Slash sanada çok güldüm bölgedeki spekülasyon yapanların farkında bile değilsin... Arsam senin gibilerle değer kazanacağına değer yitirsin razıyım...
Slash sanada çok güldüm bölgedeki spekülasyon yapanların farkında bile değilsin... Arsam senin gibilerle değer kazanacağına değer yitirsin razıyım...
Şimdi forumda bi kaç arkadaş sakin olmamı gerçeklerin aşikar olduğunu belirtecek ama vallahide böyle insanlarla arsam değer kazanacaksa kazanmasın...Bize bildiğimizi unutturmaya çalışıyorlar yahu resmen siz aptalsınız hadi biraz daha uğraşın armut piş ağzıma düş diyorlar yahu...İnsanı enayi yerine koyuyorlar.......
Bir dahada bu foruma hiçbirşey yazmıyorum ve çıkıyorum...Herkes emin olduğu yatırımı yapsın...Herkese bol kazançlar...
Sayın Caner 1983 foruma bir şey yazmıyorum olur mu hiç? Siz bildiğinizi yazın. Bu güne kadar bölge hep olumlu yazılar sayesinde hareketlendi. Sizin darılmanız art niyetli kişileri caydırmaz, aksine sevindirir. Kaç yıldır imar bekleyenler şu üç beş yıl içinde yüzü güldü. İkinci etap (Otoban üstü) eli kulağında. Hal böyle iken daha ne diye çekilme kararı aldınız? Onlar da söylesin dursun. Hatırlarsanız önceki foruma musallat olanlar olmuştu. O forumda da tüm negatif yorumlara rağmen bıkmadan Sayın Tertip, Sayın Oğuzhan Oğuz ve adı aklıma gelmeyen bize faydası olan arkadaşlarımız oldu. Emeklerine sağlık.Onların art niyetli yorumları eşliğinde Birinci Etap (Otoban altı) imarı gerçekleşti. Zaman her şeyi gösterecek. Hoşça kalın, sağlıkla kalın.
Caner1983 pireye yorgan yakıyorsun. Sen yine doğru bildiklerini yaz burasının fikir ve düşünce paylaşımı üzerine olduğunu unutup paranoyaları ile baş edemeyen insanlar elbette olacaktır. Bilinçli ve organize şekilde konunun baltalandığını düşünüyorum. Bak benide 2 sayfa önce yerden yere vurdular alıştık, dönemsel olarak kraldan çok kralcılar olacaktır. Bundan sonra bende hiçbir tartışma sataşma ve ön yargıya cevap vermeyip sadece bölge ile ilgili soru, görüş, düşünce ve bilgi paylaşımlarına katılacağım.
Mübarek Kandil gününde biraz daha yazıp kalp kırmak istemiyorum ve cümlelerimi bitirirken hepinize Hayırlı kandiller diliyorum.
Hadi ordan, Hadi ordan, burada magdur olan bizleriz gercek yatirimcilar bizleriz, yillardir takip ettigim forumda ne yazacagimi size mi soracagim. Simdi biz konuyu baltalayici oluyoruz oylemi, derdimizi soyluyoruz kardesim derdimizi. Su anda bize yani masum yatirimciya yillarini vermis sermayesini umudunu baglamis yatimciya burada emlakci kapisina gidipte beni niye kandirdiniz emlakci bey diyeniz, Emlakcida almasaydin kardesim duserde cikarda olmadi dayak yersin haaa, biz sert insanlariz bir ucumuz mafyaya dokunur haaa, musteride tipis tipis kuyrugunu kistirip gider pozisyonuna sokuyorsunuz bizleri. Caner 1983 sana gelince seni cozemedim sen yatirimcimisin yoksa emlakcimi ? Bak Yucesan ne guzel yazmis herkez onun emlakci oldugunu biliyor, cani sagolsun bizleri pire yapmis bizim sizin gozunuzde pire kadar kiymetimiz yokki, birde pire icin yorgan yakma diyor bunlar urur urur gider diyor. Bilmiyorki burada biz yatirimcilar bir gun elbet emegimizin karsiligini alacagiz suistimal edilmekten bir gun kurtulacagiz. Yine soyluyorum isini durust yapanlara, insanlara buradan dogru yol gosterenlere hic bir lafim yok sozum Vicdansiz kan emici Spekulatorleredir. Spekilasyonla cikan fiyatlar spekilasyonla iner demek istiyorum zarar buyuk olur diyorum cok yazik cok yazik. Bu nacizane kardesinizin tavsiyesi buralarin fiyatlari Malbora sigarasi gibi net seffaf olmali buldugu degeri iki haberle yitirmemeli. Altinin degerini sarraf bilir duser duser de bu kadar dusmez ben satici olsam buyuk konusmayayim allah muhtac etmesin otoban ustu projedeki yerimi 250 ye vermem gel gelelim piyasa yapicilari beni dinlemezler istedikleri gibi spekule eder dusurduklerinin elinden malini alirlar Eyyy Yatirimcilar mal sahipleri dusmeyin kan emicilerin tuzaklarina dusmeyin malinizi kaptirmayin yarin uzulursunuz.
