naçizane bist100 tl ve dolar grafiğim
bist100/dolar
https://www.tradingview.com/x/OGj7OhPE/
ve bist100/tl
https://tr.tradingview.com/chart/XU100/ZVUwsb6H/
Printable View
naçizane bist100 tl ve dolar grafiğim
bist100/dolar
https://www.tradingview.com/x/OGj7OhPE/
ve bist100/tl
https://tr.tradingview.com/chart/XU100/ZVUwsb6H/
Dolar için trend sonu dedik birden fazla dedik ve her deyişimizde yanıldık.
Teknik bir olay olmayı aştı usdtry.
Haber bahanedir teknik şahanedir diyemiyoruz.
Borçluyuz ve borç aldıklarımızı canlandırmadık, öldürdük, betona gömdük.
Olumlu düşünme imkanlarını zorluyoruz.
Doların yükselişini dış güçler ile açıklıyorlar, saldırı olarak açıklıyorlar, esas saldırı, akp iktidara geldiğinde doların 1,6x seviyelerinde olmasıydı. Havuçtu.
Panik yaratmaktan uzak durmak ve panikten uzak durmak lazım. Ekonomi daralır acı reçeteler gelir ne olabilir kıdem tazminatı kalkabilir, emekli, bordrolu enflasyona ezdirilir, batmayan şirketlerin hisse senetleri sıfır olmaz. Dolar ve euro bazlı endekslerde dip ve destek seviyelerde olmasının mana ve ehemmiyeti olduğunu düşünmeye devam ediyorum. Banka iflaslarında olduğu gibi panik satışlar ky tarafından yapılırsa bu silkelenmedir, o satışı batan banka yaparsa can havlidir. Banka batışı beklemiyorum. Yani telaş içinde panik satışları doğru okumak lazım. Bu, ky ve keriz silkeleme vasıflıdır.
Amerikan doları orta vadede düşe kalka sekiz liraya kadar yükselişini sürdürebilir.
Düzeltme oralardan başlayabilir. Uzun vadede 15 lira mümkün.
Siyasi istikrar ve güven sorunu aşılabilirse orta vadede dolar sıkıntı olmaktan da çıkabilir.
Sn jako siz bu usd yorumunu yazdıysanız muhtemelen bu hafta düşüş trendine girebilir, yanlış anlamayın totem yaptım.
yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi olmayıp benim sesli düşüncelerimin eseridir bilakis...
Benim gücüm, ve hatçe ninenin yastık altı bu etkiye sahip değil.
akp iktidara geldiği zaman abd merkez bankası fed faizleri sıfıra düşürdü ve sıcak para dünya turuna çıktı, bizi de tercih ettiler çünkü anayasa kitapçığı fırlatılması hadisesiyle başlayan ekonomik kriz etkilerinden tam olarak çıkamamıştık ve faizler yüksekti.
Önce faize geldiler.
Sıcak para yıkımdır, yıkım olduğu bilindiği için de gelişmiş ekonomiler sıcak para girişine izin vermezler, biz verdik ve sıcak paranın gelişi akp hükümetlerine cazip göründü çünkü sıcak para geldikçe döviz fiyatları düştü ve enflasyon düştü.
Bankalar da bu ortamda kredi musluklarını açtılar ve tüketim ekonomisi freni patlamışçasına yürüdü gitti.
Sonra, fed faiz artırımına başladı ve sıcak para da geldiği nedenle gitmeye başladı.
Türkiye o dönemi har vurmakla harman savurmakla harcadı, parayı betona gömdü, üretim ekonomisinden uzaklaştı, tarımda bile ithalat patladı gitti, öylesine tüketime bir de BOp sorunları eklenince, Suriye eklenince, yük bünyeye ağır gelmeye başladı.
Sonunda olan oldu, dolar patladı gitti.
Önünde durduğumuz uçurumun dibi görünmüyor.
Kılavuzun dağcı, raftingci, jeolog, v.s. gibi koşullara uygun ve donanımlı olması gerekiyor, dua bu durumdan kurtarmaz, ahireti kurtarabilir.
İstikrar ve güven ortamı, hukuk devleti gibi demokrasi gibi kavramlar ve acı reçete şimdiki durumun ilacıdır.
Doları on beş yıl önce düşüren de şimdi yükselten de aynı güçler, yani akp değil, onlar bu süreci çok kötü yönettiler.
