dün bir parladı ama saman alevi gibiydi
Printable View
dün bir parladı ama saman alevi gibiydi
file:///C:/Users/FATIH/Downloads/2018%201.D_nem%20Onayl_%20Ge_ici%20vergi%20beyanna mesi%20%20(2).pdf
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...-ve-sanayi-a-s
geçen yıl ilk çeyrekte 6 bu yıl ilk çeyrek 11.8 net kar.
hayırlısı olsun
birkaç güne satış işi biter diyenler var,bakalım çağrı kaçtan olacak.ben şahsen 12-13 arası bişey bekliyorum.
hayırlısı olsun.
kesinlikle yatırım tavsiyesi olmayıp kişisel görüştür..
hayırlı olsun
açıklama geldi,hisse devri için sözleşme imzalanmış,şimdi bakalım çağrı kaçtan olacak,
genel kurulda ifade edilen 12-13 tl arası,hayırlı olsun..
%93.57 oranı ile bağlı
olduğumuz ana ortak Döktaş Metal Sanayi ve Tic. A.Ş ,
şirketimiz hisselerini muteber, kalıcı ve stratejik
bir yatırımcıya devri amacıyla Güriş Grubu bünyesindeki Çelik
Holding A.Ş. ile görüşmelere başlandığı 23 Mart 2018
tarihinde KAP bildiriminde yayınlanmıştı. Bu görüşmeler olumlu
sonuçlanmış olup; Ana ortağımız Döktaş Metal'in 11 Mayıs 2018
tarihinde şirketimize yaptığı ekli bildiriminde Döktaş
Dökümcülük'teki % 93,57 oranında hisselerini Çelik Holding A.Ş.'ye
devri ile ilgili pay alım satım sözleşmesi imzaladığını
bildirmiştir.
Devir işlemleri, Kredi Verenler'in
Rehinli Hisseler'in Alıcı'ya devrine izin vermesi ve Rekabet Kurulundan iş bu
devir işlemine dair izin alınması da dahil pay devir sözleşmesi ve
eklerinde belirtilen ön koşulların yerine getirilmesini takiben
gerçekleştirilecektir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye
Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliği'nde yer alan esaslara
uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak
yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla
ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabalan
gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
çağrıyla ilgili spk tebliği..
Uyulacak genel esaslar
MADDE 4 – (1) Çağrıda, ortaklığın aynı gruba dahil tüm payları eşit muameleye tabi tutulur. Herhangi bir kişi veya birlikte hareket ettiği kişiler tarafından, bir ortaklığın yönetim kontrolünün belli bir grup payların iktisabı ile elde edilmesi halinde, ortaklığın diğer grup veya gruplarına dahil tüm pay sahiplerinin haklarını koruyacak şekilde çağrının yapılması zorunludur.
yani kesin çağrı olacak...
c) Çağrıda bulunma zorunluluğunu doğuran pay devrine konu olmayan grup veya gruplara dahil olan payların Borsa’da işlem görmesi durumunda, varsa, ortaklık paylarının satışına ilişkin anlaşma yapıldığının kamuya duyurulduğu tarihten önceki altı aylık dönem içinde oluşan payın günlük ağırlıklı ortalama Borsa fiyatlarının ortalamasının yüksek olanından düşük olmayacak şekilde belirlenir.
bu durumda fiat 12 üstü çıkıyor,bekleyip göreceğiz..
arkadaşlar şimdi şöyle bir durum var,dikkat edin
güriş bu şirketi 170 milyon euro borca karşılık aldı.1 euro 5.133 tl
170*5133=872 milyon eder
872:66,840(döktaş sermaye)=13,03 tl yapıyor.
yani spk sen bu şirketi aslında 872 milyon tl ye aldın diğer hissedarlarında payını bu fiattan almalısın diyebilir..
büyük ihtimalle çağrı bu fiattan olacaktır,
eğer bu olursa 1 ayda % 20 iyi para.