Mubarek kandilinizi kutlarim degerli yatirimci dostlarim. Allah kul hakki yemekten cumlemizi korusun Allah yiyip inkar edenleri islah eylesin.
Sn.Slash siz degilmiydiniz plan ankaranin genisleme talebi reddedildi.Plan disi kalan yerler ormanlik alan,bir ise yaramaz vb seyler yazan.Siz bunlari yazdiktan sonra karatasin tamaminin kentsel donusum alani oldugu ortaya cikti.Cikip yanilmisim deyip ozur dilediniz mi? Plan disi diye belirttiginiz yerdekilerin kul hakki yok muydu?Ama sizin arsaniz plan ici diye belirttiginiz kisimdaydi degil mi?Tapularinizi tuvalet kagidi olarak kullanirsiniz diye yazanlari takdir ettiginizi belirtiyorsunuz.Malinizi eljnizden cikarmayin diyenleride yeriyorsunuz.Bence burada bir grup var ve bu sahislar insanlari bir sekilde belirli bir alana yonlendirmeye calisiyor.Hakli olana hakli demesini biliriz ama sizin hicbir hakli tarafiniz yok.
Doğrusu bölge hakkında hala olumsuz hatta olumsuzdan öte burada artık hiç bir şey olmaz diyenleri hayretle izliyorum.Kendileri nüfus popülasyonunda artış ve buna bağlı olarak ulaşım,fiyat ve merkeze yakınlık gibi özelliklere sahip barınma yerleri ihtiyacının kaçınılmaz olduğundan bihaber gibiler.. Bu kural dünyanın her yerinde aynıdır ve toprak bu nüfus artışı karşısında kıt bir kaynaktır.Bunları o bölgeyi yerden yere vuranlar için yazıyorum. Ancak düz bir mantıkla bile bunu anlamanızı beklemiyorum. Çünkü ısrarla bu bölgede bir şey olmayacağını söyleyenlerin, negatif düşüncedeki bu insanların artık art niyetli olduklarını düşünmekteyim. Yani bölgenin en geç birkaç yıl içinde değerleneceğinin farkındalar ve fiyatları düşürüp düşük fiyattan buralarda arsa toplayacaklar bu kesin gibi. O yüzden size asla itibar etmeyeceğim. Saygılarımla,
Karatasin her yerinden imar gecmesi beni sevidirir buna diyecegim bir sey yoktur ki yukarilardada yerlerim mevcuttur fakat millete 2. proje nin genisleyecegi safsatasi ile 80 -90 tl lik yerleri 150 Tl ye kadar sattilar ve sonuc malesef 100 tl fiyatlar geri geldi projede genisleme varmi yok (onceki baskan dursaydi sadece maliyeye ait yerleri projeye katip devam edecekti ki Plan Ankara hala bu isi yaparsaki oyle olmasini umut ediyorum.) Karatasin yarisindan cogu saten kentsel donusum planindaydi surec icerisinde iptaller orman alanina gitmeler alt kismi, ust kismi, koy ici, koy disi, sit alini, cevre koruma alani, elektrik teli, gaz hatti, daha bircok neden neden neden neden ler siralandi vede siralanacak ben bu sureclerin hepsini bizzat yasadim. Taylan seni anliyorum senin arsan 2. projeye girmiyordu sende girsin artik diye hayiflaniyorsun ama sunu unutuyorsun gecen yilki fiyatlara gore ben 300 Tl m2 ye odemisim 2. proje ici sen ise biraz yukaridan proje disi yeri 90- 100 Tlden almissin (Oyle Tahmin ediyorum)ve 3 ay sonra projeyi genislettirip benim arsamla seninki bir oluyor oylemi nerde bunda adalet nerde bunda hak hukuk. Taylan cim sende bu CENDEREDEN gececeksin hic kacar yolun yok. Onun icin diyorum yine 2038 -2023 planlarindaki ormanlik alanlara bakiniz Cevre koruma cizgilerine bakiniz sit alanlarina bakiniz her yer bir degildidir. Daha birinci projedeki arsa fiyatlari oturmamisken hic bir muteahhit civi cakmamisken Daglardan imar gecmis neyime. Umut tacirin ekmegi ama bizim bolgede umut balli ekmek okmus. Ben yine soyluyorum Karatasin her yerinden imar gecsin ama kisa zamanda sonuc almak icin iyi para verip 1. projeden imarli yer alinmasi veya biraz daha beklerim diyorsan 2. proje icinden yok arkadas benim yasim genc ben beklerim diyorsan yukarilardan ama yine 2038- 2023 planlarina bakarak yatirim yapilmasi taraftariyim.