CUMHURBAŞKANI SAYIN ERDOĞAN’A AÇIK MEKTUP;
Sayın Cumhurbaşkanım, Türkiye Ekonomisi kuşatmada. Zoraki olarak dayatılan bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Bu kuşatmayı kırmak için çaba gösterdiğinizi dikkatle izliyorum. Ancak izlenen politikalar ve yöntem çözüm üretmek yerine kuşatanların işine yarıyor. Bu da sorunun derinleşmesine neden oluyor.
Birlikte ARTIK YETER demek zorundayız. Bu ortamı sağlamak sizin elinizde ve yetkinizde. Çözüm odaklı sizin çabanızı destekleyecek bir politikanın geliştirilerek uygulanması gerekiyor.
Türkiye’mizi kuşatanlar “Beklenti Ekonomisi†İle “Belirsizlik Ekonomisi†koşullarındaki olumsuzluktan besleniyorlar.Bu konuda “acil krizi karşılama politikası †oluşturmak ve uygulamaya koymak gerekiyor. Şu ana kadar size önerilen ve gündeme getirilen ekonomik söylemler kuşatanların güçlenmesini sağlıyor. Ekonomi yönetimi bağlamında “Savunma “ yerine “taarruz politikaları†ile “güven oluşturma politikaları†geliştirmenin ve acil eyleme geçmenin şart olduğunu düşünüyorum.
Başka Türkiye asla olmayacağı bilinci ile şimdi birlik zamanı gerçeği yol haritamızın esası olmalıdır. Çözüm odaklı ortak aklı harekete geçirmek sizin insiyatifinizde olduğu gerçeğinin bilincide bir eski Bakan olarak “Ekonomik Savaşa Karşı Koyan Ulusal Duruş Eksenindeki Mücadele Çağrısını†sizinle paylaşmak istedim.
Saygılarımla
Dr. Masum Türker
Ekonomiden Sorumlu
Devlet Eski Bakanı
Dolar hala yükseliyor, bu harlı piyasanın ateşidir, çünkü kısa ve orta vade trendi her fibo hedefi için bitti. Ama dolar şu an en yüksek 7,2169'u yakmış durumda.
Euro 8,2245'i yaktı en yüksek.
Bir bilanço dönemi daha bitti, beklenti bitti, temel analize göre bitti, şimdi teknik sebeplere bakacağız.
Triple Zigzag genişleyen üçgen..ne dersiniz..zaman konusu sıkıntılı..
https://ibb.co/bZ6wHe
Ya da daha geniş bir flatın A sı..Y=A
https://ibb.co/nudFAz
Şöyle görünüyor;
https://ibb.co/fVnNse
Yeni bir Dünya kuruluyor ve Türkiye onda öncü güç olarak yerini alıyor balonundan geldiğimiz aşama bu; Türkiyenin kredi notu, papua yeni gine ile aynı kategoriye geriletildi.
Türkiye’nin notu Papua Yeni Gine seviyesine çekildi
S&P ve Moody's dün gece Türkiye'nin kredi notunu düşürdü. Ekonomide ağustos ayının başından bu yana yaşanan çalkantıların faturası çok acele kesildi. Türkiye'nin S&P'de aldığı yeni B+ notu, Nikaragua ve Papua Yeni Gine ile aynı.
"Trampın tehditlerinden ne anlamalıyız, sıradaki yaptırım ne olabilir?" sorusunun yanıtlarından biri de Halk bankası ve diğer Türk bankalarına verileceek olan cezadır.
Doların hareketinden sonra kredi notunın kırılması haberi geldi, sıradaki yaptırım bu olabilir.
Mevcut tek kutuplu sistemde problem yaşandığı kesin de buradan yeni düzene geçilebileceği konusu meçhul.Müsaadenizle kronolojik bir özet geçeyim;
-Adı Mortgage olan finansal kriz kapitalizmin beşiği olan ABD devletinin özel bankaları devletleştirmesiyle (bir anlamda) geçiştirildi.Para basıldı (Sn JonDowes anlatsa da öğrensek) bankalara verildi, bankalar da aldı bunu 10 kat kredi etkisiyle ekonomiye sürdü. Bollaşan parayı ülkeden kovaladılar atlattılar.