bu konuyu spk'yada yazacağım sizde yazın,bekleyip göreceğiz
YTD
Peki neden bukadar düşüyor
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Her zaman yanılıyor da olabilirim diye de düşünmek lazım
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
puştluk paraylamı
Demek ki ipin ucu p...n elinde. Ne mesajı verdi bize.dur yolcu sen aklın sıra yatırım yaptığını sanıyorsun ama bir bakarsın -11 dusurturum.bir bakarsın artı kaparim.sanirim bu yuzden : a grubu hiaselerle islem yapmak lazim.bu tür spek hareketleri , A grubunda yapilamiyordur belki?ustatlar daha iyi bilir. Benimki bir nevi soru oldu ortaya
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kapanış iyi oldu 11.47
çok uğraşmalarına rağmen aşağıdan kapatamadılar.
aslında burda garantili bir kazanç var.
o bilerek aşağı verenler çağrı fiatını görünce bakalım ne yapacaklar...
YTD
27.09.2017 tarihli bildirim bu
Döktaş Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş.
garantörlüğünde aynı kredi verenler nezdinde
yeni kredi sözleşmesi 27.09.2017 tarihinde imzalanarak, kredi limiti 180.550.000 EUR'ya çıkartılmıştır.
bu şu demektir bankalar bu borç karşılığında şirketi devrettiler
1 euro=5135
180.550*5135=927.124 milyon tl demektir.
927.124:66.844=13.869 tl çağrı fiatının olması gerekir(bugünkü kurdan).bu şirketin % 93 ü için % 100 gözönünde bulundurulursa dahada yüksek bir fiat çıkacaktır.14.500 tl gibi.
büyük ihtimalle spk diğer yatırımcınında hisselerini bu fiat üzerinden al diyecektir.
ben uyarmak adına spk ya yazacağım sizlerde yazın.
o zaman bugün bilerek 10 tl ye verenler artık ağıtmı bağlarlar kınamı yakarlar göreceğiz.çok az bir zaman sabır bu düşen piyasada can simidimiz,kurtarıcımız olacaktır..
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir aklınızı kullanın
Tabloya baktım..Toplam %93 hisselerin satış tutar 1 Euro diyor..
güzel kardeşim 1 euro dilencide bile var hatta daha fazlası.
sen git değil 1 euro milyon euro ver bakalım sana bırak şirketi vermeyi cevap bile vermezler..
döktaşın bankalara olan borcun ödenmesi karşılığında verildi.bu rakamda 180.550.000 euro dur.
umarım anlamışsınızdır.
bu arada spk'yada çağrıyla ilgili bilgileri ve talebimi arz ettim,sizde yukarda daha önce yazdığım şekilde başvursanız iyi olur.
YTD
SPK ya YAPTIĞIM BAŞVURU
bilindiği üzere bugün 11.05.2018 tarihinde döktaş a.ş de çoğunluk hisselerini elinde bulunduran(% 93.57) bankalar ile çelik holding arasında hisse alım satım sözleşmesi imzalanmıştır.
her ne kadar çoğunluk hisseleri 1 euro karşılığında devir edilecekse de döktaşın çoğunluk hissesini elinde bulunduran bankalara 180.550.000 euro+faiz borcu vardır ve bu borcun ödenmesi karşılığında hakim ortak rekabet kurulunun onayından sonra değişecektir.
hep mağdur olmuş küçük yatırımcının yine mağdur olmaması için çağrının mutlaka yapılması ve çağrı fiatının minumum bu değer olması gerekir.yani 180.550.000*5135(bugünkü kur) :66.844(döktaş )sermaye=13.869 tl olması gerekir.
bilgilerinize arz ederim,en derin saygılarımla
Aslında buna faizinde eklenmesi gerekir ha bir de 180.550.000 euro %93,57 si için ödenen para, % 100 ü için 14.500 filan çıkıyor(bunu yazmayı unuttum).
yazmak isteyenler aynısını yazmasın lütfen.
hesabınızı iyi yapın size alın veya satın diyemem,bunlar benim görüşlerim.
spk dikkate alır veya almaz bilemem veya başka bir hesap yapar yine bilemem.
bekleyip göreceğiz,hayırlısı olsun.
kesinlikle al-sat tavsiyesi olmayıp kişisel görüştür....
https://www.dunya.com/sirketler/guri...-haberi-415275. Hürriyet in yazdığı gibi 2oo milyon euro olursa 14 üzeri çıkıyor çağrı fiatı
Ben de SPK ya aşağıdaki yazıyı gönderdim.