Senin tek bir derdin var aldığın yerin fiyatının düşmüş olmasi. Kendi yatırım yaptığın yeri on plana çıkarmak için elinden geleni yapıyorsun.Ki tapularinizi tuvalet kağıdı olarak kullanırsınız diyen adamı bile takdir edecek durumdasin.Ben sana diyecek birşey bulamıyorum.Sizlere Allah akil fikir ve iyi niyet versin.
Değerli forum üyeleri düşünce ve fikirlerine çok değer verdiğim arkadaşım TERTİP’in 31/07/2017 tarihinde Karataş için yapmış olduğu değerli açıklamasını sizlerle paylaşıyorum. Sayın Tertip ne diyor *Bu yeni düzenleme ile daha önceden bazı emlakcıların senin arazin yeşil alana giriyor diye arazi sahiplerini korkutarak ucuza mal kapatmalarıda ortadan kalkacaktır.Artık Karataş ın her m2 si potensiyel imar calışmasının içinde olacaktır *
Yani bu yeni düzenleme ile daha önceden bazı emlekçıların senin arazin yeşil alana giriyor diye arazi sahiplerini korkutarak ucuza mal kapatmalarıda ortadan kalkacaktır.Artık Karataş’ın her m2 si potansiyel imar çalışmasının içinde olacaktır diyor. Yorumu siz değerli forum üyelerine bırakıyorum. Herkes malının kıymetini bilsin, moralini bozmasın. Selamlar.
Değerli forum üyeleri yapmış olduğumuz azimli çalışmalarımız netice verdi. Başkan Mustafa Tuna geri adım attı. Kanal , boğaz projesini en kısa zamanda ihaleye çıkacağını açıkladı. Çıkarmış olduğumuz gazete ilanına bu linkten : http://imageshack.com/a/img924/664/yhNcHf.jpg ulaşabilirsiniz. Selamlar.
Yukaridaki linkte Sonsoz gazetesinde cikan ,Kanal Ankara Projesi ile Muhye, Karatas ve Yakupabdaldaki imar calismasini Sayin Baskan Mustafa Tuna ile Cumhurbaskani ve Basbakanin dikkatlerine sunan bir tesekkur ilaninin kopyesi vardir. Bu ilan Sayin Gulbay in gayretleri ile ortaya cikmistir.Bu ilan icin gerekli parayi veren Sayin Gulbay ve diger arkadaslara gosterdikleri maddi fedakarliktan ve
ve kiymetli zamanlarindan fedakarlik ederek gosterdikleri cabalardan oturu nekadar tesekkur etsek azdir.Goruldugu gibi bu isler kendiliginden olmuyor. Birilerinin hem maddi hem manevi caba gostererek tasin altina elini koymasi lazim.
Ayrica gene bu Cumartesi gunu Sayin Gulbayin ofisinde bolge ile ilgili imar calismalarini gundemde tutmak icin bir toplanti yapilacaktir. Bu toplantida bilgi alisverisinden sonra bir yol haritasi cikarilip Karatas, Yakupabdal imar calismalari ve Kanal Ankara Projesi icin uygulama baslatilacaktir. Ilgi duyan arkadaslar Sayin Gulbay a ozelden mesaj atip, toplanti adresi ve zamani konusunda bilgi alabilirler. Katilimci sayisi ne kadar fazla olursa o kadar iyi.
