmıyım artgın..:kahkah:
https://i.resm.im/f2dTnd1.JPG
Tahta zayıf olanları döktü ve tekrar yoluna devam ediyor...bilanço dönemine giriyoruz hareketin ivmelenmesini bekliyorum..çanak ve sonrasında kulp işlemi tamamlandı görünüyor..
tahta uzun yılların biriktiği ölü toprağı atmak üzere süreç biraz sancılı olabiliyor..hem temel hem teknik manada olgunlaşma evresi bitmek üzere..3.çeyrek bilanço sonrası tahta yeni yatırımcıların iştirak etmesi ile rahatlayacaktır.bu çeyrek iyi son çeyrek çok iyi gelecek.
gerçekten de şansın varmış ki güzel yerden maliyetlenmişsin...ben bir daha kolay kolay 12,50 nin altından maliyet yapma fırsatını kimseye vermez diye düşünüyordum...bu arada seni başarılı bir teknikçi olarak da görüyorum..bir iki tane çizgi çiziyorsun ama bu çizgilerin ile çok şey anlatıyorsun vede bu çizgilere göre doğru kararlar verebiliyorsun..kim teknikçiler arapsaçı gibi teknik çiziyorlar...:kahkah: kimsecikler onlardan bir şey anlamıyor...o kadar karıştırıyorlar ki sonuçta her ihtimalin olduğu bir yorumu yapıyorlar..yani aslında hiç bir şey söylemiyorlar...:kahkah:
ben sana başarılar diliyorum dostum...
:kahkah: aslında çok basit.daha önce günlükte yazdığım 13.35 - 60 aralığından sattıklarımı,haftalıkta 11.40 ortalama ile geri aldım..
neyi anlamadın ki....:kahkah:
ben bir senede 55 indikatörle bakıyorum.. ama 1 indikatörle bile karar verebiliyorum..
bir temelci,malsız kalma korkusu yaşamadan, özgürce alıp satarak para kazanmanın ne demek olduğunu bilemez. o sadece bekler.buna saygı duyarım.. ama emeğime saygısızca davranılmasını, kabul etmem.. ben borsaya 1996 yılında bu sitenin sahibi ile al sat yaparak başladım.. o zaman Babo, Karahan üye bile değillerdi.. kısaca bu sayfalarda yeni değilim.. ancak her sayfada saldırganca bir tutum içinde olarak bunu sen başlattın.. sen bitirmezsen. ben bitiririm..
basit ve anlaşılır bir dil ile aldığım seviye
https://i.hizliresim.com/enx6nmq.png
Dostum galiba yanlış anladın...ben seni kast etmedim ki..acaba neden üzerinize alindiniz ki..ben herkesin bilgisine ,tekniğine,düşüncesine hatta duygularına saygı gösteriyorum..çünkü hepsinde de doğru baktığınızda sizi en sağlam yola götürecek işaretler var..
Ben geçmişte başka forumlarda o tür paylasimlar yapanları kast etmiştim...buradaki hiç kimseyi kast etmedim..kaldı ki ben söyleyeceklerimi dolaylı yoldan değil doğrudan yüzlerine söyleyebilen bir karaktere sahibim..beni tanıyanlar zaten tanıyor..
Tüm ortaklara başarılar diliyorum...
Burada teknikci arkadaşların tekniklerini,temelci arkadaşların temel bilgilerini, takas bilgisi olanların takaslarda gördüklerini, tüyo duyumu olanların duyumları mi,bunların hiç birinde bilgisi olmayanların duygularını burada paylaşmalarını isterim...çünkü bunların hepsi de hisse hakkında bize ciddi ipuçlarını verir...bunların hepsi birer beridir..bir hisse hakkında elinizde ne kadar çok veri varsa o hisse o kadar aydınlanmış olur...aydınlanan bir şey de bize daha çok görünür olur...görünür olması da bizim de o kadar doğru karar vermemizi sağlar..
Ben bunların hepsine de değer veririm..çünkü borsa tecrübem bunların hepsinin birer kaliteli done olduğunu söylüyor...
Hiç bir şey bilmediğini sanan bir yatirimcinin duyguları aslında hissenin birer barometresini temsil ediyor..hisse üzerinde oluşan baskıyı veya coşkuyu gösterir..bu yüzden de çok degersizmis gibi görünen çok basit duygular aslında çok şeyi ifade ediyor..
Tknsa aylık dolar bazlı grafigi büyük resim..
