spk uzmanı ve ya bu işlerde uzman arkadaş varsa benimle iletişime gecebilirmi para konusu sorun değil kazandıkmı zaten karşı tarafa kalıyor :)
Printable View
spk uzmanı ve ya bu işlerde uzman arkadaş varsa benimle iletişime gecebilirmi para konusu sorun değil kazandıkmı zaten karşı tarafa kalıyor :)
Çalgıcılar,Goldaşın iflasına kimler ve neden sebep oldu araştırın bakalım nereye ve kimlere kadar uzanacak?
Gerçi herkes görüyor gerçekleri.
KRAL ÇIPLAK DİYORUM
https://youtu.be/2msEpZTqMeE
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
HUKUK FİRMALARI DAVA İNGİLTERE HABERLER
https://www.thelawyer.com/issues/apr...=dnews_3276031
Clifford Şans müşterisi Société Générale, “işlemlerin kötüye kullanılması†nı hak etti
Clifford Chance müşterisi Société Générale, sekiz yıl boyunca bekletildikten sonra 480 milyon dolardan fazla (384 milyon sterlin) para cezasına çarptırıldı
şimdi bu parada bizlerinde hakkı var bize ödeme yapılması gerekmiyormu sonuçta ben golds ortağım ve Société Générale, yüzünden hem madur oldum hemde param buhar oldu golds kapandığında dolar 2 tl idi yanılmıyorsam belkide daha düşük
Çalgıcılar Goldaşı Borsadan bizim kurumlar atmadı mı? Girmeseydiler yabancı bankaların dümen suyuna...
SPK, BİST ve Türk Mahkemeleri değil mi Goldaşın sonunu hazırlayan ve biz küçük yatırımcıları mağdur eden.
Düşünün bakalım bizden başka para kaybeden var mı?
Çalgıcılar şarkıya gelin şarkıya , dangur dungur çalıyorsunuz.
Şarkının sözleri de notası da belli.
KRAL ÇIPLAK DİYORUM
adamı döve döve borsaya kote edildiği günlerde golds neden niye halen bekliyor borsa istanbulda ne batık şirketler işlem görüyor iki sandalye bir masa şirketler topluluğu yarısından çoğu çöp golds şimdi açılmayacakta ne zaman
açılacak neden girişimler yapılmıyor neden şirket yönetimi kap bir haber bile göndermiyor bukadar önemli dava kazanılmış yani düşüne biliyormusunuz goldaş işlem gördüğünde bu dava kararı açıklansaydı hepimiz bir anda trilyonluktuk
zaten dava fiyatlanmıştı 0.20 işlem görüyordu daha kötüsü yoktu bence burda oyun var oyun içinde oyun
ve bunca sıkıntıdan sonra bir avuç golds yatırımcısı ve golds manşetlerden inmeyecekti çünki bizler inanmış ve güvenmiştik yalınkayalara yani devasa bir tazminattan bahsediyoruz ama içinde bizi yoksaymaya bizi ayıtlamaya çalışıyorlar ganimete tek başlarına çökmeye çalışıyorlar bu haksızlık
adamlar çeşmenin başına çökecek bizi mahkeme köşelerine itin bizim maddi ve manevi kaybımız ne olacak yaşadığımız bu tranvanın kabusun tazminatı ne olacak bunlarıda hesaplayın elbet bunlarında hesabı bir gün sorulacak yüce adalet önünde bunlara da bir hakim savcımız gelin bakalım buraya diyecek bu dava bitmez ingilterede biter ama türkiyede hakkımız alınana kadar bitmeyecek
Ben Yalınkayaya güvendim borsaya girdim diyor.Tam bir beş yaşında çocuk ağzı.
Küçük yatirımcı şahıslara güvenerek borsaya girmez. Küçük yatırımcı SPK, BİST gibi devlet kuruluşlarına güvenerek borsaya girer. Bilir ki devlet yasaları mahkemeleri ve kurumları ile onun hak ve menfaatleri koruyacaktır.Vatandaş olarak bunu beklemek en tabi hakkıdır.
Bizde ne oldu? Bu güvendiğimiz kuruluşlar hep birden Goldaşın üzerine atladı ve hukuka aykırı bir iflas kararı ile Goldaşı borsadan attı.Bu işten yalnızca ve yalnızca küçük yatırımcı zarar etti.