Katilimci sayisinin az olmasi halinde katilan arkadaslarin payina dusen ismarlanacak borek , baklava miktarida o kadar fazla olacaktir
Yani her halikarda kazan, kazan olayi:)
Katılmayı çok isterdim Sn.Gulbay ama bu sefer kısmet olmayacak.Bir başka sefere umarım.
Herkezin plan ankaranin genisleme talebinin reddedildigini dusundugu bir donemde bunun boyle olmadigini sorusturup bu konuda bizi bilgilendiren,kanal ankaranin iptalinin duyulmasindan sonra bu konu uzerine gerek yerel gerekse ulusal basinda yer almasini saglayan simdi de karatas,yakupabdal imar sorunlarinin tartisilmasi ve ortak adimlar atilmasi icin forumdaslarin biraraya gelmesinde onculuk eden hem madden hem fiziksel olarak yipranan size Ender beyin de belirttigi gibi bende kendi adima cok tesekkur ederim Sn.Gulbay.
Elinizden gelen maddi ve manevi çabayı göstererek secim öncesi siyasi iradeyi imar vb konularda harekete geçirebilmek icin öncülük edip düzenlediğiniz toplanti nedeniyle teşekkürler Sn.Gulbay.Kısıtlı bir katilim olmuş olsa da beraber hareket edebilecek insanları tanıma adına güzel bir girişim.Secim öncesi, birtakım nedenlerle ihmal edilmiş bu bolgede birşeyler yaptırılabilmesi için en uygun zaman ama gerek bölge halkı gerek yatırımcılar karar alıcıyı harekete gecirtmektense karar alıcının keyfine bırakmayı daha uygun görüyorlar sanırım.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, uzun süredir başta İstanbul ve Ankara olmak üzere belediyeleri uyardığını söyleyerek “Çevreye duyarlı kentler için çok talimat verdim. Her yerde çok katlı binalar. Bundan sonra izin verilecek binalar 5 artı bir olacak. Takipçisi olacağım” diye konuştu.
Ender bey bu durumun gerek bölgede gerekse Ankarada imar görmüş bölgelere yansıması nasıl olur ya da imar görmesini bekledigimiz Otaban uzeri için?
Arkadaşlar change.org adlı imza kampanyası platformunda Yakupabdal, Karataş, Mühye ve İmrahor mahallerimizin problemleri, ve yapılması istenen yatırım ve projeler için imza kampanyası başlatacağız.
GüneyAnkara facebook grubuna katılarak veya buradan yazarak bu metnin içeriğine lütfen katkıda bulunalım. Özellikle bu mahallelerde yaşayan vatandaşlar ve emlakçı arkadaşlar özellikle rica ediyorum, yerel ve üst yönetimden istekleriniz nedir? Yazılan istek/öneriler Mahalle mahalle maddeler halinde bir araya getirilerek imza kampanyasına start vereceğiz.
Bu imza kampanyası oluşturulduktan sonra online olarak herkes birbirine destek için yollayabilecek ve her online imzada bu metin aynı anda Mustafa Tuna, Alper Taşdelen, Binalı Yıldırım ve R. Tayyip Erdoğan'a mail olarak ulaşacak.
Lütfen herkes elini taşın altına koysun, katkıda bulunsun.
Mahallemizde yaşanan sorunlar ve istekler Nelerdir?
