aynen öyle cemal bey..
Printable View
Düşük sermayeli, kârlılığı iyi şirketler bu dönemin revaçta kağıtları...Beklemeye devam.
Bu seviyelerden gedzaya girilir mi
RMX3710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben bntaslarin 3te 1 ini verip 23.80 den daldim endeks bozmazsa haftaya gedza haftasi olur diye düşünüyorum kisa vade 30 tl ustune atmali bence
30 tl alti toplamaya devam ederim bntasin hareketlere bağlı tabi.. Bntasida boyle 0.20-0.22 usd civari 2 sene topladik durduk bunda beklemeyiz umarim...
Taktik aynı...Fon mallarının bir kısmı ile piyasayı aşağı çekip şahsi hesaplara devret, sonra yukarı kaldır ver fonlara o malları...:)
Uzun vadeli bir W formasyonundan güçlü çıkış...Gördüğü diplere göre "BENCE" hedefi 36 Tl civarı...Tahta gereğinden fazla sahipli olup bu nedenle asla YTD...Sadece teknik bir yorumdur.
Gereğinden fazla sahip demek, ne demek ? Böylesi sığ bir hissede tavanda 300-500 bin lot ALICI varken bir anda aynı boyutta SATICI oluyor...Yani her şey ellerinde; bu tür kağıtlarda bilanço, finansal tablolar, haberler vs hepsi yalan. Ağalar ne derse o !
En güzeli grafiğe göre teknik seviyeler belirleyip kâr al, gerekirse aşağılardan tekrar al yapmak...Malsız kalırsan da nasip dersin olur biter...YTD
Agalar bir sure daha burda tutsun mumkunse buralardan maliyetlenme açıkçasi dussede uzmez beni. Nisan sonrasi yapilacak zamlarla ben enflasyonun beklenenden daha yüksek olacagini dusunuyorum. Bu konuda yapilacak zamlarda gedza musteri portfoyu açısından sıkıntı yasamaz bence. Ceyreklik 40 ml kar eden sirket olarak bakarsak 2024 te 160 ml uzeri , yapilan yatirimlarla 2025 te 300 ml uzeri net kar gelmesi sasirtmaz mutevazi bir beklenti olur. Sermayeside 1.5 ml usd fazla sayilmaz. Umarim sermaye artirimi yapilmaz daha fazla fiyatlamayi bir yerde etkiliyor. Gedza ozelinde olumsuz olarak beyaz esya sektorunde beklenen daralma cam sektorunde buyumeyle telafi edilebilir.
Maşallah....
Yeni başlıyor gibi yan tahtalarda guzel hareketler var..
Ha şöyle, senin ayarındakiler 45-50 lerde geziyor...Bu piyasa değerinde şirket mi kaldı borsada ???
Kapanış güzel...İşte böyle. Herkese iyi hafta sonları.
Haftaya daha guzel gunler gormek dilegiyle iyi haftasonlari. 3 vakte kadar usd zirvesini gormemiz gerek diye düşünüyorum.
Yatırımcı dostların kandiliniz kutlu olsun sagliklar dilerim
Eliot dostum çoktan ber görünmüyorsun gedza yi terimi ettin gedzada beklenti bittimi gedzanin blancosu nasil gelir
Gedzada isler yolundaki bir zamanlar yazan çizen vardı bende cali arkasından akipteydim .herkes ya sattı yada borsay veda ettiler .Eliot dostum burayı okuyorsan bir slm.gonxer yeter her sey gedza değil
Slm.lar saygılar tabi benim gibi filmin sonun kadar takip eden varsa hepsine slm.lar...ytd
Cemal abi sıkıntı yok burdayiz ses cikarmiyorum ben toplamaya devam ediyorum artik ucuz kalması işime geliyor. Hisse bir 45-50 tllara gelsin buralar dolusur ileride..
cemal bey herkes bekliyor merak etmeyin buralardan satacak lotumuz yok..
Ahmet kardeşim sen ve viper dostlarım kardeşlerim hep buradasınız.sizi seviyorum.ben özellikle Eliot dostumun uzunca suredir yazmadı yazmasın canı sağ olsun onun burada varlığı bizlere rahatlık veriyordu sagmi sag ise iki satir neden yazmaz bu olayın bu yanındayım.burayi okuyorsa bir slm.versin yeter.neyse saglicakla kalin gedzada kalmiy a devam..ytd
Merhaba Cemal190757 dostum. Naılsın iyimisin, umarım iyisindir.Uzun zamandır yazmıyorum. Gedzada yatırımcı olduğum için şirketin fiatından ziyade faaliyetlerine odaklandım .Bu neden ile günlük fiat hareketlerine bakmıyorum. Genellikle şirketin büyümesine odaklıyım.Gedzayı asla bırakmam.Çünkü onun ile birlikteliğimiz 2017 den beri devam ediyor.Bebekliğinden beri onu büyütmeğe çalışıyoruz. Bu süreçde 3 kere yavrulamasına şahitlik ettik. Bence kimyasal ürün sektörünün en ucuzlarından. Borsadaki birçok şirkete göre EBİTDA ( fAVÖK ) bazlı değerlemeğe göre çok ucuz ( yatırım tavsiyesi değildir )şuan.
