Hem 50 binlik alıp 50 binlik sattiysan bir de kar ettiysen kenarda köşede bir iki lot bi şey kalmış olması lazım :kahkah:
Printable View
Hem 50 binlik alıp 50 binlik sattiysan bir de kar ettiysen kenarda köşede bir iki lot bi şey kalmış olması lazım :kahkah:
Ben de bir soru sorayım.
X kağıdı Ocak ayında net %22 kazandırmıştır.
Y kağıdı Ocak ayında net %32 kazandırmıştır.
Elinde Ocak ayı başında 20 lot x kağıdı, 30 lot y kağıdı olan birinin kaç lot daha x kağıdı olmalı ki, ortalama kar yüzdesi Ocak ayı sonunda %24 olsun.
8+3+5+7+1 = 24
2,4 * 6 = 14,4
portföy 1,44 = % 144 büyür.
100 tl 244 tl olur. saat başı gelen karlarıda ilave edersen hesap işi karışıyor anuite hesabının saat başı gelen kar Uzay hesabına giriyor :he:
6 kaldıraçtan fazlası yok tüm hepsinin ortalaması 6 kaldıraç çıkıyor PSR teminat hesaplamasından sonra.
FETÖcüler, yeni başkanı bombardıman ediyorlar..
Bölge abimizdi, iyi tanırız kendisini..
Beraber okuduk..Aynı cematteniz.. falan filan..
Bir insanın okurken rastladığı kişiler olabilir ama O da bizdendi demek?Ne demek??
https://twitter.com/sevgistanbul/sta...20288753467688
Fiyat önemli değil. Kaç para olmasını istersiniz öyle kabul edin.
Sayı pisyedili
Bekleyenler gerçekleşenler iptal edilenler ve gün içi işlemler diye menü olması lazım akşam kurumun işlem defteri eşlenip sıfırlanana kadar herşey görünür.
Extre kısmında raporlar olmalı oradan gün aralığı işlem yapılan ya da raporlanmak istenenen menkulün kodunu seçer geriye dönükte bakabilirsin.Kurumunu ara sor bu raporlamalar mutlaka var. Ben şakasına soruyorsunuz diye yazmak istemedim.
Yüzdesel hesap olasılık işlerinde kullanılır ama biraz farklıdır.
Yüzde yüzelli kaybım var deyince küçümseme ile bakan kişi borsa vs işlerinden anlamıyordur.
Yüzde hesabı:
100* (Son Sayı - İlk Sayı)/ (İlk Sayı)
Hesap eksiye geçince yüzde yüzelli zarar ediliyor.
Yazayım da akşam akşam uğraşmayalım.
22 kar 24kar 32kar
20lot 1br @ 4br 30lot
Kar ortalaması 24 isteniyor. O zaman ortalama 22 ye yakın, yani 22den daha çok Lot olmalı.
32 den 30lot var. Bunun 4 misli 22den olmalı. Yani 120lot. İlk durumda 20 Lot olduğundan, 100 Lot daha x kağıdı almalı.
üstad dedim ya raporda..
tonla işlem var..
ama tane tane şuradan aldın buradan sattın şu lot komisyon şu falan filen.
gün içindeki alım satım kar zarar yok.
çünkü alınmış satılmış bitmiş gitmiş. elde mal kalmamış. gün sonu
işlemler dökümü var.
ama bu dökümden kar zarar yok. kendin hesaplaman lazım
overallı görüyorsun ama o overall da. elinde hiç dokunmadığın uzun zamandır taşıdığın hisseler nema viop vs olacağından.
gün içi olan yeri kendin hesaplaman lazım. :drunk:
Borsayı geçtim... nefes bile fazla size
Bir şeyden eminim derken maksimum %100 denilir ama çok etkili olmuyor millet %500 eminim diyor. Şu şekilde söylemek gerekir yüzde beşyüz iddiaya girerim ki eminim.
Matriks e broker gün içi işlemler yerinde bu dediklerin var sadece yüzdesini kar/sabah başlangıç ana para yazar. misal komisyonun on binde 6,5 ise hesaplamalar genelde 10 binde 10 üzerinden olup işlem defteri eşlendiği zaman fark hesabına geçer.Ama gün içi işlemlerden herşeyi gün içi görürsün.
Atıyorum normal web hesabında da tüm yıl boyu AKBNK kodu ile mesela tüm işlemlerin dökülür alış ortalaman satış ortalaman ettiğin kar.% sini bulman 3 işlem.
Ha hafize mi yeni başkan mı derseniz
Kesinlikle en baştan abd den o hatunu getireceklerine(yönetim sicili çalıştığı bankanın anasını bellemesinden belliydi) en baştan bu adamı koysalardı hem ülkenin gerçeklerini hem siyaseti hemde kurumu bildiğinden çok dahanfaydalı ve uzun ömürlü olabilirdi.
sen şu ekranı diyorsun..
gün içi işlemler.
https://imgbbupload.com/i/3ZfY.png
buradaki kar zarar hesabı doğru değil :)
onlarca hisseden ilk ikisi. sadece 500 tl alınmış satılmış.
deneme amaçlı yapıyorum
işte bu ekrandaki kar/zarar bölümü hatalı.
bende excel dökümleri ile uğraşmayım diye.
basit hesap istedimki. ortlama alış ortalama satıştan şu ekran direk çıkarayım sonucu.
basitini o nedenle istedim.
belki 10 bin işlem geçicem. hepsini tek tek excele akratıp uğraşmaktansa
burada toplam ort alış toplam ort satış üzerinden knedim direk hesap ederim daha kolay.
Şu akbank tan gelecek paraları peşin yemeye başlıyak... 3-5 bira alıp gidem eve
Nassossa para bol 🤣
Hatalı dediğin bu kar zararın içinde komisyonlarda var. Çok basit exel 1 satır formül yazsan oraya manuel girersen en hızlı en kestirme böyle hesaplayabilirsin.Exel de yazılacak satır herkesin komisyon oranına göre değişir çünkü.O ekranda o yüzden yok o hesaplamalar.
Şimdi pozitif mi açıyoruz pazartesi, son karar bu mu?
evet orası hatalı diyorum..
çünkü sen hisseyi 3.5 den aldın diyelim. ve yarısını 3.51 den sattın
gün sonu hisse oldu 3.8
gün içi işlemde sana zarar ettin gösterebilir veya karını az gösterebilir. bak şimdi sattığın hisse 3.8 ama sen yarısını 51 den vermiştin diyip.
farklı çalışıyor orası.