Facebook grubuna katılmak için https://www.facebook.com/groups/guneyankara/
http://www.internethaber.com/melih-g...i-1829119h.htm
melih-gokcek-borc-bataginda-bir-belediye-birakti-maaslar-odenemeyecekti yazısı
Değerli Arkadaşlar, hatırlayacağınız gibi son yerel seçimde tüm ABB adaylarının ortak projesi (değişik isimlerle adlandırılarak) Kanal Ankara projesiydi. Bu tür projeler şehirlere değer katan marka değerini artıran yatırımlardır. Kaldı ki , Kanalın inşa edileceği yer zaten İmrahor deresinin yatağıdır Ankara'nın kalan tek doğal su havzasıdır. Yapılacak iş Ankara'nın (dereler şehri) yanlış uygulamalarla kurutulan , kanalizasyon olarak kullanılmak üzere üzeri kapatılan su kaynaklarından en önemlisini Ankara'ya kazandırmaktır. İstanbul 20 milyonluk nüfusu , yetersiz altyapı, yanlış şehirleşme politika ve planlarıyla kilitlenme noktasına gelmiştir. Ankara ise 15 yıldır çarpık ve plansız büyüyen , modern büyük şehirlerde görülmeyecek şekilde şehrin halkasını yırtarak bir burun gibi 30 km uzayan yapıdan şehrin halkasına dönmek zorundadır. Yoksa , Başkent olmasına rağmen yerini İzmir'e kaptırmak durumunda kalabilir. Ayrıca, önümüzdeki seçimlerde AKP, diğer adayların "yapamadığınız projeyi" biz hayata geçireceğiz söylemleri ile karşı karşıya kalabilir. Saygılarımla.
http://www.haberankara.com/kanal-ank...n-durum/63878/
Haber yeni değil ama güncel tutulması güzel
mrh sayın grup üyeleri ankara çankaya karataş 763 parsel hakkında proje içi mi, imar gelme ihtimali söz konusu mu ve m2 fiyatları ile ilgili bilgi vereblir misiniz
Yazının cevabı Ankara BB.den yeni geldi.Maalesef durum sıkıcı:
Sayın AHMET ÇETİN ;
12.12.2017 tarih ve 1769464 sayılı başvurunuz değerlendirilmiş olup, ÇANKAYA KARATAŞ MAHALLESİNİN ÇEVRE YOLU GÜNEYİNDE (DIŞ KISMINDA) KALAN KISMINA DAİR BAŞKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN İMAR PLANI ÇALIŞMASI BULUNMAMAKTADIR. YAKUPABDAL MAHALLESİNİN İSE KAYAK MERKEZİ KISMINDAKİ PLAN ÇALIŞMASI SÜRDÜRÜLMEKTEDİR..
Bilgilerinize arz eder saygılar sunarız.
Sayın Zeybek43, durum neden sıkıcı olsun ki. Bir imar çalışması olmadığı herkesçe aşikar. Amacımız çalışmanın başlatılması zaten.
Demekki her sey yolundaymis da biz bosuna telasa kapilmisiz.
Bildiginiz gibi Sayin Gulbayin ofisinde yapilan toplantiya topu topu 8 kisi katilmis. Guney Ankara Face book ta en az 1750 uyenin oldugu hisse nettede yaklasik 250 kisinin oldugu varsayilirsa 2000 kisilik bir gruptan bu kadar kisinin katilmasi gercekten aci bir durum .Nedense bizim millet forumlarda yazi yazip akil vermekle is yaptigini zannediyor. Cok cok yazik. Bu gunde gene Sayin Gulbay Hurriyet gazetesinin Ankara Burosu calisanlari ile birlikte muhtarlarida yanina alarak Karatas , Yakupabdal yoresinin her secimde vaat edilen imar sorununu dile getirecek. Sayin Gulbaya bu bitmek tukenmek bilmeyen cabalari icin cok tesekkurler. Ayrica gene hem madden hem mananen destegini surekli olarak veren Sayin Savas Ozcana, Murat Soyaltaya, Oguzhan Oguza cok tesekkurler.
Sayın forum üyeleri ; öncelikle Güney Ankara Grubundan Savaş Özcan kardeşime olumlu düşünceleri ve maddi manevi desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.