Sizin vesileniz ile tüm yatırımcı dostlara saygılar sunar, 9 aylık bilançosuna göre ( yakında 12 aylıklar gelecek )kısa bir değerlendirme yapayım.
2023/9 Aylık satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre % 41.8 lik bir artış olmuşdur. Satışların enflasyonun altında olmasını olumsuz olarak değerlendiriyorum ancak sektöründe yoğun rekabetden dolayı fiat artışlarını ürünlere hemen yansıtamaması satış anlaşmalarını yıllık yapması,iç piyasada ve ihracatda beyaz eşya şirketlerinin ihracatı yavaşlaması , enflasyonun artmaya devam etmesi nedeni ile birim maliyet artışlarını ürün fiatlarına hemen yansıtamamaktadır. Buda satış artış oranının enflasyonun altında kalmasına neden olmuşdur. Satışların maliyeti ise geçen sene aynı dönemde % 69.2 iken bu sene 9 aylıkda % 63.5 a düşmüşdür. Maliyetlerin düşmesinde Geri Dönüşüm Tesisinin tam kapasite çalışarak ucuz hammadde sağlaması , Şirketin dünyada PP hammadde fiatlarındaki dalgalanmayı önceden görerek hammadde stok kontolünü iyi yapması ve son olarakda maliyet düşürücü yapılan yatırımların 8 GES ve Yeni makinaların üretime katılması ) sonucunda maliyetlerde ( % 69.2 den % 63.5 ) düşüşler olmuşdur. Bu maliyet düşürücü operasyonlar dövizdeki yükselişe ve hammdde fiatlarına ve yüksek enflasyona rağmen şirket sektörde rekabetci fiat politikası ile satışlarını ve karlılığını artırması, şirketin ne kadar iyi yönetildiğinin bir göstergesi olarak değerlendiriyorum.
Maliyetler düşünce doğal olarak Bürüt kar da geçen sene 9 aylık da 72.6 milyon TL iken bu sene aynı dönemde % 66.6 artış ile 120.6 milyon TL ye yükselmişdir. Bürüt Kar Marjı da geçen sene aynı dönemde % 30.7 iken bu sene % 36.1 e yükselmişdir. Bir önceki çeyrekde Bürüt Kar Marjı % 32.7 olmasından dolayı kar marjının artmasını sıkı maliyet kontrolü, stok kontrolü , hammadde fiat kontrolü ve GES yatırımlarına yeni makine parkuru kurulumuna bağlıyorum. Bürüt kar artış oranının satış artış oranının üzerinde olmasını ( maliyetlerin düşmesinden dolayı ) çok olumlu olarak değerlendiriyorum.
Pazarlama, Satış ve Dağıtım Giderleri geçen sene 9 aylıkda 4.4 milyon TL iken bu sene aynı dönemde % 63 lük bir artış ile 7.2 milyon TL ye yükselmişdir. Satış artış oranından ( % 41.8 ) yüksek olması ve Faaliyet Karın dolayısıyla Net Karında düşmesine neden olmasından dolayı ( Son yıllardaki hammadde fiatları ve kurdaki yükselişler, enfasyondaki artışlar nedeni ile pazarlama satış ve dağıtım giderlerinin artmasına neden olmasından dolayı) olumsuz olarak değerlendiriyorum.
Genel Yönetim Giderleri ise geçen sene 9 aylıkda 6.9 milyon TL iken bu sene aynı dönemde %120 lik bir artış ile 15.2 milyon TL ye yükselmişdir. Satış artış oranı olan % 41.8 i aşmasından dolayı olumsuz olarak değerlendiriyorum. Satış artış oranından fazla arttığı için Faaliyet Karın azalmasına neden olmaktadır, bu sebep ile önemlidir.