Hiçbir borsa yorumcusu bu olayın üzerine gitmedi veya gidemedi.Koskoca dünya firması yokedildi basın, tv de ses yok.
Goldaş üzerindeki sır perdesi mutlaka kaldırılmalı, bu senaryoda yer alan kişiler şirketler acıklanmalı.
Ama hepsinden önemlisi küçük yatirımcının uğradığı zarar bugüne göre hesaplanarak devlet kuruluşları tarafından ödenmelidir.Devlet olayın sorumlularindan ve suçlularından bu parayı tazmin etmelidir.
İkinci bir çözüm yapılan hata kabul edilerek Goldaşın borsaya alınmasıdır.
Burada kimse kimseyi yanlış yönlendirmeye çalışmasın
Yasalara uygun olmayan mahalle ağzı ile yapılan çözüm önerileri komik oluyor.
KRAL ÇIPLAK DİYORUM
devlet iyi niyetli olan tüm üreticilere yardım etti ediyor yeter ki sen üzüm ye bunlarda talepte bulunduysa devlet destek olmuştur zaten marka idi yani bunların işi daha kolay ama dediğim gibi önemli olan bunların niyeti bence devlet tazminata el koymalı ve bunlar tekrar borsada işleme açılana kadar o parayı tutmalı eğer açmıyorlar ise o parayı tüm madurlara fazlası ile dağıtmalı vatandaşın maduriyetini gidermeli
AYNEN YAZDIKLARINA KATILIYORUM
Sahi tazminat mı aldı ne kadar aldı alacak
LG-H860 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Court of Appeal: SocGen failed to progress hearing in £384m gold row
|5 June 2018
he Court of Appeal has upheld a decision to strike out a multi-million pound claim by French financial services company Société Générale (SocGen), in a judgment that reinforces the need to bring claims in a timely manner.
In Société Générale v Goldas, appeal judges Lord Justice Longmore, Lady Justice Macur and Lord Justice Simon upheld a judgment by Mr Justice Andrew Popplewell in the Commercial Court in April last year which struck out SocGen’s claim - largely because the bank’s application was made eight years after a first claim was issued.
In 2008, Société Générale (SocGen) obtained worldwide freezing orders against the defendants Goldas Group - a Turkey and Dubai-based gold trading entity.
After obtaining each order SocGen issued two sets of insolvency proceedings in London, in respect of sums due for bullion delivered on consignment. The quantum of the claims was around £384 million but neither claim went beyond an initial filing stage.
SocGen took no further steps to progress the claims in England, but focused instead on litigation in Turkey.
During the Turkish case, it was determined that it could not be resolved until the English court had resolved the questions before it. However, rather than prosecuting the English proceedings, SocGen appealed in Turkey.
It was not until 2016, eight years after the Turkish proceedings were issued, that SocGen restarted its case in England. It applied to the Commercial Court for an order seeking permission of service by an alternative method or for an extension of the time allowed for service of the claim. Goldas applied to strike out the proceedings.
Popplewell, whose judgment recognised that it is now ‘common ground’ that there was no valid service in Turkey because of SocGen’s failure to use the process set out in the Hague Convention (to which Turkey is a signatory), refused the application and struck out the claim.
In its 15 May judgment, the Court of Appeal agreed.
The court found Popplewell had made a ‘balanced and careful judgment’ – including taking into account SocGen’s failure to ‘expeditiously’ progress the hearing and that Turkey was a party to the Hague Convention.
türkcesine cevirince şöyle diyor aynen aktarıyorum
Clifford Chance client Société Générale has had claims of more than $480m (£384m) struck out after putting them on hold for eight years.
Clifford Chance müşterisi Société Générale, sekiz yıl boyunca bekletildikten sonra 480 milyon dolardan fazla (384 milyon sterlin)
para cezasına çarptırıldı
Bu konuyu daha baska nasil aciklayabilirim acaba.
Bir hirsiz var. Bu hirsiz birinin parasini caliyor.
Magdur durumunda olan da hirsizi ulkesinde dava ediyor. Anlasmalara gore etmesi gereken yer Ingiltereymis. Ilk once Ingilterede basliyor, ama orda devam etmeyip hirisizin evine gidiyor. Teknik hata. Hicbir yerde birsey alamiyor. 8 sene sonar Ingilterede davayi devam ettirmek istiyor. Paranin ustune su ic diyorlar.