Forum aracılığı ile Sayın Tertip’in yapmış olduğu çağrılara rağmen 02/12/2017 tarihinde yapmış olduğumuz Karataş, İmrahor Vadisi Kanal Ankara projesi ve bölgenin imarı ile ilgili istişare toplantısı 8 kişinin katılımı ile fiyasko ile sonuçlanmıştır. Ancak bu toplantıda Murat SOYALTAY adında kabına sığmayan genç bir arkadaşla tanışma fırsatı bulduğum için çok sevindim. Bu arkadaşımız günde en az üç kez beni arayarak bölgenin sorunları,imar ve kanal projesi ile ilgili neler yapabiliriz diye fikir alış verişinde bulunmak istiyor. Buradan Murat SOYALTAY kardeşime de yoğun ilgisinden dolayı çok teşekkür ediyorum . Değerli forum üyeleri ,beş gün süreyle SONSÖZ Gazetesinde Karataş ve İmrahor Vadisinde yer alan Altı Ankaralı yöre Muhtarlarıyla bölge ile ilgili sorunlarını dile getiren seri yazı dizisi yaptık, görüşlerine yer verdik. SONSÖZ Gazetesi muhtarların sorunlarını dizi yaptı. Cumhurbaşkanı bugün ki açıklamalarıyla destek verdi. Bu haberimizde yarın SONSÖZ Gazetesinde çıkacaktır.Gazete alarak takip edebilirsiniz.Şunu gördüm ki burada bu güne kadar ‘‘körler sağırlar birbirini ağırlar’’ hesabı yapılmış. Elini taşın altına koyana rastlamadım. Dün Hürriyet Gazetesinde çalışan üst düzey yönetici arkadaşım ile görüştüm. Bugün muhabir ve foto muhabiri arkadaşları görevlendirdi.Altı Muhtar arkadaşımızla birlikte Mühye Muhtarlığında buluştuk.Yörenin sorunlarını Kanal Ankara ve imar konularını dile getirdik,kesinlikle Başkanın ağzından ihale tarihinin açıklanmasını beklediğimizi belirttik. Bu haberimiz de 22/12/2017 Cuma günü Hürriyet Ankara da yayınlanacaktır. Yarın Sonsöz, Cuma günü de Hürriyet alarak takip edebilirsiniz. Selamlar.
Değerli forum üye üyeleri aşağıdaki linki sizlerle paylaşıyorum. Ayrıca bugün Sonsöz, yarın Hürriyet gazetesinde bölgemiz ile ilgili haberler yayınlanacaktır. Selamlar.
http://www.haberankara.com/guney-ank...ciklama/63991/
Değerli forum üyeleri;
Kanal Ankara Projesi ve İmrahor Vadisi haberlerimiz bugün Hürriyet Ankara ekinde yayınlanmıştır.
Selamlar...
https://www.img.gen.tr/images/2017/1...7.161be9bc.jpg
https://www.img.gen.tr/images/2017/1...nkaraa4b5c.jpg
Herkese merhaba,
Resmi gazetede bugün yayınlanan konut alan ve kentsel dönüşüm alanları hakkında bilgi sahibi olan var mı?
Bakanlar kurulu kararı ile kesinleşmiş.
http://www.resmigazete.gov.tr/main.a...2/20171226.htm
Bunun arkası imardır. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Arkadaşlar herkese hayırlı olsun. Devamı hızla gelecek gelecek ...
Yeni ihale ne zaman yapılacak acaba bilgisi olan var mıdır?
İyi çalışmalar
Hobaaaa fiyatlar uçsun artık. Otoban üstüne imar çıkacağı kesinleşmiş. 4-5 aya kadar olur diyorlar.
Otoban ustu 1 etap imar calismasinin ayak sesleri bunlar. Herkese tekrar hayirli olsun. Aslinda bu hem Belediyenin hemde plan uzerinde calisma yapan Plan Ankaranin bekledigi haberdi. Bu haberle ilk etap imar calismasinin sinirlari belirlenmis oldu. Maalesef bu sinirlar Plan Ankaranin daha once belirledigi sinirlardan biraz degisik. Daha once plana dahil olan pek cok parseller simdi plan disi, ayrica plan daha oncesine gorede kuculmus durumda.Buda artik plan buyuyecek mi tartismalarina bir son vermis oldu.
Bundan sonraki asama Plani kimin yapacagi veya Plan Ankaranin calismaya devam edip etmeyecegi seklinde. Taslarin degistigi bir Belediyede yeni yonetim Plan Ankara ile calisir mi calismaz mi onuda zaman gosterir. Eger Plan Ankara devre disi kalirsa o zaman Plan Ankara ile sozlesme yapanlarin durumu ne olur, onuda sozlesmeyi iyice okuyarak sozlesme sahiplerinin belirlemesi gerekir. Benim okudugum ,imar calismasi Plan ankaranin dahilinde olmadigin bir ortamda ciksa dahi Plan ankara ile yapilan sozlesmenin gecerli oldugu seklinde.