Esas Faaliyetlerinden Diğer Gelirleri geçen sene 9 aylıkda 19.9 milyon TL iken bu sene aynı dönemde % 45 lik bir azalış ile 10.9 milyon TL ye düşmüştür. Bu karın 4.1 milyon TL si Kambiyo Karından oluşmaktadır. Geçen sene aynı dönemde Kambiyo Karı 18.6 milyon TL idi. Yılın ücüncü çeyreğinde
ise EURO nun % 2.3 oranında yükselmesinden dolayı 4.1 milyon TL gibi oldukca ( Geçmiş yıllara göre ) )düşük Kambiyo Karı elde etmişdir. Faiz Gelirinden 0 TL ve Sigorta Teşviklerinden ise 2.3 milyon TL diğer faaliyet geliri elde etmişdir. Geçmiş yıllara göre kurdaki ( EURO daki ) artış hızı yavaşladığı için Kambiyo Karlarında da azalma olmuşdur. Böylece şirket tamamen net esas faaliyetlerinden kar eder haline gelmişdir.
Kambiyo Karı olarak 2023 de, 1. çeyrekde 1.2 milyon TL, 2. çeyrekde 2.7 milyon TL, 3. çeyrekde ise 0.2 milyon TL, TL lik Kambiyo Karı elde etmişdir. Görüldüğü gibi Kambiyo Karlarındaki artış ve azalışlar her çeyrek EURO kuruna( şirket yabancı para pozisyonunu EURO cinsinden tutmaktadır ) bağlı olduğu için her dönem sonundaki EURO kapanış fiatları dikkatle takip edilmesi Net Karın tahmin edilmesinde katkı sağlayacakdır.
Diğer Faaliyet Giderleri ise geçen sene 9 aylıkda 5.5 milyon TL iken bu sene aynı dönemde 7.3 milyon TL ye yükselmişdir. Artış oranı % 32 dir. Diğer Faaliyet Giderlerinin içindeki en büyük maliyet 3.6 milyon TL lik Reeskont Faiz Giderleri dir . Kambiyo zararı ise 1.1 milyon TL ye düşmüşdür. Geçmil yıllardaki yüksek Kambiyo Zararları nedeni le Diğer Faaliyet Giderleride yüksek çıkmakta dolayısıyla Faaliyet Karın düşmesine neden olmaktaydı.
FAALİYET KARI Gelir Tablosunda şirketin nakit ürettiği en önemli kalemdir.Faaliyet Karı düzenli artan şirketler her zaman hızlı büyüyen şirketlerdir.Geçen sene 9 aylıkda 53.8 milyon TL iken bu sene aynı dönemde %89 luk bir artış göstererek 101.8 milyon TL ye yükselmişdir. Faaliyet Karın artış oranı satış artış oranından herzaman büyük olması gerekir ki şirket hızlı büyüyebilsin ve yüksek karlar açıklayabilsin. Faaliyet karındaki bu güzel artışın sebebi, şirketin operasyonlarını iyi yönetmesinden, yurt dışı hammadde fiatlarının stabil hale gelmesi, maliyet düşürücü GES ve yeni fabrikaya kurulan yeni makine yatırımlarından, Hammaddenin yarısını Geri Dönüşüm tesisinden karşılamasından dolayı maliyet avantajından kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla şirketin dahada hızlı büyümesi için yeni fabrikaya yapılan yatırımların devreye girmesini dikkat ile takip etmeye devam edeceğiz. Bu neden ile bu kalemi ben olumlu olarak değerlendiriyorum.
Finansal Giderler geçen sene 9 aylıkda 5.9 milyon TL iken bu sene aynı dönemde %71 lik bir azalış ile 1.7 milyon TL ye düşmüşdür. Finansal Giderlerin içindeki en büyük gider Kur Farkı Giderleri 1.2 milyon TL dir. Kredilerin finansman giderleri yani Faiz gideri 281 bin TL olmuşdur. Yapılan yatırımlar için kulanılan ucuz kredilerin finansman gideri olması, yüksek likidite nedeniyle fazla bir risk teşkil etmemektedir.Malı yapısı oldukca sağlamdır.
Vergi Öncesi Kar tüm bu gelir ve giderlerden sonra Geçen sene 9 aylıkda 73.4 milyon TL iken bu sene aynı dönemde % 69.3 lük bir artış ile 124.3 milyon TL ye yükselmişdir. Bu orana 14.5 milyon TL kurumlar vergisi taakkuk etmişdir.
Dönem Karı vergi düşüldükden sonra 109.7 milyon TL olarak gerçekleşmişdir. Geçen sene 9 aylıkda bu kar 65.4 milyon TL idi. Artış oranı % 67.7 olmuşdur.