Bu kadar.
Hirsiz kopekler.
(Yanlis o ceviri tusubu)
Arkadasim yanlis diyoruz. Kac kere diyelim. "claims struck out" diyor orda. Ceza olsa "fine, penalty", vs denir. Koy yaziyi tercumeye tercume etsin sana, zaman asimi diyor iste boldladim onlari.
Bundan onceki bir yazi da vardi, birisi tercume ettirdim arkadasima dedi. O da yanlis bir tercumeydi. Okudum o dosyalarin hepsini. Su tip yuzunden yazmyoruz buraya. Ingilizce herhangi bir yazi hakkinda sorusu olan ozelden atabilir, ceviririm.
Conclusion
54.I would therefore uphold the judge in his refusal to order alternative retrospective service under CPR 6.15 (and indeed to dispense with service under CPR 6.16). I would also uphold his dismissal of Soc. Gen.'s claim but I would discharge the order he made for an inquiry into damages pursuant to the cross-undertakings given to the court in the freezing injunctions. To that limited extent only, I would allow this appeal.
Tazminat falan yok. Appealda yazilan yukarida. Boldladim. Oteki hakimin tazminat icin belirttigi kismi iptal etmis. Ondan onceki maddelerde de aciklamasi var. Cok uzun sure gecti diyor, o yuzden SocGenin istedikleri reddedilmis. Ayni zamanda tazminat kismi da iptal.
Herseyden once bunlari yarim yamalak Ingilizce ile tercume etmemek lazim. Yanlis seyler konuluyor foruma.
En basta dedigim gibi.. Unutun. ortada birsey yok. Adamlar caldilar iste herseyi. Naalesef durum bu.
Kardesim, yukarda alintiyi yaptigim linki sen koydun foruma Ingiliz mahkemesinden birkac ay once. Ben de ordaki sonucta ne dedigini aktardim. Ayrica 2 ay oncesinden de bir yazi koydum. Adamlar paralarini alamadi. O kadar. Tazminat falan yok. Gidip tercume ettirin. Boldluyorum size ettireceginiz yer de az olsun diye. Her neyse artik.
o 54 te ne yazıyor bana bi cevirirmisin sayın 666
Yahu ettik ya altindaki paragrafta ne dedigini.
- 54 Bu nedenle yargıcın, CPR 6.15 kapsamında alternatif retrospektif hizmet vermeyi reddetmesiyle (ve gerçekten de CPR 6.16 kapsamında hizmet sunmaya) devam edeceğim. Ben de onun Soc'ın işten çıkarılmasını destekleyecektim. Gen'in iddiası ancak bir soruşturma için verdiği siparişi, donmuş ihtiyati tedbir kararlarında mahkemeye verilen çapraz taahhütler uyarınca tazminat olarak tahliye edecekti. Sadece bu sınırlı ölçüde, bu temyize izin veririm.
I 54 would therefore uphold the judge in his refusal to order alternative retrospective service under CPR 6.15 (and indeed to dispense with service under CPR 6.16). I would also uphold his dismissal of Soc. Gen.'s claim but I would discharge the order he made for an inquiry into damages pursuant to the cross-undertakings given to the court in the freezing injunctions. To that limited extent only, I would allow this appeal
tazminat iptali falan yok sizin bildiğiniz herşey yanlış sayın 666 bu mahkemeden bir karar çıkmak zorunda yani ortası yok ve karar da çıktı gensos haksızdır ve tazminat ödemeye mahkum edilmiştir ben bilmem kim hırsız kim arsız sonuç budur bu nettir
Mahkeme ayrıca davalar nedeniyle zarar gören küçük yatırımcıların da mahkeme aracılığıyla hakkını arayabileceğine hükmetti
Çalgıcılar işin özüne gelin.
Goldaşın borsadan atılmasi hukuka aykırıdir.
Goldaş borsaya alınmalı, küçük yatırımcınin zararı hatayı yapan kurumlarca karşılanmalıdır.
Öteye beriye kıvırmanızın anlamı yok.
KRAL ÇİPLAK DİYORUM
dumtek şansını fazla zorlama en son seni engelleyecem zaten bi ben kaldım seni engellemeyen o yüzden uslu uslu dur
Senin hissen falan yok.Senin eline vermisler bir dudük onu çaldırıyorlar.