Sinirlari belirtilen alan yaklasik 5 milyon m2 ve bunun icinde hazine tarafindan Belediyeye devir edilen 800,000 m2 lik mera alanida var. Bu alan Gokcek tarafindan iflasa getirilen Belediye icin can suyu olabilir. Buranin satisi ile elde edilebilecek rakam 1 milyar Tl yi bulabilir. Yaniz bunun tek sarti var oda bakanlar Kurulu karari ile bu alanin imar gecmeden satilamayacagi seklinde. Bu da yatirimcilar icin imarin bir an once gecmesi icin iyi bir guvence.
Maalesef yeni sinirlar daha once plan icinde olan pek parseli kapsamiyor, bunlar arasinda Solak diye bilinen ve Karatasin iyi yerlerinden olan 900 lu parseller ile, kuzeyde otobana yakin bazi 100,200 lu parseller dikkatimi cekti. Niye plan disina alindi merak ettim dogrusu
Bu haberden sonra sizi arayacak olan emlakcilara 2018 Araliginda gelmelerini soyleyin.O zaman elinizde yeni imar tapulari ile pazarlik yaparsiniz. Yeni yildan itibaren plan ici parseller rahatlikla 300 TL uzeri satisa cikmaya baslar. Plana komsu yerler ise 200-250 TL araligina oturur. Malinizi ucuza kaptirmayin
Tekrar bu guzel haber sizlere hayirli olsun
Bende size gelismeler hakkinda ki yorumunuzu sormak icin foruma girmistim ki siz bu gelismeyi yorumlamissiniz Sn.Tertip.Bu gelismeden sonra karatas otaban uzerinin tamami icin imar yolu acilmis midir acilmissa bu kac etap halinde olur sizce?Paylasilan haritada gordugum kadari ile kentsel donusum ilan edilen alanin iki tarafinda ve arka tarafinda bir bosluk birakilmis.
Sayin Taylan merhaba. 2038 Cevre Duzenleme Planina gore Karatasin zaten tamami imara acilacak alan olarak tanimlandi.Soru bunun Ankaradaki mevcut arsa stok oranina gore nasil gerceklesecegi.
Bir alanda imar calismasinin sureci soyledir :
ilk once o alanin mevcut 25,000 lik ve 50 000 lik Nazim Planlarinda yerlesime acilacak alan olarak gosterilmesi, daha sonra Bakanlar Kurulu karari ile Kentsel Donusum Alani ilan edilmesi , daha sonrada Belediye ile uyumlu bir Planlama Sirketinin o sinirlar icinde imar calismasina baslamasi. Bu surec su andaki Resmi Gazetede ilan edilen alanda basladi.
Karatasin geri kalani icin imar sureci bence en fazla 2 etapta olur.
1 Etap mevcut planin batisinda otoban ile Yaylabag sinirlari arasinda kalan 900 lu parseller ile otobanin dogusunda kalan 100 lu parseller
2. Etap ise Karatasin en uc noktalarinda yer alan ic parseller, yani 300,400,500,600 ve 700 lerin bir kismi. Bu alan alt yapinin zor goturuldugu daglik parseller, ve bir planlamaci acisindan faydali arazinin az oldugu yerler.Bu alan sel sularinin olsturdugu vadi tabanlari ve egimi fazla olan yamaclarin oldugu bolge
Mevcut simdi belirlenen Kentsel donusum alanina bakarsak,(Mesela google earth ten), sari olarak gordugunuz yerler koylunun ekip bictigi bugday ve arpa alani. Yani bayagi duz bir alanlar toplulugu. Bu secim rastgele degildir. Hem konutlasma hemde alt yapinin rahatlikla goturebilinecegi alanlar.
Ozetle geri kalan kisim en fazla 2 asamada imara alinir, emir demiri keser, isterse siyasi irade tek imarlada isi bitirir.,
Ama sindire sindire gitmek isterlerse 2 asamali imar calismasi bana daha uygun geliyor
Cevabiniz icin tesekkurler Ender bey.Uzun ve bezdirici bir surec oluyor bekleyenler icin.Planli programli yurumuyor hicbir sey bahsettiginiz gibi emirin demirin kesmesi biciminde yol aliniyor.Bekleyip gorecegiz.
Maalesef burasi Turkiye.Olmayacak islerin olma ihtimali olacak islerin olmama ihtimalinin olmamasindan daha fazla olma ihtimaline sahip. Bilmem acikca anlatabildimmi ?:yes: