Bu kadar hızlı hareket etmesinin sebebi ne olabilir dünde yapmıştı aynısını birkaç kez eskiler bir yorum yapsa
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Bu kadar hızlı hareket etmesinin sebebi ne olabilir dünde yapmıştı aynısını birkaç kez eskiler bir yorum yapsa
acaba hızlıca yukarı çekerek malmı yediriyor yoksa malmı alıyor anlayamadım..
Altdan al yukaridan ver tezgah ne guzel calisiyor. Pazarlayanlar utansin
Pasta atabilecek var mi
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ortalamanın üstünde kapatsada bari yarına bir umut olsa.
Kötü niyetli bir yazı yazdığını sanmıyorum bu arkadaşın. Mantıken düşününce hissenin artışa devam etmesi lazımdı ama 7,10dan döndü. Bence spek uzun zamandır piyasadan patron ile ortak çalışarak hisseleri topladı ve bu haberin ardından hisseleri devretti veya devrediyor. Bir süre sonra piyasa açıklık oranı şu kadar , borsa kotundan çıkma isteği falan gelirse şaşmam. Başka türlü ne diye kıyak yapsın patron. Bu kadar salağını gören varsa bildirsin biz de bilelim. Ben bir şey bildiğimden değil sadece mantık yürütmeye ve nedenini çözmeye çalışıyorum.
4,9x deki boşluğu almadan gitmez gibi
Sermaye 30 küsur milyona inmiş ve kasada para var, borçlar da var elbet ama satılmaya hazır bir eski fabrika arazisi de var. O arazi satıldığında bu fiyatlarda olmayacaktır. O arazi de eninde sonunda satılacaktır. Bencehisse aşağı gelirse uzun vade için fırsat olabilir.
Burada o kadar bilgisizce, birleşme olayından bihaber olup ta saçma sapan yorumlar yapanlar varki gülerek takip ediyorum. Yarın pc den birleşme ve şirket ile ilgili detaylı yazı yazacağım. Belki faydamız dokunur
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
takas atabilecek var mı?
birleşme raporlarında, birleşme sonrası halka açıklık oranı zaten yazmış. birleşme sonucu ile alakalı yapılan sermaye azaltımı ile birleşmeden önceki halka açık kısmın hisse adetleri değişmemiş. aynı bırakmışlar. sermaye azaltımı ile sadece ana ortakların hisse miktarı aynı oranda düşmüş. halka açık kesimin hisse adeti değişmediği için halka açıklık oranı otomatikman %15 civarına çıkmış.
birleşme sonrası oluşan özsermaye, 2012 yılında faaliyetlerini durduran Akkardan'ın içler acısı mali yapısı ile kötü etkilenmiş.
birleşme raporlarında Bossa'nın hisse değeri 605 mln tespit edilmiş. forumda önceki sayfalarda arkadaş yazmış, ee 605 mln değğeri varsa hisse neden düşüyor demiş. Bu 605 mln sadece işin Bossa tarafı. Akkardan kötü mali yapısı ile bariz bir şekilde birleşme sonucu oluşan yeni tabloyu negatif etkilemiş.
Raporların tamamını okumadım ama okuduğum kadar olan kısmından çıkardığım sonuç sizinkiyle aynı. Ama benim anlamak istediğim şey şirket neden halka açık kısmın paylarına kıyak yaptı? Yapmak zorunda değillerdi. Birileri (şirket ortağı ve beraber hareket eden spek vs) hissede uzun zamandır pozisyon almış olmalı. Benim aklıma başka bir şey gelmiyor. Öz sermayenin yeniden yükselmesi eski fabrika arazilerinin satılmasına bakar. Eminim ki bu bile hazırdır. Şirket batmıyorsa sorun yok bence.
3 tavan yap yerinde say ne iş
LG-K430 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bossa yıllar önce akkardana satılmıştı. otomotiv yan sanayi üzerine çalışan ancak epey zaman önce faaliyetlerini tamamen durdurmuş akkardan , yıllarca bossadan borç alan firma idi. toplam borç faizlerle birlikte 272 milyon tl. akkardan ve bossanın sahipleri aynı olduğundan ve akkardanın bossaya borç ödeme durumu olmadığından, patron bossadaki hisselerinden azaltım yaparak (yaklaşık 74 milyon adet) akkardanın bossaya borcunu kapatmış oldu. zaten bossanın nakit olarak akkardana verdiği borcu patron bir nevi bossa hissesi satmış gibi olarak ödemiş oldu.
