günaydın abi
mandıracı dayu gelmişse zabah olmuş demektir... herkes işinin başına
ama yaratıcı selamlamalar isteriz
misal : günaydın yolsuzluktan içeri alınasıcalar... olabilür :yahoo:
Printable View
Abd den aldığı güçle insanları suçlu suçsuz dinlemeden içeri aldı. Nasıl bir gözü karalık anlaşılır gibi değil, 40 milyar dolar rezerv yakmak uğruna. Bu para kayıp bir para değil ama kur farkı şimdiden 1,5 milyar dolar olmuştur. Tekrar 40 milyar doalr rezerv yapmak ise şu ortamda imkansıza yakın. Soru şu, İBB tutklaması bu kargaşa veya bu kayıplara değer mi. Cevap uzakta değil, secilmek için EYT nin seneler sürecek maliyetine dahi katlanmış bir sistem, 40 milyar doalr satmış çok değil, sen yeterki sürekli secil, para senin itin köpeğin olsun. Biz 2030 yılında 100 doalr asgari ücretle çalışır seni ayakta tutmaya devam ederiz.
birçok kez cevapladım... bir daha yazayım
tam geçen sene bu vakitlerde faiz % 50 oldu... 1 sene geçti
vadeler doldu... ingiliz tefecilerin elinde 1.5x tl var... tl ne işlerine yarayacak ? faizde düşüyor
bu 1,5x tl Türkiye Cumhuriyeti devletine verilip, geri 1,26 x dolar alınmalı
yani TÜRKİYE'de doların REEL GETİRİSİ % 30 olmalı
hiçbiryerde % 5'i geçmez... ama bizde % 30....ki; devlet çabuk batsın
burada detaylıca anlattım
işte bunun bahanesi oldu, bu merkezin dolar yakma olayı
iyi okuyun, 1 sene önce yazdığım şey harfi harfine gerçekleşti.
bu döngüyü bilmezseniz, merkez bankası dolar yaktı diye okursunuz olayı
arkadaşlar merkez bankasında dolar alacak, dolar biriktirecek para nerede ?
geçen sene bütçe geliri 8,4 katrilyon, gider 11 katrilyon....
2,6 katrilyon tl açık varken.... hangi para ile dolar alıp, mb rezervini 100 milyar dolar artırıyorsun ?
döngü: ingiliz... al 150 milyar dolar... ver 4 katrilyon... bas faize...
1 sene sonra
ver 6 katrilyon... dolar kaç... 38... ver 190 milyar dolar
hadi sen sağ ben selamet...
Yuan develüasyon %30 olursa, çin malları %30 ucuzlar. Çin bu yöntemi tercih eder mi.
2018-2028 arasından çok nefret edeceğiz, yaşadığımız yaşayacağımız ne varsa ağzımızdan burnumuzdan getirdiler.
citak dayu
Ben atisimi yaptim.
Sen de yamacima sallayiver.
[emoji23]
Çin borsalarının artıda olması da ayrı bir olay, acaba abd ye dik duruş mu, yoksa bir haberi mi satın alıyor.
analiz güncellemesi;
dün bunu yazdığımızda, 5250 deymişiz
https://i.hizliresim.com/kb0wl21.jpg
4900... % 7 gömmüşler
tabiki biste bir türlü o kadar gömemiyoruz :yahoo:
Trump Çine kalıcı şekilde ve yüksek miktar zarar versin, bu çekilen çileye razıyım, ama dönüp zarar bize dokunursa hoş olmaz. Çinin bir kez daha kazanmasını istmeiyorum. Trump bu konuda çokda hazırlıklı değil. Evet güçü var ama alt yapı eksik. Abd hemen isyan eden bir ülke, Çin ise pandemide 6 ay pencereden dışarı dahi bakmadılar.
Adam diyorki ısınma carcurt,ulan Nisan'dan kar yağıyo, ciddi ciddi dünyayı düdükleniyor sanki:he:
2 hafta önceki kar ve bugünki hava sanki Türkiye ye özel geldi, atmosferde omega blokaj etkisi ile. Yazın birde su sıkıntısı olması. Belediyelerin iki gecim kaynağı var biri su diğeri çöp. Çöp işini henüz fark etmediler, zamanla çöpü almak için su parası kadar para isteyecekler, az kaldı.
https://www.reddit.com/r/politics/co...ate/?rdt=40178
Bunu hakikaten dedi mi ya?
Bazı ülkeler tarifeleri görüşmek içün afedersin götümü öpüya demiş. :oleyo:
viop ilk açılış -%2,25
Ceylan ğözlümü arıyoz
https://x.com/_zokaT_/status/1909627...i3hlf6rsQ&s=19
Bugün endeks artı olur bana göre....... düşüş feyk vadelide....ytd..... bu benim fikrim....
iklim kanunu meclisten geçerse pandemi deki gibi yasaklar gelecek
seyahat özgürlüğü kısıtlanacak karbon vergisi tarım hayvancılık bitirecekler kölelik düzeni vb. gelecek
bunlar iyi günlerimiz
Piyasa Gündem ✰
@PiyasaTurkiye
·
13d
Donald Trump: Bazı ülkeler beni arıyor, k*çımı öpüyorlar… Bir [ticaret] anlaşma yapmak için can atıyorlar... lütfen efendim, bir anlaşma yapmamıza izin verin, her şeyi yaparız efendim diyorlar…
dün yandaş kanallar 1 gün önceki konuşmasını özel yayın yaptılar aslında karşında adamın nasıl bir kafaya sahip olduğunu görmüyorlar bugun bu söylediklerinide analiz etsinler:)bu adamın çıkarlarına uyarsan metiye düzer çıkarlarına karşı gelirsen bu şekilde muhatap olur.
Böyle borsanın taaaa mk. 1,5 senedir aynı artık bi skm olmaz bu ülkeden de borsasından da.
Çin Dışişleri Bakanlığı: "ABD tarifeleri kullanarak Çin üzerinde baskı kurmaya çalışıyor. Çin, bu zorba davranışa asla boyun eğmeyecek"
https://img.stock3.com/charting/2025...72/8002227.png
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
%34 az geldi, %104 vergide borsalar artı, demek ki %104 lazımmış. Abd yerinde olsam Türkeyeden 10 milyon 50-65 yaş aralığında emekliyi ülkeye alırdım, orada 2000 dolara çalışırız. yeme içme servis baraka ülkeye ait ama. Birde rahat dolaşım için akbil istiyoruz.
Globalde bilgi kirliliği , feyk haberler, kıç öpmeden vs :)dalga boyu yüksek volilite fazla.
Seviyorum derken, orada bir ince var.
Beni iyi tanir gibisinden.
Rahip Bronson olayina gonderme gibi gibi.
zamanında petkm sat 1 lira fark ile kozal al önerimde son durum...
çürük elmanın kokusunu 2 km den alırım...
aradaki fark 12 liraya çıkmış...
https://i.hizliresim.com/3vxd25d.png
Karaduman dayı diyor ya kaç kat gitmiş hisseler var. Bir aracı kurumda ki kadın müşterileri arayıp Penta alın demiş hisseyi kaçtan aldırdı biliyorum ama hisse 100 TL yaklaşık görmüş 2023 te bugün 13 TL. Kimisi kadın para kazandıracak diye hediyeler almış. Böyle bir çok Ocak sönüyor. Dolar bazında zararı %90-95 adamların