-Ama gelişmeler, görüntü birşeylerin ters gittiğini söylüyor,sertleştiler. Rusyayı ve millileşme hayalleriyle dolu gençlerin yönetimi ele geçireceği korkusuyla Suudilerin kafasına basmak için petrol üretimini arttırdılar,fiyatları düşürdüler,ana gelir kaynakları petrol ve doğalgaz olan bu iki ülkeyi çok sağlam vurdular. Yetmedi tahvilleri satarız ha diyen Suudilere operasyon çekerek tüm kraliyet ailesini ayıkladılar,bir otele kapatıp terbiye ettiler,paralarına çöktüler, ABD politikalarına bağlı Krala aynı eksenli bir veliaht buldular.
-Yetmedi daralan ekonomileri için Suudilere tam 350 milyar dolarlık silah sattılar. Bu korkunç bir rakam. Hatırladığım kadarıyla BAE ye de 30 milyar dolarlık silah sattılar.Hala yetmemiş olacak ki Suudiler bugün SDG ye 200 milyon dolar bağışladılar. Birileri de düşünsün dursun bunlar İsrail Kudüsü başkent yapınca niye kınamadılar diye.
-Saddamdan sonra Kaddafinin de kalemini kırdılar milli söylemlerinden dolayı. Mısıra bahar adı altında halk devrimi yaptırdılar. Devrimden çıkan ihvan lideri ters yapınca bir daha askeri darbe yaptırıp eskiye döndürdüler.Şu an Sisi silahlanıyor hem de çok sağlam.Doğu Akdenizdeki doğalgaz yataklarının Yunanistan, GKRY ve İsraille birlikte korunmasına angaje oldular geçenlerde Kıbrısta toplantılardı.Ortak tatbikat filan yapacaklar.İsrail denizaltılara etkili yeni nesil torpidolar filan alıyor, tam bir hibrit harekata yönelik hazırlık içinde NAMER denen yeni bir AKS li taşıyıcı geliştirdi.ABD bölgeye Ukraynaya Javelin satışına başladı.
-Kuzey Suriyedeki gelişmeler malum.
-VW ne emisyondan dehşet bir ceza kesti zararları kaç milyar dolar bilen yok. Tahminen 7 milyar dolar
-Deutche Banka 7 milyar dolar ceza kesti. Karşılığında Almanya(AB) Apple ve Google'a tekel gerekçesiyle ceza keserek karşı hamle yapmaya çalıştı. Takriben 13 milyar dolar Apple"a, 2.42 milyar Euro Google'a (7+7 ye atfen)
-Çin'e ve birçok ülkeye ek vergi..
Uzadı. Yani sertleştiler, o öyle Mortgage krizini bir gecede hallettimle olmadı, birşeyler ciddi ters gidiyor, perdeliyorlar göstergeleri, ortaya çıkmıyor. 5-10 sene sonra konuşulur bu detaylar.
-Bu tabloda Türkiye'ye yapılanlar malum..17-25 Aralık..15 Temmuz ve günümüz..Ama biz önce bir kendimize bakalım böyle dış borçla büyüme olmaz dedik mevzusu ayrı, olay makro düzeyde gelişiyor. Efendim ABD bizle uğraşıyor, bize göre öyle, adamlar oysa bu politikalarını tüm dünyaya, bölgesel olanını tüm ortadoğuya dayatıyor ayrım yapmıyor, biz bu dayatmadan payımıza düşeni yaşıyoruz.
-Korkarım ABD bu çöküşü kabullenmeyerek tüm dünyaya maledecek, kronolojinin ütopik geleceği savaştır.Dolar çöker, bu dolara angaje çoğaltılmış gelir kredi balonu, olmayan gelirle sağlanan refah ve büyüme biter.Yeni bir finans sistemi kurulur bankacılık sistemi değişir. (Bknz Zeitgeist) Ya da heryeri yerle bir edip korkunç askeri güçleriyle tiranlıklarını ilan ederler.
Sonuç olarak bugünü atlatmaya kafa yormalıyız, bu tabloyu artık Almanı da, Çinlisi de, Rusu da...herkes gördü herkes herşeyin farkında. Umarım ABD içindeki azgın klik yine kendi içindeki diğer kliklerce baskılanır daha yumuşak bir çözüm sürecine geçilir zira bu klik belden aşağıya çalışarak Trumph'ı da esir aldı. Ulaşılan bu medeniyet seviyesinin, sorunları 1940 lı yıllardan farklı şekilde çözebilecek yetenek ve algıda olduğunu ümit ediyorum. Zira vekil savaşları yetmez bu savaşa, avatarsız olur, ABD yi frenleyebilecek yegane güçlerden biridi de kendi kamuoyudur.