Sayın Yetkili,
11.05.2018 tarihinde aşağıdaki linkte KAP'a bildirilen habere göre
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...634f5ea25b07ec
Döktaş Metal hisselerinin % 93.57 kısmının Güriş bünyesindeki Çelik Holding A.Ş ye 1 Euro bedel karşılığında devredildiğine dair bildirim yapılmıştır. Her ne kadar 1 Euro karşılığı devir söz konusu olsa da Çelik Holding A.Ş Döktaş metalin 27,09,2017 tarihinde bankalarla yaptığı kredi yapılandırmasında 180.550.000 Euro kredi borcunu üstlendikleri anlaşılmaktadır. Döktaş Metalin sahibinin ve yönetiminin değişmesi sonucu Çağrı zorunluluğunun doğduğu ve bu çağrıda küçük hissedarlara yapılacak çağrı fiyatının, %93,57 sinin 180.550.000 Euroya tekabül eden hisse fiyatının 11.05.2018 tarihindeki 5.15 Euro kurunu da baz alarak 14.86 TL olması gerektiği ve çağrı fiyatının küçük hissedarları da mağdur etmeyecek şekilde belirlenmesi gerekmektedir. SPK'nın küçük hissedarların menfaatlerini koruyacak şekilde karar vermesini temenni ediyorum.
Saygılarımla.
Ayrıca Bankalar alacaklarına karşılık Çelik Holding garantörlüğü karşılığında 1 Euro satıldı ise sizin hesabınız yine yanlış çıkar..
çelik Holding şirket zor durumda borçlarını üstlendim filan hikayesi devreye girer çağrı muafiyet isteyebilir...
Yatırımcı açısında SPK özkaynakları ekside olmadığı için kabul etmeyebilir..
Spk nin 2014 deki tebliği gereği mümkün değil. Çağrı muafiyeti olmayacak. Genel kurulda yönetimden çağrı yapılacağına dair bilgi aldık.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kevin111 arkadaşın yaptığı hesap doğru bugünkü kurla 15 tl üzerine çıkıyor çağrı fiatı,
sanırım 15 güne kalmaz çağrı için spk ya başvururlar.bekleyip göreceğiz
YTD
sayın Clasman02 Hissedeki bugünkü hareketler neden yukarı sonra aşağı ,Devre kesicide olsa sonuçta bu kağıt satıldı.Sizinde belirtiğiniz Çağrı fiyatı15 tl durması yada yakın bir yerlerde durması gerekmiyormuydu? Teşekkür ederim..
fatih kardeş oyun oynamak nasıl olsa bedava.
4-5 aracı kurum var tahtanın içine eden.bunlar kendi paralarıyla yatırım yapsalar inan böyle al-sat yapmazlar.hep zarar,hiç sabırları yok.
kendi çalıp kendi oynuyorlar ama zurnanın son deliğinde zurnacı.
biraz sabır edersek karlı çıkacağımızı tahmin ediyorum.isteyen alsın satsın hiç önemli değil.
şu anda malımızı almayanlar almasınlar nasıl olsa hakim ortak alacak.
işin çok uzayacağınıda sanmıyorum,hayırlısı
YTD
Tahminen çağrı fiyat ortalamasını düşürmeye yönelik hareket ler.
evet düşürmeye çalışıyorlar
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar,bu anlaşmayı;banka,alıcı satıcı şirket personelleri,hukuk bölümleri biliyor ve insider yapıyorlar.Tahtanın anlaşma detayları açıklanana kadar kapatılması lazım.Şikayet edelim ,bimer,cimer,spk,imkb
Kim satıyor anlaşmayı içerden öğrenen satıyor,banada söylesene anlaşmayı ya da sattır ma bu satanlara tahtayı kapat.
Belki de bize panik yaptırıp elimiz de ki malı alacaklar;anlaş ma sonuçlana na kadar kapat tahtayı diye şikayet edlim .ya da bize de açıkla nasıl anlaşdınız.siz biliyorsunuz biz tahmin etmeye çalışıyoruz .