Birkere Goldası küçük yatirimcinin hakkini savun ya..Kul hakkıdir yaziktir günahtir ya.
Yeter artık magdur olmuş küçük yatirimci ile uğrastiginiz ..
Bütün paramızı kaybetmişık bir canimız kaldı ya.
Gerçekler ortada ve çözüm yolu belli.
KRAL ÇIPLAK DİYORUM
ya he yok işçi kardeşlerimiz vardı onlar bir anda kenara geçti özellikle ingilteredeki dava kazanıldıktan sonra birden eylemler kesildi bişeyler söylediler adamlara beklemeye geçtiler galiba
arkadaşlar
burada birbirimizi kırmanın alemi yok.benim 4500 lotum var almak isteyen varsa verip kurtulayım vede burayı takip etmek eziyetine katlanmayayım.bu yalınkayalar hiç bu durumlarla ilgili açıklama yapmazmı başka şirketleri varmı ne yaparlar bilen varmı
sağlıkla kalın
Muahahahaha. Onu bayanin adi Mine Tozlu. Marka Yatirim Holding, dunyada taniyabilecegin en igrenc insan. O Kadin scamina baslamadan once 2.20'den beri insanlari uyariyoruz.
Insanlari 40 milyon lira dolandirdi serefsiz kopek. Simdi 0.75'te. 1 senede dolar bazli 8'de 1'ine indi fiyati. Kadin piyasaya 15 milyon lot mal satti o hikayelerle, muhtemelen senin gibilere.
Bir 120 milyon lira daha vuracakti da SPK tahsislisini red etti fiktif islem yapiyor diye.
Sonra da gidip ona yalan degerlendirme raporlari cikarin Alternatif Yeminli Mali Musavirligin lisansini iptal etti. Birkac ay oncesinin hikayeleri bunlar.
Hangi ulkede yasiyorsunuz kardesim.
Bak kardesim, biliyorum paraniz gitti. Geri almanizi isterim. Benim yazdigim gorus degil, mahkeme tutanaklarindan. 2 kelime ingilizce bilmiyorsun, hepsine karsit gorus olma. Git bilene okut. Bunlari 1.5 sene once yazdim size. Gelip 2 sayfa onceki yazdigim yazida aynisini dediler.
Ortada bir tazminat yok. Tazminat davasi degil zaten, davayi acan SocGen. Adamlar ama yanlislik yapmislar, paralarini alamadilar iste. Ayrica iflasindan Goldas'in Commerzbank'in davasi vardi.
Burda planli programli hirsizlik var. Siz bu tahtanin ne diye acilmasini bekliyorsunuz? Adam 2004 senesinden baslamis disardan fonlarla gaklarla guklarla. SPK 6 senelik bilancolari yalan diyor, sirketi bosaltmis baska sirketlere aktarmis diyor. Once niyeti anlayin. Ortada birsey yok. Hirsiz calmis gitmis iste.
Zor geliyor ama gercegi bu. 20 sene de burda vakit harcarsin. Harcadiginla kalirsin. Beni hatirlarsin o zaman. NIYETI ANLAYIN.
Gidip Ingilterede bir avukatla anlasin. Belki SocGen'den birseyler koparirsiniz bir 20 sene daha harcayip.
dediğim ğibi mahkeme konusuna hakim değilsin sayın 666 neyse saygılar hırsız konusunda haklısın o bir gercek
benim golds içinbi umudum yoktu ama mahkeme kararı dengeleri değiştire bilir ama benim hedefim socgen den tazminat alabilirmiyiz onun peşindeyim yani benim hedefin socgen ama bunun için organize olmak gerekir golds cepte zaten onun kaçacak yerleri yok yani bu iş öğle kolay değil biz bitti demeden bitmez sayın 666
Konuya oldukca hakimim. O dosyalarin hepsini teker teker okudum kac kere, oyle sadece sondaki 2 karar satirini degil. Tam tersine hayal aleminde yasiyorsun.
Hayal aleminde yasamaya devam edebilirsin. 20 sene sonra da beni hatirlarsin. Bunlari 1.5 sene once yazdim, ayni hikayeyi o zaman da yaziyordun. Bu adamlarin ne oldugunu 2005'te de yazmistik burada bir yerlere o fon hikayeleri donerken. Birsey degil 18.5 sene daha beklersin, ilk degilsin, son degilsin.