Saygılar.
Soru şu hangisi doğru...ikinci soru da şu; ne fark eder, yırttık demek değil mi bu?
https://ibb.co/ecOYHe
https://ibb.co/h73jaz
Özetle, 6.56-6.60 daki çanak hedefinin sert geçilmesi veya maksimum oradan dönülmesi önemli.Dönerse B düzeltme dalgasıdır C dalgası 4.90-5.10 a gider.
Eğer B dalgası yukarı devam ederse 6.70 leri geçerse düzeltme zigzag değil hedef 7.90-8.00 demektir.Sonra tekrar 6 lara çekilir.Güncel takip etmek lazım kritik zamanlar.
Gelişmeler, yaptırımlar veya siyasi tedbirler takip edilmeli.Bakarsınız "Papaz kaçtı." olur.Projeksiyon birçok şeye müsait. Lakin sakinleşirse ortam yeni zirve görmeden zamana yayılan, yayıldıkça da karmaşıklaşıp genişleyen bir düzeltme görünümü ortaya çıkar.Beklentim 5 in ve Cycle 3 ün de bittiği uzun zaman geri çekilip yataya girmesi şeklinde..
Yatırım tavsiyesi değildir. Fx piyasalar aşırı oynak görüntü bir anda değişebiliyor uzun sarkmalar anlık çıkış çubukları her türlü stopu patlatabilen penetrasyonlar şeklinde.Kenardan izlemek en doğrusu.
Etkileşim yok.Bu ne anlama geliyor anlamadım.Bana müsaade..İyi bayramlar kalın sağlıcakla..
Zaman analizinde, zamanlar tatil günlerinde de çalıştığı için, 27 ağustos trend sonu tarihi olduğu için, bu bir şans olabilir.
Dolar yeni bir yükseliş trendini başlatmaya çalışıyor, başarılı olabilirse etkileri daha sarsıcı olabilir, bu da şanssızlık olabilir.
Vefat eden babalarından kalan zeytinlikleri 2 milyon liraya satan Havran'lı iki kardeşin her birine 1 milyon TL düşer.
Türk lirasına güvenmeyen ve zaten bir şey üretme derdinde olmayan birinci kardeş, parasını dolara çevirip bankaya yatırır. Faiz geliriyle gül gibi geçinir.
Bu dünyadan bir şeyler üretmeden gitmeyeyim, üç beş istihdam yaratayım, memlekete de faydam olsun diyen ikinci kardeş, memleketinde Zeytin işleme tesisi kurmaya karar verir. 1 milyon dolar maliyeti olan tesis için babadan kalan parayı peşinat yapar, 6 yıl vadeli döviz bazlı leasing kredisi ile makine ve bina yatırımı yapar. Elde ettiği gelirle hem leasing taksitlerini ödeyecek, hem de kar edecektir. Üstelik, devletin tarımsal tesislere karşılıksız hibesi vardır. Yapacağı hibe başvurusuyla AB fonlarından 100,000$ hibe alacaktır.
Bir yılda tamamlanması gereken yatırım, imar değişikliği, bina ruhsatı, belediye avanta müzakereleri vs derken 2 yıla uzar. Bu arada Tarımsal Kalkınma programına yaptığı başvuru yerinde saymaktadır çünkü görevli memurlar FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle işten atılmış, kalanlar da saat doldurmak dışında bir iş yapmamaktadır.
Tesisi bitirip devreye aldığında artık eldekini tüketmiş, köylüden zeytin almak için parası kalmamıştır. Eşinin, annesinin altınlarını bozdurur, işlemek için zeytin satın alır. Satın aldığı zeytinlerden elde ettiği ilk yağı 13 liraya mal etmiştir. Artık her şeyin yoluna girmesini beklerken, gelişmeler kendisini yanıltacaktır.
İlk darbeyi zeytinyağı fiyatından yer. Çünkü hem hükümetin Tunus'dan zeytinyağı ithalatını bir gecede serbest bırakmış olması,hem de Suriye'den çok miktarda kaçak zeytinyağı girmesi nedeniyle zeytinyağı fiyatları 9 liraya düşmüştür.