Benim anlayamadığım insan 12,600 den vermediği malı 2 gün sonra neden 10,500 e verir % 23 zarar 2 günde büyük zarar, bu zararı çıkarmak için bankaya koysa parasını 2 yıl beklemesi lazım.11 altında krediyle alan en fazla 1,5 ay beklese faiz ödese yine kazançlı çıkıyor,çağrı spk tebliğine göre olsa 11-12 arası çıkıyor,ha bankaların alacağına karşılık olsa 15-16 arası çıkıyor, spk yüksek olanı gözönünde bulundurmak zorunda,garantili kazanç olmasına rağmen insanlar neden bu kadar kumarbaz ve hesap kitap bilmez anlamış değilim. Ytd
kesinlikle bir numara çeviriyorlar bu kâğıtta. kağıdı aşağıda tutmak adına dokta için yüklü sayılabilecek sayıda lotu belirli kademelere yazıyorlar. sığ hisse olduğu için o kademeleri aşmak mümkün olmuyor tabi, aşağı yönünü devam ettiriyor doğal olarak.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahta yapıcı yada aracı kurumlar kağıdı baskılamaktan vazgeçin. Bu kağıdın değeri bu değil .
SN.ERSOY DELTA Çok güzel yazmış.
#DOKTA #COMDO olması gereken:
"bakın işte böyle bir durumda borsadaki son fiyatı baz alacakları için açığa satacaklar
iyi bir borsacı cebinde parasıda varsa şuan tahtayı tavanlara vurması gerekliydi
ancak Danışıklı dövüş bu işler aracı kurumlar kimseye aldırtmıyor"
aracı kurumlar şuan size 100 tl = 1 adet hisseyi bedavaya vermeniz için baskı yapıyor
bu hisse çok gidecekti adamlar çağrı yapıyor
satmayıp ortaklığa DEVAM da edebilirsiniz ALT tarafı hisseniz BORSA DA işlem GÖRMEZ korkmayın eldeki ni KAPTIRMAYIN
500 000 000 USD yatırımı 2014 boşuna YAPMADI bu çakllar
EGEEN sadece dingil ÜRETİR
bunlar ARAÇ üretmek için ne gerekirse üretiyor.
Hisse comdo iken daha iyiydi sanki burada yatırımcı olabilmek çok zor iyi günler ytd
Arkadaşlar ,biliyorum çözüm değil ama içi mi dökecek başka yer de yok;Senin şansının içine tüküreyim nasıl bir şans var sende başka satılan kağıtlar günlerce tavan yapar senin karşına cibilliyetsiz ,aç gözlü bi spek çıkar kağıda basar da ,basar.Spek efendi Allah senin yaptığını sana da yapar inşallah ne ekersen onu biçersin nefret ekiyorsun,HAYIR GELMEZ SENİN KAZANACAĞIN PARADAN,sen güçlüsün ama sonuç da aciz bi insansın ,düşünce alemin de bu yaptıkların elbet seni bulacaktır,kal sağlıksız diyorum.
Arkadaşlar,yaşadıkları mı %85 oranın da kaybeden,kaybetmeye zorlanan küçük yatırımcılar adına kitaplaştırmaya karar verdim;Adıda-HER TÜR BORSA DA ;Bedduay la ve küçük yatırımcı(DON KİŞOT lar) sermayesiyle beslenip,yasalarla korunan speklülatörve manibilatöre karşı matematksel ,istatiksel kazan ma olasılıkları.-
borsada kazanmak sabır gerekiyor sabırsızlar erir gider
Arkadaşım,kitap yazacak kadar bilgi birikimine ulaş mış biri söylediğnizi bilmiyor olabilir mi,o bahsettiğiniz %10-15 lik dilime girer ki onun da getirisini,zaman ,alternatif getirilerle kıyaslayacağım.Ben kabaca şunu işleyeceğim don kişot lar belli bilgiye,eğtime rağmen ,kaybet meye zorlanıyor.Masa hileli ,bilgi,eğitim çaresiz kalıyor.