Ana Ortaklık Karı ise 124.3 milyon TL den azınlık payı olarak 9.4 milyon TL düşüldükden sonra 100.3 milyon TL olarak gerçekleşmişdir. Geçen sene 9 aylıkda ise bu kar rakamı 60.6 milyon TL idi. Dolayısıyla geçen seneye göre Ana Ortaklık Karı % 65.5 luk bir kar artışı olmuşdur.
SONUÇ :
2023/9 Aylık Bilançonun Gelir Tablosunu geçen senenin aynı dönemine göre değerlendirdiğimizde satışlardaki düzenli artışın devam etmesi (satış artış aranı enflasyonun altında kalmasına rağmen ) ve özellikle satışların maliyetlerindeki artış oranı ( % 69.2 den % 63.5 a) düşmesi, Bürüt Karın da % 66.6 artmasına neden olmuşdur. Ayrıca Faaliyet Karında % 89 luk artış göstermesi Net Karında geçen sene aynı döneme göre % 65.5 luk artış göstermesine neden olmuşdur.
Bu sonuçlara göre 2023/9 Aylık Bilançonun Gelir Tablosunu beğendim. Kambiyo Karının geçmiş yıllara göre düşmesi ve Esas Faaliyet Karında istikrarlı artmaya devam etmesini beğendim. Gelecek dönemler için özellikle yatırımlar bittikden sonra yeni fabrika binası tam kapasite devreye girince yüksek Esas Faaliyet Karlarının ( EBİTDA )geleceğini tahmin ediyorum.
Önemli olan bir şirketin Esas Faaliyet Karı Diğer Faaliyet Karından herzaman yüksek olması gerekir. Şirketlerde sağlıklı olan büyüme bu şekilde olur.Diğer Faaliyet Geliri ile sürekli büyüme olmaz, ancak belli dönemlerde olur oda sürdürülebilir değildir.
Bu neden ile Gediz Ambalaj yatırımlarını hızla bitirip özellikle SATIŞLARINI ve dolayısıyla Esas faaliyet ( EBİTDA ) karını hızla artırmaya başladığı zaman gerçek bir büyüme trendine girecekdir. Buda biraz zaman gerektirdiğinden hisse fiatı üzerinde baskı oluşturmaktadır. Bu seneki büyümesi biraz yavaş olmaktadır.Nedeni ise ana tedarikcisi olduğu şirketlerin iç ve dış pazarlarındaki daralma olması nedeni ile dir. Bu neden ile şirketin ihracat oranı % 32 lerden % 21 lere düşmüşdür. Buna rağmen şirket sürdürülebilir karlılığını istikrarlı bir şekilde devam ettirmeyi başarmışdır.Beyaz eşya , Cam ve Demir Çelik sektöründeki büyümeğe başlaması ile GEDZA nında yeni fabrika ile ciro ve karlılığını hızla artırmaya başlayacağını tahmin ediyorum.İştiraki olan GEDİZ PLASTİK hızla büyümektedir. Önümüzdeki süreçde bu şirketi halka arz edeceklerini tahmin ediyorum. Yatırımların ( özellikle otomotiv sektörüne yönelik yanmaz ESD li parçaların üretilme süreçlerini dikkatle takip etmek gerekir ) bu şirketin üzerinden olması bende bu düşünceyi doğurmuştur.
Benim naçizane değerlendirmelerim böyle. Biraz kısaltarak dilim döndüğünce şirketin gelecek dönemler için fotoğrafını çekerek yorumlamaya çalışdım. Umarım önümüzdeki dönemler için yatırımcı dostlara faydalı olur.
Tüm yatırımcı dostlara saygılar sunar bol kazançlar dilerim...
Yanmaz parça konusu uzun yıllardan beri var.Acaba ne zaman üretimi olabilir,bir açıklama veya bilgisi olan var mı?
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eliot .dostum çoktan ber yazmadığın için seni merak etmiştim sag ve saglikli olduğuna sevindim her sey kalbinden gectigi gibi olsun.beni sorarsan sağlığımız yerinde çok tessekur ederim insaallah 12 aylik bilancomuz iyi gelir bir analizde o zaman bekleriz.kendine iyi bak mutluluklar seninle olsun .kal saglicakla.ytd
Tüm yatırımcı dostların bayramını kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.
Yorumlarınız için çok teşekkürler sayın Elliot41
https://youtu.be/N_RRxJLywZ4?si=cqNfrclaAG8LCvLo
Ben de ocak.ayindaki ropartaji atayım
mart+nisanda bofa 700 bin lot malı toplayıp citiye devretti. yabancının milyon lot üzerine çıkmasını hayramı yormalıyım bilemedim.
Gedos fk si ucuzlar arasında sen ne ayaksin gedos.ytd