Bu hisseleri özellikle neden sorduğumu hissedebiliyorsun değil mi Sn onella :) beni anladığını düşünüyorum. Sence ben biraz teknikten anlamaya başlamışmıyım :)
Printable View
Bu hisseleri özellikle neden sorduğumu hissedebiliyorsun değil mi Sn onella :) beni anladığını düşünüyorum. Sence ben biraz teknikten anlamaya başlamışmıyım :)
http://666kb.com/i/e12488y62fjgqbc7s.png
http://666kb.com/i/e1248e02jhurj4jvc.png
http://666kb.com/i/e1248j7ls2an6cm1k.png
http://666kb.com/i/e12483qg324rzkfx4.png
ODAS - ODAŞ ELEKTRİK Haftalık Logaritmik Bakış ;
2013 ten bu yana devam ettirdiği siyah pitchforkla işaretlediğim ana trendini Ekim 2018 de aşağı doğru kırmış ve uzun soluklu bir sevda burada bitmiş . Şimdi oluşma aşamasındaki yeni diple beraber orta vade için yeni bir trend belirleyecek.
Barların arasına mavi 5 haftalık ve kırmızı 14 haftalık EMA yerleştirdim. Dikkat edilirse bu ortalamalar bu grafik için oldukça verimli çalışmış. Mavi elips içinde ortalamaların aşağı kesişimleri gösterilirken, yeşil elips içinde ise ortalamaların yukarı kesişimleri gösteriliyor. Her yukarı kesişimde hisse minimum %50 primlenmiş. Bu anlamda uzun vade taşıma tercihi dışında , çok verimli bir şekilde orta vade trade edilebilecek potansiyel taşıyor.
Dikey mavi noktalı çizgiler RSI 'nin 36 seviyesinin altından dip dönüşlerini işaretliyor. Bu mavi noktalı çizgilerden kısa süre sonra , ortalamalar yukarı kesişmiş ve hisse yukarı ivme kazanmış. Şu an ortalamalar yine yukarı doğru kesişme aşamasında. Kesişim gerçekleşse dahi haftalık barlar onay için aşağıda bıraktıkları ortalamalara gevşeyerek onay almak isteyebilirler. MACD tarihi dibinden yukarı dönmüş ve triggerini kesmiş. Bu dip arayışının bitmeye yakın olduğunu gösteriyor. Ortalamaların muhtemel yukarı kesişiminden sonra ilk önemli hedef ayrılmış oldukları siyah pitchfork içine dönmek olacaktır. Bunun için en alt siyah median dokunuşlarla test edilecektir. Kırmızı pitchfork ise düşen trendi belirliyor. Bu kırmızı pitchfork benim için ne ifade ediyor ? Eğer barlar önümüzdeki aylarda siyah pitchfork içine tekrar dönecekse ve siyah pitchfork içinde yoluna devam edecekse , kırmızı pitchfork'un da en üst medianı yukarı doğru kırılmalı ki düşüş trendi son bulsun. Aksi takdirde tepki sınırlı kalır ve düşüş trendi kırmızı pitchfork içinde zigzaglarla sürebilir.
Sağlama olarak Ichimoku Kinko'ya bakıyorum. Burada yine naçizane kişisel tecrübelerime dayanarak verimli çalıştığını düşündüğüm bir tespitimden tekrar bahsedeceğim. Daha önceki analizlerimde de aynı tespiti yazmıştım.Bana göre orta-uzun vade dip oluşumu bitti diyebilmek için koşul olarak , haftalık grafikte bulutun altında ( ya da içinde ), 26 birim arkadan gelen kahverengi chikou-span mavi kapanışların üzerindeyken aynı anda mavi kapanışlar da kırmızı kijun-sen üzerinde olmalı. Bu koşul gerçekleştiğinde kendi adıma orta-uzun vade dip oluşumu bitmiştir diyorum ve fiyatların bir daha kapanış olarak son gördükleri dipten daha düşük yeni bir dip yapmayacağını varsayıyorum. Bu sadece verim olarak yüksek oranda çalışan bir tespit. İstisna olarak bazı grafiklerde bu koşul karşılanmasına rağmen aynı sonucu vermediği durumlar olabilir. Herhangi bir kesinliği yoktur. Kanun değildir. Ama çok defa tecrübe edebildiğim kadar , verim olarak yüksek oranda çalıştığını söyleyebilirim.
Şu an dikkat edilirse bu koşul henüz geçmişte siyah ve yeşil oklarla işaretlediğim şekilde gerçekleşmiş değil. Belki son dönemde güdük bir dip daha yaparak chikou-span'ı mavi kapanışlara yaklaştıracaklar ve akabinde koşulu sağlayacak kesişimler gerçekleşecek. Orta-Uzun vade maliyet oluşturacaklar için bu koşulun gerçekleşmesini takip etmek yanlış zamanlama ve maliyetlenme riskini oldukça azaltacaktır.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...Sevgiler...Saygılar...
İlk aldığım teknik analiz kitabı var şimdi önümde ... Finans Piyasalarında Bermuda Şeytan Üçgeni ... Haluk ÇAĞIRMAN... 1. Baskısını almışım... yıl 1999 ... way anam way... Abi örnek verdiği kağıtlara bak ya....
medya Holding, sabah Yayıncılık uffffff.... sifaş abi sifaş yaaa, allahım nergis, tümteks, polilen ... efsaneler arka arkaya çumra kağıt , aktaş, çukurova , kepez , gima , raks , egs , türk demirdöküm, mustafa yılmaz y.o, özfinans, apeks ,evren y.o ,ünal tarım, berdan tekstil,maret,petrolofisi,dışbank,kav orman,transtürk ....uuuuu allahım yaaa ne günler inanamıyorum... bu kağıtların hepsi bi furyaydı yaa... hepsi mi kapanıp gider allahım yaaa... ne kayıplar...ne tecrübeler... unuttuk gömdük gitti anasını satiim...
Tecrübe Sn onella. Borsa baya bir tecrübe oluşturmuş sizde. Trakya cam analizini sabırsızlıkla bekliyorum. Teşekkürler
Sn.onelle odas sizden sonra hareketlendi ne tesaduf😁emeginize sağlık.ytd