olay iki taraf açısından kazan-kazan durumunda oldu. çünkü akkardanın bossaya borç ödemesi imkansız gibi birşeydi. burada borsadaki yatırımcıya dokunmaması olması gerekendi. spk başka türlü sermaye azaltımına izin vermezdi , zaten ilk başta 63 milyonluk azaltım yapacaklardı spk izin vermeyince 74 milyona çıkardılar.
birlşeme sonrası özsermayenin 40 milyona inmiş olması , akkardanın bossa içine girmesinden dolayı oluşmuş düşüş. özsermaye çok fazla yanıltmasın. şirketin piyasa değeri takip edilmeli derim ben. yarın birgün satılacak arsalara değerleme yaptırırlar özsermaye çok fazla yüksek gösterilir.
birleşmenin olumlu tarafı artık akkardan diye bir şirket yok, bossayı sömürecek şirket tarih oldu artık. ancak 33 milyon sermaye bossaya yeterli değildir. yakın zamanda bedelli-bedelsiz belki tahsisli bedelli ile artırım yapabilirler.
şirketin adana da iki büyük arsası var. biri hemen satılmaya hazır tarsus yolu üzerindeki 130 bin m2, diğeri ad*****n merkezinde seyhan kıyısında 250 bin m2 arsalar. bunların bilançoda görülen değerleri çok komik rakamlar. uzun vade beklerim diyenlere şu an ki bossa fiyatı bu arsaların ederinin yarısı bile değil bence.
şirketin olumsuz tarafı, euro ya bağımlılığı , her %10 euro yükselişinde 16 milyon zarar yazar deniyor. 4.çeyrek karı bu yüzden düşük gelbilir. ancak şirket sektöründe söz sahibi, kaliteli üretim yapan firma. aralık ayında 45 milyon dolarlık ihracat izin belgesi istediler. bu işlerin devamı gelebilir.
son söz olarak, kısa vade birşey diyemem ancak uzun vade kimseyi üzmeyecek durumda bir şirket. vadenize göre bakış açınız değişir şirkete.
Sn.maximum aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkürler. Ancak 7.10 tl den düşüş için kısa vade güzel bir tepki vermesi gerekir diye düşünüyorum
https://invst.ly/6boed
5 dakiklık trend
Çok sıkışmış görünüyor. Bakalim aşağı mı kırar yoksa yukarı mı [emoji15]
https://invst.ly/6bofi
Bu da saatlik değişik bir açıdan bakış.
5.20 kapatsa bile haftayı + kapatacaktı. Belli ki sabırları sınırlı. Acele fazla. Hadi hayırlısı. Güzel haberle taçlansın İnşaAllah... Ytd
Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşvik acıklandı ondan gazladı
Sektör Çeşitliliği ile beraber alınacak teşvikler hissenin hızla büyümesine yardımcı olacak gibi. Yoksa ben mi yanlış anlıyorum.
Ben kaçar kalanlara bol kazanclar
440 mln TL den çağrı yapılan şirketin değeri bu seviyelerde daha ne kadar kalabilir ki??? Herşeyin bir ederi değeri var sonuçta, sabır... Ytd
Aynen öyle büyük ihtimal tavan ama kâr cebe yakisir. Kalanlar benden fazla kazansın insallah
Amin İnşaAllah, hele bir + ya geçelim de pazartesi... Ya sabır
Gerelde de haber gelince Tavan yapmayıp böyle çalkalamışlardı. Taban olsa kimse satmaz ama böyle tedirgin ediyor insanı. Zaten borsanın %90’ı piskoloji geri kalan %9’un sabır %1’i şans [emoji16]
yazdıktan hemen sonra iki kere tavan çekti. ilkinde 180 bin alış, ikinciisinde ise 80 bin alışa verdi. tahta 5.9 a geriledi. şuan 6.04 te
, eger tekrar tavan olursa tahtanın gideri var gibi bence.
Allah bereket versin.
haber mi var
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ARGE merkezi onaylanmış. Haberin birisi bu, diğeri ise önemsi bir bildirim.
Tavan kapatsan ne güzel olacaktı
Sabır edene daha çok ekmek yedirir adamlar çadırı kurmuş biri götürmezse diğeri götürür hareketleri intemayı andırıyor
Ytd
Daha çok yolu var bunun. ..
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.