İkisi de S harfi ile başlıyor ya algoritma karıştırdı Ellam, alır birazdan. Ytd.
Sent from İPhone 16 Pro Max
Printable View
ben de biraz shortladım, endeks ve banka.. spot vadeli makası 160 puan civarına kadar geriledi, cuma günü 250 görmüştü yalnış hatırlamıyosam.. thyao hareketi -cambaza bak" tarzı bi endeksi yukarı manipüle etmek için olsa gerek.. şimdi olmazsa gün sonu satış bekliyorum, bakalım arada bize skuiz atacak mı nereye kadar atar ?
U30 hisselerin ağırlığını, endekse etkisini atacak bir babayiğit var mı
%40 gram altın %15 dolar %5 hisseye düştüm.
2.75 üzeri haftalık kapanışlarda bir daha bakarım.
bu haftadan itibaren teknik olarak düzeltme beklentim artıyor kendi stratejimde 2.75-2.60-2.52 bandında dinleneceğini düşünüyorum.
yanıla bilirim bu benim beklentim.
dip not.yaklaşık 1.5 aydan beri taşıdığım koç şirketleri ve thy tşkl güzel bir hareket yaptılar kendi adıma.
yakalaya bilirsek saatlik formasyonlarla vur kaç benim için .
kolay gelsin
Günlük hacimler yavaş yavaş aşağı geleceğini düşünüyorum.
THYAO bence %12 ağırlıkta
https://i.hizliresim.com/qqhe2pf.jpg
Sasa ve şişe %5 miş etkisi onlara biraz dokunursa hoplattır yine shortçuları.ytd.
Yada Tüpraş ve Bim tabiki palacigim hala longsa.
Bu hafta en karlı benim aranızda . Hem de açık ara.:)
SASA satışları enflasyona göre artmamış, bence esas sorun o olmalı.
Girdi sağladığı sektörler sorunlu olmalı.
Büyük şirketlerin reklam ile pazarlama ile bazen satışlarını artırması zor olabiliyor. Ufak ve orta boy şirketler bazen akıntıya karşı yüzebiliyor.
Çok az değişir. Bunun resmi formülü var, MKK kayıtlarından gelen bilgiler ile ağırlıklar güncelleniyor. Bir de gün başı ağırlık akşama kadar değişmez diye düşünüyorum.
Relatif bilgi ise doğru olması gerekir. Birinin 6 diğeri 3 ise 2 katı ağırlığı var demektir.
BIST30'da olmayanları dikkate almamak ya da BIST30'da olsa ağırlığı ne olurdu diye bakmak lazım.
SPOT da cuma alanlar satıyor,
https://i.hizliresim.com/lx4bfn6.PNG
Para bedava gibi işlem yapılıyor, rasyonellik yok.
Bazen dizel motor sıcak dursun diye çalışır vaziyette tutulur, öyle bir durum da olabilir.
eregli ye girdim acık.
Bist30 araba ise, Tuprasta onun mazotu.[emoji3]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...64d8a390d6.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...25de466e3f.jpg
VİOP'ta lönk bitti beyler
15,30,60 lıkta kırmızı ve yeşilin altındayız... yeniden lönk açmak için yeni turun başlaması beklenilmeli
821000 altınada vermiyorlar şimdilik... şorta da para vermez burdan
30 lukta ikili tepe hedefi 829000.. ama 60 lıktaki 827000 de ara direnç olarak girdi topa
FLAT candır...
1 saat işim var, halledem gelem bakarız yeni falına PALA'nın
ben de bikdim ya bende dun netas dediydim
tek lot satmadım .. aksine aldım biraz daha .. kısmet .. kar zarar yapacak bişey yok .. trenden inmeye niyetim yok ...inene saygı duyarım.. ..
Traktör çok beğendiğim bir şirket daha önce de burada konuştuk çok iyi bilançolar gelecek diye ama şu anki hareket 2024 i fiyatlamaya başlamış durumda 2023 ü geçen hafta bitirdik... Çiftçiye ucuz kredi musluğu kapandığı an orada sert geri çekilme olabilir...
emlakın taktüğü uygulamaya soktuk.
hayırlı uğurlu olsun. asdas. :he:
çiftçi bu sene iyi para yapıyor hep yazdım...
1 inek 100 bin.
domates biber falan anlatmaya gerek yok görüyorsunuz markette falan..
soğan da 20 liraya dayandı geri.
Allahsiz Pala.
Cuma 8200 den Viopu 48.10 dan Garani shortladim. Bugun 8320 ve 49.10 yazildim daha fazlasi icin ama vermedi
Pala kitleyecek milleti. Millet aldikca verecek, kimse anlamayacak :)
Birisi yurtdisi ev fiyatlari ile ilgili yazmisti. Malta dan ornek verebilirim.
Burada ortalama bir ev 200 bin EUR dan basliyor. Merkezi yerlerde tabi daha pahali
Ama 200 bin EUR ya aldigin evi ayda 800 - 900 EUR ya kiraya vermek mumkun.
Bunun yerine eger ev almak istiyorsan git Fransanin guneyine Nice ve Cannes dan al. Cok daha ucuz
Ya da DUBAI da iyi bir secenek. Hem orada gelir vergisi de yok. 250 bin dolara aldigin evi 2000 dolara bile kiraya verebilirsin
Secbulu yediniz uleyn...
bu gun ki islemim tamam. herkese hayirli isler
10 doları gördüm.
10.50 de eski zirvasın var.
geçeceğini düşünsem de para ilazım.
bu günlerde ilazım.
fakir ayafosyadan bişi çıkmaz. boşkuşş bak sana ne dicem. asdads. :he:
selccc nerdesin looo.
tatile çıkancak tam da gününü buldun.
benim hizzenin,
haftalık geometrik grafüğün ilazım. asdasds. :he:
yapay zeka böyle demiş :
Ev almak için Dubai ve Türkiye gibi farklı ülkeleri karşılaştırmak, kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara bağlıdır. İşte bazı faktörlerin analizi:
Maliyet: Dubai, genellikle daha yüksek yaşam maliyetine sahip bir şehir olarak bilinir. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde ev fiyatları daha uygun olabilir.
Gayrimenkul pazarı: Dubai, uluslararası bir finans merkezi olarak birçok yabancı yatırımcıya ev sahipliği yapar. Türkiye'de ise gayrimenkul pazarı büyümekte ve çeşitli seçenekler sunmaktadır.
Vizesiz seyahat imkanı: Türkiye, birçok ülkenin vizesiz ya da kolay vize alınabilen bir destinasyonudur. Dubai ise bazı ülkelere vize uygulaması yapabilir. Eğer çok sık seyahat etmeyi planlıyorsanız, vize kolaylığı önemli bir faktör olabilir.
İş olanakları: Dubai, dünyanın önde gelen iş merkezlerinden biri olarak birçok iş fırsatı sunar. Türkiye ise geniş bir ekonomiye sahip olmasına rağmen, iş imkanları yönünden Dubai kadar çeşitlilik sunmayabilir.
Yaşam tarzı ve kültür: Dubai, modern ve lüks bir yaşam tarzına sahiptir. Türkiye ise zengin bir tarihi ve kültürel geçmişe sahip yaşam tarzı sunar. Bu faktörler, kişisel tercihlere bağlı olarak değerlendirilmelidir.
Sonuç olarak, ev almak için Dubai veya Türkiye arasında seçim yapmak, kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara bağlıdır. Detaylı bir araştırma yaparak, finansal durumunuzu, iş imkanlarını, yaşam tarzınızı ve diğer önemli faktörleri göz önünde bulundurmanız önemlidir.