İkinci darbe döviz kurundan gelir. Patlayan kurlar nedeniyle, döviz bazlı leasing taksitlerini ödeyecek gelir elde etmesi artık mümkün değildir. Taksitlerini ödeyemediği için Leasing şirketi tesisi icra yoluyla haczeder, satışa çıkartır.
Üçüncü darbe, eşinden ailesinden iade etmek üzere aldığı altınlardan yer. Patlayan döviz fiyatı nedeniyle aldığı altınların değeri iki katına çıkmış ancak elindeki zeytinyağının değeri yarıya inmiştir. Elindeki zeytinyağlarının tamamını satsa, ödünç aldığı altınların ancak dörttebirini iade edecek durumdadır.
Dördüncü darbe AB hibe işlemlerini yürüten Kırsal Kalkınma programından gelir. 100,000$ olmasını beklediği hibe ödemesi, işlemlerin neredeyse 2.5 yıl sürmesi ve bu esnada kurun iki kattan fazla artması nedeniyle 45,000 dolara inmiştir.
İcradan satışa çıkan tesis için alıcı çıkmaz. İkinci satış ihalesinde bedelinin %50'si ne satılacak, eğer yine talip çıkmazsa üçüncü ihale de en yüksek fiyat verene satılacaktır. İkinci ihalede de alıcı çıkmaz, çünkü yörede bu miktarda parası olan kişi sayısı azdır, üstelik bankalar artık hiçbir yatırıma kredi vermiyordur.
Üçüncü ihalede tesisi 200,000$ bedelle, babasından kalan parayı dövize çevirip bankaya yatıran birinci kardeş alır. Artık hiçbir dert çekmeden bir tesis sahibi olmuş, üstelik babasından kalan parayı dolara çevirdiğinde elde ettiği 500,000 Dolardan 300,000 dolar daha parası kalmıştır.
Tesisin satışından elde edilen gelir banka kredi borcunu karşılamayınca, bu defa banka ikinci kardeşin evini icra yoluyla satışa çıkartır. 650,000 TL değeri olan evi icradan 65,000$ karşılığı 400,000 TL bedelle yine birinci kardeş satın alır.
Günün sonunda risk alıp bin bir sorunla uğraşarak yatırım yapan ikinci kardeş iflas etmiş, hem parasından, hem evinden hem de ailesinin takılarından olmuştur.
Türk lirasına güvenmeyen birinci kardeş ise, hem tesis sahibi olmuş, hem ilave bir ev edinmiş hem de bankada 250,000$ parası vardır.
Türkiye'de her yatırımcı hak ettiği cezaya bir gün mutlaka çarptırılacaktır.
İBRAHİM ÖZER
Teşekkürler Sn Jako çok güzel. Gerçek bir olayı biraz rötuşlamışlar.
Muhtemelen şöyle olmuştur gerçekte; zeytin almak için köylülere çek kesen 1 nci kardeş, zeytinyağı fiyatları düşse de mevcut ürünü nakit paraya satmıştır. Oradan 50.000 dolar para gelmiştir. 45.000 dolar da teşvik almıştır malum. Köylüyü ha bugün ha yarın diye oyalamaya devam etmiştir. Patlayacağını anladığından evi de 500.000 TL ye okutup, biladeri kefil göstererek, 'koskoca zeytinyağı fabrikası ahanda' diyerek kredi/tefeciden para almıştır 100.000 dolar.
Bir gece valizi toplayıp 500.000 TL+50.000 dolar+45.000 dolar+100.000 dolar alıp..merak etmeyin ilk fırsatta sizi yanıma alacağım diyerek tüymüştür. :-)
Ticaretle uğraşan uyanık olur. Rantiyeci 2 nci kardeş; abisinin hanımı, valide, fabrika, tefeciler, banka, ayıklasın pirincin taşını :-)
Tabi bu hikayenin mevzuya, kıssaya hiçbir faydası olmaz..o ayrı :-)
Saygılar..
Sn Joeyramone. Bist 100/Tl grafiğiniz çok gerçekçi ve 10-16 Ekim arasında mavi senaryonun dibi gerçekleşecek gibi duruyor. Kurban Bayramında 20 Ağustos Ptesi yarım gün bile Endeks değeri ile tutmuş sayılır. Şu durumda 10-16 Ekim zaman sayımı ile 78-79xxx lere son bir sarkma yaşayacak mıyız ve grafiğiniz konusunda sn Jako Üstadın da görüşünü alalım mı?
sayın karya çok teşekkürler yorumunuz için. ufak bir sapma oldu evet, benim şahsi görüşüm hala dip görülmediği yönünde.
bu pazartesi bir düşüş bekliyordum gerçi ama dün yaptığı kapanış beni çok şaşırttı. belki ufak bir çıkış yapar endeks ama dediğim gibi bence dip yapmak için düşecek. aslında bu ay 13 eylül zannedersem düşüşün başlayacağı tarih her ne kadar pazartesi desem de. teknik bilgisine çok güvendiğim bir arkadaşımla bugün yaptığımız konuşmada (bir hissede özellikle dikkat çekmiştik karar vereceği gün tahmini 12 eylül) 13 eylül ppk toplantısı ve ayrıca fed faiz kararı haberini gördük. d*****n kuyruğu bugünlerde kopabilir. tahmini ekim 10-15 sonrası dip yapacak. oradan geri dönüş bekliyoruz ama borsadan korkmayan hala çok kişi var asıl testere piyasa belkide 13 eylül başlayıp ekim sonlarına doğru son bulabilir. umarım sabredebiliriz çünkü ciddi can sıkıcı olacak gibi :)
bol kazançlar dilerim.
Sayın Jako merakla bekliyoruz yorumunuzu bir önceki gönderiye:wave:
sn. karya,
bu değerlendirme benim doğrultumda.
Sn. joeyramone'nin yorumlarını ilgiyle okudum.
Zaman analizi, fiyat kırılımlarını sadece zaman tespitinde kullanır, bunun dışında fiyatlardaki değişikliklerle ilgilenmez, gün sayar, buna tatil günleri de dahildir.
Bugün kısa ve orta vade için trend sonu.
Kural, bir trend bitince, onun tersi yönünde başka bir trendin başlayacağı şeklinde fakat derinleşen düşüşler veya uçup gidten fiyatlar da var, güçlü yükseliş ve güçlü düşüş trendlerinde bu kural ihlal ediliyor.
Bugün trend sonu.
Güçlü bir boğa piyasasında değiliz.
Bir hesaplama yapabilmek için bana gerekli olan başlayan bir trende dair iki kırılım yok, sadece tahmin yapılabilir bir durumdayız.
Hesaplama yapma imkanı olmayan tahminin başarılı olma şansı başarısız olma şansından yüksek olmaz.
Piyasanın beklentisi kalmadı, bilanço hareketinin yaşanması gereken sürec harala gürele ile geçti.
Temel analize göre bir düzeltme yani burada düşüş başlamalı ve bunun bitiş tarihi 15-20 eylül zaman aralığı.
Bu piyasayı düşürecek mayın çok, halkbank cezası var, ülke iflası mayını var, dolardaki hareketlilik var, faiz mayını var.
Dip görülmüş olabilir, benim beklentime göre görüldü lakin, bunun ikili dibi var, üçlü dibi var.
Piyasayı yükseltecek olan bankacılık sektörü halkbank cezası mayınından kurtulabilirse sadece bu bahane ile bile ekimde bir yükselişi başlatabilir.
Bu yükseliş kasım üçüncü haftasına kadar sürebilir.
Güvenli alım bölgesinde değiliz.
Tam yorum bekliyordum ki geldi ...:halay: Sn Üstat 15-20marası bitmesini beklediğiniz düzeltme bitti ve yükseliş başladı diyebilir miyiz?? Kasımın 3 haftasına kadar
102-107xxx aralığına kadar tepki yaşayacağız görünen.
Sn.Üstat Jako , bi yorum ve değerlendirme alsak artık:(
Hayırlısı üstat yine gündemde bir aksilik çıkmasın da,,,hedefe ulaşalım
merhaba sayın jako öncelikle paylaşımlarınız için çok teşekkürler, ilgiyle okuyorum yazılarınızı.
benim sorum 107 bin çok değil mi sizce. birde 3 ekim ağustos enflasyon verileri açıklanacak ve muhtemelen geçen ki gibi ne kadar oynarlarsa oynasınlar enflasyonu istedkleri kadar küçük gösteremeyecekler. bunlar şahsi görüşlerimdir. bende 100700-100800 gibi birşey beklerken 103 e çektim beklentimi hatta 105 olur mu derken sizin 107 i görünce sorma gereği duydum. umarım gerçekleşir de biraz nefes alırız bir hissede feci yakalandım en azından azıcık toparlar :)
herkese bol kazançlar dilerim.