10 senelik düşen trend 2020 yılında kırılmış..
Bundan sonrası temelde ve hikayede bozulma olmadığı sürece kendi adıma sabırla hedefleri beklemek..
Sağlıkla hayırlı kazançlar..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8c5d06af1a.jpg
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Sabancı Holding iştiraki Teknosa, şubat ayında pazaryerine dönüştürdüğü teknosa.com’da yenilenmiş telefon satışına başladı.
Teknosa, yenilenmiş telefon satışına başladı
Teknosa, mayıs ayı itibarıyla yenilenmiş telefon satışına başladı.
Ticaret Bakanlığı onaylı Yenileme Merkezleri ile çalışan Teknosa, gerekli tüm bakım, onarım ve testlerden geçmiş, yüzde 100 çalışır ve sıfıra yakın telefonlar için 12 ay garanti ve 14 gün içinde iade garantisi veriyor.
"Hem sürdürülebilirliğe hem müşteri beklentilerine çözüm oluyoruz"
Teknosa Kategori Yönetimi ve Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı Cenk Yenginer, günümüzde cep telefonlarının lüks tüketimden çıkıp zorunlu bir ihtiyaç haline geldiğini belirterek, şunları söyledi: “Teknolojinin hızlı gelişimi içinde yeni aldığımız bir telefonun modası birkaç ay içinde geçebiliyor. Yeni teknolojiler de her zaman daha maliyetli oluyor. Biz de teknosa.com’da başlattığımız yenilenmiş telefon satışıyla müşterilerimizin ihtiyaçlarına çözüm üretiyoruz. Yenilenmiş telefonlara teknoloji severlerin ilgisi çok güzel. Hem sürdürülebilirliğe hem müşteri beklentilerine çözüm sunan bu hizmetimizi tüketicilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz.”
Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn Keko, sizi atfederek yazdığım tüm sözleri geri alıyorum... yoğun ve bazen yüksek değerli işlemler gerginliğe neden oluyor.. bunu senetlerle dalga geçerek yapmaya çalışsam bile, yine de bu gerginliği bazen üzerimden atamıyorum..
Hissenetin , tüm gönderilerini bul, sayfasını ben blok not olarak kullanıyorum.. senetleri, direnç ve destekleri, kaybolmadan tarih sırasına göre takip etmek ve diğer bilgi ve paylaşımlara en kısa sürede ulaşmak, kolayıma geliyordu .. ama artık mesaj yazmayı bir kenara bırakıp, A4 kullanmak daha sağlıklı olacak..
kazancınız bol ve daim olsun..
İçinde yenilebilir enerji olsun yeter diyerek 8-10 milyar tl piyasa değeri biçen yatırımcılar yılsonu 1 milyar tl ciro yapacak iklimsa’yı dolayısyla teknosaya 2.5 milyar tl değer biçiyorsun ya ne diyeyim..
sıkıntı yok dostum...sen emek verdiğin çalışmalarını paylaşmaya devam et...bazen iletişimsizlikten yanlış anlamalar olabiliyor...bizi tanıyanlar kibirli olmadığımı ve kimseyi küçük görmediğimi ve tüm fikirlere saygı duyan biri olduğumu biliyor...ben de biraz çok konuşurum ama tanıyanlar konuştuklarımın da boş olmadığını söylüyorlar...
umarım hep birlikte henüz doğu sancıları çeken teknosadan maximum fayda sağlarız...tahminlerime göre gelecek üçüncü çeyrek bilançoları bir işaret fişeği niteliği taşıyacaktır..hem önceki güzel bilançoyu teyit edecek hem de yaptıklarının gelecek adına anlamının çok büyük olduğunu gösterecek...
elektronik ürülerin en çok satıldığı çeyrekler yılın ilk ve son çeyrekleridir...çünkü bu çeyreklerde kış mevsimi etkilidir ,havalar soğuktur,vatandaş kolay kolay dışarı çıkmaz...çıkmayınca da kendini telefona,bilgisayara,tablete, oyuna vuruyor...buda bu çeyreklerde elektronik tüketimini maximum seviyeye çıkarıyor...
ikinci ve üçüncü çeyreklerde ise havalar ısınmaya başlıyor...insanlar daha çok gezmeye vakit ayırıyor...yaz aylarında da tatile çıkıyor...buda elektronik ürünlerine olan ihtiyacı azaltıyor...ihtiyaç olsa dahi erteliyor...bu yüzden de ikinci ve üçüncü çeyrekler nisbeten stabildir...
önümüzdeki 20-30 günde üçüncü çeyreğin bilançosunu göreceğiz ....normalde belki de stabil gelmesini beklenen bilanço ,teknosanın son yaptığı yapısal hamlelerden sonra çok iyi gelmesini bekliyorum...gelecek olan üçüncü çeyrek bilançolarında rekor ciro ve karlar görülecektir... bu ciro ve karların giderek artacağı çeyreklere şahit olacağız..
teknosa büyümek için her türlü adımı atıyor..ilginç ve yenilikçi fikirleri de uyguluyorlar...özelikle başka bir müşterinin önerisi ile gelen müşterinin yapacağı alış verişten önceki müşteriye belli bir komisyonun verilmesi çok başarılı bir pazarlama yöntemidir...bunun etkileri önümüzdeki çeyreklerde kendisini gösterecektir...
e-ticaret vede pazaryeri uygulaması zaten geleneksel ticaretten pay alarak büyüyordu..teknosa da bu sektörün büyüme oranından daha fazla büyüyordu..bu son hamleler ile büyüme hızı biraz daha ivmelenecektir....bilançoları sabırla görmek gerekiyor..
seninle aynı fikirdeyim dostum...bu borsada her yatırımcının her hisseden haberi yok..buna üstadlar da dahildir...hisse ne zaman ki tavanlar yapmaya başladığı zaman veya çok bahsedildiği zaman ilgi çekiyor o zaman da bilenler araştırıp öyle karar veriyor...piyasanın dikkatini çekinceye kadar potansiyelli hisseler mecbur bekleyecek...bu bekleme döneminde bana göre en uygun yerden maliyet yapma fırsatı verecek...
yatırımcı ilişkileri 2 haftadır attığım maile dönüş yapmadı .insan bu kadar mı yatırımcısını düşünmez anlamış değilim. şirket hazır kabuk değiştiriyorken buna da bir el atarsa çok iyi olur...
teknosanın en büyük handikapı sabancılara ait olmasıdır...sabancılar inanılmaz vurdum duymaz...zaten sattıkları sasa ve yünsanın nerelere geldiklerini hep birlikte gördük...ama sabancılara rağmen teknosa gidecek...zaten bu aralar yaptıkları atılımlar ile sanki yönetimde sabancılar değil de başka bir gurup var hissi uyanıyor bende...
bunun yanında zayıf da olsa teknosanın satılacağı duyumlarını alıyorum...bu ihtimal de güzeldir ve bence bonus bir beklentidir...teknosa gerçekten de el değiştirirse olabilecekleri tahmin bile edemiyorum...çok olumlu etkilenmeler olur...tıpkı sasa gibi...
Keşfedilmeyi bekliyor anlaşılan.
Sn. Keko ve diğer paylaşımcı arkadaşlar.
Yazdıklarınız çok dolu ve heyecan verici.
Yazılanlar Neden fiata ve hacime yansımıyor.
Büyük oyuncular3.ve 4. çeyrek bilançosunumu görmek istiyorlar.
birinci neden bence bu...henüz keşif edilememesi...ikinci neden de belki de henüz yeterince toplanamaması olabilir...bist 30 un vede enerji hisselerindeki yükselişler de bence bir miktar bu hissenin önünde engel oluşturuyor...hazır giden hisseler varken kimse yeni bir hisse keşif etme ihtiyacı duymuyor görünüyor....
benim de elimde gesan ve teknosa var...bu iki hisse elimde olduğu sürece başka hisse arayışına girmiyorum...az çok hisselerimin beklentilerini ve potansiyelini tahmin edebiliyorum...gerisi de nasiptir...toprağımızı sürdük, gübresini ,ilacını attık...geriye de yağmurun yağmasını bekleyeceğiz..benim düşünceme göre 11,30-14,40 aralığındaki her teknosa ucuzdur...ileride kıymete bindiğinde takip edip de almayanlar çok pişmanlık duyabilirler...
2 çeyrek bilançosuna baktığımda dipnotlarda, e-ticaretin satışlarının 2021'in ilk 6 ayına göre sadece %24 arttığını gördüm. Enflasyonun %200 olduğu bir ülkede e-ticaretten satışlarını Bir önceki yılın aynı dönemlerine göre sadece %24 arttırmış. Ben mi hata yapıyorum, yoksa e-ticaret kısmı biraz fazla mı abartılıyor, yahut e-ticaret kısmındaki atılımlar Yeni mi başladı?
Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Yeni yeni ilgilendiğim bir şirket, faaliyet raporlarını bilançolarını inceledim. Uygulamasını indirip inceledim ( şimdilik idare bir uygulama) . Özellikle e-ticaretteki devasa büyüme beklentisini oturtamadım.
Çok büyük ihtimalle bir şeyleri kaçırıyor ya da yanlış anlıyorum. Bu konuda beni aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Mağaza satışları 5.2 milyar ile at başı ilk 6 ayda makas çok büyük..teknosa o pazarda zaten lider amaçları trendyol hepsiburada gibi pazarlardan pay kapmak üzerine kurulu..3 yönlü bir mekanizma kuruldu..mağaza-pazaryeri ve e ticaret..mesela ben bu çeyrek 4.3 milyar bir ciro bekliyorum..
Mağaza 3.2 milyar tl
E ticaret 700-750 milyon tl
İklimsa 300-350 milyon tl
Dipnotlarda satış 616 milyon gözükürken GMV-Gross Merchandise Value satışları 902 milyon tl idi..yani pazaryerinde tüketicinin aldığı fiyat üzerinden yapılan hesaplama..satıcın karı komisyon masrafları v.s düşüldükten sonraki bedel olsa gerek 616 milyon..
Pazaryeri bu yüzden çok önemli mala para bağlamadan direkt komisyon-reklam v.s gelirleri var..
e-ticaret ve pazaryeri uygulaması mağaza satışlarını destekler mahiyettedir...özellikle de pazaryeri uygulaması beni çok heyecanlandırıyor...çünkü yüzbinlerce ürüne nakit bağlamadan satış yapıyorsunuz ve katılımcılardan da doğrudan bir komisyon alıyorsunuz...bu sektör amazonun da olduğu potansiyeli yüksek bir sektör...amazon boşuna 2021 yılında dünyanın en değerli firması olmamıştı..amazon bu günlerde 1,3 trilyon dolar değerinde...bir amazonun değeri borsamızı 7 ile çarpabilecek miktarda...amazon satılıp nakiti türkiyeye verilse türkiyenin tüm dış borcu biteceği gibi türkiyenin ekonomisini düzlüğe çıkaracak kadar da fazlası ile nakit kalır...:kahkah: işte teknosa büyüme potansiyeli çok yüksek olan böyle bir sektörde çalışıyor...
borsada başarılı olabilmek için geleceği herkesten önce görebilmek gerek...piyasa geleceği satın alır...teknosanın geleceği ise gittikçe parlıyor...gelecek her çeyrek bilanço bunu bize gün gibi ortaya çıkaracaktır...
önceki yorumlarımda da sektörün önemini göstermek için hep kiralabunu şirketinin 3-4 ayda iki kat değerlenmesini örnek gösterdim..böyle bir büyüme başka bir sektörde mümkün değildir...ülkemizin pazar yapısı bu büyümeyi sağlamaya çok müsait..zaten amazonun amerikada bir çok deposunu kapatıp işçi azaltmasına rağmen türkiyede tam bunun tersini yapıp depo açarak büyüme stratejisini uygulaması çok önemli bir işarettir...zaten e-ticaret türkiyede geleneksel ticaretten pay alarak %66 büyümesine rağmen teknosanın %95 büyümesi bize bir çok şeyi gösteriyor...teknosa doğru adımları atıyor ve bu yüzden de güzel bir ivme ile büyüyor...
tüm bu adımlarının sonucunu çeyreksel bilançolarda göreceğimizi düşünüyorum...zaten bilançolar bana göre şirketin durumunu gösteren en güzel kap haberleridir..anlayan için bilançolar yeterlidir ama anlamayan için ise ne kadar da kap haberi gelirse gelsin boştur...
Bir maaşallah desek.Gerci bugün forum sessiz keko abi bir girisgah yapmış ve sonrasi gelmemis:))
nefesimizi tuttuk tavan yapmasını bekliyoruz dostum...:) inşALLAH bilançoya kadar güzel bir yol kat eder..teknosa küllerinden yeniden doğuyor...üzerinde birikmiş yılların tozunu silkeleye silkeleye...henüz bu ölünün yeniden canlandığını pek kimse fark edemedi...ama fark ettiklerinde biraz geç olabilir..
75 cent üstü isteruk bu ay..:plc:
https://i.resm.im/X5SY68G.JPG